Zdravím, nejdříve následuje moje předmluva před samotným návrhem, aby jsme se dostali do obrazu z mého pohledu nyní. Jste hráč co tu hrál nějakou dobu, ale dané postavy a věci už nemáte a začínáte v podstatě od nuly. Zrodíte se na začátku, dostanete nějaké základní věci a jdete rubat nějaké vlky na začátku, když máte štěstí padne vám prut 500k+, tak si koupíte následně větrné boty, pokud nemáte takové štěstí a padne vám "jen" nějaký stříbrný prut, tak si koupíte si ho*no. Dejme tomu že se dostanete někam na 20 lvl, máte jedno M a říkáte si co teď dál ? "Hm, slyšel jsem že prý z polobossů padají pruty", tak to dojdu vyzkoušet, jenže já tu scrofu, beru, tigryse nedám, oni mají moc damáže a já mám jen 1500-2000zb. Dostáváme se do bodu, že hráč nemá dostatek prostředků na začátku k tomu aby si mohl pohodlně rozjet postavu a nebyl nucen někde stagnovat na metinech, mobech 10-15lvl a doufat, že mu padne jedno zesilko.
Návrh:
Daný tip návrhu se tu objevil přednedávnem, jenže byl podán značně blbě a proto si dovoluji použít návrh v příspěvku od hráče KapkaRosy.
Návrh spočítal v tom, že hráč do začátku dostane jakou si začáteční truhlu, již známou z více privátů, ta by se postupně otevírala na určitých levelch a daný hráč by získával potřebné věci k rychlejšímu rozvoji své postavy. Můj obsah truhly co mě by se líbilo:
Určitě dostat nějaký počet pergamenů na vylepšení věcí, postupně s levely by hráč dostával více a více.
Poté zesilka/začarka nějaké, pro základní osazení věci bonusy, případně ve vyšší bedně i nějaké uhranuté bonusy/mramory.
Nebyly by od věci také dostat věci +7-9 v určité bedně, případně suroviny na vylepšení pro vlastní zvolené předměty.
Jak psal hráč KapkaRosy. tak třeba :Kameny duší, Biologovy tašky, Zmrzliny atd..
Mě osobně by se líbilo, kdyby hráč dostat i nějaký quest na začátek, že by si mohl vybrat mezi mečem/obouručkou která by byla třeba na 7 dní reálného času a danému hráči by poskytla možnost si sehnat do té doby zbraň od 30,55 lvl.
To samé nějaké jezdecké zvíře do začátku, třeba také na 7 dní, aby hráč nebyl indisponován tím, že nemá koně/wh, tak nemůže pořádně vydělávat.
Všechny věci co daný hráč dostane by byly blokovány tím, že by se nedaly přendat na jiný účet.
Tím by se zamezilo částečně to, že by si hráči tvořily postavy a braly by si z nich věci co se jim hodí. Někdo by mohl oponovat tím, že daný hráč si může založit novou postavu dostane jí třeba na 30-40 lvl hned a otevře si truhly a bude mít začarka nějaké, bonusy, mramory atd a pak si tam dá danou věc a bude točit. Ale nebudete si nalhávat to se dělá všude s těmi bednami od začátku, jen by se tam musel dát rozumný počet od všeho, aby to nebylo zneužívalo a hráči co chtějí stejně točit lepší bonusy, tak se nebudou srát s X postavama pro pár desítek toček a koupí si je radši za yangy..
Aby daný server nezanikl do záhuby, tak musí přijít nový hráči, jenže popravdě komu se chce začínat na serveru který běží 7 let a jsou tu tací hráči co tu hrají klidně 2-3 roky+, to nový hráč jím nemůže konkurovat ani za rok hraní myslím ti v bio,karmách, zručce, herbaření a možná další.
To i na offíku pochopili, že aby to nezaniklo, tak museli udělat něco po ty nové hráče, aby "dostali" šanci se vyrovnat hráčům co tam hrají X měsíců.
A jestli tu zase nějaký chytrý lidi budou psát pokud chceš, tak se tam dostaneš klidně taky a já tu hraji měsíc a už mám postavu ve swampu a podobné věci, že se nic zrychlovat a ulehčovat nebude novým lidem, že co by z toho měli ty lidé co tu hrají 3 roky, jak oni by k tomu přišli...
Takové řeči bych pochopil kdyby ten server jel třeba 2-3 roky, ale ne po 7 letech furt beze změny pro začátek. To si tady pak ty hráči, co tu mají fully věci a všechno okolo může hráč jen oni sami