Wiki
Pravidla fóra
• Každý návrh musí obsahovat anketu.
• Máte-li návrhů více, vytvořte pro každý nové téma.
• Chcete-li vyjádřit pouze souhlas či nesouhlas, použijte anketu.
• V reakcích na podaný návrh se vyjadřujte vždy k tématu, vyvarujte se off topicu, byť jen částí příspěvku.
• Nová témata schvaluje pouze herní tým (GA, GM, TGM).
• Každý návrh musí obsahovat anketu.
• Máte-li návrhů více, vytvořte pro každý nové téma.
• Chcete-li vyjádřit pouze souhlas či nesouhlas, použijte anketu.
• V reakcích na podaný návrh se vyjadřujte vždy k tématu, vyvarujte se off topicu, byť jen částí příspěvku.
• Nová témata schvaluje pouze herní tým (GA, GM, TGM).
- ondra852
- Lv.20
- Dal poděkování: 66 poděkování
- Dostal poděkování: 218 poděkování
Wiki
Navrhuji spustit Ekura wiki https://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki (klasicka wiki), kde by mohli hraci mezi sebou prehledne sdilet sve znalosti hry/serveru. Myslim si, ze by v tom byl daleko vetsi poradek, nez kdy se to hazi na forum do ruznych sekci a topicu.
- Spartaa16
- Lv.25
- Dal poděkování: 215 poděkování
- Dostal poděkování: 197 poděkování
Re: Wiki
Já myslel, že krása hry je v tom, na vše si přijít sám, vše si odzkoušet(když jsem líný, tak se kouknu na fórum) a je po problému.
A řešit to po 7 letech serveru, kde se populace hráčů z několika tisíc zmenšila na několik stovek.

A řešit to po 7 letech serveru, kde se populace hráčů z několika tisíc zmenšila na několik stovek.

P1P097 ©
Moje experimenty aneb kdo si hraje, nezlobí.
viewtopic.php?f=56&t=122291&p=1271816#p1271816
Četl jsem tak strašné věci o hraní na počítači, že jsem se raději rozhodl přestat číst.
Moje experimenty aneb kdo si hraje, nezlobí.

viewtopic.php?f=56&t=122291&p=1271816#p1271816
Četl jsem tak strašné věci o hraní na počítači, že jsem se raději rozhodl přestat číst.
-
- Lv.7
- Dostal poděkování: 9 poděkování
Já osobně jsem pro. Radši budu dělat něco než nic. Všichni pořád jen zamítají všechny návrhy, jak pomoct novým hráčům a potom se diví, že tu nikdo nepřibývá. A kecy o tom, že vše je na fóru, mě nezajímají. Ruku na srdce, kolik lidí ze hry chodí na web nebo na fórum a kolik z těch lidí umí používat tlačítko "hledat".
Když něco hledám na fóru, dočtu se někdy více různých odpovědí a nevím, které mám věřit a utrácet dalších x miliard za jiné talismany/výbavu jen, abych si otestoval, co je pravda, mi za to nestojí. Někdo rád hraje hru na jistotu a někdo zase rád zkoumá své možnosti. Já jsem člověk, který zkoumá třeba půl hodiny, potom se na to vykašle a jde si pro fakta. Jenže ty fakta jsou často nejasná a hodila by se stránka, kde by bylo vše krásně zorganizované a člověk nemusel pročítat pět témat, kde jsou stejně 90% příspěvků jen dohady a pokusy o vyvolání hádek. Když chci vědět, kolik damage je potřeba na ezoteriky, abych si je krásně namnožil a vydělal, opravdu nemám zájem číst příspěvky typu "ja davam 2kkk za hodinu a pul se samanem samosberacem a ti ses spatnej a nehraj to lamko xddddd". Wiki by byla něco jako sekce Průvodce na webu, jen by byla mnohem obsáhlejší a člověk by tam našel všechny možná fakta, které hráči za sedm let hraní na Ekuře posbírali. Jednoznačně pro a velmi rád bych se na tvorbě podílel.
Když něco hledám na fóru, dočtu se někdy více různých odpovědí a nevím, které mám věřit a utrácet dalších x miliard za jiné talismany/výbavu jen, abych si otestoval, co je pravda, mi za to nestojí. Někdo rád hraje hru na jistotu a někdo zase rád zkoumá své možnosti. Já jsem člověk, který zkoumá třeba půl hodiny, potom se na to vykašle a jde si pro fakta. Jenže ty fakta jsou často nejasná a hodila by se stránka, kde by bylo vše krásně zorganizované a člověk nemusel pročítat pět témat, kde jsou stejně 90% příspěvků jen dohady a pokusy o vyvolání hádek. Když chci vědět, kolik damage je potřeba na ezoteriky, abych si je krásně namnožil a vydělal, opravdu nemám zájem číst příspěvky typu "ja davam 2kkk za hodinu a pul se samanem samosberacem a ti ses spatnej a nehraj to lamko xddddd". Wiki by byla něco jako sekce Průvodce na webu, jen by byla mnohem obsáhlejší a člověk by tam našel všechny možná fakta, které hráči za sedm let hraní na Ekuře posbírali. Jednoznačně pro a velmi rád bych se na tvorbě podílel.
- Cyklista
- Lv.15
- Dal poděkování: 64 poděkování
- Dostal poděkování: 63 poděkování
řekl bych že fórum je více méně wiki obsáhlejší o diskuse který ne vždy se hrou souvisí... když už tak spíš přepracovat ty návody co tu jsou/přidat další aby to bylo přehlednější a snadněji dohledatelný (aby tu nebylo x desítek témat na jednu a tu stejnou věc) ale to už je v moci moderátorů fóra ne nás hráčů
- Cepino
- Lv.38
- Dal poděkování: 874 poděkování
- Dostal poděkování: 1257 poděkování
Tvrdíte tu, že většina lidí nechodí na forum a že je líná něco hledat. Myslíte si, že tím že to bude někde jinde na wiki, se to změní? Jsem v tomto pesimista. 

![]() | Cepino19731 | Renegat | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | 150 | Hotovo | P | P | P | M6 |
- ondra852
- Lv.20
Tak ono jde spis o to, ze na te wiki je moznost vse prehledne sepsat, vytvorit tabulky, propojovat odkazy, pridat obrazky... cokoliv a dle meho nazoru a zkusenosti je to znatelne lepsi vytvorit stranku na wiki nez to mastit to jednoho prispevku na foru. A jelikoz je tu mnoho hracu co sepisuji rozsahle prispevky na forum nebo toci videa apod. tak mi nejde ani tak o to, ze by tam melo hodit x lidi se neco dozvedet, ale mohlo by to zabavit hrace, kteri radi sdileji sve poznatky ze hry. Osobne bych se casto rad podelil o nektere poznatky, ktere treba nejsou v pruvodci, ale abych prochazel x stranek navodu a pak to psal do jednoho prispevku na foru to se mi uplne nechce.
Samozrejme, ze je hezke si neco sam vyzkouset a prijit na to, ale zase jsme u toho, ze kdyz nekdo hraje 7 let a ma 10 postav lvl 150 s full bio, karmou a stovky miliard, tak muze ozkouset cokoliv, ale jsou i hraci co zacali nedavno a nemaji 10 hodin denne na to sedet u PC hry a bavilo by je to mnohem vice si najit neco na wiki nez travit x hodin vydelavanim na nejaky pokus.
A hlavne spustit tu wiki zabere maximalne par desitek minut a tudiz i kdyby to nedopadlo, tak to neni zadna extra ztrata casu.
Samozrejme, ze je hezke si neco sam vyzkouset a prijit na to, ale zase jsme u toho, ze kdyz nekdo hraje 7 let a ma 10 postav lvl 150 s full bio, karmou a stovky miliard, tak muze ozkouset cokoliv, ale jsou i hraci co zacali nedavno a nemaji 10 hodin denne na to sedet u PC hry a bavilo by je to mnohem vice si najit neco na wiki nez travit x hodin vydelavanim na nejaky pokus.
A hlavne spustit tu wiki zabere maximalne par desitek minut a tudiz i kdyby to nedopadlo, tak to neni zadna extra ztrata casu.
- Script
- Lv.33
- Dal poděkování: 299 poděkování
- Dostal poděkování: 1470 poděkování
Nejsem úplně proti spuštění podobného projektu, ale zajímalo by mě, kolik z podporovatelů má reálné zkušenosti nejen se zakládáním nové wiki, ale hlavně s jejím dotažením do obstojné podoby. To je totiž úplně něco jiného, než přijít k hotovému projektu a provést pár úprav. Mohu alespoň požádat zakladatele tématu, aby mi potvrdil, že mám správnou představu?ondra852 píše:A hlavne spustit tu wiki zabere maximalne par desitek minut a tudiz i kdyby to nedopadlo, tak to neni zadna extra ztrata casu.
- Spustí se úplně prázdná MediaWiki se základní konfigurací (to je těch 10 minut).
- Poznámka: Momentálně nesplňujeme systémové požadavky pro provoz MediaWiki. V tuhle chvíli nevím, jak by to šlo jednoduše vyřešit, ale určitě by s tím něco udělat šlo.
- Při instalaci se vybere, že editovat stránky budou moci buď všichni registrovaní (a), nebo jen vybraní uživatelé (b).
- Každá změna bude muset být schválena nějakým správcem.
- Budou vybráni pravděpodobně týmem a to v rámci náboru na správce Wiki.
- Dodatečné nastavení bude muset provést GA, protože MediaWiki neobsahuje žádný integrovaný konfigurátor.
- Uživatelé z bodu 2 poté budou vytvářet a editovat stránky na wikipedii, přičemž budou dbát na to, aby:
- Na wiki nepoužili obsah, pro jehož použití nemají příslušná práva (takže žádné CTRL+C, CTRL+V apod.).
- Psali věcně, spisovně a bez pravopisných chyb.
- Vyvarovali se nepodloženým spekulacím, pokud tedy explicitně nestanoví, že následující odstavec (nebo článek) je spekulací.
- Přičemž někdo odpovědný musí:
- Dohlížet na vytváření nových stránek, aby splňovaly základní kritéria a byly ve správných kategoriích.
- Kontrolovat pravidelně obsah editovaných stránek, aby měl určitou kvalitu a zároveň aby se někdo nepokusil wiki zneužít k sebepropagaci, umístění reklam apod.
- Dohlížet na aktuálnost software MediaWiki, abychom se vyhnuli známým bezpečnostním hrozbám.
- Zhruba za 1 až 3 roky (v závislosti na aktivitě a množství přispěvatelů) bude wiki ve stavu, kdy bude působit celistvě a svým obsahem pokrývat větší část hry.
[GA]Script
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)
- ondra852
- Lv.20
Ano spustit tak, aby se tam mohli uzivatele registrovat a vytvaret obsah je chvilka (za predpokladu, ze mam k dispozici stroj, kde je Apache, PHP a MySQL databaze - pokud toto neni realne obstarat, tak ten navrh pada), ale dotahnout to do podoby, ze tam bude kompletni perfektni popis vseho ze hry je samozrejme neco jineho.
Muj navrh nezni "Udelejte wiki, kde bude popsane vse co je ve hre tim nejlepsim moznym zpusobem". Muj navrh je "Zkuste spustit mediawiki jako alternativu k moznosti psani navodu na forum / toceni tutorialu".
Osobne bych to proste zkusil spustit s tim, ze kdo se tam zaregistruje a na foru napise o pristup k editaci te wiki, tak ho v pripade, ze ma alespon par prispevku na foru a neni to nejaky uplny psychopat dostane (uplne volne bez registraci bych to nedelal kvuli tomu, ze by tam hned nabehl nekdo napr, od konkurence a vsechno mazal, spamoval nesmyslama apod.). A pokud by se vubec nekdo nasel, kdo by tam vytvarel smysluplny obsah, tak bych resil nejake hodnosti spravcu, lidi co budou urcovat presne rozdeleni stranek, obsahu apod.
Muj navrh nezni "Udelejte wiki, kde bude popsane vse co je ve hre tim nejlepsim moznym zpusobem". Muj navrh je "Zkuste spustit mediawiki jako alternativu k moznosti psani navodu na forum / toceni tutorialu".
Osobne bych to proste zkusil spustit s tim, ze kdo se tam zaregistruje a na foru napise o pristup k editaci te wiki, tak ho v pripade, ze ma alespon par prispevku na foru a neni to nejaky uplny psychopat dostane (uplne volne bez registraci bych to nedelal kvuli tomu, ze by tam hned nabehl nekdo napr, od konkurence a vsechno mazal, spamoval nesmyslama apod.). A pokud by se vubec nekdo nasel, kdo by tam vytvarel smysluplny obsah, tak bych resil nejake hodnosti spravcu, lidi co budou urcovat presne rozdeleni stranek, obsahu apod.
-
- Lv.1
Ahoj,
(předem se omlouvám, ale možná poruším nějáké pravidla ohledně zmínkách o jiných serverech, nevím jak to jinak napsat)
Podle mě je wiki rozhodně dobrý nápad, ne-li dalším nevyhnutelným krokem ve vývoji tohoto serveru.
Já osobně jsem sem přišel kdysi dávno (řekl bych že, krátce po spuštění) na tento server ze serveru Metin2.cz
A kdysi si byly tyto servery hodně podobné a celkem dost se dalo vyhledat právě na wiki z Metinu.
Ale Ekura se vyvíjí a již nyní je rozhodně jiná oproti metinu. A opravdu hodně informací se docela špatně hledá a některé jsou o 20-ti různých názorech od 20-ti lidí či nejsou vůbec dohledatelné.
A taky doba pokročila a řekl bych, že lépe působí na stránkách odkaz na wiki, než styl průvodce a zbytek si dohledej na fóru).
(Nebo se taky nabízí předelat a rozšířit průvodce, ale tam si nejsem jistý tou přehledností).
Tím jsem taky chtěl naznačit, že časem by se mohly i informace z průvodce přesunout na wiki a nahradit odkazem na ni).
(předem se omlouvám, ale možná poruším nějáké pravidla ohledně zmínkách o jiných serverech, nevím jak to jinak napsat)
Podle mě je wiki rozhodně dobrý nápad, ne-li dalším nevyhnutelným krokem ve vývoji tohoto serveru.
Já osobně jsem sem přišel kdysi dávno (řekl bych že, krátce po spuštění) na tento server ze serveru Metin2.cz
A kdysi si byly tyto servery hodně podobné a celkem dost se dalo vyhledat právě na wiki z Metinu.
Ale Ekura se vyvíjí a již nyní je rozhodně jiná oproti metinu. A opravdu hodně informací se docela špatně hledá a některé jsou o 20-ti různých názorech od 20-ti lidí či nejsou vůbec dohledatelné.
A taky doba pokročila a řekl bych, že lépe působí na stránkách odkaz na wiki, než styl průvodce a zbytek si dohledej na fóru).
(Nebo se taky nabízí předelat a rozšířit průvodce, ale tam si nejsem jistý tou přehledností).
Tím jsem taky chtěl naznačit, že časem by se mohly i informace z průvodce přesunout na wiki a nahradit odkazem na ni).
![]() | DieMia | Lirael | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | 120 | 40z40 | 8 | 16 | 11 | 7 |
- schvarz
- Lv.26
- Dal poděkování: 124 poděkování
- Dostal poděkování: 388 poděkování
Ahoj,
já bych tu možnost rozhodně uvítal. Jsem ten typ člověka, co neváhá se zeptat, jsem vždy aktivní na fórech/redditu/discordu hry, kterou hraju a potřebuju o ní zjišťovat informace. Neznám hru úplně skvěle, takže využívám všechny prostředky ke zjišťování informací. Průvodce mám přečtenýho natřikrát - seznam předmětů je super věc, ale kdyby se vyskytoval i na wiki a přibylo k němu, z čeho všeho se daný předmět získává/dropuje, bylo by to výborný.
Byl bych ochoten se sám na wikině podílet.
Dle mého skromného názoru jsou doby, kdy bylo cool si všechno zjišťovat sám, nenávratně pryč. Tahle skutečnost se dneska týká maximálně nejnovějšího obsahu, ne dropu z meteoru Pádu, potvor z Chrámu útrapy a podobně. Zdejší hráčská komunita se podstatně zúžila od jejího největšího rozkvětu v letech 2010-2012 a tahle mlha okolo určitých věcích to zužování dle mého nadále podporuje.
Za mě určitě ano.
já bych tu možnost rozhodně uvítal. Jsem ten typ člověka, co neváhá se zeptat, jsem vždy aktivní na fórech/redditu/discordu hry, kterou hraju a potřebuju o ní zjišťovat informace. Neznám hru úplně skvěle, takže využívám všechny prostředky ke zjišťování informací. Průvodce mám přečtenýho natřikrát - seznam předmětů je super věc, ale kdyby se vyskytoval i na wiki a přibylo k němu, z čeho všeho se daný předmět získává/dropuje, bylo by to výborný.
Spoiler:
Něco ve stylu wowheadu bych si představoval, nemuselo by to být tak komplexní, ale zkrátka nějaký info, tabulka s infem, možnost komentářů k předmětu (to by vyžadovalo ještě víc moderování, takže to je věc k pozdější implementaci, pokud by vůbec implementována byla.
Pozn. pro moderátory: po přečtení pravidel fóra si úplně nejsem jistý, jestli se takhle o wowheadu můžu zmínit či na něj odkazovat, proto se omlouvám, pokud jsem nějaké pravidlo porušil. Určitě neváhejte mě opravit/poučit.
Pozn. pro moderátory: po přečtení pravidel fóra si úplně nejsem jistý, jestli se takhle o wowheadu můžu zmínit či na něj odkazovat, proto se omlouvám, pokud jsem nějaké pravidlo porušil. Určitě neváhejte mě opravit/poučit.
Dle mého skromného názoru jsou doby, kdy bylo cool si všechno zjišťovat sám, nenávratně pryč. Tahle skutečnost se dneska týká maximálně nejnovějšího obsahu, ne dropu z meteoru Pádu, potvor z Chrámu útrapy a podobně. Zdejší hráčská komunita se podstatně zúžila od jejího největšího rozkvětu v letech 2010-2012 a tahle mlha okolo určitých věcích to zužování dle mého nadále podporuje.
Za mě určitě ano.
NÁSTROJ NA KOPÁNÍ MAP POKLADU
ONLINE ROZVRH CIDONIE
CHITINOVÁ KALKULAČKA
Návrh: Úhyn bylin (aktivace a časovač elíků)
Návod: Kerindor - BM sura
Návod: Recepty na kostýmy
last edit: 07/04/2020
ONLINE ROZVRH CIDONIE
CHITINOVÁ KALKULAČKA
Návrh: Úhyn bylin (aktivace a časovač elíků)
Návod: Kerindor - BM sura
Návod: Recepty na kostýmy
last edit: 07/04/2020
-
- Chat Center
-
- You do not have permission to post in chat.

@
angrylunaxx « sob 11:00 pm »

@
Nonepovideeej « čtv 6:02 pm »

@
Mionix « čtv 5:47 pm »

@
Mionix « úte 7:17 pm »

@
p4tresss « úte 3:56 pm »

@
Suko201 « ned 11:52 am »