Angličtina ve hře?

Prostor pro Vaše nápady na vylepšení hry nebo úpravy již zaběhnutých stálic.
Nutné schválení moderátorem.
Pravidla fóra
• Každý návrh musí obsahovat anketu.
• Máte-li návrhů více, vytvořte pro každý nové téma.
• Chcete-li vyjádřit pouze souhlas či nesouhlas, použijte anketu.
• V reakcích na podaný návrh se vyjadřujte vždy k tématu, vyvarujte se off topicu, byť jen částí příspěvku.
• Nová témata schvaluje pouze herní tým (GA, GM, TGM).

Chtěli byste do hry angličtinu?

ANO
49
59%
NE
34
41%
 
Celkem hlasů: 83

Uživatelský avatar
TheToomCZ
Lv.1
Lv.1
Příspěvky: 2
Registrován: pát 10. pro 2010 13:51:08
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Angličtina ve hře?

Příspěvek od TheToomCZ » pon 25. črc 2016 20:51:22

Zdravím :hello: ,

chtěl bych se zeptat, zda-li jste nepřemýšleli o přidání anglického jazyka do hry/popř. vytvoření nového serveru pouze s angličtinou.
Myslím si, že by to bylo výhodou, jak pro Vás (Zvýšení popularity nejen v Česku), tak i pro hráče, co se chtějí denně setkávat s angličtinou a cvičit si tak svoji slovní zásobu atp. Pro mě by to bylo obrovské +, jelikož se opravdu rád věnuji angličtině a je to pro mě opravdu příjemný jazyk.
Na druhou stranu bych byl nerad, kdyby byla přeložena pouze půlka hry (client) a SF zůstaly v češtině, jak už jsem viděl u několika privátních serverů.

Nevím, jak to cítí ostatní, nenašel jsem nikde podobný topic.

Děkuji za odpovědi a další reakce k příspěvku 8-)
"Failure should be our teacher, not our undertaker. Failure's delay, not defeat. It's a temporary detour, not dead end." :sheriff:

Uživatelský avatar
Xenonie
Lv.3
Lv.3
Příspěvky: 12
Registrován: pon 28. dub 2014 14:58:35
Bydliště: Olomoucký kraj
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 25 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od Xenonie » stř 27. črc 2016 16:02:26

Dovolím si trochu detailněji rozebrat tento návrh z pohledu člověka, který se lingvistikou a translatologií zabývá a věřím, že to bude mít nějaký přínos v případném rozhodování.

Teď se nechci nikoho dotknout, ale rovnou dopředu chci deklarovat, že člověk, který rozumí cizojazyčným seriálům nebo si píše bilingvní blog není překladatel. Celý příspěvek tak jen reflektuje to, že Ekura je server skutečně na úrovni a chci poukázat na faktory, se kterými by se muselo počítat, aby jeho anglická verze neklesla.
Překlad hry:
MMORPG jsou soustavně se vyvíjející hry. Nelze tedy zadat překladateli zakázku a nazdar. Překladatel by tedy měl spolupracovat po celou dobu jejího vývoje. Vzhledem k prvkům fantasy by se měla požadovat stejná květnatá slovní zásoba jako v jazyce českém, je tedy potřeba sehnat nejen překladatele, ale zároveň takového, který se tímto směrem ubírá. To, že známý dělá skvělé překlady firemních smluv neznamená, že si vyhraje se syntaxí vhodnou pro server. A to, že jsou překlady z mateřského jazyka dražší je věc jasná. Po finanční stránce by to tedy taky nemuselo být úplně nejvýhodnější. Navíc přeložit si část sám a pak dát překladateli jen to, kde si nejste jistí, je opět značný úbytek na kvalitě. Příklad v češtině: Pokud se překladatel něco rozhodne překládat jako žhnoucí, zatímco druhý planoucí, jedná se sice o drobnost, ale porozumění to může narušit. Také je vše o kontextu, takže by překladatel měl být seznámen se vším možným i nemožným, hru si projít, podívat se do map, prozkoumat příšerky aj. Tolik stručně k překladu hry samotné.
Support hry:
Na Supportu hry by musel být k dispozici nejeden člověk, který se anglicky domluví. Pochopitelně musí mít o hře přehled, aby se s každým dotazem neobracel na své kolegy (zbytečná ztráta času). Z praxe dodám, že je nutno počítat s tím, že řešení tiketu bude oproti jeho české / slovenské verzi až o několika násobek delší. Nebudou Vám psát jen rodilí mluvčí nebo tací, kteří píšou srozumitelně někde kolem úrovně B2, ale lidé, kteří se také učí anglicky. Přelouskat tak některé komplikované žádosti a stížnosti je mnohem náročnější, když namísto you are používají your nebo se snaží zbytečně komplikovaně psát pomocí překladačů, v dobré víře, že to pro člověka na Supportu bude jednodušší, než jeho vlastní slova. Je to maličkost, ale ve výsledku Vám to na pochopení dá mnohem více zabrat.
Web:
Často jiné servery se snahou o dvojjazyčný server zapomenou na to, že se musí přeložit také smluvní podmínky. V případě, že by se nějak lišily právní normy cílových zemí od našich, mělo by se to také vzít v úvahu (čistě pro informovanost uživatelů). Nesmí se zapomenout na patchlog a různé novinky.
Kulturní rozdíly:
Ne nadarmo překladatelé vyjma jazyka samotného studují také reálie. Měl by se tedy brát ohled na možné rozdíly a pokusit se je minimalizovat. Je pěkné, že u nás slavíme Den vzniku samostatného československého státu, lidem z jiných států takový event nic moc neřekne. Naopak by chtěli, aby se v jejich svátky něco dělo, protože budou přeci doma a mít tak více času na hraní. Stejně tak se bude myslet na soutěž OX a otázky se pečlivě vybírat. Byla by podpásovka se Němce ptát na české / slovenské prezidenty, stejně se nebude moc příliš slovíčkařit v některých oblastech (vzpomínám např. botaniku v jedné ze soutěží OX), kde se onoho slovíčkaření nebude dát využívat, protože všude to nefunguje stejně. Viz např. názvosloví oxidů. Jasně, můžete to s mávnutím ruky ignorovat a říct, ať se přizpůsobí. Ale věřím, že takhle lhostejně by se nikdo kompetentní nezachoval.
Toliko k pár připomínkám, které mě napadly a které by dle mého mohly zásadně kvalitu anglického serveru poškodit v případě, že by se překlad hry pojal jako u jiných serverů, tedy tak, aby se tomu hlavně nějak rozumělo. Takový překlad Vám udělá skoro každý samostatný uživatel jazyka, ale nedá se mluvit o nějaké úrovni. Hlasování se zdržuju, jde mi jen o zamyšlení se nad tím, jaký negativní vliv by to mělo pro tým samotný, kdyby rizika pořádně nepromyslel. Kdyby bylo o vše postaráno, tak vzhůru do toho, Ekura má svou reputaci, která by se jistě po čase roznesla i do jiných států a mohl by z toho být skvělý tah pro samotnou společnost.
Obrázek

Uživatelský avatar
Chyu
Lv.39
Lv.39
Příspěvky: 1906
Registrován: úte 12. črc 2011 10:03:43
Dal poděkování: 2969 poděkování
Dostal poděkování: 1179 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od Chyu » stř 27. črc 2016 18:43:51

Příspěvek jsem již měl rozepsaný dříve, koukám že Xenonie napsala něco podobnýho, tak snad nebudeme obsah úplně nastejno. :)

Nad touto věcí jsem přemýšlel již delší dobu, měl jsem i chuť toto navrhnou, ale ztroskotal jsem na několika problémech. :|

Ekonomika ve hře
Hra je již šest let vyvíjena na bázi čtyř základních kanálů plus jeden globální. Od toho se víceméně celá herní ekonomika rozvíjí. Je rozdíl pokud si ve tři ráno lognete postavu a vyzabijíte příšery na čtyřech, nebo deseti kanálech. V tomto případě by cena některých předmětů rapidně klesla a s tím i hodnota peněz. Nejsem ale ekonom, takže je to pouze myšlenka obyčejného člověka. :)

Na druhou stranu, pokud by na server přišlo několik tisíců nových hráčů a Ekura by přidělala třeba dalších šest kanálů, tak by nejspíše bylo v jakoukoliv dobu všude obsazeno. Což by možná opět ekonomiku po několika měsících stabilizovalo. :ignor:

Kvalitní překlad
Nikdy jsem nedělal na nějakém obrovském projektu, kde bylo zapotřebí přeložit tolik tun textu, jako je tady na Ekuře. Otázka je, kdo by to překládal. My jsme slovanský národ, který má svůj specifický jazyk. Angličtina má oproti němu jinou stavbu. Nebylo by tedy dobré, kdyby překlad dostal na starost nějaký externí překladatel, který o Ekuře nic neví. Můžu uvést příklad z nynější verze. Třeba ryba "잉어의 일종" (česky Lín), se přeložila jako "Tenchi", i když anglicky je správně "Tench". To samé by se přesně mohlo stát při překladu z češtiny do angličtiny. Opět uvedu příklad. "Červený monokl" -> "Red black eye", i když správně by mělo být "Red monocle".

Nejde jen o hru
Každopádně, pokud chceme překládat hru, tak je potřeba přeložit fórum (již hotovo), web a hlavně operátora na podporu hry, který dokáže psát srozumitelnou angličtinou. Což asi taky nebude tak lehké.

Uživatelský avatar
Pajik
Lv.20
Lv.20
Příspěvky: 253
Registrován: čtv 17. úno 2011 23:07:44
Dal poděkování: 39 poděkování
Dostal poděkování: 255 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od Pajik » čtv 28. črc 2016 1:33:05

Zdravím,
myslím, že "překlad" (již dříve jsem někde zmiňoval "dvě vlaječky") by mohl přinést novou krev na metin. Vytvoření nového serveru je zbytečné, nicméně dát možnost hraní hry v AJ není nemožné. Co se týče supportu, tak srozumitelnou angličtinou psát by mělo být schopno dost lidí, jelikož co vím, tak se na školách učí převážně angličtina a ta se využívá snad všude. Co vím, tak hru vedou taktéž programátoři (nevšiml jsem si, že by všechny nápovědy pro programátory byly přeloženy do čj, ...). Nevím jestli se lidé pouze nebojí, že by museli s někým komunikovat anglicky (koneckonců existuje google překladač a věřím, že drtivá většina cizinců to i z něj pochopí :D ). Samozřejmě by to mělo i příjemný vliv na procvičení jazyka + "vzdělání". :)

Problémy u toho jsou, nicméně ekura potřebuje novou "krev", privátů je již opravdu dost a my jsme pořád "malý" národ. :)
Obrázek

Uživatelský avatar
MegaSuraS
Lv.21
Lv.21
Příspěvky: 301
Registrován: ned 18. bře 2012 15:11:25
Dal poděkování: 50 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od MegaSuraS » čtv 28. črc 2016 4:15:28

Nápad dobrý, a vzhledem k dostatku času některých zdejších je to i realizovatelné, ale nevím, zda věkově určená skupina zvládne angličtinu dost natolik, aby si se vším poradili sami (jasně, je to výborný kickstart jak se učit angličtinu). Přece jenom se priváty tvoří právě k tomu, aby sloužili nějaké komunitě, a ne národům. Vůbec se v privátech neorientuju, ale pokud se nemýlím, tak tady jeden pokus už o česko-anglicky privát byl a nic z toho nevylezlo..
Ale i tak jsem zvědavý jak se to zkomolí dohromady..

Uživatelský avatar
Cepino
Lv.38
Lv.38
Příspěvky: 1808
Registrován: stř 14. bře 2012 10:01:55
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1256 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od Cepino » čtv 28. črc 2016 10:37:44

Popravdě jsem nepochopil, jak to zakladatel zamýšlel.
1.) Vytvořit nový server jen s angličtinou?
2.) Stávající přeložit jen do angličtiny?
3.) Překopat totálně hru a udělat ji v launcheru volitelnou na jazyk, vybereš buď angličtinu, pak máš vše v angličtině nebo vybereš češtinu a pak máš vše v češtině?

1.) Nemám s tím sebemenší problém, je však otázkou, kdo bude jak bylo zmiňováno dělat support pro anglicky mluvící hráče, další věcí je třeba forum, kde by se psalo jak? Dvě fora, dvoujazyčně? To by asi někteří hráči moc nepobrali.
2.) To by některé mladší nebo i třeba naopak starší neovládající angličtinu totálně odrovnalo do stavu nehratelnosti a zaspamowání zavolat, co mi to dané NPC píše PLS.
3.) Ve třetím bodě vidím obrovskou práci pro provozovatele, GA, bez jakékoliv záruky na nějaký úspěch. Netuším zda může být Ekura již nyní dvoujazyčná.
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

Uživatelský avatar
Martinator
Lv.6
Lv.6
Příspěvky: 27
Registrován: úte 03. črc 2012 21:04:43
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od Martinator » ned 31. črc 2016 14:27:12

Jako nápad to určitě špatný není. Myslím že by to i přineslo ještě o něco víc popularity. Ale muselo by to být udělané jak psal Cepino ve formě výběru jazyka na launcheru a to samé i na stránkách hry... Protože ruku na srdicko ... hraje tu fakt hodně dětí, kteří neumí ani totální základ již zmiňovaného jazyka. Pro tým by to byl obrovskej kus práce a asi i dost financí za překlad všech náležitostí. Takže je to docela na zamyšlenou ale mohlo by to být zajímavé.
Začal jsem odznova těšte se !!! :shoot: Cheok :shoot:

ObrázekCheokObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
10K+ minShinsoo6x Plvl 108G1 M5dokončuje

Janko.Tlcik
Lv.21
Lv.21
Příspěvky: 328
Registrován: stř 02. úno 2011 16:17:22
Bydliště: Nové Zámky
Dal poděkování: 183 poděkování
Dostal poděkování: 147 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od Janko.Tlcik » ned 31. črc 2016 16:03:06

ahoj, asi toto
1, pridaný nový server čisto anglický - to je skôr na teame a prevádzkovateľoch, aká časť realizačného teamu zvláda angličtinu na slušnej úrovni, nakoľko sú vyťažení a či v súčasnej zostave by zvládli dva servery naraz alebo či by sa zostavil nový team pre druhý server- po skúsenostiach s pár bývalými gm tipujem že sa do tohoto nebudú moc hrnúť. +ekonomika serveru, rozvádzať nebudem
2, kombinovať tento server s angličtinou:
a, nastavenia, hlášky npc - no problem
b, komunikácia: problém najmä chat, pm a podobne, vieš si predstaviť ten chaos keď jeden niečo napíše česky, niekto anglicky, okrem pár
dvojjazyčných bude každý frustrovaný že polke vecí nerozumie, dosť pravdepodobná strata časti čisto českých/slovenských hráčov najmä starších.
c, vulgarity, propagácia a podobne v chate - gm by museli byť automaticky dvojjaziční.

možnosť 2, asi celkove zlá

kovardominik
Lv.17
Lv.17
Příspěvky: 174
Registrován: ned 28. srp 2011 10:27:21
Dal poděkování: 367 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od kovardominik » ned 31. črc 2016 21:39:43

Podstata návrhu je dobrá, ale musely by být dva servery, jeden český a druhý anglický. V tomto případě jsem pro návrh.
Kdyby byl server společný byl by tu velký problém v komunikaci a obchodování. Ne všichni umí hodně dobře anglicky. Nejde jen o běžnou komunikaci která se dá docela dobře zvládnout. Problém by podle mě byl hlavně v názvech některých předmětů a jejich komunitou upravených názvech (například prsten zkušenosti = expák). U některých vám základní znalost angličtiny moc nepomůže.
Od začátku věrný shinsoo :shinsoo: Jsemsura9 (156)

Můžete mě zničit, ale nikdy mě nezlomíte !!! já půjdu pořád dál..... :fight:
Spoiler:
Jediný bojovník za Shinsoo v olympíjském víceboji (dělené 1. místo) :fight:
1. místo - 8x
2. místo - 4x
3. místo - 4x

Uživatelský avatar
Telekram
Lv.6
Lv.6
Příspěvky: 26
Registrován: úte 26. črc 2016 22:41:47
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Angličtina ve hře?

Příspěvek od Telekram » pon 01. srp 2016 9:25:48

Jsem PROTI :!: A to z jednoduchého důvodu. Jsem hrdý Čech a hnusí se my jak se postupně všechno v Čechách ,,po-angličtinuje". Je to dobré například pro turisty/ ale pouze jen v některých případech. Jinak do návrhu jsi měl zapojit taky nějakou veřejnou kasičku/ účet který by vytvořily tvůrci a tam jim přispívat/šetřit na nějakého borce, co by jim přeložil tuny textů co si Sindicate psalo samo. a to není vše, viz. jak psaly nademnou - support, forum, GM co umí perfektně anglicky.. Myslíš že je to zadarmo?


V tvým případě bych maximálně souhlasil s nějakou reklamou nebo dobrým trailerem na youtube v cizojazyčným jazyce. Ten by jsi si mohl udělat ty - myslím že Diroin to zapotřebí vůbec nemá, neboť by tak už dávno udělal ( myslím že chytrý a šikovný je dost). A následně po upoutání cizojazyčných hráčů, by se mohli učit oni česky aby si mohli zahrát luxusní českou hru. Jinak v opačným případě jdi hrát na Anglicky mluvící servery, je jich dost jestli jsi nespokojený.

Ve spoileru je tip jak přilákat hráče..
Spoiler:
Taky jestli chceš víc hráču a máš dojem že jich tu bylo dřív víc..tak vymysly/podej návrh o to, jak zlepšit ekonomiku na ekuře (myslím že je to hlavní problém úpadku). Za mě bych zrušil Swamp, když se podíváš na některé věci co na výrobu stály x milionů a teď se prodávají například 5x pod cenou - tak to svědčí asi o úplně zkažené ekonomice/ to co štve hráče nízkých levlů. Nikdo si nic už skoro nevyrábí, lepší koupit. Dám příklad: vodní bojová - vem si jak dlouhý a těžký proces je ji dostat na +9, baron, a tak dál.. Já zrovna vlastním vodní 10/75 +9 a nemůžu ji za boha prodat za 150 kk už pátý den protože tam nejsou kameny.. :omg:
Ninja xD3NIMx chunjo

Odpovědět

  • You do not have permission to post in chat.
@ noxforko « čtv 12:03 pm »
díkec, nechtělo se mi kvůli toho dělat dropa
@ tasik1 « čtv 12:02 pm »
ano padají
@ noxforko « čtv 12:00 pm »
hoj padnou karmy na lv 145 ve swampu?
@ KerkyzAfterky « čtv 12:03 am »
Nonepovideeej píše: @KerkyzAfterky,  Velikonoční event začne pravděpodobně až v pondělí, jelikož sv. Patrik končí až v neděli
To se mi moc nezdá, když je v pátek veký pátek :D ale nechame se překvapit
@ Nonepovideeej « stř 10:14 pm »
@KerkyzAfterky,  Velikonoční event začne pravděpodobně až v pondělí, jelikož sv. Patrik končí až v neděli
@ KerkyzAfterky « stř 10:06 pm »
Krasny večer přeji. Když se přesunula udržba na pátek, můžeme očekavat ty velikonoce až v pátek, nebo to pro nás máte nachystane už na zítřek? :)
@ Relly « stř 11:32 am »
@Hakan,  Tak lidi se už asi naučili, ze ranní arény ve všední dny nema smysl zkoušet.
@ Hakan « stř 9:58 am »
20s před zahájením arény, docela nápor https://ctrlv.cz/wile
@ FugasBoss « ned 9:48 am »
nefunguje přihlášení na web hry
@ Mionix « ned 9:45 am »
@RAMHH:-) nemáte zač, jak jsem koupil, tak jsem předal. :-)
@ RAMHH « ned 9:42 am »
@Mionix,  Díky za vysvětlení. Já myslel, že to bude systém podobný válkám, tudíž by blokoval vstup po celou dobu invaze, když už tam vstoupil za jinou říši. Tomuto se dá vyhnout relogem, takže s tím takový problém nemám, nakonec.
@ Mionix « ned 8:43 am »
@RAMHH,  "mnu nesmí mít lognuté dvě říše naráz je tam právě systém, aby nemohli farmit cb sami na sobě takže poud měl lognuto jedno co vstoupilo do invaze, enchal to lognuté a naportil si do invaze jinou říši, tak ho to koplo do vězení kdyby to odhlásil mohl by"
@ RAMHH « sob 8:38 pm »
Je v invazi nějaký systém, co dá hráče, který si jde za prohranou říši spawnout špióna vítězné říše, do vězení? Protože jestli opravdu ano, tak to je snad ještě větší nesmysl, než tlačit lidi do "PvP" akce na čtení spellů dropem z mobek..
@ Beauty « čtv 8:54 am »
Děkuju
@ Saggitarius « čtv 8:53 am »
9:00 až cca 9:20 (dnes jen ladění změn v eventu a pár drobností)
@ Beauty « čtv 8:36 am »
Od-do je údržba, prosím?
@ Takashiro « ned 11:58 pm »
Takashiro píše: jak sa zbavim toho maleho vaku z inventara bol som nabrať tu vodu prešiel som bludište a nič,
tak bolo treba prvy krat urobit ten quest aby som sa zbavil toho vaku, az potom tam dalo tu moznost
@ Relly « ned 8:47 pm »
@TheDobbyk,  Když z těch všech adminů jsou aktivní tak 1-2, tak ano. Počkáš si. Taky nechápu, že se tu platí GMka (SDčkama) za nic, ale prostě ekura.
@ Takashiro « ned 4:49 pm »
jak sa zbavim toho maleho vaku z inventara bol som nabrať tu vodu prešiel som bludište a nič,
@ TheDobbyk « ned 2:31 pm »
Ahoj, je možne že se reši jeden prípad už vic jak mnesic.. A na ticket sem nedostal odpoveď. Pripad je natolik rozsahly ze bylo poskodzenych vice lidi.. Ale nic se s tim nedela a ja mam vse pozastavene...
@ Clusive « pát 6:56 pm »
ShienZhao píše: Zdravím. Chci se zeptat, jestli se nepřemýšlelo o změně barev při eventovych kloboucich. Né každému se hodí zelená barva, když je v dnešní době možné obarvit zbraň a brnění. Jasný nemusím to kupovat a nosit, ale změna by byla fajn a dokázal bych si poté představit ze lidi budou více kupovat klobouky a nosit je, ještě když jsou na 60 dni. Dokázal bych si představit pomoci barvy nebo něčeho klobouk obarvit, ale asi je sci-fi ze? :kekw:
Nápad to není špatný, ale to už by nebyla v tom případě barva spojená s tímto eventem (zelená).
@ Davisss « pát 3:11 pm »
Ahoj, kde dropnu věci na palici na hady prosím? Díky
@ RAMHH « čtv 11:00 pm »
@gagefranjo,  Ja bych spise uvital slibene levelovani schopnosti na P1+ bez zabijeni niceho, protoze jako PvM hrac jsem jen koristi pri invazi :D A nebo alespon neslibeny revisit nesmyslnych spellu u daggera a mentala :)
@ gagefranjo « čtv 8:08 pm »
Když jsme u těch barev, kdy se plánuje přidat barvení na zbraně mimo chitinky. Jestli se nepletu, tak to víc jak před rokem bylo slibeno k barvám chitin zbraní
@ ShienZhao « čtv 8:00 pm »
Zdravím. Chci se zeptat, jestli se nepřemýšlelo o změně barev při eventovych kloboucich. Né každému se hodí zelená barva, když je v dnešní době možné obarvit zbraň a brnění. Jasný nemusím to kupovat a nosit, ale změna by byla fajn a dokázal bych si poté představit ze lidi budou více kupovat klobouky a nosit je, ještě když jsou na 60 dni. Dokázal bych si představit pomoci barvy nebo něčeho klobouk obarvit, ale asi je sci-fi ze? :kekw:
@ qSTRoNgMANp « čtv 9:38 am »
Pokud ti nepujde Wine, tak to ani neřeš. Taky mě zaskočil Microsoft s rozhodnutím ukončení podpory Win 10, kde osobně Win 11 mi nefunguje, tak jak já potřebuji a je spíše user friendly, ale už ne programator friendly. :D Síťová nastavení jsem si musel udělal na zástupce na plochu, celkově je to pro mě krok zpět.
@ Mionix « stř 6:03 pm »
@schvarz:up: hlavně z nás to nikdo neovládá, nemá, tak že i případná podpora by byla nulová.
@ schvarz « úte 10:17 pm »
Na jako vážně, podle průzkumu Steamu tvoří uživatelé Linuxu (jako hlavního OS) zhruba 2% celkové populace. Přepsat 20 let starou CPP aplikaci, aby podporovala UNIXové operační systémy, je absurdně náročné. A finanční zisk by z tohonejspíš žádný nebyl, takže by to víceméně byla práce vniveč. Kdyby se to psalo odznovu, tak by to dávalo smysl, ale takhle ne.
@ schvarz « úte 10:15 pm »
Vote: rename na Dutohlav
@ Mionix « úte 5:12 pm »
@Skullhlav,  Win 10 bude fungovat i dál. Ne neuvažujeme, nikdo z nás Linux nemá a ani ho neovládá.
@ TomasFoxx « úte 4:18 pm »
@Skullhlav,  si myslíš že po tom co si tu furt předváděl se s tebou někdo bude bavit, protože ses vrátil po delší době? :D :D mazej a už nepiš
@ Skullhlav « úte 3:48 pm »
xxx
@ Suko201 « pon 12:36 am »
MoravskyPepin píše: Ona je nová karma P1+?
jo, já už mám P9, ale je to hardcore na další levely
@ MoravskyPepin « ned 9:33 pm »
Ona je nová karma P1+?
@ Cunter « ned 7:47 pm »
Kategória Všichni samozrejme, pekne by to ukázalo koľko hráčov robí generácie a atď
@ Cunter « ned 7:45 pm »
Taka otázočka nechcete do štatistik, kde je rebríček zakomponovať hráčov aj podľa generacii ? lebo takto je to tam stale len podľa levelov ....
@ MoCKeR « ned 1:46 pm »
Aby si sa mohol sťažovať jak sa ti zle nerdi 0 bez se vyvetrat valec
@ Lejno « ned 11:10 am »
Je nejaké vysvetlenie, prečo sa na mole napr na CH3 spawnu 3 skupinky na jednej strane a až po 10 sekundách 3 skupinky na strane druhej a napr na CH2 sa všetkých 6 spawne naraz ? Dakujem
@ Skullhlav « ned 10:19 am »
Zdravím, dlouhé době. Nevím kolik lidí tady má starý počítač a jelikož příští rok na podzim bude ukončena podpora win 10 . Neuvažovalo vedení zajistit fungování na Linuxu?
@ schvarz « pát 6:26 pm »
.
@ schvarz « čtv 5:21 pm »
Já to hlásám roky, ničím se netajím. Za mě je po 14 letech serveru (11+ let karmy) na místě výrazně zkrátit dobu, kterou trvá tyhle "starší" věci dokončit. Tzn biolog (komplet) a karma. Takže budu fandit jakékoliv změně tímhle směrem.
@ Saggitarius « čtv 10:31 am »
Suko201 píše:
schvarz píše: @Suko201,  Hlasování ještě ani neskončilo, návrh zatím neprošel a pamatuj na to, že v současné době ranky 1-M1 by stále vyžadovaly 6h odevzdávání.
však kamo karma 1-M1 je nejvíc easy, když to děláš 2x denně máš to docela za krátkou dobu, nemůžou zas udělat vše snadnější. Ten návrh je perfektní, už tak ty vyšší karmy budou na kratší dobu, takže za mě je tato možnost top.
Můžeme, ale nemusíme.
@ Suko201 « čtv 10:29 am »
schvarz píše: @Suko201,  Hlasování ještě ani neskončilo, návrh zatím neprošel a pamatuj na to, že v současné době ranky 1-M1 by stále vyžadovaly 6h odevzdávání.
však kamo karma 1-M1 je nejvíc easy, když to děláš 2x denně máš to docela za krátkou dobu, nemůžou zas udělat vše snadnější. Ten návrh je perfektní, už tak ty vyšší karmy budou na kratší dobu, takže za mě je tato možnost top.
@ Saggitarius « čtv 10:24 am »
Ano, je to tam tak napsáno. Máme samozřejmě i další verze :D Viz tabulka kde se jedná o verzi A. Ale je to o diskuzi.
@ schvarz « čtv 3:01 am »
@Suko201,  Hlasování ještě ani neskončilo, návrh zatím neprošel a pamatuj na to, že v současné době ranky 1-M1 by stále vyžadovaly 6h odevzdávání.
@ Suko201 « stř 10:37 am »
Ten návrh je opravdu luxus. Hodně lidí si nemůže dovolit se přihlašovat každých 6h a díky tomu se karma dělala v roky, teď se to zlepší.. Opravdu skvělý nápad, děkujeme :-) Kdy by tento update cca vyšel?
@ Bisky « stř 9:26 am »
Prosím o hlasování v tomto návrhu. :inlove: viewtopic.php?f=59&t=124514
@ schvarz « úte 4:35 am »
Takashiro má pravdu, Ústav pro jazyk český uvádí "perfekcionista" jako jedinou správnou variantu. https://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=perfekcionista
@ Takashiro « pon 8:24 pm »
Máte zle napísane slovíčko u Makamita, píše sa to perfekcionista nie perfekcionalista :D
@ TomasFoxx « ned 3:24 pm »
hehe
@ TomasFoxx « ned 3:24 pm »
@RAMHH,  jejich problem, maj spolupracovat a chodit do válek
@ RAMHH « ned 12:43 pm »
@TomasFoxx,  Válka bez spawnů by byla hodně velká pecka, zvláště v té válce v létě, ve které tam za říši jdou 4 lidé.. :D
@ qSTRoNgMANp « ned 12:07 pm »
@Mionix,  Pat a Mat moves.
@ TomasFoxx « ned 11:13 am »
Já nad tím přemýšlel už ten první den a prostě jediný logický vysvětlení těch nerfů co zatím proběhly pro mě je to, že se saggi asi chystá prostě zrušit spawny ve válkách (takže války bez bufferů na spawnech) :D Proto taky takhle nerfuje průniky, proto do karmy přidává "požehnání", proto healnutí zruška.
@ Mionix « ned 11:10 am »
V pohodě. :-)
@ TomasFoxx « ned 11:10 am »
Rád bych no, bohužel asi není koho se zeptat, proto taky prudim tady tebe :D za což sorry, někde to ventilovat musim :D :D
@ Mionix « ned 11:09 am »
@TomasFoxx,  hele tak to musíš položit dotaz jinde. :-D Já PvP nedělám a ani se do nějakých změn nemontuji. Já nejsem kreativec.
@ TomasFoxx « ned 11:07 am »
@Mionix,  no to my všichni chápeme, že to byl záměr, nám jen nedochází, PROČ to byl záměr :D proč se ubírá dmg postavám, který jsou v těch válkách slabší :D
@ Mionix « ned 10:49 am »
@Lejno,  Ale snížení průniku ve válkách byl záměr, pro všechny. A jedno, zda má 9x prům, nebo výbavu jako Foxx.
@ Lejno « ned 10:40 am »
Doslova ti napisal, čo to znížilo a ako to ovplyvnilo ninje alebo aurakov, ktorí to hrali normálne na spelly 🤦

Who is chatting

offline Clusive 
offline Mionix 
offline Valkaryan 
offline hg003 
offline nobody1