Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o
herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o
herních lokacích.
-
Mionix
- Lv.26
- Dal poděkování: 607 poděkování
- Dostal poděkování: 687 poděkování
Příspěvek
od Mionix » pát 17. zář 2021 13:28:51
I já sám vypozoroval z některých screenů spojení lidí na server Ekury, že mají problémy mezi slovenským telekomem a Německem. Mají pohodový internet až do chvíle, než to najede na páteřní síť slovenského telekomu a dále do Německa, tam se zvedá ping na 400 a podobně, což je nehratelné. Ale nedělám z toho žádné závěry, jen jsem dal data GA. Je na něm, co zjistí.
Mio
erzoo píše: ↑pát 17. zář 2021 11:55:07
móžem potvrdiť, že to seká iba konkrétne uživatelom slovenského Telekomu a jeho podobným "sieťam", prehodil som sa na hotspot od Orange a na ich sieti mi ide všetko bez problémov
On je právě problém, že hodně lokálních providerů pak jede přes slovenský telekom ven a tam to zlobí. Což je třeba krásně vidět na obrázku Brahima.
Mio
-
Fanatik41
- Lv.3
- Dostal poděkování: 5 poděkování
Příspěvek
od Fanatik41 » pát 17. zář 2021 14:56:59
Ono to skor vyzera tak, ze problem nastava z de do fr, teda aspon minimalne u mna. To by ma zaujimalo, ze ci cz hraci, co maju alebo zacinaju mat lagy, maju tiez telekom.
// Edit: Tak mozno ani nie tak uplne, chvilu po napisani tohto postu mi vyskocil ping z sk do de na 3 000~.
Ale sem tam aj ked je ping z sk do de v pohode, tak zas ten z de do fr obcas skoci na 200~.
-
Mionix
- Lv.26
Příspěvek
od Mionix » pát 17. zář 2021 16:26:26
Fanatik41 píše: ↑pát 17. zář 2021 14:56:59
Ono to skor vyzera tak, ze problem nastava z de do fr, teda aspon minimalne u mna. To by ma zaujimalo, ze ci cz hraci, co maju alebo zacinaju mat lagy, maju tiez telekom.
// Edit: Tak mozno ani nie tak uplne, chvilu po napisani tohto postu mi vyskocil ping z sk do de na 3 000~.
Ale sem tam aj ked je ping z sk do de v pohode, tak zas ten z de do fr obcas skoci na 200~.
To je totiž tak, že kdokoliv má problém, tak to hází do jednoho pytle, že je to způsobené na straně Ekury, ale neříkám, že nemůže být problém zde, ale jak to tak vypadá, tak část lidí má prostě problém kvůli tomu, že to jedou po trase slovak telekomu a ten má do Německa ukrutné problémy. Potvrdil to zde ve vláknu výše jeden člověk + vím minimálně o dalších 2, kteří hlásili problémy a také jedou přes slovak telekom. A když jsem GA dával screeny připojení, tak říkal, že ten ping je šílený, že s takovým pingem to prostě hrát nejde. Tím samozřejmě nehážu vše do jednoho pytle, další screeny, které jsem dostal byly naprosto v pořádku a ping byl po celé trase až do FRA něco kolem 40, což je běžné a dobré. Ale ping 200 - 500 je prostě šílenost.
Funguje to tak, že vy platíte internet nějakému lokálnímu providerovi, který má lokální místní síť a připojuje do internetu lidi. Ale on je pouze lokální v nějaké oblasti a on je dál napojen na větší, velké, největší providery, kteří jedou i mezinárodní trasy. A dle už asi 3 obrázků jsem viděl, že od hráčů je ping do 40 až po slovak telekom a dál do německa už je přes 200 a více, klidně 500 a i přes 1000 a to je špatně. A funguje to tak, že vy mu právě z takového programu dáte obrázek a řeknete, ať to řeší, není váš problém, ale jeho. A on musí dál na toho na koho je napojen on a ten zas dál. S námi s Ekurou se nikdo bavit nebude, my nejsme jejich zákazníci. Snad jsem to vysvětlil alespoň trošku srozumitelně.
Mio
-
Mionix
- Lv.26
Příspěvek
od Mionix » pát 17. zář 2021 16:49:10
Pardon za doublepost, ale ukáži vám, skryji lokální IP, jak vypadá internet do FRA ode mě z Prahy přes lokálního providera a jak vypadá u člověka zas přes lokálního providera, který má lagy, kope ho to a podobně. Na těch obrázkách je to jasně vidět, kdo má problém a kde ten problém vzniká. Kdysi mě samotného v začátcích i můj provider neslušně řečeno "fuckoval". Když jsem mu poskytl screeny, tak se mi začal omlouvat, že to nevěděli. Jasný, nejsem jouda, v problematice se vyznám a dokáži si na vše opatřit důkazy, kde to padá a podobně. Docela čuměli, dokonce kvůli mě začali banovat lidi na baráku dokud si své PC nedají dopořádku, kteří měli zavirované PC a ty jim tloukli tisíce dotazů za minutu do Cisek a ty Cisca se neustále dokola restartovala, protože takovou nálož nezvládala.
Mio
Dobře:
Špatně:
-
Fanatik41
- Lv.3
Příspěvek
od Fanatik41 » pát 17. zář 2021 16:58:51
Ja osobne som to nikdy nehadzal len na ekuru, akurat sa snazim prist nato, kde ten problem asi bude. Aby som vedel, ako to mam riesit. Chapem, ze ta odpoved nie je mierana priamo na mna. Ale viem o sietiach svoje a poslal som par screenov na ticket. Co ma dovadza k tomu, ze by som tym screenom s dobrym pripojenim moc velku vahu nedaval, teda aspon co sa tyka slovakov. Kedze ono je to skor take, ze to 5 min ide v pohode a potom 10 min zle. Takze sa mohlo stat, ze poslali prave screen ked to slo v pohode a ziaden problem nebol. Sam som poslal taky screen, kde som mal max ping 20 a o par min nato mi zas vyskocil cez 1 500.
-
disaster1591
- Lv.21
- Dal poděkování: 59 poděkování
- Dostal poděkování: 70 poděkování
Příspěvek
od disaster1591 » pát 17. zář 2021 18:10:02
Zdravim, momentalne to az tak neseka ale furt to neni ono. Takze ake mame moznosti okrem odinstalovania hry alebo zmeny poskytovatela, vie nam GA poskytnut niake jeho data ako dokaz ze je chyba u telekomu? Ja mam optiku priamo u telekomu ktoru spustali par mesiacov dozadu. aj tak si ale stale myslim z mojho laickeho pohladu ze pokial nejde 1 vec( ekura) a dalsich 20 ide uplne v poriadku tak to telekom nebude brat ako chybu na ich strane, a ako ja nemozem povedat na telekom jedine zle slovo, odkedy to spustili tak im to ani raz nevypadlo a vsetko funguje, az na tu ekuru no
-
Mionix
- Lv.26
Příspěvek
od Mionix » pát 17. zář 2021 18:17:35
disaster1591 píše: ↑pát 17. zář 2021 18:10:02
Zdravim, momentalne to az tak neseka ale furt to neni ono. Takze ake mame moznosti okrem odinstalovania hry alebo zmeny poskytovatela, vie nam GA poskytnut niake jeho data ako dokaz ze je chyba u telekomu? Ja mam optiku priamo u telekomu ktoru spustali par mesiacov dozadu. aj tak si ale stale myslim z mojho laickeho pohladu ze pokial nejde 1 vec( ekura) a dalsich 20 ide uplne v poriadku tak to telekom nebude brat ako chybu na ich strane, a ako ja nemozem povedat na telekom jedine zle slovo, odkedy to spustili tak im to ani raz nevypadlo a vsetko funguje, az na tu ekuru no
Bohužel GA vidí jen váš ping na hru, nevidí samozřejmě vaší trasu. On vidí jen data ze hry. Už to opakuji x krát. Ano vše ostatní vám jede, protože servery jsou někde jinde. To máte jako ping na google. Nepingáte do USA, ale na server, který je někde v Evropě, pravděpodobně přímo na Slovensku, tak že ping luxusní. To samé jiné hry, opět jejich servery jsou někde .......... Ale servery Ekury včetně webu jsou ve Francii v nějakém obrovském datovém centru na páteřní síti. A každý človíček jede "skoro" po unikátní trase. A jak jsem dával obrázek "Špatně" sice je to krásný internet, ale do místa mezi slovak telekomem a Německem a tam je problém. Tak že hrajete hru nějakou, ta je v Rakousku a jedete ping 30. Hrajete jinou hru, tak je v SK a jedete ping 35. Ovšem hrajete Ekuru a tam je ping na trase 1200 skoro a to je na vyhození compu z okna nebo vypucování providera. Prostě pokaždé jedete internetem po jiné trase. Už opravdu nevím, jak to vysvětlit.
Já měl zhruba před rokem podobné problémy asi 2 měsíce. Sledoval jsem trasu a ty 2 měsíce jsem jel do Francie z Prahy pře Polsko, dál Německo a Francie a bylo to neskutečné peklo, co týden nějaké problémy a výpadky mezi Polskem a Německem. To můj místní provider měl prvního velkého poskytovatele internetu za ním GTS Noveru. Asi si krom mě stěžovalo více lidí a najednou můj lokální poskytovatel přešel na Dial Telecom a od té doby jedu přímo z Prahy do Německa a dál do Francie a mám svatý klid, krom výpadků lokálního providera. Prostě pokaždé můžete jet po jiné trase.
Mio
-
Fanatik41
- Lv.3
Příspěvek
od Fanatik41 » pát 17. zář 2021 19:27:12
Dokaz mas vyssie screen od mionixa, kde krasne vidis trasovanie telekom pouzivatelov a ich ping. Sam to mam uplne totozne s tym screenom, az nato, ze mne niekedy ten ping skoci az na 3 000.
-
disaster1591
- Lv.21
- Dal poděkování: 59 poděkování
- Dostal poděkování: 70 poděkování
Příspěvek
od disaster1591 » pát 17. zář 2021 19:32:00
Fanatik41 píše: ↑pát 17. zář 2021 19:27:12
Dokaz mas vyssie screen od mionixa, kde krasne vidis trasovanie telekom pouzivatelov a ich ping. Sam to mam uplne totozne s tym screenom, az nato, ze mne niekedy ten ping skoci az na 3 000.
Ty to vidis ale ja vidim len kopu cisiel ktore neviem co znamenaju
-
-
You do not have permission to post in chat.
-
I v chatu platí pravidla fóra! Obrázky, tabulky a YouTube videa vložte prosím do spoileru.
Mionix píše: Každopádně symbolické odměny za splněné úkoly v Donji i zpětně dostane každý, pokud splní další úkol. Ale pouze vždy poprvé za každý úkol.
děkujeme <3
Každopádně symbolické odměny za splněné úkoly v Donji i zpětně dostane každý, pokud splní další úkol. Ale pouze vždy poprvé za každý úkol.
@Suko201,
Já se nezlobím, díky za info, to jsem ani nevěděl
@Suko201, nezlobte se ale je to tak. Každý hráč má nárok pouze na jeden účet na foru. OK provedu.
Mionix píše: @Suko201, tak který zrušíme, ptám se dobrovolně? Ono to nebylo ani z mé strany těžké dohledat.
nebo to mám rozhodnout já?
ono to je ilegal jo? Každopádně zrušit KerkyzAfterky
@Suko201, tak který zrušíme, ptám se dobrovolně? Ono to nebylo ani z mé strany těžké dohledat.
nebo to mám rozhodnout já?
Mionix píše: @Suko201, vy máte na foru 2x účet? Že se oháníte příspěvky KerkyzAfterky?
ano, suko je koupený za yangos několik let zpět a kerky jsem si založil sám na svém novém účtě ani nevím kdy, ale max tak rok zpět nevím teď + chci dodat, že píšu dvěma jak kdy, na pc mám kerky a na mobilu mám suka
@Suko201, vy máte na foru 2x účet? Že se oháníte příspěvky KerkyzAfterky?
Sirrey píše: @KerkyzAfterky, Mně se zdálo, že jsi tu začal kydat Ty, že nemáš z eventu žádné odměny. Zvláštní, jak člověk kartu obrací, když tu něco vytrousí Loupežník.
proč lžeš prosím tě
přečti si ještě raz, co jsem psal a pak piš. Do té doby máš utrum
@KerkyzAfterky, Mně se zdálo, že jsi tu začal kydat Ty, že nemáš z eventu žádné odměny. Zvláštní, jak člověk kartu obrací, když tu něco vytrousí Loupežník.
dostali big update a stejně furt kydaj
MoCKeR píše: Dali vám generace at je klid na 10 let a vy furt otravujete
jakože tohle je težče real talk no.
Cechovní dýně. Umožnění přesunu
Dali vám generace at je klid na 10 let a vy furt otravujete
@MoCKeR, nejvíc sraček tu za poslední rok řešíš ty
Vy to rešite jakoby ta hra mela 2 roky hoši prišli ste po funuse
jako ve 90% případu...GM team nikdy neuzná chybu...prostě habaďura na hrače..ale Mio respetk že aspon někdo tafy něco napíše... chtělo by to víc komunikace Saggiho potažmo Dir ale oni se prostě s hráči bavit nechtěji jak už tady zaznělo v minulosti.
docela slušně s váma vypekli
Jako mě tohle může být jedno, ale když už se spustí event a dostane se semínko dýně a zasadí ho ve městěch a pak v novince která příjde xx hodin po údržbě kde se píše že v dongi dostanou další bonus, je to dosti po*rané
ale jak říkám mě to moc neovlivní ale věřím že jiné jo
Mionix píše: @KerkyzAfterky, Pardon, ale odměny máte za vše ostatní v eventu. To v mapě je v podstatě jen obíhačka.
o kterých odměnách mluvíte prosím? vím jen o odměnách za dýně, děkuji.
@KerkyzAfterky, Pardon, ale odměny máte za vše ostatní v eventu. To v mapě je v podstatě jen obíhačka.
@libast, Ano, veškeré součásti na panenku se dropují. Ale musíte měnit mapy, moby. Ne vše padá na jedné mapě.
libast píše: Letos za splněný úkol není dárek?
jj teď sem dodělal první a nic nedostal, jsem v šoku.
Ahojky, prosím výplň do panenky se dropuje, nebo se musí z něčeho udělat? Dropuji jak blázen a padá vše kromě výplně
Předem děkuji za odpověď
Letos za splněný úkol není dárek?
@diver, A kam by jste to dal? To je jak chtít mít čtvery kosti na sobě a k tomu ještě rukavici a expák.
@Mionix, Děkuji a je docela škoda, že se maska nemůže kombinovat i s monoklem na duchy, buď můžete mít masku, nebo jen monokl.
@diver, záleží z čeho ji vyrobíte, stačí číst, co vám píše NPC
Zdravím, maska má být pouze na 1 den?
Ahoj, zjistil někdo, zda-li je mezi barvami z dovozu a od mlynáře rozdíl?
Tady už se přestaly psát i novinky a změny do patchnotes?
@Lelaion, postup z minulých let jistě znáte, tak si odpovězte sám, zda to letos funguje či ne.
půjde nějak udělat hodnost trololo ? otázky u duchu nebyly a říct správci že jsem starý monokl ztratil taky nejde
J4rniVanek píše: Ano už som si všimol, že mi to padlo asi minutu po tom čo som to napísal, len som si myslel, že údržba býva o 9
údržba bývá vždy čtvrtek 9.00, ale když je mimořádná, tak bývá i v jiné časy.
Ano už som si všimol, že mi to padlo asi minutu po tom čo som to napísal, len som si myslel, že údržba býva o 9
Fozzy píše: J4rniVanek píše: Zdravím mate info prečo dnes nebola údržba/ prečo nie je spustený event?
Momentálně probíhá údržba a spouštění eventu.
jupí <3
J4rniVanek píše: Zdravím mate info prečo dnes nebola údržba/ prečo nie je spustený event?
Momentálně probíhá údržba a spouštění eventu.
Zdravím mate info prečo dnes nebola údržba/ prečo nie je spustený event?
Šiel by som first time roklu s dakym kto sa vyzna ze by mi dal dake know how a hura na shellka, ked tak pm v hre
Tak jedine založit si nový e-mail, vytvořit nový účet na ekure a přes ten potom napsat ticket. Jiná možnost asi není.
To áno ale prvé 3 písmená mi nepomohli a tiket treba potvrdiť na maily keď ho chcem poslat
ShienZhao píše: Po přihlášení na web, mám pocit, ze vidíš první tři písmena od e-mailu, tak jedine podle toho odvodit a nebo zkusit napsat ticket.
Po přihlášení na web, mám pocit, ze vidíš první tři písmena od e-mailu, tak jedine podle toho odvodit a nebo zkusit napsat ticket.
Dá sa nejako zistiť mail k účtu ? Zabudol som prihlasovacie meno k mailu
xalo86 píše: tu nikdo není?
moc lidí na forum už nechodí...... frčelo to kdysi..
xalo86 píše: ahoj, kde si lze koupit postavu i s oblečením?
postavu maš zadara stačí ist zabehat alebo do fitka a oblečení zkús nekde v nakupnim centru
tu nikdo není?
ahoj, kde si lze koupit postavu i s oblečením?
Medvidek píše: RE Suko201 - děkuji že uznáváte že tuto hru hrají hráči - lidi. A ne zvířata. To je správný názor, jen prosím pokračujte ... P.S. Netuším proč reagujete, pokud vím, reagoval jsem na komentář Stronga ne na ten Váš ...
netušíš proč reaguji?
to říkáš ty, který tady věčně házíš random slohovky, které ani nikomu nedávají smysl, nebo jsou úplně mimo? Opravdu se zamysli nad sebou a tvým chováním.
qSTRoNgMANp píše: Ano, Víš: "Absolutní nic" o daném výrazu, proto píšu, ať si nastuduješ pojmy a dojmy a potom můžeš školit. Opět si hraješ na chytrého a opět jsem ti dokázal, že píšeš věci mimo.
Děkuji, jsem rád, že se tu sám usvědčujete ze lži. Prosím pokračujte ...
Ano, Víš: "Absolutní nic" o daném výrazu, proto píšu, ať si nastuduješ pojmy a dojmy a potom můžeš školit. Opět si hraješ na chytrého a opět jsem ti dokázal, že píšeš věci mimo.
qSTRoNgMANp píše: @Medvidek, Tak prvně, já psal "Brainrot", ale ty si to neopsal správně, takže ses upgradoval na braindeada. Klasicky chceš dělat chytráka, ale bludu a lží se dopouštíš ty, nesnaž se reagovat na všechno, když o tom víš absolutní nic. Nejdřív si nastuduj pojmy a dojmy a potom dělej chytrého. *Peace*
Vážně? Kde berete tu jistotu? Takže, klasicky tu dělají chytráky Vám podobní - což je směšné, ale budiž. Bludu a lži jste se dopustil vy, když mě chcete napadat, pak mě prosím citujte přesně, nebo vůbec! Vědět absolutní nic je slovní nesmysl. Pište prosím korektně - bud něco vím nebo nevím nic, nebo vůbec nic. Absolutní je pouze nula ...
A děkuji za doporučení - a to samé doporučuji Vám. Méda
@Medvidek, Tak prvně, já psal "Brainrot", ale ty si to neopsal správně, takže ses upgradoval na braindeada. Klasicky chceš dělat chytráka, ale bludu a lží se dopouštíš ty, nesnaž se reagovat na všechno, když o tom víš absolutní nic. Nejdřív si nastuduj pojmy a dojmy a potom dělej chytrého. *Peace*
@Medvidek, Buď se přestaň chovat jako robot, a nebo nepiš, prosím.