MacOS - Chyba launcheru

Místo pro hlášení systémových chyb, textových nesrovnalostí nebo překlepů.
Nutné schválení moderátorem.
Pravidla fóra
• Témata v této sekci jsou pouze pro hlášení chyby ve hře (bugu).
• Patří sem mimo jiné: překlepy v názvech, textech, chyby systému hry, nefunkční části hry.
Nepatří sem problémy se spuštěním hry, zaseknutím postavy, či nepřipsané SD na účet (s těmi se obraťte na support).
• Témata a příspěvky schvaluje pouze herní tým (GA, GM, TGM).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Liamus
Zakladatel tématu
Lv.20
Lv.20
Příspěvky: 268
Registrován: stř 01. srp 2012 18:50:32
Bydliště: Gondolin
Poděkoval: 35×
Má poděkování: 13×

MacOS - Chyba launcheru

Příspěvek od Liamus » čtv 31. led 2019 14:16:36

Zdravím,

hrával som ekuru dlhé roky dávno. Nedávno som sa stretol s kamošom, s ktorým sme to hrávali a akosi na to padla reč. Dostal som chuť si pripomenúť ako to vyzerá a trochu sa zase zahrať. Tak som si rovno stiahol inštalačku. Mám síce mac, ale cez wine som už púšťal windowsácke aplikácie. Nainštaloval som si hru aj so všetkými dependencies (mám tam directx aj .net framework), ale pri spustení launcheru to celé spadne. Môj tip je, že chýba tam jscript.dll file. Skúšal som celú hru preinštalovať, ale nepomohlo to. Pripájam errorlog aj so screenshotom, hádam budete niekto vedieť čo s tým :)

Ďakujem
Přílohy
Screenshot 2019-01-30 at 22.35.32.png
backtrace.txt
(19.86 KiB) Staženo 7 x
Obrázek
Predávam úlomky keri II. 5kk/ks

Uživatelský avatar
Mionix
Trial Board Moderator
Trial Board Moderator
Příspěvky: 9
Registrován: ned 23. pro 2018 19:43:54
Poděkoval: 25×
Má poděkování:

Re: MacOS - Chyba launcheru

Příspěvek od Mionix » čtv 31. led 2019 19:22:27

Tak jsem zkoušel kamaráda, co se dříve Jablíčky živil a bohužel nepomohl. Jediné na co mě odkázal je nějaké forum, kde se řeší problémy s wine. Více asi bohužel s týmem dohromady nedáme. :-( Leda by poradil někdo z hráčů.

https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1515044

plus dřívější téma

https://www.ekura.cz/forum/viewtopic.php?t=122482

/Mionix

Uživatelský avatar
Electrix
Lv.22
Lv.22
Příspěvky: 392
Registrován: pon 06. pro 2010 11:34:04
Bydliště: Invincibles
Poděkoval: 173×
Má poděkování: 944×

Re: MacOS - Chyba launcheru

Příspěvek od Electrix » čtv 31. led 2019 21:44:57

Ahoj, problém je buď přímo v knihovně jscript.dll, nebo to může být taky samotné mshtml.dll. Obě jsou součástí tvé instalace Wine a mají co do činění se zobrazením webového slideru v launcheru (přičemž první jmenovaná se stará o zpracování JavaScriptu na stránce, druhá o vykreslení konečné podoby). Pokud jsi měl někdy Windows, asi je budeš obě znát pod souhrnným označením Internet Explorer.

Teď ale co s tím? Zkusím ti dát pár tipů - bohužel neozkoušených.

:arrow: Jako první bych zkusil aktualizovat Wine na novější verzi, protože je dost možné, že potenciální chybu mezitím vývojáři opravili (od vydání verze 2 utekly už dva roky).

:arrow: Druhá možnost by byla zakázání provádění JavaScriptu (protože někde při jeho kompilaci program padá). Nevím ale, jestli je to takhle globálně možné. Nejspíš by to mělo jít přes registry (zdroj). Aby to fungovalo, vytvoř si někde soubor s názvem třeba zkouska.reg a do něj vlož následující text:

Kód: Vybrat vše

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1400"=dword:00000000
Ten potom importuj přes utulitku regedit do registrů (wine regedit zkouska.reg). Jen pozor, protože tahle změna ovlivní nejen launcher Ekury, ale celou instalaci Wine, takže pokud by ti něco dalšího přestalo fungovat, bude třeba hledat jiné řešení. Nastavení kdykoli vrátíš zpět, když v textovém souboru změníš dword:00000000 na dword:00000001 a znovu importuješ

:arrow: Kdyby ani to nepomohlo, zkusil bych načítání knihovny mshtml.dll prostě zakázat ve Wine pomocí winecfg (dělá se to na záložce Libraries). Nevím, jestli si s tím launcher poradí, ale teoreticky není slider pro jeho běh potřeba. Stejně, jako zakázání, by mohla fungovat i výměna příslušných DLLek za jinou verzi, ale jelikož nevíme, na které to běží, je to trošku střelba naslepo (nehledě na to, že pod tvou verzí Wine nemusí fungovat). Stejně jako u předchozí možnosti, i tady je změna pochopitelně globální.

:arrow: Další možnost by bylo přesměrování. Na Windows se to dělá pomocí souboru hosts, ten by na Macu měl být ve složce /private/etc/hosts. Adresa slideru je tady. Aby tohle řešení fungovalo, musel bys mít vlastní lokální webový server a přesměrovat jen tuhle konkrétní URL, což není úplně jednoduchá záležitost, takže bych to nechal až jako poslední záchranu.

Kdyby ti něco nebylo jasné, klidně se ptej - psal jsem to docela narychlo.
Návody: Bonusy I. | ObrázekBonusy II. | Biolog | Těžba | Vedení | Talismany
Pomocníci: Skillculator(Obrázek) | ObrázekExpulator | Lovecké(Obrázek) | Mapa pokladu | Dračí věci | Prům. & Pošk. | Dračí věci | Točení bonusů

„Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to.“ - [A. Einstein]

Odpovědět

  • Nemáte právo psát zprávy v chatu.
@ TomasFoxx « sob 9:03 am »
@beniamino :  To asi né helé, ale zkus napsat Artošce do pm :D
@ CrazyBull « sob 7:14 am »
@AngelSham :  ale co když přidají černou a zas to zvednou vše o dvacku :think: :lol:
@ CrazyBull « sob 7:10 am »
:hello:
@ Mionix « sob 7:02 am »
:hello:
@ AngelSham « sob 12:09 am »
Když se přidala nová barva vzhledem k eventu... plánujete přidávat další a další barvy? Nebo už jste to spíš utli a černé se nedočkám? :D
@ beniamino « pát 11:54 pm »
jak se tu dá změnit jmeno, pokud to jde? :)
@ TomasFoxx « pát 11:16 pm »
jo benji?
@ beniamino « pát 9:52 pm »
Foxi?
@ MoravskyPepin « pát 9:49 pm »
@Mionix :  Já nic nenahlašoval, od toho je přece Support ne? :think: :think:
@ TomasFoxx « pát 9:28 pm »
@FluffyHero :  iq 900
@ FluffyHero « pát 8:31 pm »
@MoravskyPepin :  Jednoduché, musíš smazat 0,dát před trojku 2,smazat 3 a zadat 5 :) :D
@ Mionix « pát 8:00 pm »
@MoravskyPepin :  Děkujeme za nahlášení. Podíváme se na to. Ve hře to změnit normálně jde.
@ MoravskyPepin « pát 7:18 pm »
No mě by spíš zajímal ten systém zadávání délky prémia (minimálně na mobilu) ano mám vybrat od 1-30 ale když zadám 30 a pak to chci změnit na 25 tak mi to první číslici nedovolí smazat (nemohu smazat 30 a napsat 25, mohu smazat jen 0, trojka zůstává) :shoot: :shoot:
@ CrazyBull « pát 6:48 pm »
Tak bych k tomu zdražení také řekl pár slov - TOHLE NĚKDO TĚŽCE PŘEPÁLIL :normal:
@ Obchodnik799 « pát 4:20 pm »
@tyranka :  Děkuji. :)
@ tyranka « pát 4:08 pm »
primárně se odečítají BSD a pak až SD
@ Obchodnik799 « pát 3:56 pm »
Dotaz: Kdyz mam zakoupene SD, tak se primarne odečitaji SD, nebo BSD ? :)
@ Obchodnik799 « pát 3:39 pm »
@Cepino :  Já jsem se už namlsal ,drive jsem taky kupoval jen na yang na 3d, když jsem chodil o vikendu swamp, ted to tam pošlu cele a je mi to fuk. :D
@ Cepino « pát 3:37 pm »
@Obchodnik799 :  A o tom přesně píši. Můžeš jít swamp 2x. Můžeš si nastavovat budík na zahrádku. Nemusíš ta prémka kupovat. Ano je to výhoda, ale bez té se dá hrát. Nikdo nikoho nenutí to kupovat. Buď cenu akceptuji, kupuji, nebo je to již pro mě drahé a nekupuji. Je tu vždy volba. Není to nutnost.:-)
@ Obchodnik799 « pát 3:29 pm »
@Cepino :  Asi pujdu čistě na prekupnika, kde me vzrust cen SD netrapi. :D
@ Obchodnik799 « pát 3:28 pm »
@Cepino :  Do jisté míry souhlasím. A ruku na srdce, prémka kupuji, protože mi dávají jistou výhodu, ne že jsem lenoch ? Proč by 2x ve swampu, kdyz mužu byt jenom jednou a vydelat stejne ? Proč řešit čas kytek, kdyz mi staci jedno premko. :D
@ Cepino « pát 3:17 pm »
Upřímně? Za posledních 5 let v reálu vše zdražilo o 20-30%. Platy rostou každým rokem. Zdražují vstupní náklady. Pak se nelze divit, že i zde se jednou za x let o něco zdraží. A druhá věc. Prémka si kupuji, protože jsem lenoch. Hra jde hrát jak bez prémek, tak bez formulí a dalších věcí z IS. Jednoduché.
@ NemasZac « pát 2:22 pm »
Poslední updaty se specializují hlavně na věci za SD, zdražování formuli, uměle vyzdvihnute premka za účelem prodejnosti
@ NemasZac « pát 2:21 pm »
Jako možnost kupování na dny zní dobře, ale ve skutečnosti se toho moc nezměnilo. Stále je max 30 dni. Viditelnost neaktivnich premek v ikonkach? K nalakani neznalych k tomu, aby videli co si můžou koupit, současným hráčům žádné plus. Prodejnost premek ve hře? Opět jen možnost většího odběru prémii za sd
@ AngelSham « pát 2:05 pm »
@Obchodnik799 :  Dobře :D beru, já nevyužiju asi ani tu třetinu, mám to hlavně na tu zahrádu a kromě noci, tak stejně po hodině přes mobil přesazuju :D
@ Obchodnik799 « pát 2:00 pm »
@AngelSham :  To spíš byla nadsázka a apeloval sem na to, že z tech 30D využiješ herně max 1/3 (teda aspon já, jako pracujicí člověk). :D
@ Obchodnik799 « pát 1:59 pm »
@Cepino :  Jako ta obchodovatelnost super, možnosti kombinace taky super, jenom ta cena za jedno premko je velký skok. Jaok zvyknu si na to atd. Ale cejtim velky skok v ceně. Já kupuju VIP+yang+zahradku zatim na jendu postavu. Kvuli tomu nezkrachuju, to je pravda. Pro Ekuru taky vice chechtáku do kapsy. :D Ale ten skok u jednoho premka měl byt opravdu do 20SD. :)
@ Cepino « pát 1:50 pm »
@AngelSham :  Už nyní je pár truhel na tržce. A ceny se liší. Nikdo nikoho nenutí nakupovat to od překupníků. Stará možnost je tu stále. Jen přibyla nová. Stále můžete prodávat šeky na BM a pak nakupovat prémka v IS. Chce to čas, aby si na to lidé zvykli a hlavně stanovili nějaký přepočet konkrétních prémek a yang.
@ AngelSham « pát 1:47 pm »
@Cepino :  Jo, jsem zvědavej, na jakej level tohle dotáhnout překupníci... Hodnotím tu změnu zatím spíš negativně, tak jsem zvědavej, jak se tohle vyvrbí
@ AngelSham « pát 1:45 pm »
@Obchodnik799 :  Výhodné možná pro tebe... Já třeba stojím pořád u zahrádky a sklízím. Takže bych teď pořád musel řešit odlognutí, abych si nečerpal prémko :D myslím, že to je zas zbytečné
@ AngelSham « pát 1:43 pm »
@NemasZac :  Taky jsem čekal, že to prodlouží a když si mohu vybírat počet dnů, tak budu mít zároveň možnost, to koupit na víc než jen měsíc dopředu. Že tam daj aslespoň půl roku, když už tady tuhle "výhodu" chtěj přidat
@ AngelSham « pát 1:42 pm »
@TomasFoxx :  Tak ale 69 stojí, protože nejsou novinka. Když byly ty starší barvy jako novinka, tak stály 49. Mám teď tedy čekat, že až okrová nebude novnika, tak bude stát 89 SD?
@ Cepino « pát 1:42 pm »
A všiml si někdo z vás, že s truhlou a s prémky jde obchodovat na tržnici za yang? V tomto vidím velké plus. V podstatě se nyní stačí dohodnout s prodávajícím a on vám rovnou na míru prodá prémka a nemusíte prodávat šeky na BM. :up:
@ Obchodnik799 « pát 1:38 pm »
Bych koupil premko, co by mi bezelo jen v pripade, že jsem online. :D Klidne za 1000SD :D
@ NemasZac « pát 1:35 pm »
Možnost kupovat po dnech a s tím související cena, škoda jen, že max je pořád jen 30 dní
@ NemasZac « pát 1:34 pm »
Dobrý marketingový tah, do hry ikonky s aktiv. i neaktiv. prémky, aby lidi viděli, co mají koupit. Čtvrteční update, který opěvuje úpravu premek, LEVNĚJŠÍ, MOŽNOST KUPOVAT PO DNECH :D
@ TomasFoxx « pát 1:05 pm »
@AngelSham :  všechny stojí 69, zdražili je 😂
@ AngelSham « pát 12:52 pm »
Kolik bude stát okrová formule, až to nebude novinka, když už teď stojí 69 SD??
@ Obchodnik799 « pát 9:31 am »
To zdražení na jedno premium neni malo, neni to v řádech 5-10SD. :) Bohužel mě politika Ekury donutila kupovat zatim i zahradnicke, protože je to pro mě vyhodne. :)
@ INParadise « pát 7:43 am »
Když kupuješ na jednu postavu budiž, já mám x účtu kam premium učty pořizuju a ve vysledku to nejsou malé častky navíc..
@ Hydrant « pát 7:28 am »
Těch 50 měsíčně vám určitě utrhne kapsu, holt si dáte o 2 piva míň :)
@ Obchodnik799 « pát 12:08 am »
No, dobře VIP+Yang+Zahradnicke už dává smysl. :D ale někdo kdo jede jen VIP tak pocítí změnu dost. :((
@ Obchodnik799 « pát 12:05 am »
Upřímně by občas připadá, že když Ekura se vydá správným směrem, tak to zase pohřbí úplnýma blbostma, vstup do říši... Update v nedohlednu, neohlášena změna cena prémii. Asi potřeba na zaplacení daní.
@ Obchodnik799 « pát 12:03 am »
@L0GAN :  i předtím sis mohl nakoupit premka jaké si chtěl a vyšlo to levněji jak teď. Teď to.vypada jenom lépe. :D
@ Obchodnik799 « pát 12:02 am »
Já jsem byl spokojen 114 se + yang premiu na 27+3d.
@ Obchodnik799 « pát 12:01 am »
Konfigurace za jakou cenu ? Abych platil o 50,- více než předtím ? Důvod ? Neříkejte mi, že Ekura potřebuje víc vydělávat.
@ assdsds « čtv 11:59 pm »
jako fakt je yang premium na 3 dny 2x drazsi nez bylo?
@ L0GAN « čtv 11:54 pm »
ale možnost konfigurace prémia dle vlastních potřeb je super :up:
@ Obchodnik799 « čtv 11:37 pm »
Pro lidi co kupuji na měsíc jste nemuseli tak zdrazovat.
@ Obchodnik799 « čtv 11:37 pm »
225sd místo 170. :D Welp
@ INParadise « čtv 10:26 pm »
Kčemu budu kombinovat prémka které ani nevyužiju? Zdražené je vše.
@ Seamus « čtv 10:26 pm »
@INParadise :  zdražené je len VIP ak sa nemýlim. Pri nakombinovaní viacerích máš nejakú zľavu. Tak si to skús nakombinovať
@ INParadise « čtv 10:21 pm »
Důvod zdražení prémií? Taky jedna z částí té mega super čupr změny?
@ TomasFoxx « čtv 9:30 pm »
@strangerino :  Ale nesmíš na tý "drahý polovičce" bejt ty :D
@ Kaenos « čtv 8:17 pm »
@strangerino :  Když budeš zabíjet se svou drahou polovičkou monstra tak by se ti měl objevit.
@ strangerino « čtv 6:57 pm »
Kdepak se dá najít nějaký ten totem zamilovaných? Zatím jsem na žádný nenarazil :D
@ Hydrant « čtv 6:02 pm »
nebo čím se určuje "samobuff"
@ strangerino « čtv 5:52 pm »
Mně už padl bonbon, právě teď... :)
@ rudlaninja « čtv 5:49 pm »
@Artoria :  díky:)
@ Hydrant « čtv 5:47 pm »
Takže jak to funguje .. Když přítelkyně je celý týden u mě a jsme na stejné wifi máme smůlu ? čokolády ani růže nepadají vůbec na to už ani nemá cenu se ptát

Kdo chatuje