cido vs ent

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Sabon
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

cido vs ent

Příspěvek od Sabon » pát 05. úno 2021 16:39:10

Ahoj,

Mám 2 postavy BM 109, bio 105 zruč P ( SKIN S 10% DÁBĚL ) a ninju lvl 136 bez ničeho. Co se týče yangu, tak mám ted asi 65kkk + mužu mít okolo 70-75kkk.

Co se mi vyplatí víc a zda se za tyto yangy dá sehnat obstojná výbaba do cido nebo do entu a za jakou postavu pořipadě hrát.

Na cido se mi moc nelíbí, že tam nemužu kdy chci, ale je to omezaný časem + hodně lidí a co se týče entu, tak nemám žádnou zkušenost.

Nebo využit zručky na P a koupit třeba krump +6 a kupovat mapy a kopat je. Děkuji vše za rady.

Lejno
Lv.21
Lv.21
Dal poděkování: 234 poděkování
Dostal poděkování: 460 poděkování

Re: cido vs ent

Příspěvek od Lejno » pát 05. úno 2021 16:42:24

Bmko vyexpi 136, sa 70kkk máš krásnu výbavu a môžeš zarábať. Cido vs Ent ani len napísané sa to nedá porovnávať, nie to ešte reálne nad tým premýšľať 😀
Do tretice všetko dobré...
Obrázek

schvarz
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 124 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování

Příspěvek od schvarz » pát 05. úno 2021 17:14:26

Souhlasím s Lejnem, máš skin 10% ďábel, nad tím není třeba vůbec uvažovat, to je obrovská výhoda, rovnou vyexpit 136 a jít ent. Za 70kkk bude super výbava. A až v tom entu něco trochu vyděláš, tak si můžeš za pár šušňů postavit cidonku na odreagovačku.

Mít cidonku jako jedinný zdroj obživy je fakt naprd, je to způsob, jak si tu hru znechutit a skoro ji nehrát. Je dobré mít něco, co budeš dělat, když do cido nemůžeš nebo nechceš. Protože nejen, že cidonka je jen každých 6 hodin, ale ještě nemusíš chytit flek. Taky jsi hodně závislý na ceně map a chitinů. Navíc narvat 70kkk do výbavy na cidonku je strašnej úlet. Výbavu na plášťování máš skvělou i za 10kkk. A kdybys narval prachy do výbavy na bosse, tak se ti to nikdy nevrátí. S tím, kolik lidí chodí na bosse, tak máš za každou cido se štěstím 2 mapy (ale spíš ani to ne). V modré to bude ještě horší, v červené chodí taky dost lidí a ve žluté budeš mít za zadkem vytočený lidi z Navarie.

Mapy určitě ne, teď to není úplně ideální. Lidi vykupují mapy za draho (i za 225kk) a okouzla jsou levná. Ten výdělek je tam podstatně menší, navíc tě to rychle přestane bavit. Plus pokud nemáš vlastní herbka na výrobu soustředek, tak by tvoje výdělky byly opravdu mizerný.

Počítej ale s tím, že ten ent nefunguje tak, že koupíš výbavu, půjdeš tam, budeš se tam plácat a yangy budou lítat do kapsy. To BMko tě musí bavit, musíš se snažit a každý drobný vyrušení brutálně ovlivní tvůj výdělek :D Pokud se budeš hodinu soustředit, tak vyděláš klidně o 300kk víc, než když u toho budeš koukat na YouTube. :D

Nejko123
Lv. 12
Lv. 12
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 22 poděkování

Příspěvek od Nejko123 » pát 05. úno 2021 17:51:45

Keby som bol tebou tak urobím jednoznačne ent :
- dropuješ kedy chceš
- čisté yangy
- keď už máš tú zručku, môžeš si kúpiť ten krumpáč ( na ktorý si zarobíš v ente ) a budeš si kopať mapy ktoré dropneš
- ninju si postav do entu, nazbieraj karmy a len tam odovzdávaj karmu

oproti tomu cido : - dobre zarobíš len na jednom mieste o ktoré prebiehajú fighty tipu " bol som tu prvý ", tahačky selasa a iné srandy = každodenné nervy
- časovo obmedzené
- drop treba predávať
- aj keď sa sem tam dostaneš na to najlepšie miesto v cido, z dlhodobého hľadiska určite nezarobíš toľko ako s BMkom v ente

Sabon
Lv.15
Lv.15

Příspěvek od Sabon » pát 05. úno 2021 20:47:42

A není do entu potřeba karma? :-o

Nejko123
Lv. 12
Lv. 12
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 22 poděkování

Příspěvek od Nejko123 » pát 05. úno 2021 20:59:21

Sabon píše: pát 05. úno 2021 20:47:42 A není do entu potřeba karma? :-o

Na BMko je karma výhoda, nie nevyhnutnosť.

schvarz
Lv.26
Lv.26

Příspěvek od schvarz » pát 05. úno 2021 21:24:58

Na BMko karma potřeba není, celé to stojí na principu, že ty mobky taháš stejně jako v keri, takže by neměly mít tolik možností ti ubrat. V proměně ty mobky vyloženě tankuješ a potřebuješ tu karmu, abys to ustál, s BMkem se snažíš držet vzdálenost, abys nedostával.
Jediné, co samozřejmě pocítíš, jsou % na yangy z karmy, ovšem právě i bez nich jsi schopný vydělat 1,5kkk/hod čistého + drop, což jinde jen tak nevyděláš.

Sabon
Lv.15
Lv.15

Příspěvek od Sabon » pát 05. úno 2021 23:24:07

Děkuji za odpovědi.... jen ve hře mi pár hráču napsalo, že za 70kkk určitě nesložím výbavu do ENTU , tak dá se za ty yangy složit nebo ne? :-O

schvarz
Lv.26
Lv.26

Příspěvek od schvarz » sob 06. úno 2021 0:06:42

Já i Lejno jsme výbavu skládali v době, kdy byla mnohem méně dostupná a podstatně dražší. Vejdeš se určitě. Nemůžeš čekat, že uděláš topovou výbavu. Na druhou stranu, ono ten rozdíl v té výbavě nedělá úplně velké rozdíly ve výdělku. Prostě holt nebudeš mít zlatý naušky 20/10/15, nebudeš mít štít 20/20/10 nebo antistun, nebudeš mít hněvy s 30rk, nebudeš mít prumku+7. Nebudeš mít jaspis s 17 schopkou, 14 ti postačí.
Zkrátka uděláš výbavu, se kterou budeš dávat 18-19k na krit. kamenem a stejně s tím (až budeš mít cvik) vyděláš 1,4kkk.

Kompromisy, které můžeš udělat, abys ušetřil:
1. Náušnice
Vybrat si můžeš mezi zlatými a nebeskými. Zlaté jsou o trochu lepší (tak 500dmg na krit kamenem), ale podstatně dražší. Nebeské 20 ďábel 10 lidi 15 šíp (zkráceně 20/10/15) seženeš do 6kkk určitě, naopak zlaté stojí víc než 2x tolik.
Můžeš taky udělat to, že nebudeš mít 15% šíp, ale jen 10%. Sice budeš dostávat víc dmg, ale ušetříš nějaký peníze a mít o 5% šíp méně je snesitelný. Někteří hrajou dokonce s náušnicemi bez šípů, ale to už je na mě moc velkej masakr.

2. Zezačátku určitě nepotřebuješ prumku+7 nebo +6, bohatě stačí i +0, zlepšíš ji časem. Stejně tak je zbytečný investovat do prumky 10%+ yang, pokud ji neseženeš za nějaký šíleně dobrý peníze.

3. MHÚ v helmě - MHÚ je na poškození poznat úplně minimálně, ale cenovej rozdíl v helmě 5MHÚ a 25MHÚ nějakej bude.

Hodně peněz se dá taky ušetřit na tom, že si entarianský věci (helma, štít, boty) sám vylepšíš. Hodně lidí si připlatí klidně 5-8kkk za věc, která je už +9. Ty si můžeš koupit levnější věc +2 a sám ji vylepšit. Dropování věcí na vylepšení sice zabere čas, ale ušetříš si těch pár kkk za předmět. Samozřejmě pokud uvidíš věc +9 za dobrou cenu, tak ji koupit můžeš, zase nemá cenu se snažit ušetřit 2kkk, abys potom strávil 4 hodiny dropováním třetí ruky a podobně. :D

S rozpočtem 70kkk to vychází necelých 9kkk na jednu věc. To je podle mě dost reálná částka.

Taky rozhodně doporučuju si pořídit do entu healera, je to hodně příjemný a vyplatí se to. Pořídíš nějakýho 90+ za pár šušňů a doexpíš to.
Co se buffu týká, tak 110% postačí a to dneska máš každej, takže to se do ceny nepočítá.

Sabon
Lv.15
Lv.15

Příspěvek od Sabon » sob 06. úno 2021 1:01:53

schvarz píše: sob 06. úno 2021 0:06:42 Já i Lejno jsme výbavu skládali v době, kdy byla mnohem méně dostupná a podstatně dražší. Vejdeš se určitě. Nemůžeš čekat, že uděláš topovou výbavu. Na druhou stranu, ono ten rozdíl v té výbavě nedělá úplně velké rozdíly ve výdělku. Prostě holt nebudeš mít zlatý naušky 20/10/15, nebudeš mít štít 20/20/10 nebo antistun, nebudeš mít hněvy s 30rk, nebudeš mít prumku+7. Nebudeš mít jaspis s 17 schopkou, 14 ti postačí.
Zkrátka uděláš výbavu, se kterou budeš dávat 18-19k na krit. kamenem a stejně s tím (až budeš mít cvik) vyděláš 1,4kkk.

Kompromisy, které můžeš udělat, abys ušetřil:
1. Náušnice
Vybrat si můžeš mezi zlatými a nebeskými. Zlaté jsou o trochu lepší (tak 500dmg na krit kamenem), ale podstatně dražší. Nebeské 20 ďábel 10 lidi 15 šíp (zkráceně 20/10/15) seženeš do 6kkk určitě, naopak zlaté stojí víc než 2x tolik.
Můžeš taky udělat to, že nebudeš mít 15% šíp, ale jen 10%. Sice budeš dostávat víc dmg, ale ušetříš nějaký peníze a mít o 5% šíp méně je snesitelný. Někteří hrajou dokonce s náušnicemi bez šípů, ale to už je na mě moc velkej masakr.

2. Zezačátku určitě nepotřebuješ prumku+7 nebo +6, bohatě stačí i +0, zlepšíš ji časem. Stejně tak je zbytečný investovat do prumky 10%+ yang, pokud ji neseženeš za nějaký šíleně dobrý peníze.

3. MHÚ v helmě - MHÚ je na poškození poznat úplně minimálně, ale cenovej rozdíl v helmě 5MHÚ a 25MHÚ nějakej bude.

Hodně peněz se dá taky ušetřit na tom, že si entarianský věci (helma, štít, boty) sám vylepšíš. Hodně lidí si připlatí klidně 5-8kkk za věc, která je už +9. Ty si můžeš koupit levnější věc +2 a sám ji vylepšit. Dropování věcí na vylepšení sice zabere čas, ale ušetříš si těch pár kkk za předmět. Samozřejmě pokud uvidíš věc +9 za dobrou cenu, tak ji koupit můžeš, zase nemá cenu se snažit ušetřit 2kkk, abys potom strávil 4 hodiny dropováním třetí ruky a podobně. :D

S rozpočtem 70kkk to vychází necelých 9kkk na jednu věc. To je podle mě dost reálná částka.

Taky rozhodně doporučuju si pořídit do entu healera, je to hodně příjemný a vyplatí se to. Pořídíš nějakýho 90+ za pár šušňů a doexpíš to.
Co se buffu týká, tak 110% postačí a to dneska máš každej, takže to se do ceny nepočítá.
Děkuji že ses tak hezky rozepsal..
Napsal by si mi do SZ kontakt do hry a já bych ti třeba napsal tam? A proč prumku a ne schop, když hraju za BM?

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Vydesenej « čtv 12:50 pm »
To bych asi taky tvrdil kdybych byl v týmu :D až čas ukáže
@ Narsi « čtv 12:37 pm »
Zdravím. Střední války rušit nebudeme. Máme velký zájem na tom, aby se tyto dvě kategorie nadále rozvíjely ke spokojenosti hráčů. Čeká nás teď pár kroků, jak toho docílit a budeme rádi, když se do vývoje zapojí pvp komunita.
@ Vydesenej « čtv 12:29 pm »
Otázka je jestli vůbec má smysl dělat něco do střední. Když by se stalo že do velké nebudou chodit lidi tak někdo zabrečí a zruší se i střední :D :D aby jsme ty lidi prostě přinutili za každou cenu
@ suja97 « čtv 12:28 pm »
Až na to zrušení malé války pro mě jako rekreačního hráče po dlouhé době dobrý a smysluplný update. (y)
@ suja97 « čtv 12:27 pm »
Grout píše: tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil
Amen. Chudák Fogru musel dělat 12 generací aby ve střední dával aspoň 200cb a ted mu to zruší :(
@ suja97 « čtv 12:26 pm »
Makarov píše:
tzn ti, co si pracně udělali gen a schopnosti, dělali to kvuli středni valce zbytečněě
však si s tím mužou chodit do velké, Saggi stejně psal že je zajímá jen velká válka a střední a malou dělali jen jako ,,přípravku,,
@ Grout « čtv 12:15 pm »
tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil
@ Vydesenej « čtv 12:14 pm »
Rozhodli jsme se zrušit malé války, protože jsou dlouhodobě mimo zájem :D tak doufám že se zruší i velké, když jsou dalo by se říct také už dlouhodobě mimo zájem
@ Makarov « čtv 12:07 pm »
tzn ti, co si pracně udělali gen a schopnosti, dělali to kvuli středni valce zbytečněě
@ Grout « čtv 12:00 pm »
Makarov píše: chtělo by to do IS přidat "vyhledávání" :D
naprostý souhlas!
@ Makarov « čtv 10:36 am »
chtělo by to do IS přidat "vyhledávání" :D
@ Cassper17 « čtv 10:08 am »
Tingra 15
@ ChunjoKing « čtv 6:13 am »
@Revus,  mne tiež kamarát hovoril, že jeho známemu padla v ľadovej zemi. Alebo som počul aj to, že niekomu padla v 2. meste
@ Uncut69 « stř 11:33 pm »
mě padla wifi na ox je možný že dostanu amulet do IS skladu? děkují.
@ Revus « stř 10:42 pm »
Jsem dostal info že ta jedna co má padat v ohnivce dokonce padla i jinde
@ noxforko « stř 10:41 pm »
ahoj, nebyla by možnost udělat ještě poslední OX v sobotu? když probíhá event až do noci ze 6. 7. ?
@ Revus « stř 10:10 pm »
Nekdo treba dostane i za min slov. treba za 30 :D I kdyz to asi ne. ale u kazdyho to je prej jinak. Nahodně.
@ Revus « stř 10:08 pm »
Jeden je z ohnivky, druhy OX, treti forum, 4 bud dort ( už nejde péct) nebo stránky knih, nebo zničení 30 pinat, nebo poskladaní slov 45-60 ( každý to má jinak). a myslím že team přidal i nějaký další možnosti. kdo ví
@ Ezzo95 « stř 10:02 pm »
respektive vim ze jde jeste z ohnivky a jeden za stranky.. ale ten ctvrty?
@ Ezzo95 « stř 10:02 pm »
Ahoj. mam cast amuletu za ox .. daji se nejak ziskat jeste ty zbyle tri?
@ Relly « stř 9:53 pm »
@Azi123,   Na stránkách ekury...herní účet - support. Taky jdu toho Taymena nahlásit. Si dovolil moc.
@ diver « stř 9:46 pm »
@silouette,  Bylo pár dnů zpět řečeno, že hráč musí dojít k 20. otázce, aby dostal amulet
@ Cassper17 « stř 9:40 pm »
Tingra 15
@ silouette « stř 9:38 pm »
Dobrý den, byl jsem na OX - odpověděl jsem sice špatně ale amulet jsem nedostal. Říkali jste, že je potřeba se zúčastnit. Dostanu amulet? Díky za info
@ Azi123 « stř 9:36 pm »
Ahoj, prosím, kde se píše ticket? děkuju :)
@ beautyy « stř 8:49 pm »
Jinno
@ Uncut69 « stř 8:19 pm »
Ahoj chci se zeptat zda půjde udělat černá puma i po skončení eventu ?
@ Revus « stř 4:31 pm »
Dík
@ Tomori « stř 4:28 pm »
Revus píše: Ahoj,chci se zeptat, je nějaký minimální level na OX? Potřebuju dílek na pumu ale nemam žadnej velkej level. jen dropa 40
Dobrý den, hráč musí mít minimálně lvl 50
@ Revus « stř 4:24 pm »
Ahoj,chci se zeptat, je nějaký minimální level na OX? Potřebuju dílek na pumu ale nemam žadnej velkej level. jen dropa 40
@ Tomori « stř 1:44 pm »
Dobrý den, bylo předáno dalších 30 dílků amuletu. :hello:
@ Relly « stř 1:29 pm »
@noxforko,  A v čem, když byly 4 ox ? A to i o víkendech.
@ Nonepovideeej « stř 12:10 pm »
Tohle ale nebyla jediná OX, celkově byly 4
@ noxforko « stř 12:00 pm »
smutne pro ty co maji odpoledni
@ Cassper17 « stř 6:02 am »
Amadori Tingra 15
@ ChunjoKing « stř 2:27 am »
21:00
@ ChunjoKing « stř 2:26 am »
@fenylalanin,  tak posledný len z OX. Dnes, 2.7. v stredu, máš jedinú šancu. Inak pumu neskompletizuješ!!!
@ fenylalanin « úte 8:33 pm »
ten už mám mám i z ohnivky a z forka
@ Janko.Tlcik « úte 7:45 pm »
skús skompletizovať stránky, to dá univerzálny dielik talizmanu
@ fenylalanin « úte 6:38 pm »
ahoj už mám 3ks amuletu a poslední chybějící získám jen z ox a nebo to jde i jinde ?
@ Tsurugi « pon 5:24 am »
Jinno: 142Chunjo: 180 Shinsoo : 60 Tsurugi
@ Zuzzi « pon 1:38 am »
Slova
@ ChunjoKing « pon 12:43 am »
@Ezzo95,  tipovačka už skončila. Pri zapojení sa, buď do tipovačky, alebo do vytvárania priania, získaváš tú istú časť talizmanu. Šancu na získanie amuletu pumy máš už len do 6.7.
@ Ezzo95 « ned 9:51 pm »
ta tipovacka neni potreba?
@ ChunjoKing « ned 9:13 pm »
@Ezzo95,  ahoj, ak prejdeš v stredu OX až do konca a ešte si sa nezapojil do vytvárania priania tu na fóre, tak áno.
@ Ezzo95 « ned 7:48 pm »
Ahoj. Je jeste mozne ziskat pumu do konce eventu?
@ ChunjoKing « ned 4:10 pm »
Zdravím. Už vieme, že sa dajú dorty použiť aj po evente. Ale budú sa dať aj ozdobiť po evente? Ďakujem za odpoveď.
@ ChunjoKing « sob 4:44 pm »
tak ale aspoň pre to prvé nasadnutie na pumu by mohla vyskočiť tabuľka s aktivovaním. Lebo teraz som nechtiac stlačil J a puma už zbytočne odpočítava.
@ noxforko « sob 4:30 pm »
a co udělat mimořádnou OX i ted v neděli? tím by se dostalo na více lidí
@ Grout « sob 1:54 pm »
EDIT na fóru - Event - slova (např. info o tom univerzálním dílku)
@ CrazyBull « sob 1:50 pm »
Grout píše: mam cernou pumu a uz mam dalsi dva univerzalni dilky, nechcete na ne udelat nejake vyuziti, nebo odmenu za ne nejakou nebo tak? :D
Třeba k tomu přidat barvu na vlasy a mohlo by se jezdit třeba na zelený nebo odbarvený by bylo pecka k těm barveným brnkům :D
@ diver « sob 1:48 pm »
@Grout,  Nebo možnost vyměnit univerzální dílek za libovolný, který mu chybí? Jen nápad
@ Grout « sob 1:40 pm »
mam cernou pumu a uz mam dalsi dva univerzalni dilky, nechcete na ne udelat nejake vyuziti, nebo odmenu za ne nejakou nebo tak? :D
@ ChunjoKing « sob 10:33 am »
To mi nejde už pol roka. Odkedy som začal hrať
@ OrangEE « sob 10:13 am »
Prečo nejde textové zobrazenie hodností?
@ matesWSW « sob 9:37 am »
Díky za rozpis, chápu to tedy správně že příští středa je poslední termín kdy bude ox?
@ Tomori « sob 9:34 am »
Dobrý den,
OX probíhá čtyřikrát – proto jsme ji záměrně rozdělili tak, aby se konala dvakrát o víkendu a dvakrát ve všední den. Bohužel se nikdy netrefíme do dne a času, který by vyhovoval všem hráčům. Vstupuje do toho mnoho proměnných – práce na směny, různá zaměstnání, rodinné povinnosti, koníčky, výlety, dovolené apod. 1. OX proběhla v sobotu 7. 6., 2. OX v neděli 15. 6., 3. OX ve čtvrtek 19. 6. a 4. OX proběhne ve středu 2. 7. Jak jsem již psala níže zkuste se pozeptat třeba přátel, zda by nezašel za Vaši postavu.
@ Tomas142 « sob 9:07 am »
Dobry den bilo by fajn kdyby OX bilo ovikendu je to ve stredu a jsem haji mam odpoledni
@ Tomori « sob 8:42 am »
Dobrý den, za OX je vždy horní pravý dílek.

Who is chatting

offline Azaril 
offline Fogru 
offline Grout 
offline Mionix 
offline Tomori 
online Vydesenej 
offline Wzypt 
offline matesWSW 
offline pitre