Nový způsob zobrazení úkolů

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Script
Lv.33
Lv.33
Dal poděkování: 299 poděkování
Dostal poděkování: 1470 poděkování

Nový způsob zobrazení úkolů

Příspěvek od Script » pát 30. bře 2018 22:12:47

Vážená komunuto,

většina z Vás už asi zaznamenala, že tento čtvrtek došlo k výrazné změně ve způsobu, jakým hra zobrazuje úkoly, a to jak na hlavní obrazovce, tak i po stisku klávesy . Patrně jste si také všimli, že změn doznala rovněž oblíbená klávesová zkratka + . Naším cílem bylo nejen zlepšit orientaci ve velkém množství úkolových obálek, ale také zabránit nutnosti jejich skrývání při každém přihlášení, nebo změně mapy.

obalky.png
Pokud to shrneme, dvěma nejzásadnějšími změnami jsou:
  1. Každý úkol si nyní pamatuje, jestli byl přečtený, nebo ne. Tato informace je zachována i po relogu, nebo změně postavy. Přečtený úkol se stane opět nepřečteným jedině v případě, že v něm dojde k nějakému výraznému postupu.
  2. Stiskem klávesové zkratky + se nyní přepíná mezi dvěma typy zobrazení úkolů na hlavní obrazovce:
    • Zobrazeny pouze nepřečtené úkoly (výchozí)
    • Zobrazeny všechny úkoly (přečtené i nepřečtené)
Prvotní verze úpravy se bohužel neobešla bez drobných chyb. Zde je seznam těch, o kterých víme a budou opraveny při nejbližší údržbě:
  • 🐞 Knihy misí - obálka si zachová nepřečtený stav i po přečtení opraveno
  • 🐞 Knihy misí - po odmítnutí mise zůstane na obrazovce obálka bez názvu opraveno
  • 🐞 Denní dárky - pokud postava rozhodnutí odloží, zůstane jí na obrazovce blikající dárek opraveno
  • 🐞 Urielův nápad - pokud postava úkol odmítne, zmizí obálka také ze seznamu úkolů pod klávesou N opraveno
  • 🐞 Denní dárky - po odmítnutí zůstává obálka trvale přečtená opraveno
I přesto se domníváme, že se úprava v zásadě povedla a plní dobře vytyčené cíle. Protože jde ale o poměrně velký zásah, rádi bychom znali také Váš pohled na věc. Líbí se Vám nový systém, nebo byste upřednostnili ten původní? Způsobila Vám tato novinka problémy v některých úkolech? Něco konkrétního byste ještě vylepšili a/nebo upravili?

Předem děkujeme za zpětnou vazbu.
[GA]Script
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)

Marek7041
Lv.2
Lv.2
Dal poděkování: 32 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Nový způsob zobrazení úkolů

Příspěvek od Marek7041 » pát 30. bře 2018 22:32:40

Zdravím. Mně osobně tento systém přijde sice vysoce přehledný, ale trochu mi vadí, že při každém přihlášení musím proklikat asi 6 svitků úkolů, abych je potom mohl jedním Ctrl+Q odstranit. Hlavně když jsem třeba ve swampu a omylem to přemnožím tak musím pak shodit a znovu zapnout ekuru a proklikat se, někdy i víckrát za sebou. Možná kdybych hned na začátku klikl Ctrl+Q tak by se neměli zobrazit žádné svitky, protože jsem si ještě žádné nepřečetl? :think: Alespoň mi to tak přijde vcelku logické. :)
,,Pokud nechceš, aby tě někdo zabíjel, stáhni si TheSims." ;) :fight:
Mimochodem: :jinno: forever

Script
Lv.33
Lv.33

Příspěvek od Script » ned 01. dub 2018 11:57:00

Marek7041 píše: pát 30. bře 2018 22:32:40...ale trochu mi vadí, že při každém přihlášení musím proklikat asi 6 svitků úkolů, abych je potom mohl jedním Ctrl+Q odstranit...
Pokud jsem to správně pochopil, znovu vše odklikat není určitě nutné. Stačí ponechat obálky na obrazovce v režimu "pouze nepřečtené" a pak už se neobjeví ani po novém přihlášení.

Aktualizace:
Během dnešní ranní údržby jsme opravili chování obálek knih misí a denního dárku. Vzhledem k všeobecnému nepochopení nové funkce zkratky + ještě zvažujeme její úplné odstranění - na obrazovce by se vždy zobrazily pouze nepřečtené úkoly. I zde samozřejmě uvítáme Vaši zpětnou vazbu.

:ref:
[GA]Script

ShiBaall
Lv.10
Lv.10
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 20 poděkování

Příspěvek od ShiBaall » pon 02. dub 2018 10:02:25

Nejdřív jsem myslel, že to budu muset vždycky odklikávat. Ale když si to úkol pamatuje, je to ok. Takhle je to v pohodě a ctrl + Q bych určitě neodstranoval. Občas si je zapnu, abych věděl, který mám k dispozici.

MagSham
Lv.16
Lv.16
Dal poděkování: 417 poděkování
Dostal poděkování: 126 poděkování

Příspěvek od MagSham » pon 02. dub 2018 14:51:16

Osobně mi to trošku nesedí, nicméně zvyknout se na to asi dá.....
:pm:

Script
Lv.33
Lv.33

Příspěvek od Script » pon 02. dub 2018 16:14:43

MagSham píše: pon 02. dub 2018 14:51:16Osobně mi to trošku nesedí...
Můžu se zeptat, co konkrétně nesedí?
[GA]Script

FluffyHero
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 127 poděkování
Dostal poděkování: 164 poděkování

Příspěvek od FluffyHero » pon 02. dub 2018 16:22:57

Script píše: pon 02. dub 2018 16:14:43
MagSham píše: pon 02. dub 2018 14:51:16Osobně mi to trošku nesedí...
Můžu se zeptat, co konkrétně nesedí?
Také by mě to zajímalo, díky tomuto odpadla povinnost po každém portu, lognutí, změny CH, postavy mačkat jak ťuňta Ctrl + Q :D stačí si to jednou odklikat a je od toho klid, za mě super změna :)

TomasFoxx
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 358 poděkování
Dostal poděkování: 644 poděkování

Příspěvek od TomasFoxx » pon 02. dub 2018 19:53:38

Podle mě úplně čupr úprava, bylo to celkem dost otravný furt mačkat ctrl+q když ve válce umřu (a já umírám hodně :D) takže teď úplná parádička :D jen si ještě zvyknout na ten novej seznam kterej mi upřímně nepřijde nejhezčí (zmáčknutí N) a paráda :up: :heart:
Rozhodně lepší tomu dát minutku jednou za čas na odmačkání než-li mačkat po každým portu/lognutí ctrl+q :heart:

Edit: pro starší lidi/lidi s brýlema musí být ten zmenšený seznam horor :D
Naposledy upravil(a) TomasFoxx dne pon 02. dub 2018 20:21:29, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Mephi
Lv.7
Lv.7
Dal poděkování: 111 poděkování
Dostal poděkování: 18 poděkování

Příspěvek od Mephi » pon 02. dub 2018 20:02:07

Za mě rozhodně velký palec nahoru! :up:

Creatiwe
Lv.13
Lv.13
Dal poděkování: 180 poděkování
Dostal poděkování: 72 poděkování

Příspěvek od Creatiwe » pon 02. dub 2018 20:09:38

Za mňa super zmena.
GAME OVER
*DARKO*

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Suko201 « čtv 6:44 pm »
Mionix píše: Každopádně symbolické odměny za splněné úkoly v Donji i zpětně dostane každý, pokud splní další úkol. Ale pouze vždy poprvé za každý úkol.
děkujeme <3
@ Mionix « čtv 6:08 pm »
Každopádně symbolické odměny za splněné úkoly v Donji i zpětně dostane každý, pokud splní další úkol. Ale pouze vždy poprvé za každý úkol.
@ Mionix « čtv 6:06 pm »
@Suko201:up:
@ Suko201 « čtv 6:04 pm »
Já se nezlobím, díky za info, to jsem ani nevěděl :D
@ Mionix « čtv 6:04 pm »
@Suko201,  nezlobte se ale je to tak. Každý hráč má nárok pouze na jeden účet na foru. OK provedu.
@ Suko201 « čtv 6:03 pm »
Mionix píše: @Suko201,  tak který zrušíme, ptám se dobrovolně? Ono to nebylo ani z mé strany těžké dohledat. :-) nebo to mám rozhodnout já?
ono to je ilegal jo? Každopádně zrušit KerkyzAfterky :D :D
@ Mionix « čtv 5:48 pm »
@Suko201,  tak který zrušíme, ptám se dobrovolně? Ono to nebylo ani z mé strany těžké dohledat. :-) nebo to mám rozhodnout já?
@ Suko201 « čtv 5:47 pm »
Mionix píše: @Suko201,  vy máte na foru 2x účet? Že se oháníte příspěvky KerkyzAfterky?
ano, suko je koupený za yangos několik let zpět a kerky jsem si založil sám na svém novém účtě ani nevím kdy, ale max tak rok zpět nevím teď + chci dodat, že píšu dvěma jak kdy, na pc mám kerky a na mobilu mám suka :D
@ Mionix « čtv 5:43 pm »
@Suko201,  vy máte na foru 2x účet? Že se oháníte příspěvky KerkyzAfterky?
@ Suko201 « čtv 5:29 pm »
Sirrey píše: @KerkyzAfterky,  Mně se zdálo, že jsi tu začal kydat Ty, že nemáš z eventu žádné odměny. Zvláštní, jak člověk kartu obrací, když tu něco vytrousí Loupežník. :D :D
proč lžeš prosím tě :D přečti si ještě raz, co jsem psal a pak piš. Do té doby máš utrum
@ Sirrey « čtv 3:27 pm »
@KerkyzAfterky,  Mně se zdálo, že jsi tu začal kydat Ty, že nemáš z eventu žádné odměny. Zvláštní, jak člověk kartu obrací, když tu něco vytrousí Loupežník. :D :D
@ KerkyzAfterky « čtv 10:16 am »
dostali big update a stejně furt kydaj :D
@ KerkyzAfterky « čtv 10:15 am »
MoCKeR píše: Dali vám generace at je klid na 10 let a vy furt otravujete :D :D
jakože tohle je težče real talk no.
@ Hakan « čtv 10:08 am »
Cechovní dýně. Umožnění přesunu :up:
@ Hakan « čtv 9:44 am »
:clap:
@ MoCKeR « čtv 9:44 am »
Dali vám generace at je klid na 10 let a vy furt otravujete :D :D
@ Hakan « čtv 9:43 am »
@MoCKeR,  nejvíc sraček tu za poslední rok řešíš ty
@ MoCKeR « čtv 9:42 am »
Vy to rešite jakoby ta hra mela 2 roky hoši prišli ste po funuse :D :D
@ angrylunaxx « čtv 1:38 am »
jako ve 90% případu...GM team nikdy neuzná chybu...prostě habaďura na hrače..ale Mio respetk že aspon někdo tafy něco napíše... chtělo by to víc komunikace Saggiho potažmo Dir ale oni se prostě s hráči bavit nechtěji jak už tady zaznělo v minulosti.
@ KerkyzAfterky « pon 7:25 pm »
docela slušně s váma vypekli :D
@ Hakan « pon 5:45 pm »
Jako mě tohle může být jedno, ale když už se spustí event a dostane se semínko dýně a zasadí ho ve městěch a pak v novince která příjde xx hodin po údržbě kde se píše že v dongi dostanou další bonus, je to dosti po*rané :) ale jak říkám mě to moc neovlivní ale věřím že jiné jo
@ KerkyzAfterky « ned 7:02 pm »
Mionix píše: @KerkyzAfterky,  Pardon, ale odměny máte za vše ostatní v eventu. To v mapě je v podstatě jen obíhačka.
o kterých odměnách mluvíte prosím? vím jen o odměnách za dýně, děkuji.
@ Mionix « ned 6:34 pm »
@KerkyzAfterky,  Pardon, ale odměny máte za vše ostatní v eventu. To v mapě je v podstatě jen obíhačka.
@ Mionix « ned 6:34 pm »
@libast,  Ano, veškeré součásti na panenku se dropují. Ale musíte měnit mapy, moby. Ne vše padá na jedné mapě.
@ libast « ned 3:09 pm »
no nic kašlu na event
@ KerkyzAfterky « ned 12:37 pm »
libast píše: Letos za splněný úkol není dárek?
jj teď sem dodělal první a nic nedostal, jsem v šoku.
@ Sandy « ned 11:29 am »
Ahojky, prosím výplň do panenky se dropuje, nebo se musí z něčeho udělat? Dropuji jak blázen a padá vše kromě výplně :( Předem děkuji za odpověď
@ libast « ned 9:24 am »
Letos za splněný úkol není dárek?
@ Mionix « sob 5:46 pm »
@diver,  A kam by jste to dal? To je jak chtít mít čtvery kosti na sobě a k tomu ještě rukavici a expák. :-)
@ diver « sob 1:30 pm »
@Mionix,  Děkuji a je docela škoda, že se maska nemůže kombinovat i s monoklem na duchy, buď můžete mít masku, nebo jen monokl.
@ Mionix « sob 1:19 pm »
@diver,  záleží z čeho ji vyrobíte, stačí číst, co vám píše NPC ;-)
@ diver « sob 1:12 pm »
Zdravím, maska má být pouze na 1 den?
@ Gulik « sob 1:03 pm »
Ahoj, zjistil někdo, zda-li je mezi barvami z dovozu a od mlynáře rozdíl?
@ JIGsaw1 « pát 10:29 pm »
Tady už se přestaly psát i novinky a změny do patchnotes?
@ Mionix « pát 5:42 pm »
@Lelaion,  postup z minulých let jistě znáte, tak si odpovězte sám, zda to letos funguje či ne. ;-)
@ Lelaion « pát 5:02 pm »
půjde nějak udělat hodnost trololo ? otázky u duchu nebyly a říct správci že jsem starý monokl ztratil taky nejde
@ Suko201 « pát 1:55 pm »
J4rniVanek píše: Ano už som si všimol, že mi to padlo asi minutu po tom čo som to napísal, len som si myslel, že údržba býva o 9
údržba bývá vždy čtvrtek 9.00, ale když je mimořádná, tak bývá i v jiné časy.
@ J4rniVanek « pát 11:23 am »
Ano už som si všimol, že mi to padlo asi minutu po tom čo som to napísal, len som si myslel, že údržba býva o 9
@ Suko201 « pát 11:18 am »
Fozzy píše:
J4rniVanek píše: Zdravím mate info prečo dnes nebola údržba/ prečo nie je spustený event?
Momentálně probíhá údržba a spouštění eventu.
jupí <3
@ Fozzy « pát 11:17 am »
J4rniVanek píše: Zdravím mate info prečo dnes nebola údržba/ prečo nie je spustený event?
Momentálně probíhá údržba a spouštění eventu.
@ J4rniVanek « pát 10:59 am »
Zdravím mate info prečo dnes nebola údržba/ prečo nie je spustený event?
@ sch1zo « úte 3:42 pm »
Šiel by som first time roklu s dakym kto sa vyzna ze by mi dal dake know how a hura na shellka, ked tak pm v hre
@ angrylunaxx « pon 7:48 pm »
rum X vodka ?
@ ShienZhao « pát 1:13 pm »
Tak jedine založit si nový e-mail, vytvořit nový účet na ekure a přes ten potom napsat ticket. Jiná možnost asi není.
@ Kubee333 « pát 1:07 pm »
To áno ale prvé 3 písmená mi nepomohli a tiket treba potvrdiť na maily keď ho chcem poslat
@ Kubee333 « pát 12:59 pm »
ShienZhao píše: Po přihlášení na web, mám pocit, ze vidíš první tři písmena od e-mailu, tak jedine podle toho odvodit a nebo zkusit napsat ticket.
@ ShienZhao « pát 11:00 am »
Po přihlášení na web, mám pocit, ze vidíš první tři písmena od e-mailu, tak jedine podle toho odvodit a nebo zkusit napsat ticket.
@ Kubee333 « pát 9:25 am »
Dá sa nejako zistiť mail k účtu ? Zabudol som prihlasovacie meno k mailu
@ Kubee333 « pát 9:24 am »
Ahoj
@ kovardominik « čtv 6:40 pm »
moc to tu nežije no
@ Makarov « čtv 11:08 am »
xalo86 píše: tu nikdo není? :D
moc lidí na forum už nechodí...... frčelo to kdysi..
@ MoCKeR « čtv 9:44 am »
xalo86 píše: ahoj, kde si lze koupit postavu i s oblečením?
postavu maš zadara stačí ist zabehat alebo do fitka a oblečení zkús nekde v nakupnim centru
@ xalo86 « stř 8:01 pm »
tu nikdo není? :D
@ xalo86 « stř 7:55 pm »
ahoj, kde si lze koupit postavu i s oblečením?
@ Suko201 « pon 8:38 pm »
Medvidek píše: RE Suko201 - děkuji že uznáváte že tuto hru hrají hráči - lidi. A ne zvířata. To je správný názor, jen prosím pokračujte ... P.S. Netuším proč reagujete, pokud vím, reagoval jsem na komentář Stronga ne na ten Váš ...
netušíš proč reaguji? :D to říkáš ty, který tady věčně házíš random slohovky, které ani nikomu nedávají smysl, nebo jsou úplně mimo? Opravdu se zamysli nad sebou a tvým chováním.
@ Medvidek « pon 7:43 pm »
qSTRoNgMANp píše: Ano, Víš: "Absolutní nic" o daném výrazu, proto píšu, ať si nastuduješ pojmy a dojmy a potom můžeš školit. Opět si hraješ na chytrého a opět jsem ti dokázal, že píšeš věci mimo.
Děkuji, jsem rád, že se tu sám usvědčujete ze lži. Prosím pokračujte ... :-) :-) :-)
@ qSTRoNgMANp « pon 6:45 pm »
Ano, Víš: "Absolutní nic" o daném výrazu, proto píšu, ať si nastuduješ pojmy a dojmy a potom můžeš školit. Opět si hraješ na chytrého a opět jsem ti dokázal, že píšeš věci mimo.
@ Medvidek « pon 6:23 pm »
qSTRoNgMANp píše: @Medvidek,  Tak prvně, já psal "Brainrot", ale ty si to neopsal správně, takže ses upgradoval na braindeada. Klasicky chceš dělat chytráka, ale bludu a lží se dopouštíš ty, nesnaž se reagovat na všechno, když o tom víš absolutní nic. Nejdřív si nastuduj pojmy a dojmy a potom dělej chytrého. *Peace*
Vážně? Kde berete tu jistotu? Takže, klasicky tu dělají chytráky Vám podobní - což je směšné, ale budiž. Bludu a lži jste se dopustil vy, když mě chcete napadat, pak mě prosím citujte přesně, nebo vůbec! Vědět absolutní nic je slovní nesmysl. Pište prosím korektně - bud něco vím nebo nevím nic, nebo vůbec nic. Absolutní je pouze nula ... :-) A děkuji za doporučení - a to samé doporučuji Vám. Méda :-)
@ qSTRoNgMANp « pon 4:36 pm »
@Medvidek,  Tak prvně, já psal "Brainrot", ale ty si to neopsal správně, takže ses upgradoval na braindeada. Klasicky chceš dělat chytráka, ale bludu a lží se dopouštíš ty, nesnaž se reagovat na všechno, když o tom víš absolutní nic. Nejdřív si nastuduj pojmy a dojmy a potom dělej chytrého. *Peace*
@ Nonepovideeej « pon 4:22 pm »
@Medvidek,  Buď se přestaň chovat jako robot, a nebo nepiš, prosím.

Who is chatting

offline Mionix 
offline tasik1