Stránka 1 z 1

Běžný den IT Mionixe

Napsal: čtv 09. lis 2023 19:11:15
od Mionix
Toto téma není nic, jen takový běžný den IT Mionixe ve velkém státním úřadě. Berte to tedy prosím s rezervou. Je to jen pro vás pro pobavení. Třeba někdy dám další pokračování, až se zas podělá vše, co může. :-)

Dnes, 9.11.2023 přijdu ráno v 8:45 do práce a dva mladí (druhý starší jako já si vzal den dovolené) mi okamžitě po příchodu hlásí, že půlka emailů (Otlooky) v celé republice nefungují. To je tak pro zasmání zhruba přes 6000 zaměstnanců. Říkám, paráda. Jelikož za ty roky mám už spousta dodavatelů, kontaktů uložených, tak volám okamžitě člověku, co dané tickety na našem HelpDesku řeší a ptám se, co se stalo? Dodavatel mě zdraví s úsměvem a říká, my netušíme kde může být problém, ale poradím vám jako to možná opravíte, někde to zabralo. V tu chvíli se stane druhý průšvih viz níže. Obíháme celou budovu, pěšky bez výtahů 9 pater. Umírám po 3 patře. A dle rady opravujeme u uživatelů Outlooky. Na baráku máme 400 lidí, tak že pro nás 3 je to 200 lidí oběhnout a to je velká paráda. Nakonec vše oběhneme a zjistíme, že u posledních pár lidí se nám oprava nedaří. Děláme další tickety na dodavatele.

Do toho všeho, aby to nebylo málo, zkolabuje v 10h docházkový starý 20 let systém, na který jsou napojeny nejen turnikety u vstupu, ale i skoro veškeré dveře a výtahy. Tak že v tu chvíli se nikdo nedostane do garáží, nikdo neprojde přes vrátnici a nikdo v 9 patrovém baráku nevyjede žádným výtahem. A já si říkám, když se daří, tak se daří. Opět volám na ministerstvo, sháním telefony na dodavatele prehistorického systému. Získám, volám, mailuji. Do toho na části baráku zjistíme, že spadla elektřina, jističe. Nahazujeme se správou budovy. Já restartuji server s docházkovým systémem, který je v datovém centru na ministerstvu. Do toho mi dodavatel píše, abych to nerestartoval, že to také už nemusí naběhnout. Říkám, super. V 11h sám od sebe naběhne první nákladní výtah. Jdu si pro jídlo, abych měl co k večeři. Vrátím se zpět a zjistím, že už naběhly turnikety. Nakonec v 11:45 nabíhají i zbylé dveře a výtahy. Všichni mě chválí, jak jsem to opravil a já říkám: Já to nebyl, byl to Japonec: Samo Seto - opravilo.

Dále ještě odpoledne stále řeším zbylé nefunkční emaily. Doposud nevyřešen jeden, o kterém vím. Do toho mi volá podřízený kolega z krajské pobočky Praha, že mu nefungují VPNky na inventury. Tak mu radím, zkouším, odkazuji na HelpDesk. V 15:15 kdy už jsem na budově jediný IT, tak mi volá kolegyně, že okamžitě potřebuje přestěhovat PC z jedné kanceláře do druhé. Běžím a stěhuji, odpojuji, zapojuji. K tomu musím ručně nakonfigurovat nové tiskárny v dané kanceláři, protože tiskneme obálky s pruhem a tak dále. Není to žádná sranda nastavit. V 16:30 mám hotovo.

V 17 h odcházím domů naprosto vyřízen.

Prostě běžný den IT. :-)

Mio

PS: To je jen tak na okraj, když se mě někdo zeptá, kolik mám času na hru a na týmovou práci. :-)

Re: Běžný den IT Mionixe

Napsal: čtv 09. lis 2023 20:21:13
od fyxicek
Hmm.. To vypadá, že máme hodně podobnou pozici. Nepracuješ na soudě?

Re: Běžný den IT Mionixe

Napsal: čtv 09. lis 2023 20:56:02
od Clusive
Ten Japonec pracuje i u nás, je to sympaťák. Jinak velmi zajímavý den.

Re: Běžný den IT Mionixe

Napsal: sob 11. lis 2023 17:40:49
od Medvidek
Dobrý den, skvělý nápad, jak napsat obecně něco málo o sobě a o své reálné pracovní činnosti. Za to vážně palec nahoru, moc se mi to čtení líbilo.

Možná by mohlo i zafungovat i u dalších členů administrátorského týmu, popř. i u majitelů hry - jasně pokud budou chtít ... :-)

Jinak nevím no - dokud to není to takové známé - mluvit k serveru, programu apod. - Sakra před půl hodinou jsi tohle nedělal - co ti zase je? Nebo, já ten mobil vemu a rozšlapu apod. Je to fajn ... :-) No nejhorší jsou víkendy - je večer dávají v TV nějaký pěkný film či seriál - a najednou drnčí telefon, je jedno že je sobota nebo neděle - prostě víkend - a je 23:00hod. Holt práce je práce a konkurence nikdy nespí. :-)

Těším se na (pokud budete chtít uvést) pokračování ....

Děkuji, s přáním mnoha úspěchu nejen v práci a štěstí a lásky nejen v srdci, lidskosti, která je nám dána do vínku

-Medvídek-