Dlhšiu dobu sa stretávam „určite nie len ja“ s vyjadrením :
< do války ríši chodí málo hráčov > a pod...
Chcelo by to zvýšiť záujem hráčov o PVP ... Ale ako ?
Nad tým uvažujem už dlhšie. Pretože od kedy som túto hru začal hrať pred cca 2 možno to už bude aj 2,5 rokmi. Vždy som obdivoval PVP jak hráčov tak všeobecne. No na PVP výbavu som potreboval jangi a kde ich zohnať a ako ? Jedine PVM ! Ako čas plynul, prišli talizmany, zručnosť, herbarenie, dračia výbava a všetko sa zmenilo. ( čo by v podstate nebolo zlé )
Pretože určite mi dáte za pravdu, zmeny to boli pozitívne ale len do istej miery.
Nová výbava a všetko, prinieslo nove možnosti a viac zábavy jak do PVM tak do PVP.
Problém je ale ten že zatiaľ čo cena PVM vecí ostala nemenná alebo klesala „ Swamp, Keri“ tak aj HG čím dalej cena aj vecí do HG klesá pretože ich je stále viac a ich výrobe sa venuje kvantum hráčov čo je super .... Nie každý rád robí veci ale rad si ich kúpi každý sme iný...
No problém a PARADOX ktorý nastal je cena PVP vecí! Ich cena neustále rastie, ako aj potreba stále lepšej a lepšej výbavy to čo kedysi bolo považované za luxus dnes by nebolo konkurencie schopné. Neustále narastá cena výbavy do PVP a tý ktorý sa rozhodnú že si ju račej spravia sami než by míňali 10tky miliard na jednú kvalitnú vec pretože s obyčajnou vo válke dlho nevydržíte ...Narazia na mantinel cez ktorý neprejdu! Je ním pravdepodobnosť rsp náhoda na natočenie bonusov.
Vysvetlím: Skusenejší hráč PVM dokáže v swampe za hodinu a pol zarobiť približne 850-1kkk, zárobok v keri sa tomu rovnať nemôže ani z inaj takejto mapy. HG ak chcete poriadne rabiť potrebujete tiež dosť slušnú postavu, kopu času, a ťahať viac postáv alebo skupinu hráčov stým že sa musíte deliť a náhoda ziskania dračích vecí a toho či padne niečo čo ma hodnotu 800kk alebo 30kk je rôzna ak sa darí tak sa darí ak nie nestojí to za zmienku.
Ak to spriemerujeme cca PVM hráč s poriadnými skusenosťami ktorý chodi HG alebo swam za 3h zarobí cca 2kkk stým že veci z HG mu musí niekto aj kupiť !!! takže nemá okamžitý zisk. Vzhľadom na čas tak bežný hráč ktorý hraje pre zábavu a nežije pre hru tak na nej za den strávy cca tie 3h +-
Takže pri stavajúcich podmienkach za 10dní by sa dalo zarobiť ak každý deň pôjdete Swamp alebo HG približne 15-25kkk . Pri momentálnych cenách vecí by vám na poriadnu vec trvalo našetriť cca 15-20dní x 8 120-160dní zhruba 5-6 mesiacov. Stým že kto znás hrá uplne každý deň bez prestávky ? A stým ako stále niečo nové prichádza sa mení kým niečo kúpite a date dokopy môžete to rovno zahodiť ...
Takže čo myslíte čo zatraktívni PVP ? Odpovecte si všetci sami GM, hráči...
Toto je podstata a dôvod prečo sa PVP hraniu venuje stále menej hráčov alebo počet hráčov nerastie... Určite viete čo stým treba spraviť ...