Vylepšování rybářského prutu

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Re: Vylepšování rybářského prutu

Příspěvek od Cepino » pon 20. čer 2016 14:27:48

Tohle mi maličko vadí, že když tu na něco trošku prazvláštní ukážeme, tak se to s oblibou otočí proti nám. Ne něco ve stylu, ano prut je nastaven na brutální obtížnost dosažení maxima, jsme ochotní o tom diskutovat, ale naopak, když je prut těžký, pojďme ztížit ostatní. Opravdu nikoho z týmu nenapadlo zamyslet se jak dlouho by trvalo při každodenním rybaření a s nynější úspěšností zvedání vykovat prut na maximum? Na jednu stranu razíte heslo, nejsme jako ofik, je to tu rychlejší, snadnější, kvituji ztěžování kování nových věcí, ať to každý nemá za týden, ale věc, která je opravdu doplňkovou ke hře, nechat brutálně téměř nesplnitelnou, pokud někdo nebude rybařit dennodenně a hrát 20 let, to trošku nechápu. Proto také lidé běžně na pondělní závod nakoupí nový prut a po závodě ho zahodí, protože s vidinou práce na 20 let, to nikdo dělat nechce, jen pár nadšenců. Přitom lepší pruty by hru si myslím skoro neovlivnily, naopak by se s nimi mohlo začít obchodovat, zas by se trh něčím zpestřil.
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

Mithra
Čestný člen
Čestný člen
Dal poděkování: 99 poděkování
Dostal poděkování: 1047 poděkování

Příspěvek od Mithra » pon 20. čer 2016 14:35:47

Nic si z toho nedělejte. Mithra má dneska rejpavou.
Přílišná oddanost ideálům nezřídka končívá tím, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek. Karel Kryl

reeenda
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 82 poděkování
Dostal poděkování: 39 poděkování

Příspěvek od reeenda » pon 20. čer 2016 14:39:42

No víš ono to zase není až tak úplně jak říkáš. Prut máš jen jeden a jak ho vykoveš nemáš už další možnost jako třeba u věcí. Spočítej si kolik jsi měl brnění, zbraní, naušek .....kolik druhů, kolik velikostí, na kolik lv.. Ale co až dokoveš prut? Co pak budeš kovat, harpunu ? - ale ta tady není :) Je to složité , naštve to když ti to takhle 2x rupne. Chápu . Už to mám taky za sebou
Není pravda, že kdysi bylo všechno lepší. Pravda je, že jsme byli mladší a měli jsme to všechno u p....e“

Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.

Lenost je zvyk odpočívat dřív, než se člověk unaví

nikijana
Lv. 11
Lv. 11
Dal poděkování: 54 poděkování

Příspěvek od nikijana » pon 20. čer 2016 14:55:09

O věštbě stařenky jsme fakt netušila a moc děkuji. Budu Ti držet pěsti při vylepšování. Já se musím pochlubit :D:D:D. už mám na svém 1bod ze 140 ( již potřetí :D :D :D :D) a opět 62 návnad v čudu a bod 2 v nedohlednu :D. Dám si tu práci a povedu evidenci o zisku bodů. Jen tak abych zprůměrovala jak návnady tak časovou náročnost.
Nikijana a všechna Sluníčka

Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Příspěvek od Cepino » pon 20. čer 2016 15:49:19

reeenda píše:No víš ono to zase není až tak úplně jak říkáš. Prut máš jen jeden a jak ho vykoveš nemáš už další možnost jako třeba u věcí. Spočítej si kolik jsi měl brnění, zbraní, naušek .....kolik druhů, kolik velikostí, na kolik lv.. Ale co až dokoveš prut? Co pak budeš kovat, harpunu ? - ale ta tady není :) Je to složité , naštve to když ti to takhle 2x rupne. Chápu . Už to mám taky za sebou
No problém je v tom, že od počátku našeho hraní tu máme jak krumpáče, tak pruty. A zatímco krumpáče máme již dva +8 a za půlkou bodů na +9, plus další krumpáče na vysokých plus, tak s prutem ať se ztrháme jak se ztrháme, ale jen jeden je +7 a více ani ťuk. Věci podobné, rozdíl v kování neskutečný. Kove se to jak kdyby to byla ta nejdůležitější a nejvzácnější věci na Ekuře, ale v podstatě nikdo ji ke hraní nepotřebuje. A ten kdo by ji chtěl, může si server zabukovat do roku 2059. Ale to jen tak na okraj.
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

Mithra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Mithra » pon 20. čer 2016 15:59:56

Jen ještě poznámku tentokrát bez ironie.
Píšete tu jak je obtížné vyrobit prut vyšší kvality.
Tak já se s vámi zcela seriózně podělím o svůj náhled na danou problematiku.
Koupím si prut za pár yang. Vezmu ho a jdu lovit ryby. Pokud se mi podaří ulovit rybu, tak občas přibude i bodík do prutu. Je li bodíků dostatek zajdu za rybářem a on mi prut buď vymění za lepší, nebo mi vrátí prut stejné kvality. Sice bez bodů, ale ty jsem získal zcela zdarma. Tedy pouze za to, ze se mi podařilo vylovit rybu. Tu rybu, jsem ale potřeboval. Proto jsem byl také na rybách.
Co tím sleduji? Chci tím vyjádřit, že vylepšování prutu z mého pohledu nic složitého není. Nemusíte ho pracně shánět, nemusíte shánět ani prostředky ve formě vylepšovacích ingrediencí. Asi to stojí nějaké ty yangy, ale nemyslím že by byly nějak výrazně přehnané.
Takže z mého pohledu obtížnost vylepšení prutu prakticky nulová.
Jistě se dá spekulovat o tom, že to trvá dlouho. Na druhou stranu pokud se ten čas zkrátí, pak tu těch vylepšených prutů bude za chvíli tolik, že po prutu +7, který je dnes vzácností, neštěkne ani pes. Ti šťastní, pilní a vytrvalí si pak samozřejmě začnou stěžovat, že oni dostávali prut na +11 třeba celých 6let a najednou ho ostatní mají za půl roku.
Zkrátka ne do všeho se vyplatí vrtat a mnohé změny, které zpočátku vypadají jako super nápad přinesou kýžené ovoce.

Toliko můj subjektivní názor, který se s největší pravděpodobností naprosto neshoduje s názorem zbytku teamu :-)
Přílišná oddanost ideálům nezřídka končívá tím, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek. Karel Kryl

nikijana
Lv. 11
Lv. 11

Příspěvek od nikijana » pon 20. čer 2016 16:17:41

Děkuji , že reagujete , jak říkáte bez ironie . Takhle se opravdu debaty nedají vést.
Dovoluji si reagovat tentokrát já...

- Koupím si krumpáč za pár yangů a kopu a kopu a vím ,že až se prokopu do Austrálie :D, tak ho budu mít +9, a budu mít plné sklady rud a tavenin . A nic mě to nestojí.....jen čas , no jen....v dnešní době je čas hodně cenná měna.
- Založím si postavu a herbařím a herbařím , sázím a sbírám ( třeba 5 a půl let v kuse jako já) a vím že dneska mám11 postav na P a plno skladů bylinek a elíků a živí mě to....

K něčemu ta moje snaha byla....

,,A co tím chtěl básník říct ?,, Každá činnost , kterou děláme, má mít cíl, myslím tím dohledný cíl. Herbaření, Krumpáč, Biolog, Esence , Lovec atd.

U rybaření žádný cíl v dohledu není možný. Můžete opět namítnout , že máme přece ryby a truhly. Ale já zas namítnu, že pokud máte prut pořád na stejné úrovni, at se snažíte jak chcete, tak ryby jsou pořád stejné, a málokdy stane , že chytnete ty vzácné.

Všechno co tady děláme , děláme proto , že chceme něčeho dosáhnout, něco je lehčí, něco obtížnější, něco je hned a něco za déle. Jediné rybařeni je opravdu na půl lidského i metinového života:_D

reeenda
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 82 poděkování

Příspěvek od reeenda » pon 20. čer 2016 16:22:26

Dobrá je zbytečné do toho už rýpat. 100 lidí 100 názorů. Ale snad by měl být nějaký systém alespoň v získávání bodu do prutu, Nebo i body jsou jen náhoda?
Podle mě je to náhoda :( Protože jednou dostanu bod za cejna a pak týden za dobré, nebo řekněme lepší ryby , ani bodík. :)
Není pravda, že kdysi bylo všechno lepší. Pravda je, že jsme byli mladší a měli jsme to všechno u p....e“

Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.

Lenost je zvyk odpočívat dřív, než se člověk unaví

Mithra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Mithra » pon 20. čer 2016 17:21:57

Víte, já bych tohle téma bral jako správnou připomínku, kdyby se psal rok 2011. Ale opravdu se mi do toho nechce po 6ti letech šťourat. Kdyby ten systém nefungoval, bylo to zabugované, nebo to mělo nějakou jinou závažnou chybu, pak je to něco jiného. Ale ono to funguje a funguje to již od počátku.
Samozřejmě to půjde zjednodušit. To je to nejmenší. Můžeme si říct, že ideální je prut +20 po jednom roce pravidelného rybaření (cca hodina denně). Co z toho vznikne ? Do dvou měsíců je na serveru minimálně 20 prutů na maximu. Do půl roku spadne jejich cena na minimum, takže se nikomu nevyplatí rybařit kvůli prodeji prutů. Do roka tu máme stížnost, že války říší nestojí za nic, protože každý druhý používá mřenky. Pokud vím tak ryby byly poměrně dost upraveny, tak aby mělo význam je užívat i k jiné činnosti než jimi zásobovat Makamita. Když jsme je upravovali, brali jsme ohled i na to, jak složité je ty vzácnější ryby ulovit. Takže jakákoliv úprava vylepšování prutu směrem k nižší (budu se držet vašeho termínu) obtížnosti, sebou zákonitě ponese rovněž úpravu bonusů z úlovku. Samozřejmě směrem dolů. Tedy alespoň já na ní budu důrazně trvat.

nikijana
Lv. 11
Lv. 11

Příspěvek od nikijana » pon 20. čer 2016 17:41:29

Já tady asi nejsme z těch co můžou radit, ale pokud máte strach z toho, at ceny prutů nepadají a lidi by je měli na výdělek, lehce se dá přece nastavit nemožnost prodeje .

A používání mřenek ? Objevili se Elíky L+ , kterí taky pomáhají víc než Elíky L. Z houby tue se taky dělají Elíky života, a to nemluvím o kostech.

Píšete že to celou dobu fungovalo. A já asi tuším proč. Díky změnám , které jste zavedeli ( výlov, délky ryb, možnosti rekordů , bowlii) a které jsou luxusní , za což já osobně moc děkuju, začalo rybařit víc lidí . Do té doby by se dali spočítat na prstech jedné ruky
Ale i tak si nemyslím , že tady bude hodně lidí , které by bavilo stát u vody a hodiny koukat na prut :D. Je to o několika možná desítek lidí, kteří rybaří a baví je to. Pokud se rybářský prut nebude moct dávat do prodeje, tak ryby jako mřenky a zlaté budou opravdu vydřené postavami , které tomu věnují vzácný čas a možnost prodeje a cen nespadne.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Hakan « úte 6:14 pm »
@TomasFoxx,  Můžu si vybrat místo kam?
@ TomasFoxx « úte 5:58 pm »
kdo ho najde, dostane pusinku
@ TomasFoxx « úte 5:58 pm »
to musel schovávat nějakej borec, 3x projetej ent a nic
@ TomasFoxx « úte 5:20 pm »
@Azaril,  super díky, tak my uspořádáme výpravu na hledání keskira :D
@ Azaril « úte 5:17 pm »
@TomasFoxx Dobrý den, na základě vašeho dotazu jsem požádal Saggiho o prověření situace. Potvrdil, že se Keskiro nachází na Ch4 a žádný problém nezaznamenal.
@ Hakan « úte 4:47 pm »
@TomasFoxx,  Nebreč
@ TomasFoxx « úte 4:23 pm »
mohl by někdo z týmu prosím zkontrolovat keskira na ch4? nespawnul se nám ráno ani teď, projeli jsme celý ent, jestli ho nějaký trupík neodtáhnul ale nic jsme nenašli
@ Suko201 « úte 12:42 pm »
Nonepovideeej píše: Zdravím, poslušně hlásím, že máte chybí u otázky k aréně. Konkrétně u velkého talismanu - správně je 50%, ale systém vzal 60% jako správnou odpověď.
supr, aspoň bude co dělat o čtvrteční údržbě :-)
@ Nonepovideeej « úte 10:00 am »
chybu*
@ Nonepovideeej « úte 10:00 am »
Zdravím, poslušně hlásím, že máte chybí u otázky k aréně. Konkrétně u velkého talismanu - správně je 50%, ale systém vzal 60% jako správnou odpověď.
@ Vydesenej « ned 3:24 pm »
Přemýšlel tady někdo už o tom že by se zavedly šeky na XP? Které by se prodávaly třeba pouze na BM, když už jsou ty generace a někdo nemá čas/chuť něbo cokoliv furt dávat postavu/údaje neustále na expení třena 0-96 pak za 96-120 pak 120-160. Možná by to i pomohlo k dohnání těch co už jsou daleko předaleko.
@ Makarov « ned 2:57 pm »
Bisky píše: Prosím YoyopinX o postavu, kam si přeje SD za výhru, děkuji :)
yoyopinx nejsem ale odměnu bych si klidně za něj přebral :-))))
@ Bisky « ned 2:06 pm »
Prosím YoyopinX o postavu, kam si přeje SD za výhru, děkuji :)
@ TomasFoxx « ned 8:41 am »
a kazuro
@ Hakan « sob 10:23 am »
Wellcome to the deadzone
@ TomasFoxx « sob 10:21 am »
ahoj azaril a tomori
@ Mionix « pát 7:34 am »
@Borda91,  tak prý je to jen špatné info, mělo by být funkční
@ Borda91 « čtv 3:09 pm »
A ukazatel boje o ugoroh nějak nefunguje.... další boj za 20216 dní to budeme čekat ještě pár let :D
@ Borda91 « čtv 2:21 pm »
Dobrý den, jen takový detail. Hledání čtyřlístků mělo být o hodnotné ceny nebo se mýlím? Ostatní soutěže tu na webu už jsou vyhodnocené. Děkuji
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »
@ diver « čtv 2:01 pm »
Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
@ Suko201 « čtv 11:21 am »
Mionix píše: @Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@ neasy « čtv 9:59 am »
:heart:
@ VOJTTANOOO « čtv 9:46 am »
@neasy uz to bezi :D
@ neasy « čtv 9:41 am »
tak napiste az to půjde :fight:
@ p4tresss « čtv 9:39 am »
dneska by to šlo :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:34 am »
no jasneee v poho :-) :D
@ neasy « čtv 9:32 am »
taky dobry dneska se budu poflakovat a hrat s vami ju
@ p4tresss « čtv 9:31 am »
konečne trochu oddych od prace
@ VOJTTANOOO « čtv 9:31 am »
joooo jde to :-) a co ty ? :D
@ neasy « čtv 9:31 am »
je to tak
@ p4tresss « čtv 9:30 am »
Sviatočne :D
@ neasy « čtv 9:30 am »
a jak se mate?
@ p4tresss « čtv 9:29 am »
Ako dlho bude údržba prosim ? :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:25 am »
ahoj, predpokladany konec udrzby ? :D
@ TomasFoxx « čtv 9:23 am »
@neasy,  čaaau kamo
@ neasy « čtv 9:17 am »
CUS CUS
@ Vydesenej « čtv 9:06 am »
hh a stánky zas dole :(
@ Hakan « stř 11:44 pm »
TomasFoxx píše: jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
To máš na další roky, aby se nemuselo vymýšlet nic dalšího
@ MastnyRozek « stř 7:44 pm »
@Narsi,  Aha dobře, děkuji :)
@ Narsi « stř 7:43 pm »
Zdravím, je prázdná jen pokud neprobíhá zrovna žádný vstup.
@ MastnyRozek « stř 7:41 pm »
@Mionix,  Ahoj na vývěsní tabuli ve městě po zvolení možnosti vstup do ugorohu se objevuje pouze prázdná tabulka https://i.imgur.com/f1lsa1D.png
@ Mionix « stř 5:46 pm »
@Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
@ Suko201 « stř 5:04 pm »
Takže ty časy jsou Teda 8:10 12:10 16:10 a 20:10?
@ Narsi « stř 4:09 pm »
V 16:10
@ TomasFoxx « stř 4:05 pm »
nema ted bejt dalsi boj o ugoroth?
@ TomasFoxx « stř 1:50 pm »
jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
@ Suko201 « stř 1:03 pm »
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
aha, tak to si asi pamatuji špatně, dobře. Díky :-D
@ Narsi « stř 1:02 pm »
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
@ Suko201 « stř 12:58 pm »
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@ TomasFoxx « stř 12:44 pm »
u tech kosti musi byt jmeno dyl, realne jsem ted v zamasku jen behal kolem zlute a cervene a kradl jim to ze zeme
@ Mionix « stř 12:41 pm »
@Valkaryan,  budou. Vyčkejte prosím do zítra.
@ Vydesenej « stř 12:40 pm »
Já teda čekal že to bude 15min jedna 15min druha 15min 3 a dál :D a ne že dropnu všechny naráz ale ok no
@ Relly « stř 12:30 pm »
@TomasFoxx,  To je záměr. Vracíme se do starých časů.
@ TomasFoxx « stř 12:25 pm »
a ent je prej nejakej buglej, ze ukazuje chx
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
1v1 poust ch3
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
@Vydesenej,  tak pod

Who is chatting