MoravskyPepin píše: ↑ned 18. čer 2023 0:37:42
Já s Váma borci soucítím, býval jsem jako vy (Možná bych to v sobě ještě našel

) Ale časem mi došlo, že je to úplně zbytečný boj, možná je to mimo pravidla, ale vypněte to a vraťte se až něco přidají

Třeba je úbytek financí přinutí něco změnit a možná taky ne
Tento příspěvek hodnotím jako velmi "based", kolego. Též jsem skutečně zvědav na budoucnost tohoto skvělého projektu.
EDIT:Abych tady doplnil ke svému příspěvku:
Hra je prakticky identická, jako byla před 4 roky.
- Eventy se zhoršily (vánoční incident? chybějící vyhodnocení s alibistickými výmluvami o domněnkách, že to hráče nezajímá a následné zveřejnění vyhodnocení s texty z loňských let?) - boardi se snaží, všechna čest, ale to je tak všecko
- Přídavky do hry jsou prakticky neexistující (textové korektury a invaze prominou), práce zkrátka vidět není
- Komunikace se nějakým zázrakem oproti předchozím rokům ještě víc zhoršila, což si mnoho z nás myslelo, že už ani není možné
- Na fóru leží stále stejné odhlasované návrhy, které se do hry nijak neintegrují, byť byly schváleny týmem k hlasování a následně komunitou (což ukazuje na absurditu systému návrhů, hlasy komunity jsou kompletně nepodstatné a rozhodně nevypadá, že mají vliv na to, co bude a nebude přidáno)
- Vedou se stále stejné debaty o stejných problémech, které stále nejsou vyřešeny.
Byl jsem jedním z mnoha, kdo se snažili pro tu hru dělat první poslední a bránit ji zuby nehty, ale některé věci se prostě ubránit nedají. Nelze se na body výše podívat a s vážnou tváří tvrdit, že na hře někdo pracuje.
V současné situaci je třeba si nalít čistého vína - Ekuru (jako server, nikoliv projekt) žádný update spasit už nedokáže. Kdyby vyšel před 2-3 lety, možná. Ale dnes už je server kompletně zničený, inflace je na šílené úrovni, hráči jsou unavení a přehraní a i kdyby vyšlo víc než 1 nová mapa a nějaký nový cechovní systém, tak bez nového serveru nebo výrazného pročištění ekonomiky to dobře zkrátka nevidím. A na rovinu - Ekura není proslavena tím, že se dobře stará o herní ekonomiku. Rozhodně bych teda v tomto ohledu nic zázračného nečekal. Za ty roky tu bylo mnoho lidí, kteří sdíleli velmi zajímavé a podstatné návrhy na narovnání serverové ekonomiky. Nic z nich se do hry bohužel nepromítlo.
Takže jak vidím budoucnost ekury já? Věřím, že server tímto způsobem zvládne běžet klidně ještě dekádu. Ale bude to pro zlomek hráčů.
Pokud bychom chtěli budoucnost zlepšit, chce to úplně nový kabátek. Mohl bych se tu rozepsat o tom, jak si já myslím, že by situaci šlo zlepšit, ale nevidím v tom smysl. Moje rady si k srdci nikdo nebral roky, proč by si je tedy k srdci bral někdo teď.
Mrzí mě to. Věřím, že lidé za tím projektem jsou srdcaři, stejně tak všichni členové týmu. Nikdo tady není kvůli penězům či jiným pochybným důvodům, všem na té hře někdy záleželo a proto se tomu chtělo věnovat. Tahle vášeň ale dávno vidět není a jestli si to někdo odmítá přiznat nebo je jim to jedno, to už je věc jiná. Kdyby se objevila byť jen špetka snahy a možnost pomoct, udělal bych to. Ale cpát pomoc někomu, kdo ji nechce, nemá smysl.
EDIT 23.3.2025: Beru zpět svojí 2 roky starou poznámku, že věřím, že lidé za tím projektem jsou srdcaři. Ty změny, co tady za posledních pár měsíců proběhly, jsou už obyčejným znakem chamtivosti, apatie a obyčejné drzosti. Když to po 2 letech čtu, tak jsem vůči Ekuře byl vlastně ještě hodně schovívavý. Dneska už bych od hraní toho serveru lidi aktivně odrazoval.