Vylepšování rybářského prutu
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
- Cepino
- Lv.38
- Dal poděkování: 874 poděkování
- Dostal poděkování: 1257 poděkování
Re: Vylepšování rybářského prutu
Tohle mi maličko vadí, že když tu na něco trošku prazvláštní ukážeme, tak se to s oblibou otočí proti nám. Ne něco ve stylu, ano prut je nastaven na brutální obtížnost dosažení maxima, jsme ochotní o tom diskutovat, ale naopak, když je prut těžký, pojďme ztížit ostatní. Opravdu nikoho z týmu nenapadlo zamyslet se jak dlouho by trvalo při každodenním rybaření a s nynější úspěšností zvedání vykovat prut na maximum? Na jednu stranu razíte heslo, nejsme jako ofik, je to tu rychlejší, snadnější, kvituji ztěžování kování nových věcí, ať to každý nemá za týden, ale věc, která je opravdu doplňkovou ke hře, nechat brutálně téměř nesplnitelnou, pokud někdo nebude rybařit dennodenně a hrát 20 let, to trošku nechápu. Proto také lidé běžně na pondělní závod nakoupí nový prut a po závodě ho zahodí, protože s vidinou práce na 20 let, to nikdo dělat nechce, jen pár nadšenců. Přitom lepší pruty by hru si myslím skoro neovlivnily, naopak by se s nimi mohlo začít obchodovat, zas by se trh něčím zpestřil.
![]() | Cepino19731 | Renegat | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | 150 | Hotovo | P | P | P | M6 |
-
- Čestný člen
- Dal poděkování: 99 poděkování
- Dostal poděkování: 1047 poděkování
Nic si z toho nedělejte. Mithra má dneska rejpavou.
Přílišná oddanost ideálům nezřídka končívá tím, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek. Karel Kryl
- reeenda
- Lv.15
- Dal poděkování: 82 poděkování
- Dostal poděkování: 39 poděkování
No víš ono to zase není až tak úplně jak říkáš. Prut máš jen jeden a jak ho vykoveš nemáš už další možnost jako třeba u věcí. Spočítej si kolik jsi měl brnění, zbraní, naušek .....kolik druhů, kolik velikostí, na kolik lv.. Ale co až dokoveš prut? Co pak budeš kovat, harpunu ? - ale ta tady není
Je to složité , naštve to když ti to takhle 2x rupne. Chápu . Už to mám taky za sebou

Není pravda, že kdysi bylo všechno lepší. Pravda je, že jsme byli mladší a měli jsme to všechno u p....e“
Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.
Lenost je zvyk odpočívat dřív, než se člověk unaví
-
- Lv. 11
- Dal poděkování: 54 poděkování
O věštbě stařenky jsme fakt netušila a moc děkuji. Budu Ti držet pěsti při vylepšování. Já se musím pochlubit
:D:D. už mám na svém 1bod ze 140 ( již potřetí
) a opět 62 návnad v čudu a bod 2 v nedohlednu
. Dám si tu práci a povedu evidenci o zisku bodů. Jen tak abych zprůměrovala jak návnady tak časovou náročnost.

Nikijana a všechna Sluníčka
- Cepino
- Lv.38
- Dal poděkování: 874 poděkování
- Dostal poděkování: 1257 poděkování
No problém je v tom, že od počátku našeho hraní tu máme jak krumpáče, tak pruty. A zatímco krumpáče máme již dva +8 a za půlkou bodů na +9, plus další krumpáče na vysokých plus, tak s prutem ať se ztrháme jak se ztrháme, ale jen jeden je +7 a více ani ťuk. Věci podobné, rozdíl v kování neskutečný. Kove se to jak kdyby to byla ta nejdůležitější a nejvzácnější věci na Ekuře, ale v podstatě nikdo ji ke hraní nepotřebuje. A ten kdo by ji chtěl, může si server zabukovat do roku 2059. Ale to jen tak na okraj.reeenda píše:No víš ono to zase není až tak úplně jak říkáš. Prut máš jen jeden a jak ho vykoveš nemáš už další možnost jako třeba u věcí. Spočítej si kolik jsi měl brnění, zbraní, naušek .....kolik druhů, kolik velikostí, na kolik lv.. Ale co až dokoveš prut? Co pak budeš kovat, harpunu ? - ale ta tady neníJe to složité , naštve to když ti to takhle 2x rupne. Chápu . Už to mám taky za sebou
![]() | Cepino19731 | Renegat | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | 150 | Hotovo | P | P | P | M6 |
-
- Čestný člen
Jen ještě poznámku tentokrát bez ironie.
Píšete tu jak je obtížné vyrobit prut vyšší kvality.
Tak já se s vámi zcela seriózně podělím o svůj náhled na danou problematiku.
Koupím si prut za pár yang. Vezmu ho a jdu lovit ryby. Pokud se mi podaří ulovit rybu, tak občas přibude i bodík do prutu. Je li bodíků dostatek zajdu za rybářem a on mi prut buď vymění za lepší, nebo mi vrátí prut stejné kvality. Sice bez bodů, ale ty jsem získal zcela zdarma. Tedy pouze za to, ze se mi podařilo vylovit rybu. Tu rybu, jsem ale potřeboval. Proto jsem byl také na rybách.
Co tím sleduji? Chci tím vyjádřit, že vylepšování prutu z mého pohledu nic složitého není. Nemusíte ho pracně shánět, nemusíte shánět ani prostředky ve formě vylepšovacích ingrediencí. Asi to stojí nějaké ty yangy, ale nemyslím že by byly nějak výrazně přehnané.
Takže z mého pohledu obtížnost vylepšení prutu prakticky nulová.
Jistě se dá spekulovat o tom, že to trvá dlouho. Na druhou stranu pokud se ten čas zkrátí, pak tu těch vylepšených prutů bude za chvíli tolik, že po prutu +7, který je dnes vzácností, neštěkne ani pes. Ti šťastní, pilní a vytrvalí si pak samozřejmě začnou stěžovat, že oni dostávali prut na +11 třeba celých 6let a najednou ho ostatní mají za půl roku.
Zkrátka ne do všeho se vyplatí vrtat a mnohé změny, které zpočátku vypadají jako super nápad přinesou kýžené ovoce.
Toliko můj subjektivní názor, který se s největší pravděpodobností naprosto neshoduje s názorem zbytku teamu
Píšete tu jak je obtížné vyrobit prut vyšší kvality.
Tak já se s vámi zcela seriózně podělím o svůj náhled na danou problematiku.
Koupím si prut za pár yang. Vezmu ho a jdu lovit ryby. Pokud se mi podaří ulovit rybu, tak občas přibude i bodík do prutu. Je li bodíků dostatek zajdu za rybářem a on mi prut buď vymění za lepší, nebo mi vrátí prut stejné kvality. Sice bez bodů, ale ty jsem získal zcela zdarma. Tedy pouze za to, ze se mi podařilo vylovit rybu. Tu rybu, jsem ale potřeboval. Proto jsem byl také na rybách.
Co tím sleduji? Chci tím vyjádřit, že vylepšování prutu z mého pohledu nic složitého není. Nemusíte ho pracně shánět, nemusíte shánět ani prostředky ve formě vylepšovacích ingrediencí. Asi to stojí nějaké ty yangy, ale nemyslím že by byly nějak výrazně přehnané.
Takže z mého pohledu obtížnost vylepšení prutu prakticky nulová.
Jistě se dá spekulovat o tom, že to trvá dlouho. Na druhou stranu pokud se ten čas zkrátí, pak tu těch vylepšených prutů bude za chvíli tolik, že po prutu +7, který je dnes vzácností, neštěkne ani pes. Ti šťastní, pilní a vytrvalí si pak samozřejmě začnou stěžovat, že oni dostávali prut na +11 třeba celých 6let a najednou ho ostatní mají za půl roku.
Zkrátka ne do všeho se vyplatí vrtat a mnohé změny, které zpočátku vypadají jako super nápad přinesou kýžené ovoce.
Toliko můj subjektivní názor, který se s největší pravděpodobností naprosto neshoduje s názorem zbytku teamu

Přílišná oddanost ideálům nezřídka končívá tím, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek. Karel Kryl
-
- Lv. 11
Děkuji , že reagujete , jak říkáte bez ironie . Takhle se opravdu debaty nedají vést.
Dovoluji si reagovat tentokrát já...
- Koupím si krumpáč za pár yangů a kopu a kopu a vím ,že až se prokopu do Austrálie
, tak ho budu mít +9, a budu mít plné sklady rud a tavenin . A nic mě to nestojí.....jen čas , no jen....v dnešní době je čas hodně cenná měna.
- Založím si postavu a herbařím a herbařím , sázím a sbírám ( třeba 5 a půl let v kuse jako já) a vím že dneska mám11 postav na P a plno skladů bylinek a elíků a živí mě to....
K něčemu ta moje snaha byla....
,,A co tím chtěl básník říct ?,, Každá činnost , kterou děláme, má mít cíl, myslím tím dohledný cíl. Herbaření, Krumpáč, Biolog, Esence , Lovec atd.
U rybaření žádný cíl v dohledu není možný. Můžete opět namítnout , že máme přece ryby a truhly. Ale já zas namítnu, že pokud máte prut pořád na stejné úrovni, at se snažíte jak chcete, tak ryby jsou pořád stejné, a málokdy stane , že chytnete ty vzácné.
Všechno co tady děláme , děláme proto , že chceme něčeho dosáhnout, něco je lehčí, něco obtížnější, něco je hned a něco za déle. Jediné rybařeni je opravdu na půl lidského i metinového života:_D
Dovoluji si reagovat tentokrát já...
- Koupím si krumpáč za pár yangů a kopu a kopu a vím ,že až se prokopu do Austrálie

- Založím si postavu a herbařím a herbařím , sázím a sbírám ( třeba 5 a půl let v kuse jako já) a vím že dneska mám11 postav na P a plno skladů bylinek a elíků a živí mě to....
K něčemu ta moje snaha byla....
,,A co tím chtěl básník říct ?,, Každá činnost , kterou děláme, má mít cíl, myslím tím dohledný cíl. Herbaření, Krumpáč, Biolog, Esence , Lovec atd.
U rybaření žádný cíl v dohledu není možný. Můžete opět namítnout , že máme přece ryby a truhly. Ale já zas namítnu, že pokud máte prut pořád na stejné úrovni, at se snažíte jak chcete, tak ryby jsou pořád stejné, a málokdy stane , že chytnete ty vzácné.
Všechno co tady děláme , děláme proto , že chceme něčeho dosáhnout, něco je lehčí, něco obtížnější, něco je hned a něco za déle. Jediné rybařeni je opravdu na půl lidského i metinového života:_D
- reeenda
- Lv.15
- Dal poděkování: 82 poděkování
Dobrá je zbytečné do toho už rýpat. 100 lidí 100 názorů. Ale snad by měl být nějaký systém alespoň v získávání bodu do prutu, Nebo i body jsou jen náhoda?
Podle mě je to náhoda
Protože jednou dostanu bod za cejna a pak týden za dobré, nebo řekněme lepší ryby , ani bodík. 
Podle mě je to náhoda

Není pravda, že kdysi bylo všechno lepší. Pravda je, že jsme byli mladší a měli jsme to všechno u p....e“
-
- Čestný člen
Víte, já bych tohle téma bral jako správnou připomínku, kdyby se psal rok 2011. Ale opravdu se mi do toho nechce po 6ti letech šťourat. Kdyby ten systém nefungoval, bylo to zabugované, nebo to mělo nějakou jinou závažnou chybu, pak je to něco jiného. Ale ono to funguje a funguje to již od počátku.
Samozřejmě to půjde zjednodušit. To je to nejmenší. Můžeme si říct, že ideální je prut +20 po jednom roce pravidelného rybaření (cca hodina denně). Co z toho vznikne ? Do dvou měsíců je na serveru minimálně 20 prutů na maximu. Do půl roku spadne jejich cena na minimum, takže se nikomu nevyplatí rybařit kvůli prodeji prutů. Do roka tu máme stížnost, že války říší nestojí za nic, protože každý druhý používá mřenky. Pokud vím tak ryby byly poměrně dost upraveny, tak aby mělo význam je užívat i k jiné činnosti než jimi zásobovat Makamita. Když jsme je upravovali, brali jsme ohled i na to, jak složité je ty vzácnější ryby ulovit. Takže jakákoliv úprava vylepšování prutu směrem k nižší (budu se držet vašeho termínu) obtížnosti, sebou zákonitě ponese rovněž úpravu bonusů z úlovku. Samozřejmě směrem dolů. Tedy alespoň já na ní budu důrazně trvat.
Samozřejmě to půjde zjednodušit. To je to nejmenší. Můžeme si říct, že ideální je prut +20 po jednom roce pravidelného rybaření (cca hodina denně). Co z toho vznikne ? Do dvou měsíců je na serveru minimálně 20 prutů na maximu. Do půl roku spadne jejich cena na minimum, takže se nikomu nevyplatí rybařit kvůli prodeji prutů. Do roka tu máme stížnost, že války říší nestojí za nic, protože každý druhý používá mřenky. Pokud vím tak ryby byly poměrně dost upraveny, tak aby mělo význam je užívat i k jiné činnosti než jimi zásobovat Makamita. Když jsme je upravovali, brali jsme ohled i na to, jak složité je ty vzácnější ryby ulovit. Takže jakákoliv úprava vylepšování prutu směrem k nižší (budu se držet vašeho termínu) obtížnosti, sebou zákonitě ponese rovněž úpravu bonusů z úlovku. Samozřejmě směrem dolů. Tedy alespoň já na ní budu důrazně trvat.
-
- Lv. 11
Já tady asi nejsme z těch co můžou radit, ale pokud máte strach z toho, at ceny prutů nepadají a lidi by je měli na výdělek, lehce se dá přece nastavit nemožnost prodeje .
A používání mřenek ? Objevili se Elíky L+ , kterí taky pomáhají víc než Elíky L. Z houby tue se taky dělají Elíky života, a to nemluvím o kostech.
Píšete že to celou dobu fungovalo. A já asi tuším proč. Díky změnám , které jste zavedeli ( výlov, délky ryb, možnosti rekordů , bowlii) a které jsou luxusní , za což já osobně moc děkuju, začalo rybařit víc lidí . Do té doby by se dali spočítat na prstech jedné ruky
Ale i tak si nemyslím , že tady bude hodně lidí , které by bavilo stát u vody a hodiny koukat na prut
. Je to o několika možná desítek lidí, kteří rybaří a baví je to. Pokud se rybářský prut nebude moct dávat do prodeje, tak ryby jako mřenky a zlaté budou opravdu vydřené postavami , které tomu věnují vzácný čas a možnost prodeje a cen nespadne.
A používání mřenek ? Objevili se Elíky L+ , kterí taky pomáhají víc než Elíky L. Z houby tue se taky dělají Elíky života, a to nemluvím o kostech.
Píšete že to celou dobu fungovalo. A já asi tuším proč. Díky změnám , které jste zavedeli ( výlov, délky ryb, možnosti rekordů , bowlii) a které jsou luxusní , za což já osobně moc děkuju, začalo rybařit víc lidí . Do té doby by se dali spočítat na prstech jedné ruky
Ale i tak si nemyslím , že tady bude hodně lidí , které by bavilo stát u vody a hodiny koukat na prut

-
- Chat Center
-
- You do not have permission to post in chat.

@
Hakan « úte 6:14 pm »

@
TomasFoxx « úte 5:58 pm »

@
TomasFoxx « úte 5:58 pm »

@
TomasFoxx « úte 5:20 pm »

@
Azaril « úte 5:17 pm »

@
Hakan « úte 4:47 pm »