Rozhodně nechci někomu nic dávat zadarmo a taky nechci někomu něco nechávat za nic

Jak se má někdo domluvit na přeprodeji pozemku s člověkem, který léta zdejší hru nehraje, absolutně ho už nezajímá, pomalu ani neví, co slovo metin znamená, když to hodně přeženu je případně nedejbože mrtvý. Jak mám na něj získat kontakt? Jak se s ním mám domluvit? Jak mám zjistit, pokud nebudu otravovat team, jaká postava je majitelem pozemku? Jak mám zjistit, jaký člověk byl nebo je majitelem postavy? Jak mám předvídat, kdy bude těch 5min za 3 měsíce online a budu mu moc při vělkém štěstí napsat ve hře? Jak si má budoucí hráč, který v tuhle chvíli vůbec ani nezačal hrát, koupit v předstihu pozemek (za momentálně pro mě směšné podmínky nastavené hrou, nikoliv nějakého vůdce)?
Přirovnám to k tomu, jak by se vám líbilo nevlastnit a nemožnost dropnout např. dračí brnění, protože už prostě není dostupný z důvodu naplnění určité kapacity na serveru, z čehož cca 35% postav = majitelů brnění by bylo neaktivních a vy jste do hg prostě jen vyrazili pozdě.
Ty jsi jeden z mála, co i když nehraje (nebo minimálně), tak pozemky nabídl k prodeji. Ale to jsi vskutku opravdu jeden z mála nebo snad i jediný. Poklona. A všichni ti, kteří získali pozemek přeprodejem, mají můj obdiv za vytrvalost, snahu a trochu toho štěstí na ochotného člověka (psáno bez ironie). Ale byli by tak ochotní, pokud by jim cechovní pozemek byl k užitku? Získali by jste tímto způsobem pozemek? Chcete trestat ty, kteří vám uvolnili pozemky z jakéhokoliv důvodu, přestože nadále někteří hrají tím, že jednou budou toho litovat, že někomu projevili službičku a přišli o budoucí možnou výhodu? Postavit je kvůli jejich ochotě do pozice, v které by vůbec nebyli, kdyby nevyšli vstříc vám?
Vím minimálně o 2 pozemcích, který drží lidi, co už roky nehrají. Metin je nezajímá, přístup k metinu mají minimální nebo žádný. Přihlášení postav je jednou za měsíc, kdy si vypůjčím nějakou věc nebo je dám na stojáka do hg. A pokud dotyčným někdo napíše, po tom "celostátním pátrání" po kontaktu, nejspíše se mu vysmějou. A nebudou jediní. Tohle je absurdní.
PS:Jejich pozemky neprodám, nejsou moje, ale co kdyby náhodou by někdy měli využití pro mě

Takže děkuji vám, že se tak zastáváte hráčů mého typu
No mám dojem, že o cechovních pozemcích se nejen zde diskutovalo dost, takže...
Jaké nápady a přípomínky máte k cechovním válkám, cechovním odměnám a všemu jinému cechovnímu kromě pozemků?