Ekura - nový datadisk

Diskuze o rozlehlé zemi s Kouzelným sadem, které dominuje Keskiro spolu s jeho starším bratrem Askerem.
Odpovědět
LittleAngelH
Lv.14
Lv.14
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 17 poděkování

Re: Ekura - nový datadisk

Příspěvek od LittleAngelH » čtv 02. dub 2015 20:16:59

Stejný problém jak myketison...dodělané meteory 50 lvl a dnes biolog blikal, lovec se ztratil a ukol od něho meteor smutku

yetin
Lv.1
Lv.1
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od yetin » čtv 02. dub 2015 22:52:34

Ahojky, hraji většinou mimo běžnou dobu, takže skupinu těžko s někým udělám. Zkusil jsem nějaké moby - dlouho "žvejkám!" a stejně nic nepadlo. Tak se alespoň snažím dělat úkoly. A ejhle. Původně bylo portů na výšinu a tudíž do začarovaného lesa víc. Trvalo tak do 10 minut nějaký najít, což považuji za rozumné. Teď je prý jen jeden. PRÝ.Dva dny jsem běhal po celé mapě a nemohl najít. Asi nějaké zastrčené místečko, kde snad ten port byl. SNAD. Jenže běhat a shánět port 4 hodiny a nic považuji za TRAPNÉ. A kupovat klíč kvůli 4 sebraným orchideím - to snad ani v legraci.
Podobně TRAPNÉ se mi zdají i problémy s duchem kerindoriana. Proč by nemohl být jen mimo hrad?
Odešel jsem z "ofika", protože nestydatě tahali z hráčů peníze. Tady si kupuji VIP balíček - protože chci, né protože musím, ale kupovat klíče nehodlám - to by mi připomínalo "jisté" praktiky.
Další TRAPNÁ věc je že nikdo neví co vlastně za ty kosti postava dostane. Biolog je na webu popsán dopodrobna - odměny a předpokládané časy pro různé způsoby odevzdávání a kosti jsou "tajné"?? - jakých všech metinů se to bude týkat a co vlastně za to bude??? Třeba se to ani nevyplatí?!?!
Ještě 1 věc mě ZAMRZELA, když tady na foru GM napsali, že na lv 150 nemohu očekávat kdoví jaký drop ani na této mapě. Jsem "BOHUŽEL" také lv 150 - je podstatou hry být tak říkajíc NEJ ve všem a tudíž i v levelu. Mohou mi tedy GM sdělit kde mohu se svým lv očekávat odpovídající drop???
Nakonec abych nebyl jen negativní - mapa je pěkná a snad bude časem možné se po ní pohybovat bez padání a i rozumně zabíjet moby.

Přeji všem úspěšný lov
Yetin

Edit: Dost by mne zajímalo, kde GM napsali, že na levelu 150 nelze očekávat kdoví jaký drop. Očekávám odpověď. Už jen proto, že to není pravda.
/Script

Sabousek
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 482 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sabousek » čtv 02. dub 2015 23:16:19

Musím podotknout, že pro úkoly biologa pro lvl 95 100 105 a 110 se taky nevědělo o odměnách. na web se to zaznamenalo po dobrém půl roce, kdy už odměny byly věeobecně známé. Na tohle bych si v žádném případě nestěžovala.
Hra je pro lidi duchaplné rozptýlení, pro hlupáky vášní. - Dumas

Saggitarius
Game Administrator
Game Administrator
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 2825 poděkování

Příspěvek od Saggitarius » pát 03. dub 2015 0:51:01

Taky se du přidat k brekotu. Bohužel není v našich silách každému hráči sehnat herního parťáka. I ve 4 ráno se tu ale najdou hráči, aspoň je klid.
Pokud by snad někdo očekával drop z každého moba, pak by to mohly být maximálně tak láhve a to v počtu 1 ks. Jinak by to celé postrádalo trochu smysl.
To proč bylo původně portů do sadu více, bylo tím, že se někdy stalo, že se nevymazaly, nicméně si stačí postupně sepsat jejich pozice a jejich nalezeni je pak otázkou minut (stejně jako nalézt správné kosterní vzorky, jak zde hráči krásně sepsali).
Poněkud trapný je spíš brekot, než to jak admini nastavili hru. Ano zvolili jsme variantu toho, že se asi z 25% objeví duch kerindorana v hradu. A to po dobu trvání soutěže, aby bylo těžší jej splnit. Nicméně stále zvažujeme to, že jej tam ponecháme na trvalo. Ne z důvodu, aby hráči kupovali klíče, ale aby se naučili hrát. Proto je i nastavena jejich cena tak jak je.
To jestli něco v IS je nebo není, tak vždy dává pouze možnost nákupu, nebo Vám snad někdo přikázal, že si je musíte koupit? Vše co je ke hře potřeba lze ve hře také získat, bez ohledu na to jestli to v IS je nebo není (podotknu, že sehnat je myšleno bez SD či BSD).
A ano jsme opravdu trapní, ale co dostanete za každý úkol, Vám neřekneme. Jediné co vědět můžete je to, že budete muset pečlivě volit, protože výběr nepůjdě změnit.
A pokud přejdete na webu v průvodci biologa až dolů, zjistíte že se nejedná o náš výtvor, ale výtvor hráče, který byl pouze překopírován. Přeberte si toto jak chcete.
A co se týče levelu 150, je krásně vidět, že level může, ale také nemusí neznamenat nic a někdy pouze to jak někdo umí postavit kafe na mezerník...
V entarianu má stejné šance na drop jak lvl 120 tak i 150. A dokonce i záleží na tom co máte na sobě či u sebe.
Děkuji za pozornost, pokud to teda někdo přečte a přeji příjemný víkend.
[GA]Saggi
Ekura tým

Pokud máte nějaký problém, kontaktujte nás na http://www.ekura.cz/herni_ucet/support

Chyu
Lv.39
Lv.39
Dal poděkování: 2969 poděkování
Dostal poděkování: 1179 poděkování

Příspěvek od Chyu » pát 03. dub 2015 1:51:22

Myslím si, že pro nějaký orientační výpočet by mohly posloužit tabulky od ElectriXe. :)
Tabulka BZK:
Rozdíl levelůZměna BZK
14 a více170%
13165%
12160%
11155%
10150%
9145%
8140%
7135%
6130%
5125%
4120%
3115%
2110%
1105%
0100%
-1100%
-298%
-396%
-494%
-592%
-690%
-785%
-880%
-975%
-1050%
-1130%
-1220%
-1310%
-14 a méně1%
Tabulka dropu:
Rozdíl levelůZměna šance
Normální příšeryBossové
-15 a méně180%180%
-14170%170%
-13165%165%
-12160%160%
-11155%155%
-10150%150%
-9145%145%
-8140%140%
-7135%135%
-6130%130%
-5125%125%
-4120%120%
-3115%115%
-2110%110%
-1105%105%
0100%100%
+1100%99%
+298%97%
+396%95%
+494%94%
+592%93%
+690%92%
+785%91%
+880%90%
+970%60%
+1050%30%
+1430%15%
+1520%7%
+1310%5%
+145%3%
+15 a více1%1%

Saggitarius
Game Administrator
Game Administrator

Příspěvek od Saggitarius » pát 03. dub 2015 2:29:17

Tabulka je vcelku k nicemu. Tedy castecne.
Ve hre je pouzito daleko vice nastaveni nez pro moby a bose :)

Bezny drop (dle levelu postavy)
Specialni drop moba (bylinky)
Drop dle vyse uvedene tabulky
Dale pak drop po zabiti urciteho poctu kusu (kdyz to zjednodusim)
Drop od urciteho levelu
Drop do urciteho levelu
Drop pokud ma hrac rukavice nebo premium na drop
Drop pro vylepsovaci predmety
...
Asi jeste nejsou vsechny, to jen co jsem si tak nejak na rychlo vzpomel :)
[GA]Saggi
Ekura tým

Pokud máte nějaký problém, kontaktujte nás na http://www.ekura.cz/herni_ucet/support

yetin
Lv.1
Lv.1
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od yetin » pát 03. dub 2015 7:27:07

Informace pro GM
Na straně 42 SCRIPT je tato věta :
Nelze na 150 levelu předpokládat nějaký zlatý důl, když budu zabíjet moby kolem 130 levelu.

Edit: Tak tady můžu jedině požádat o opětovné přečtení nejen výše zmíněné věty, raději celého odstavce, který jí předchází. Protože ať to beru odkudkoliv, tak "na levelu 150 nelze očekávat kdoví jaký drop" tam nikde napsané není.
/Script

Nevím proč je mi podsouván brekot. Jen jsem shrnul své pokusy na nové mapě. Utratil jsem spoustu yangů za střepy na vstup, za pokus vylepšit výbavu a konečný efekt se blíží nule, tak jsem se vrátil do swampu - trochu se zahojit.
Nekritizoval jsem ani potíže s nefunkčností pergů návratu po enterianu - to chápu že jsou běžné problémy, které se časem odladí.
Samozřejmě je to jen hra a hra je pro zábavu. Ale koupit střep, skolit metin ve waryongu, pak se vláčet přes celý kerindor, abych nakonec hledal 2 hodiny stezku a tu nenašel, to už zábavné není.

Pěkný den přeje
yetin

rudlaninja
Lv.27
Lv.27
Dal poděkování: 350 poděkování
Dostal poděkování: 461 poděkování

Příspěvek od rudlaninja » pát 03. dub 2015 7:41:52

Dva hráči s elitní výbavou dokáží pak zabít cokoliv, co se na půdě Entarianu pohybuje (vyjma Keskira)
Mě by zajímalo proč vyjma Keskira to sou mobové lvlem nejblíže 150 které bychom měli údajně zabíjet abychom měli drop a tady je nám psáno že moba nedáme ani ve dvou z elitní výbavou?
A k tomu že by měl být duch na hradě stále?Hezké už vidím kolik hráčů to tu prostě vzdá jak psal kolega nade mnou začíná se to velmi přibližovat offiku ano je možno to dropnout ve hře,ale jak už psalo spousta lidí tolik času na hraní každý nemá,aby první běhal po mapě hledal kosti,pak porty do sadu k vůli kytkám a ještě mlátit metin k vůli klíčům no a dropovat?Na to bohužel už čas není.
Pravá tvář člověka se ukáže postupem času,a to dokonce až v takové míře,že tomu sami nebudete věřit,kolik dobrých masek si před Vámi člověk nasadil na ksicht.

Sabousek
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 942 poděkování
Dostal poděkování: 482 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sabousek » pát 03. dub 2015 10:31:17

Za chvíli budou klíče dostupnou záležitostí na trhu, nemůžete si po 3 týdnech stěžovat, jak něco nejde .... Nic vám není dobrý. Podívejte se na Romana23 ani jedno hnusné slovo nenapsal a prostě bere/hraje, to co se nabízí.
Hra je pro lidi duchaplné rozptýlení, pro hlupáky vášní. - Dumas

Saggitarius
Game Administrator
Game Administrator

Příspěvek od Saggitarius » pát 03. dub 2015 10:50:45

yetin píše:
Spoiler:
Informace pro GM
Na straně 42 SCRIPT je tato věta :
Nelze na 150 levelu předpokládat nějaký zlatý důl, když budu zabíjet moby kolem 130 levelu.

Nevím proč je mi podsouván brekot. Jen jsem shrnul své pokusy na nové mapě. Utratil jsem spoustu yangů za střepy na vstup, za pokus vylepšit výbavu a konečný efekt se blíží nule, tak jsem se vrátil do swampu - trochu se zahojit.
Nekritizoval jsem ani potíže s nefunkčností pergů návratu po enterianu - to chápu že jsou běžné problémy, které se časem odladí.
Samozřejmě je to jen hra a hra je pro zábavu. Ale koupit střep, skolit metin ve waryongu, pak se vláčet přes celý kerindor, abych nakonec hledal 2 hodiny stezku a tu nenašel, to už zábavné není.

Pěkný den přeje
yetin
Omlouvám se za ofenzivní jazyk, vždy mě vytočí pokud někdo řekne něco co je nepodloženo. Měli by jsme se tedy bavit spíše o "hodinových testech", než o zabití "pár mobů".
I my stále testujeme zisky na mapě. Výsledky sdělit sice přímo nemůžu, ale ve 2 jsme se přiblížili při přepočtu na současné ceny na čísla, která zajímavé jsou. Je však potřeba také říct i to, že opravdu level 150 nemůže očekávat na začátku entarianu tyto hodnoty, ale je potřeba vyhledat to co mu je dá.
Neboť zisk peněz je systémově limitován práve oním levelem a je to pravděpodobně hlavní důvod proč na Askirech je výdělek pro hráče s TOP levelem menší. Absence peněz při rozdílu levelu 20 je drastický.
Pokud se "na pár dní" vykašlu na úkoly a "zakempím" v hradu, abych nepotřeboval klíče (když je tam vetešník co mi doplní případný nedostatek lahví) a zaměřím se na zabíjení. Tak se výsledek dostaví. Nepotřebuju tak klidně několik dní ani střep na vstup, ani klíč k bráně. Při štěstí si spíš nějaký odnesu. (Doba několik dní je zohledněna podle toho jak dlouho hráč bude hrát vs spotřeba lahví, elixírů případně medailí draka pokud chce zachovat expo při případné smrti, kostí, rukavic.)
rudlaninja píše:
Spoiler:
Dva hráči s elitní výbavou dokáží pak zabít cokoliv, co se na půdě Entarianu pohybuje (vyjma Keskira)
Mě by zajímalo proč vyjma Keskira to sou mobové lvlem nejblíže 150 které bychom měli údajně zabíjet abychom měli drop a tady je nám psáno že moba nedáme ani ve dvou z elitní výbavou?
A k tomu že by měl být duch na hradě stále?Hezké už vidím kolik hráčů to tu prostě vzdá jak psal kolega nade mnou začíná se to velmi přibližovat offiku ano je možno to dropnout ve hře,ale jak už psalo spousta lidí tolik času na hraní každý nemá,aby první běhal po mapě hledal kosti,pak porty do sadu k vůli kytkám a ještě mlátit metin k vůli klíčům no a dropovat?Na to bohužel už čas není.
A proč jeden či 2 hráči nedají sami Keskira ? Je to Král a podle toho je nastaven.
Askera jsme ve 2 + bufer (nedílná součást hraní, tak se sním počítalo i zde) dali, a netrvalo to ani tak dlouho.
Na Keskira jsme již ve 2 nestačili, je to prostě král a byl potřeba třetí hráč.
Navác "hurá na něj" díky "buferům" je špatný nápad a je potřeba na krále s taktikou. Taktika "hurá na něj" není úspěšná ani pro 12 hráčů s levelem 120 - 150. To jsme si vyzkoušeli na apríla ve večerních hodinách.
A opravdu byly použity jen výbavy, které lze získat ve hře a dokonce nestojí xx kkk.

Apropo, už někdo složil meteor od údržby?
Jaký byl drop ?
Co měli hráči na sobě u sebe na drop / yangy?
Podělí se někdo ?
[GA]Saggi
Ekura tým

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »
@ diver « čtv 2:01 pm »
Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
@ Suko201 « čtv 11:21 am »
Mionix píše: @Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@ neasy « čtv 9:59 am »
:heart:
@ VOJTTANOOO « čtv 9:46 am »
@neasy uz to bezi :D
@ neasy « čtv 9:41 am »
tak napiste az to půjde :fight:
@ p4tresss « čtv 9:39 am »
dneska by to šlo :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:34 am »
no jasneee v poho :-) :D
@ neasy « čtv 9:32 am »
taky dobry dneska se budu poflakovat a hrat s vami ju
@ p4tresss « čtv 9:31 am »
konečne trochu oddych od prace
@ VOJTTANOOO « čtv 9:31 am »
joooo jde to :-) a co ty ? :D
@ neasy « čtv 9:31 am »
je to tak
@ p4tresss « čtv 9:30 am »
Sviatočne :D
@ neasy « čtv 9:30 am »
a jak se mate?
@ p4tresss « čtv 9:29 am »
Ako dlho bude údržba prosim ? :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:25 am »
ahoj, predpokladany konec udrzby ? :D
@ TomasFoxx « čtv 9:23 am »
@neasy,  čaaau kamo
@ neasy « čtv 9:17 am »
CUS CUS
@ Vydesenej « čtv 9:06 am »
hh a stánky zas dole :(
@ Hakan « stř 11:44 pm »
TomasFoxx píše: jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
To máš na další roky, aby se nemuselo vymýšlet nic dalšího
@ MastnyRozek « stř 7:44 pm »
@Narsi,  Aha dobře, děkuji :)
@ Narsi « stř 7:43 pm »
Zdravím, je prázdná jen pokud neprobíhá zrovna žádný vstup.
@ MastnyRozek « stř 7:41 pm »
@Mionix,  Ahoj na vývěsní tabuli ve městě po zvolení možnosti vstup do ugorohu se objevuje pouze prázdná tabulka https://i.imgur.com/f1lsa1D.png
@ Mionix « stř 5:46 pm »
@Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
@ Suko201 « stř 5:04 pm »
Takže ty časy jsou Teda 8:10 12:10 16:10 a 20:10?
@ Narsi « stř 4:09 pm »
V 16:10
@ TomasFoxx « stř 4:05 pm »
nema ted bejt dalsi boj o ugoroth?
@ TomasFoxx « stř 1:50 pm »
jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
@ Suko201 « stř 1:03 pm »
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
aha, tak to si asi pamatuji špatně, dobře. Díky :-D
@ Narsi « stř 1:02 pm »
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
@ Suko201 « stř 12:58 pm »
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@ TomasFoxx « stř 12:44 pm »
u tech kosti musi byt jmeno dyl, realne jsem ted v zamasku jen behal kolem zlute a cervene a kradl jim to ze zeme
@ Mionix « stř 12:41 pm »
@Valkaryan,  budou. Vyčkejte prosím do zítra.
@ Vydesenej « stř 12:40 pm »
Já teda čekal že to bude 15min jedna 15min druha 15min 3 a dál :D a ne že dropnu všechny naráz ale ok no
@ Relly « stř 12:30 pm »
@TomasFoxx,  To je záměr. Vracíme se do starých časů.
@ TomasFoxx « stř 12:25 pm »
a ent je prej nejakej buglej, ze ukazuje chx
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
1v1 poust ch3
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
@Vydesenej,  tak pod
@ Narsi « stř 12:21 pm »
Zdravím, je to v řešení. Děkujeme za trpělivost.
@ Vydesenej « stř 12:03 pm »
Tak já tě tímto vyhlašuju
@ TomasFoxx « stř 12:01 pm »
nefunguje vam vyhlaseni boha, tu cekame zbytecne
@ Valkaryan « stř 10:07 am »
Kdy budou v prodeji kloubouky?
@ Mionix « stř 7:39 am »
@Nonepovideeej,  Nejdou, jediné co jdou jsou z truhel. Ty co jsou z kalendáře se nově nastavovali neprodejné. Aby si nedělali hráči 100vky účtů a pak to neprodávali.
@ Vydesenej « stř 7:00 am »
Díky že jste udělali nějaký zajimavý vstup do Ugorohu a není to zas to stejné :)
@ Nonepovideeej « úte 11:38 pm »
Může mi někdo říct, proč nejdou dát do shopu zahradnická povolení z eventu a ani s nimi obchodovat? :(
@ Vydesenej « úte 5:47 pm »
Se to dostane ta údržba až na čtvrtek možná
@ gagefranjo « úte 4:11 pm »
Přicházejí velký změny (korektury)
@ Hakan « úte 12:53 pm »
To posouvání údržby je fakt parádní :lol:
@ Nonepovideeej « čtv 8:55 pm »
@Mionix,  Krásná práce :)
@ Mionix « čtv 6:57 pm »
@Nonepovideeej,  proto jsem to psal. GA byl tak šikovný, že to dokázal opravit bez údržby. :-)
@ Nonepovideeej « čtv 4:35 pm »
Mně se meteory dneska už spawnují celý den normálně :)
@ Mionix « čtv 7:48 am »
Tak chyba se spawnem meteorů snad opravena. Vyzkoušejte.
@ kovardominik « stř 9:55 pm »
když tu máme soutěž ke dni tance, všimnul si někdo že není ani jeden tanec při kterém by si postava s mečem v ruce neusekla hlavu a všechny ostatní části těla (kdyby to šlo samozřejmě)?
@ Mionix « stř 7:31 pm »
Ráno bude chviličková mimořádná údržba kvůli spawnu meteorů. Omlouváme se, GA hledá chybu.
@ Mionix « stř 6:00 pm »
@Nonepovideeej:up: děkuji
@ Nonepovideeej « stř 5:39 pm »
Ty meteory nejdou spawnout vůbec nikde, kde se normálně dají spawnout a eventové prémko mi taky nefunguje celý den..
@ Mionix « stř 4:52 pm »
@reeenda,  on sám z nedostupného místa zmizí a objeví se jinde, do toho sahat GM nesmí

Who is chatting

offline Mionix