Tak jo, nechtěl sem už psát, ale ještě napíšu
Co se týče toho HM za real, abych odpověděl Miovi, nevím jak bych to udělal, já nemám desetileté zkušenosti s provozem serveru, ale nějaký IT odborník by Vám jistě poradil, jakým systémem by se to dalo realizovat, případně jestli vůbec. Každopádně jak už sem psal, minimálně nějaký aukční systém věcí nebo původní HM (kde mimochodem krásně bylo vidět, co přesně na účtě je, takže by těžko někdo někoho okradl) v herní měně měl být už dávno, zase si myslím, že se to dalo konzultovat s odborníkem (např. právníkem, úředníkem), který by vám jistě poradil, jak toto obejít nicméně si myslím, že jednoduchý souhlas hráče s poskytnutím osobních údajů by měl stačit, však je to tak všude jinde, tak proč by to nešlo zrovna na ekuře? Jako místo toho tu nejvíc super věc co jste udělali vypnete a napíšete no, GDPR a za 8 let nebo jak je to dlouho nedokážete HM znovu uvést do provozu, to už o něčem vypovídá, ne? (Nemyslím tebe Mio, vím, že to není zrovna tvoje náplň práce zde)
Dále, co se týče začínání tady, jde to, nicméně malé války totálně mrtvé, jedou týdně v hrozný čas, minulý týden sem viděl poprvé, že byla jen červená vs modrá, ze žluté 0 lidí, takže tam si nezaválčí nikdo, což mě přivádí k další věci, do válek chodí čím dál méně lidí, do malých chodí pravidelně tak 10 lidí, ale mapa musí mít stále sto hektarů, takže těch deset mohykánů prostě půl války stráví tím, že běží hodinu vůbec někam, kde se bojuje. Takže to by mohl být další bod k zamyšlení pro tým, jestli nezmenšit mapy, to snad tolik práce nedá... Na druhou stranu nesouhlasím s tím, že začátečník si nemůže zaválčit... zrovna ve střední válce je jedno, jestli má člověk výbavu za 30kkk nebo za 1kkk, tam nikdo neustojí nic a pecky dávají všichni, takže je to asi spíš o taktice (volba obran) a herním stylu.
Největší přešlap co udělala ekura a podle mě tím totálně zabila velkou část ekonomiky jsou mapy. Mapa pokladu pro ty co neví, se dřív dala dropnout jenom z metinů. Tudíž to bylo + pro začátečníky (mapa stála 500kk +/-), + pro kopače map (drahé okouzla), + pro obchodování s talíky (netočily se jen top kombinace jak dnes, ale používalo se daleko více kombinací), + pro metinland (bylo tam živo, PvPčka, boje o místa). Potom se přidaly mapy všude kam mohly (cido, ent, bossové) a dneska to je ve fázi, kdy má cenu 3x schop, 3x int a v něčem 3x prům, protože jsou frajeři co mají tisíce map a jiné věci absolutně nemají význam. Třeba by to do toho bodu dospělo tak jako tak, ale myslím si, že by to trvalo znatelně déle, sehnat full výbavu by bylo těžší, člověk co by si šel zatočit talíky by na tom mohl snáz profitovat a ekonomika by se víc točila. Největším - je to právě pro začátečníky, byl rozdíl, jestli vám padne mapa za 500kk nebo vám teď padá za ušmudlaných 200. Kor, když padá průměrně tak 1 za 2h a je toho plná tržnice.
Zbytek věcí už sem tu psal, to je furt dokola a více méně je vidět, že většina lidí na to má podobný názor a ztrácejí chuť hrát, byť je ekura jejich srdcovka. Jak už sem navrhoval, kdyby si tým sednul, probral co je v jejich silách a co ne, podle toho sestavil dotazník (stránek, kde se dá udělat a vyhodnotit 1000 respondentů+, aby odpovědi byly v zpracované v grafech, je víc než dost) a na základě něj viděl co lidi chtějí a jakým směrem, jakými změnami se primárně zabírat. Stálo by to tým nějaký brainstorming o 2h, maximálně 500Kč, hodily by to na stránky, na ekura DC, prostě všude, aby byl co největší vzorek a byl by to super odrazový můstek. Další věc co mě napadla, proč pochybné servery, které založí nějaký noname mají nějaké streamery (spolupráce) + reklamy na FB atd. a u Ekury jsem nic takového neviděl? Však to je v dnešní době taky už naprostý standart. To je za mě taky velká škoda... Nicméně z těchhle všech věcí mi přijde, že i tým možná chce Ekura éru ukončit a nechávají ji pomalinku umřít, proto se nějakých podstatných změn nebo vychytávek prostě nedočkáme.