Najednou jsem v koutku oka zahlédla pohyb. Rychle jsem se otočila a zahlédla Octavia, jak s batohem míří za brány města. Kam to jde? Proč nese ten batoh s věcmi? Propásla jsem snad něco? Okamžitě jsem se za Octaviem rozeběhla a ptala se ho na všechny otázky, které mi lámaly hlavu. "Copak ty to nevíš?" Octavio chvíli podiveně valil oči, ale nakonec se usmál a vše mi vysvětlil: "Tuhle zimu se většina obyvatel všech našich měst schází v nově objevené osadě Dongji. Jedná se o obrovskou osadu, kde se všechny říše mohou sejít a oslavit spolu to, že už je konečně mír. Nechceš se taky přidat?"
Osada Dongji... Něco mi to říká, ale asi jsem nevnímala dostatečně, když se o ní hovořilo. "Ty, Octavio... Mohl bys mi z té osady zaslat nějaké informace o tom, jak to tam vypadá a co se tam děje?" Octavio se zarazil uprostřed kroku a odpověděl: "Na to bohužel nebudu mít čas, ale zkusím poprosit někoho jiného. Věřím, že se tam nakonec setkáme!"
Drazí hráči,
vítejte u další soutěže, která se tentokrát týká naší nové osady Dongji.
Jistě jste již měli příležitost tuto osadu navštívit, prozkoumat její zákoutí i skryté krásy a nasát zdejší atmosféru. Než vám obyvatelé osady rozdají úkoly, s nimiž budou potřebovat pomoci, máte možnost zkrátit si čas sepsáním vašich zážitků a poznatků z této osady.
Soutěžní příspěvek může být reportáž, příběh, popis či cokoliv jiného, co vám pro tuto soutěž přijde vhodné. Forma zpracování je na vás - baví vás psát? Nebo točit videa? Nebo jste spíše přes tvorbu obrázků? Je to jen na vás!
Obsah textu je rovněž jen a pouze na vás a vaší fantazii. Zaměřit se můžete na cokoliv, co vás na nově objevené osadě Dongji zaujme - od tajuplných uliček, přes její neobyčejné architektonické poklady, až po místní obyvatelstvo, které v tomto období osadu vnímají jako svůj nový domov. Můžete přiblížit také zdejší atmosféru, popsat, co se v osadě skrývá a odehrává, nebo přiblížit historii této osady. Čím více detailů, tím lépe.
Ačkoliv soutěž i její zpracování je poměrně volné, deadline soutěže je pevně daný. Příspěvky můžete vkládat až do konce roku, tedy do 31.12. do 23:59.
Těšíme se na vaše příspěvky a přejeme poklidné svátky a mnoho štěstí do nového roku!