Příběhy a zážitky z osady Dongji - VYHLÁŠENÍ

Zkuste štěstí v nějaké soutěži, možná se na vás usměje štěstěna. Nebo nějakou sami uspořádejte!
Probíhající soutěže:
Odpovědět
Uživatelský avatar
Bisky
Board Administrator
Board Administrator
Příspěvky: 242
Registrován: stř 22. zář 2021 21:06:30
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 344 poděkování

Příběhy a zážitky z osady Dongji - VYHLÁŠENÍ

Příspěvek od Bisky » pát 15. pro 2023 15:21:31

Když jsem se ráno probudila, bylo mi hned jasné, že je něco špatně. Na to, že byl víkend, bylo město až podezřele tiché. Zvlášť teď o adventu. Vyběhla jsem ze dveří a nemohla jsem uvěřit vlastním očím: jindy rušné náměstí zelo prázdnotou, občas jen zafoukal vítr, zaštěkal pes či zavrzala stará vrátka kovářovy dílny. Na chvilku jsem se lekla, že se opět stala nějaká katastrofa, že opět naše království ovládla nějaká temná síla. Ale slunce svítilo; jeho paprsky se odrážely od sněhové přikrývky i od křišťálových rampouchů na domech. Vše se zdálo být normální, až na to děsivé liduprázdno.

Najednou jsem v koutku oka zahlédla pohyb. Rychle jsem se otočila a zahlédla Octavia, jak s batohem míří za brány města. Kam to jde? Proč nese ten batoh s věcmi? Propásla jsem snad něco? Okamžitě jsem se za Octaviem rozeběhla a ptala se ho na všechny otázky, které mi lámaly hlavu. "Copak ty to nevíš?" Octavio chvíli podiveně valil oči, ale nakonec se usmál a vše mi vysvětlil: "Tuhle zimu se většina obyvatel všech našich měst schází v nově objevené osadě Dongji. Jedná se o obrovskou osadu, kde se všechny říše mohou sejít a oslavit spolu to, že už je konečně mír. Nechceš se taky přidat?"

Osada Dongji... Něco mi to říká, ale asi jsem nevnímala dostatečně, když se o ní hovořilo. "Ty, Octavio... Mohl bys mi z té osady zaslat nějaké informace o tom, jak to tam vypadá a co se tam děje?" Octavio se zarazil uprostřed kroku a odpověděl: "Na to bohužel nebudu mít čas, ale zkusím poprosit někoho jiného. Věřím, že se tam nakonec setkáme!"

***


Obrázek


Drazí hráči,

vítejte u další soutěže, která se tentokrát týká naší nové osady Dongji.

Jistě jste již měli příležitost tuto osadu navštívit, prozkoumat její zákoutí i skryté krásy a nasát zdejší atmosféru. Než vám obyvatelé osady rozdají úkoly, s nimiž budou potřebovat pomoci, máte možnost zkrátit si čas sepsáním vašich zážitků a poznatků z této osady.

Soutěžní příspěvek může být reportáž, příběh, popis či cokoliv jiného, co vám pro tuto soutěž přijde vhodné. Forma zpracování je na vás - baví vás psát? Nebo točit videa? Nebo jste spíše přes tvorbu obrázků? Je to jen na vás!

Obsah textu je rovněž jen a pouze na vás a vaší fantazii. Zaměřit se můžete na cokoliv, co vás na nově objevené osadě Dongji zaujme - od tajuplných uliček, přes její neobyčejné architektonické poklady, až po místní obyvatelstvo, které v tomto období osadu vnímají jako svůj nový domov. Můžete přiblížit také zdejší atmosféru, popsat, co se v osadě skrývá a odehrává, nebo přiblížit historii této osady. Čím více detailů, tím lépe. :)

Ačkoliv soutěž i její zpracování je poměrně volné, deadline soutěže je pevně daný. Příspěvky můžete vkládat až do konce roku, tedy do 31.12. do 23:59.

Těšíme se na vaše příspěvky a přejeme poklidné svátky a mnoho štěstí do nového roku! :hello:

Uživatelský avatar
DarkB
Lv.2
Lv.2
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 06. črc 2023 12:14:13
Dal poděkování: 20 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji

Příspěvek od DarkB » sob 16. pro 2023 0:59:16

Dnes, když jsem si u stařenky chtěla nechat věštit osud, tak mi řekla něco zajímavého.

Zprvu jsem nechápala o čem to mluví, když mi říkala, že mám najít fragmenty světla a tmy, abych obnovila již dlouho ztracenou rovnováhu. Navštívila jsem tedy mého známého, který se vyzná v legendách a povídkách. Určitě ho také znáte, jeho jméno je Soon.
Spolu se Soonem jsme se vypravili za Wonda-Rim, který měl pro nás velice zajímavé informace.
Lámali jsme si hlavu, co mi to ta stařenka chtěla v těch hádankách naznačit.

Byli jsme zrovna ve vášnivé diskusi o jedné bájné osadě, která prý jmenovala Dongji.

Když v tom Soon vyskočil na nohy a utišil nás. ,,Slyšeli jste to také?" Zaposlouchali jsme se a opravdu.
Něco venku chodilo okolo stanu, neváhali jsme ani minutu a okamžitě jsme se ozbrojili.

Když jsem se tiše dostala ven abych se podívala, co dělá takový rámus, nevěřila jsem vlastním očím. V té tmě jsem spatřila monstrum, ale ne ledajaké. Bylo to monstrum ze Soonova příběhu.

Jeho popis byl naprosto přesný. Teď jsem si už byla jistá, že přede mnou stojí příznivec modré smrti. Chtěla jsem se tiše vrátit a vyprávět o tom přátelům ale v té tmě jsem zakopla o polena, které ten den dovezl Deokbae. Příznivec si mě všiml a přibližoval se. Co teď? Musela jsem bojovat.
V duchu jsem vzpomínala, jaká kouzla mě to ten Mág řádu, za mých dětských let učil. Vzpomněla jsem si na bleskový vrh. Neváhala jsem a chrlila jedno kouzlo za druhým, jak mi přišly na mysl.

Najednou bylo ticho. Příznivec padl a Soon s Wonda-Rimem už byli u mě. Nevěřili vlastním očím, co to před námi leží. Soon okamžitě utíkal pro biologa, věděl totiž, že ho to bude zajímat.

Biolog provedl pitvu netvora a našel něco nečekaného. Prošel snad všechny knihy, co měl Soon v knihovně, ale sám nemohl uvěřit tomu, že by to byl onen legendární fragment tmy.

Chtěla jsem si ho také prohlédnou, ale když jsem na něj sáhla tak se zem zatřásla a kousek od mých nohou se ze země tyčil jakýsi svítící kamínek. Šlo z něj neuvěřitelné světlo. Chtěla jsem ho zvednout, ale zjistila jsem, že vede hluboko do země. Po třech hodinách kopání jsme ho dostali ven.
Byla na něm velká prasklina a tak jsme se ho pokusili otevřít. Byl v něm jakýsi střep. Vypadal stejně jako ten fragment tmy, který našel biolog v tom přemoženém monstru, ale na rozdíl od něj měl bílou barvu. Byli jsme si skoro jisti, že jsme objevili fragment světla a tmy, jak stálo v legendě. ,,No zkusme se řídit tou legendou a třeba opravdu najdeme onu osadu" pronesl nadšeně Soon. Z legendy jsme již věděli, že do osady se dalo dostat pomocí teleportačního klíče. Jak ho vyrobit tam už nebylo, jelikož kus stránky v legendě chyběl. Napadlo mě, že tu legendu by mohl znát Uriel.
On je velice vzdělaný muž a třeba by věděl co na chybějící stránce bylo. Uriel nezklamal a po dlouhém přemlouvání nám celou legendu odvyprávěl. ,,MĚĎ!" To je ono vykřikl Soon a běžel si vypůjčit krumpáč od Deokbaeho. Hned co mu krumpáč půjčil, vydal se do kouzelného dolu, pro nějakou tu měděnou rudu. Když jsme měli vše potřebné požádali jsme kováře, aby nám podle předlohy a postupu od Uriela vyrobil klíč. Kovář strávil celou noc prací a ráno nám s vyčerpáním oznámil že je hotov. Nadšeně jsem si vzala klíč do rukou, ale zmáčkla jsem ho moc pevně a najednou *BLIK* a octla jsem se tam. Nemohla jsem uvěřit, že jsem se sem dostala, ale byla to pravda.
Stojím právě v osadě Dongji a je to tu přesně takové jaké to bylo popsané v legendě. Nádherně zasněžené kopce, obrovské jezero a nádherné náměstí. Nemůžu se dočkat až to tu ukážu lidem z Yonganu. Je to totiž perfektní místo, kde bychom mohli oslavit Dies Lucis. Je tu krásné náměstí jako stvořené pro velký Vánoční strom. Ale teď už musím jít abych jim to mohla také ukázat. Tak pokud budete mít cestu někde poblíž Yonganu neváhejte si někoho ze zdejších obyvatel odchytnout a poptat se na cestu do osady, ať o tu parádu nepřijdete.

Uživatelský avatar
TomasFoxx
Lv.24
Lv.24
Příspěvky: 466
Registrován: čtv 21. dub 2016 13:57:29
Dal poděkování: 356 poděkování
Dostal poděkování: 641 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji

Příspěvek od TomasFoxx » sob 16. pro 2023 9:03:03

co takhle prestat pouzivat AI boty borci?
Obrázek

Uživatelský avatar
DarkB
Lv.2
Lv.2
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 06. črc 2023 12:14:13
Dal poděkování: 20 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji

Příspěvek od DarkB » sob 16. pro 2023 15:26:05

TomasFoxx píše: sob 16. pro 2023 9:03:03 co takhle prestat pouzivat AI boty borci?
XD Foxíku já vím, že se ti to může zdát neuvěřitelné, ale někteří se slohové práce ještě učili psát ve škole, když AI ještě nebyla.
:D To, že tvůj mozek nebo tvá představivost není natolik pestrá aby si dokázala představit, že ne vše je generováno počítačem mě dost mrzí.
Já mám svědomí čisté a jsem se svým příběhem spokojená. :D mír a lásku :*

Uživatelský avatar
TomasFoxx
Lv.24
Lv.24
Příspěvky: 466
Registrován: čtv 21. dub 2016 13:57:29
Dal poděkování: 356 poděkování
Dostal poděkování: 641 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji

Příspěvek od TomasFoxx » sob 16. pro 2023 15:35:07

:ouch:
Snímek obrazovky 2023-12-16 153345.png
Obrázek

Trubice
Lv. 11
Lv. 11
Příspěvky: 72
Registrován: pon 04. úno 2019 8:29:50
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 59 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji

Příspěvek od Trubice » pon 18. pro 2023 16:13:06

Jednou během zimních nocí v osadě Dongji.

Všechny děti z vesnice se rozhodly udělat si bobříka odvahy. Když se začalo stmívat vyrazily společně bok po boku, kluci a holky do černočerného lesa ozbrojeni pouze nožíčky. Než dorazili ke kraji lesa blížila se půlnoc.

V lese byla tma i za bílého dne natož o půlnoci. Sem tam spadnul nějaký ten strom. Najednou zaslechnou nějaké hekání. Všichni strnou jako pařezy.

Hrdinný chlapec jménem Yu-Hwan vzal jeho ostrý nožík a běžel směrem odkud slyšel hekání. Našel tam totálně zdevastovaného Aoafe-OKelly. Zavolal si na pomoc ostatní chlapce a společnými silami odnesla Aoafa do osady Dongji.

Vesnice se probudila ze křiku dětí. Yonah byl u zraněného Aoafa první. Začal ho ošetřovat. Další přiběhl Benedikt "co se děje, co se děje," křičel. Všichni už tušili o co asi jde. Dospělý poslali děti zpět domů a zakázali jim vycházet ven a samotní vyrazili za Urielem a stařenkou. Když dorazili ke stařence nestihli ani nic říct, protože ta už věděla o co jde, pouze řekla připravte se k boji !!

Vesničané si pouze potvrdili to co si mysleli. Opět se po roce probrali z letního spánku velcí sněhuláci. Přes 5 t vážíci, 15 m vysokých hor ze sněhu, místo očí uhlí a nos, tak ten je nejhorší, protože tam má gigantickou mrkev, která je chitinově aktivní.

Ihned vypukl chaos. Zbrojíř a platnéř začali vydávat zbraně. Zvony ve zvonici začali znít k poplachu. Obchodnice okamžitě zavřela obchod a vzala si všechny nože co měla doma. Ariong svolala všechny děti na bezpečné místo. Vesničané vyrazili na lov VELKÉHO SNĚHULÁKA.

Vesničané vlítli do lesa jak šílenci. Chtějí pomstít zraněného Aoafa. Běží, stále běží a nic. Najednou Yonah uslyší praskání větví a nakonec padání celého stromu. Všichni běží za křičícím Yonahem. Najednou se přede všemi zjeví obří masa sněhu. Vesničané zaútočí avšak všichni se k němu nedostanou. Vesničanů je příliš mnoho. Sněhulák má jednoduchou práci na své pařáty (klády místo rukou) napíchne nespočet vesničanů. Začne totální masakr kdy vesničané útočí na sněhuláka, kterému fyzické útoky příliš neubližují. Stařenka zvolá k ústupu.

Všichni co přežili se sešikovali na kraji lesa. Stařenka začala mluvit o tom, že nemají šanci porazit sněhuláka konvenčními zbraněmi. Stařenka poslala svého syna Nemakámito pro hrdiny z vedlejší vesnice, kde žijí starší generace vesničanů.

Nemakámito dorazil co nejdříve to šlo. Když to zgenerovaným hrdinům vyřídil, tak ty nehleděli na to co právě dělali a vyrazili vesničanům z Dongji na pomoc. Strašně moc byli rádi, ževidí stařenku i když nebyla jejich generace. Hrdinové vyrazili jako první. Měli totiž tajnou zbraň a to fragmenty temnoty, kterými šlo zapálit cokoliv. Hrdinové začali házet na sněhuláka fragmenty. Všude hořelo a sněhulák začal roztávat. V tu chvíli přišla řada na vesničany z Dongji, kteří meči rozsekali sněhuláka na cimpr capr.

Všichni dorazili do vesnice Dongji. Oslavovali poražení mocného sněhuláka a uzdravení Aofa několik týdnů. Když všichni vystřízlivěli tak bylo 24.12., proto si na tento den uzákonili Den poražení sněhuláka. Děti nemuseli do školy a všichni si dávali dárky, zdobili stromečky. V osadě zavládl klid a mír.

Zvonek konec a pohádky je konec.

Medvidek
Lv.13
Lv.13
Příspěvky: 98
Registrován: úte 14. zář 2021 3:54:51
Dal poděkování: 183 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji

Příspěvek od Medvidek » stř 20. pro 2023 10:19:51

Osada Dongji,aneb příběh který zapadl ve sněhu Ekury.

Stařenka osadníkům v zimě vyprávěla příběh, který možná mrazí, možná hřeje, přesto je předává jen slovy a nelze tedy získat informace z kronik Ekury. Vše je odkázáno na vyprávění o legendární zimní oblasti, kterou kdosi nazval výstižně Dongji. Tato oblast nám může vnuknout spousty myšlenek, o tom kdo jí založil, o tom co se v ní objevuje a také proč vlastně je možné tuto oblast navštívit pouze o Vánocích či adventech.

A tak dle bájí, vyprávěných od stařenky, osadníci přeci jen uvěřili v tuto bájnou a možná zapomenutou oblast. A právě o Vánočních svátcích, kde se lidé konečně potkávali nejen v klidu a míru, ale také, kde mohli rodiny být aspon pár dní v roce spolu. A rádi tak podnikali cesty a tím i hledání klíče, který je snad může zavést do této poklidné oblasti klidu a mírů a také lásky a přátelství.

Po tom, co legenda o svátcích opět začala žít, byl čas připravit se na cestu. Na cestu možná nebezpečnou, ale o to více radostnou, protože se konečně přátelé na něčem dohodli a dokázali si, že když jsou spolu je jim fajn, a hlavně snáze se překonají těžké překážky v tomto dobrodružství .... A tak po tom, co si hrdinové a přátelé opatřili zásoby na cestu, a chtěli se vydat na cestu, najednou vidí jak na ně mává teleprotér ... Hm - copak asi ten zapomnětlivec chce? Zeptáme se ho - co potřebuje.

A tak se dozvídáme cosi o magickém klíči, který nejen že otevírá onu bránu Dongji, ale také to, že on sám tam nemůže, jelikož mu papoušek tento klíč tak nějak odnesl neznámo kam. Asi si myslel že je z něj straka ... :-)

Takže zkusíme se poptat ještě pár známých - jé Oktavio ... hm, koukáme, že jen slovně odsekl na otázku "Kam tě nohy vedou, drahý Oktavio"? od hrdinky co na zádech měla nápis - Bisky. No raději to necháme být a zeptáme se někoho jiného. Tady kovář - nějak mu vyhasíná pec - třeba nám něco řekne. A on také nebyl skoupí na slovo a řekl že klíč může ukout - jen nebude vůbec lehké zajistit přísady.

Po frustrujícím shánění přísad nakonec máme magický klíč k Dongji - a tak hurá - raz dva - auuu - kde mám koně - heled šlápl jsi mi na nohu - jéé ty máš červený nos ... to byli první slova po tom, co jsme se magicky přenesli do zapomenuté a bájné lokality Dongji.

První co jsme viděli byl sníh. Ne smích, ale sníh. A také osobu, která vypadala podezřele. Už jen proto, protože ve sněhu byla v pantloflích. Po krátké zdvořilostním rozhovoru jsme se dozvěděli že jsme v oné pohádkově - vánoční oblasti Dongji.

A tak sestupujeme zasněženou lesní pěšinou, k snad civilizaci? Ano ve sněhu jsou stopy ... tak se po nich vydáváme. A překvapení na nás čeká nedaleko - otevřené dveře domů nás vítají - no jo, ale můžeme vstoupit? Co když nejsme vítáni? Jééé támhle je naše známá obchodnice a támhle pacholek, ten holomek jeden, ani koníky nepřikreje dekou v zimě .... :-)

A tak začínáme objevovat tajemství Dongji ... po tom, co jsme prošli vesničku křížem krážem, odpočinuli si, a doplnili zásoby, vydáváme se dále cestou k lesu.

Pozoor co to tam je - tmavá silueta osoby s mečem ... musíme opatrně ... psst tamhle ten sněhulák se snad i pohybuje? Sakra co je to za bílou stěnu - jejda studí to, tak sklo to nebude. Prásk - stěna se rozbila, asi teplem z našich rukou a vypadla esence světla ... Že by magie? Ale to snad ne, tam kde je světlá magie bude asi i ta temná.

No mysleli jsme si, že tato oblast bude plná veselí a radosti, ale támhle vidím zabalený dárek - ti darebáci. Oni kradou dárky. A ještě tu je magie, možná že objevíme i zdroj magie, a snad na Nový rok aspon nachvilku zastavíme ty tlupy démonů a jiných zloduchů aby nemohli škodit. Aspon ne o Vánocích.

A tak jsme poznali jak nelehký úděl a osud je hrdinů - ačkoliv svátky, přesto oni je mít nemohou ... ale třeba tento rok je mít mohou - přeci nezáleží jen na mě nebo tobě, ale záleží na nás všech. A tak jako z Arabely jsme našli kouzelný zvoneček a zazvonili ... co se dělo dál nevíme. Jelikož zde příběh stařenky vždy končí ... :-)

(Mimo soutěž)
Největším nepřítelem člověka je on sám sobě. Mít srdce, lidskost a projevovat lásku neznamená že je život nulou - i když vše je relativní :-) Hledat nepřátele znamená být sám/a. :-)

Uživatelský avatar
Rizkomil
Lv.1
Lv.1
Příspěvky: 1
Registrován: pát 10. bře 2023 1:32:44
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji

Příspěvek od Rizkomil » stř 20. pro 2023 22:41:02

Kdysi dávno, v zimním údolí, existovala pozoruhodná vánoční osada jménem Dongji. Tato kouzelná vesnice byla víc než jen místem svátečního veselí; byl to maják světla a naděje tváří v tvář pronikající temnotě. V Dongji totiž vesničané bojovali po boku síly sluneční energie, aby udrželi temnotu na uzdě.

V Dongji mělo slunce zvláštní význam. Nebylo to jen nebeské těleso, které se zvedalo a zapadalo každý den; byl zdrojem zářivé energie, kterou vesničané využívali k osvětlení svých domovů, napájení svátečních dekorací a zahřívání u srdce během dlouhých zimních nocí.

Avšak rýsovala se hrozba v podobě prastaré temnoty, která se snažila uhasit světlo Dongji. Tato temnota, známá jako Stínový mráz, se každým rokem přibližovala, vrhala na vesnici chlad a hrozilo, že ztlumí teplo slunečních paprsků.

Vesničané z Dongji v čele s hrdinama ze všech tři říší pochopili důležitost zachování sluneční energie a ochrany své osady před zasahujícím stínovým mrazem. Neúnavně bojovali proti energií temnoty vším co měli. Nekonečnej boj se zdál jako prohranej. Největší koncentrace temnoty se zdála být v údolí, kde se temnota projevovala v podobě prokletých sněhuláků. Zdalo se ale, že to nestačilo, páč tři krát denně přišla vlna obrovských velitelů prokletých sněhuláku.

Jak se blížila nejdelší noc v roce, Stínový mráz sílil a vrhal na Dongjiho ledový příkrov. Vesničané se nenechali odradit a shromáždili se, vyzdobili své domovy a ulice brilantními solárními dekoracemi a vytvořili oslnivou světelnou show, která soupeřila s hvězdami na noční obloze.

V předvečer zimního slunovratu, když tma hrozila, že pohltí Dongjiho, se vesničané shromáždili na návsi a jejich tváře osvětlovala teplá záře sluneční energie. Stáli jednotně, drželi nad sebou solární lucerny a svíčky a jejich společné světlo tlačilo zpět proti pronikajícímu Stínovému mrazu.

V dechberoucí ukázce jednoty a odhodlání vesničané zpívali písně naděje a radosti a jejich hlasy stoupaly, aby čelily výzvě temnoty. Když zpívali, zdálo se, že samotné slunce reagovalo, vrhalo zářivý zlatý paprsek světla, který pronikal nocí, rozptýlil Stínový mráz a koupal Dongjiho v zářivé záři.

Od toho dne se Dongji stal symbolem odolnosti a jednoty, kde síla sluneční energie v kombinaci s neochvějným duchem vesničanů a bojovníků ze třech říši držela temnotu na uzdě. Každý rok, když se blížil zimní slunovrat, vesničané slavili triumf světla nad temnotou, protože věděli, že v Dongji bude sluneční energie vždy osvětlovat jejich životy a držet stíny na uzdě.
Obrázek

Uživatelský avatar
Bisky
Board Administrator
Board Administrator
Příspěvky: 242
Registrován: stř 22. zář 2021 21:06:30
Dal poděkování: 107 poděkování
Dostal poděkování: 344 poděkování

Re: Příběhy a zážitky z osady Dongji - VYHLÁŠENÍ

Příspěvek od Bisky » pon 08. led 2024 18:53:05

Drazí hráči,

máme zde vyhlášení soutěže.

Mnohokrát děkujeme za všechny příběhy, všechny byly krásné a hodnocení bylo opravdu těsné. Nakonec ale bylo odhlasováno následující pořadí:

1. Trubice
2. DarkB
3. Rizkomil


Všechny účastníky prosím, aby se mi ozvali do soukromé zprávy ohledně jména postavy, na kterou chtějí předat odměny. Pokud se po vyhlášení soutěže nepřihlásí o výhru do jednoho týdne, to jest 7 dní od tohoto vyhlášení, výhra propadá ve prospěch majitele.
Gratulujeme všem a těšíme se u další soutěže zde na našem fóru. :hello:

Odpovědět

  • You do not have permission to post in chat.
@ Betty « sob 9:13 am »
Tabule se asi neopravila? Po relogu se znovu ukáže čas, který se odečítá ale před relogem či třeba portem už to psalo že se muže jít hledat :D Případně stačí odjet a už je tam zase najednou čas :D
@ schvarz « pát 9:46 pm »
8mi, 2ěma, 1ednou a já nevim co ještě
@ schvarz « pát 9:46 pm »
čekám na den, kdy se lidi naučí psát číslovky
@ Takashiro « pát 8:13 am »
MoCKeR píše: Este nebyl pohreb tehoto serveru? Cekal bych ze kvuli foxovi a par dalsich sa neoplati provozovat server 😂
tak to hop stop, su tu aj novacikovia plny energie, chutou hrat a investovat nech to frči jak ma
@ KerkyzAfterky « čtv 7:49 pm »
je mi z Vás zle
@ KerkyzAfterky « čtv 7:49 pm »
nechápu, co se to serverem děje. Stává se z toho dětské hřiště aka family friendly server pro 8mi lete děcka? :D člověk si už ani neužije bitky o májku, ale hlavně že 160 tky v klídku a pohodě mlátěj dropíky na bažínách
@ Mionix « čtv 7:31 pm »
@MoCKeR,  Nechápu na co se ptáte? Logoval jste postavu před 14 dny? To čekáte, že server skončí tím, že vy to 14 dní nelognete?
@ MoCKeR « čtv 6:38 pm »
Este nebyl pohreb tehoto serveru? Cekal bych ze kvuli foxovi a par dalsich sa neoplati provozovat server 😂
@ Mionix « čtv 4:56 pm »
@TomasFoxx,  Ano chápeš.
@ Hakan « čtv 12:47 pm »
Noo když už se teda ztížily čarodky v mapě tak by se jim alespoň mohl adekvátně upravit i drop těch 4 částí čarodějnic :think:
@ TomasFoxx « čtv 12:07 pm »
ne, jen tužku vidim :D :D
@ Hakan « čtv 12:07 pm »
TomasFoxx píše: v eventovce je hrozná tma
bojíš se tam?
@ TomasFoxx « čtv 12:06 pm »
v eventovce je hrozná tma
@ TomasFoxx « čtv 11:06 am »
Chápem tu novinku správně, že teď můžou do eventovky klidně všechny říše naráz, pokuď maj získanou svojí majku?
@ Angela « pon 6:48 pm »
To je dobry napad, dekuji.
@ ddavidd « pon 6:47 pm »
Pokiaľ podáš kvalitné a dôveryhodné informácie, tak sa to dá zmeniť aj cez ticket iného účtu
@ Angela « pon 6:40 pm »
Zdravim lidi, mam dotaz. Na uctu mam email, ktery je smazany a ted mi nejde zmenit na novy, jelikoz se odkazy zasilaji na starej email. Ani ticket nejde podat, protoze se to furt zasila na ten starej email a ted se kvuli tomu nemuzu prihlasit do hry. Co ted? Poradite mi prosiiiim?
@ schvarz « pon 3:13 pm »
čuspic a pevný nervy
@ Ezzo95 « pon 3:13 pm »
jak rikas. :) tahle debata by se mohla vest jeste dlouho kazdopadne odpoved jsem dostal a dekuji ti. Ted musim ficet tak preji hezky zbytek dne :)
@ schvarz « pon 3:12 pm »
Pokud není někde místo, znamená to, že to očividně je populární/lukrativní místo. Když přidáš víc cháček, tak to bude farmit víc lidí, čímž se výrazně zvýší nabídka těch věcí, co tam dropujou, což prostě má významnej efekt na ekonomickou situaci. A pokud se jedná o místo, kde padají čistý yangy, tak to zase znamená ještě větší inflaci, což už teď je obrovskej problém.
@ schvarz « pon 3:10 pm »
Přidávat CHáčka znamená významně ovlivnit ekonomiku hry
@ Ezzo95 « pon 3:10 pm »
nemluvime tu o novych lokacich vecech apod.. tam je sance docela miziva rekl bych. A samozrejme pridat dalsi CHcka taky neni asi jednoduche jak pises ale toho casu uz nato bylo spousta
@ schvarz « pon 3:10 pm »
Nevím, krapet mně teď připomínáš člověka, co křičí na mrak
@ Ezzo95 « pon 3:09 pm »
porad spouusta lidi cpe do ekury penize a clovek by mozna cekal ze se server s takovou historii trosicku posune
@ schvarz « pon 3:09 pm »
Tenhle problém nemá jednoduché řešení.
@ Ezzo95 « pon 3:09 pm »
je mi jasne ze napadlo. proto nechapu ze ani po 12 letech je to stejne
@ schvarz « pon 3:08 pm »
Myslíš si, že jsi první, koho to napadlo? Swamp existuje 12 let, máš pocit, že to nikoho předtím nenapadlo? :D
@ Ezzo95 « pon 3:07 pm »
Mozna by stacilo pridat nejake to CHcko aby se lidi nemuseli rvat o misto na bazinach apod
@ schvarz « pon 3:07 pm »
A pak se to strhne v nahlašovací spoušť, kdy je ticket systém zahlcený jenom těmihle nahlášeními a screenshot jako důkaz nestačí a málokdo bude mít k dispozici video kompletního incidentu. A chtít po GMkách, aby koukali u každýho tiketu na 15 minut videa o tom, kdo udělal co, to je taky nereálný
@ Ezzo95 « pon 3:06 pm »
bohuzel ekonomika ekury je postavena tak ze pokud chce clovek nejakou i kdyby prumernou vybavu na pvp tak by treba v tom swampu musel stravit mesic v kuse pomalu
@ schvarz « pon 3:06 pm »
Pokud by nešlo škodit pomocí pvp, tak si ty lidi najdou skoro vždycky způsob, jak škodit jinak.
@ schvarz « pon 3:06 pm »
No jenže tým by se tomu musel věnovat hodně, zase jim nelze tolik přisuzovat vinu jo.
@ Ezzo95 « pon 3:06 pm »
to je ovsem docela smutny fakt. Ekuru mam rad a vzdy se k ni vratim i kdyz uz je mnoho jinych serveru ktere nabizeji vice moznosti. O to vic me mrzi kdyz narazim na nejakeho vagabunda ktery umi jen skodit. A postoj tymu jak jsi rekl je negativni nebo spis lhostejny
@ schvarz « pon 3:03 pm »
zásadním problémem v téhle situaci je, že pokud ten "škodič" má výbavu a dostatek času, tak ho to škodění nic nestojí - mnohokrát jsem navrhoval, aby byla do hry zavedena nějaká mechanika (a navrhoval jsem jich dost), která by tenhle problém řešila, ale nikdy tomu nebyla dána sebemenší váha, takže bohužel, je to v pořádku
@ schvarz « pon 3:01 pm »
Tahle debata byla s týmem a adminy vedená už mnohokrát. Nikdy nebyla žádná snaha z jejich strany tuhle situaci řešit, ani měnit herní mechaniky, aby to fungovalo nějak lépe.
@ schvarz « pon 3:00 pm »
Proč by nebylo? Je to pvp hra a pravidla to nezakazují. Je to svinský? Dost možná jo. Ale zakázaný to není.
@ Ezzo95 « pon 2:59 pm »
nikdo nerika ze by za to mel byt byt ban v podobe 40TB .. ale vysledku kdyz si udelam pvp char a budu chodit treba do swampu a vyhlizet komu co padne a pak ho budu zabijet abych si ten item vzal za nej tak je to v poradku?
@ schvarz « pon 2:57 pm »
Přeci jenom je to pvp hra
@ schvarz « pon 2:57 pm »
A jak bys to řešil?
@ Ezzo95 « pon 2:56 pm »
hraju tady uz nejaky patek a cetl jsem je uz hodne davno :-) kazdopadne mi tohle neprijde ze by se to melo prehlizet
@ schvarz « pon 2:55 pm »
četl jsi pravidla hry?
@ Ezzo95 « pon 2:55 pm »
i kdyz se me cilene snazil zabijet abych si nemohl lootnout veci z metinu ktere mi padnuli? a sekal nademnou z kone?
@ schvarz « pon 2:53 pm »
@Ezzo95,  pokud ten člověk chce to místo, co máš ty a vybojoval si ho v pvp, tak za to postih není. Pokud tě cíleně pronásleduje hráč po celé hře (skrze více map), pak už to nějak řešitelné být může
@ Ezzo95 « pon 2:43 pm »
ahoj. je nejaky postih kdyz si v klidu dropuju prijde jiny hrac a zacne me zabijet porad dookola stim at tahnu?
@ qSTRoNgMANp « pon 11:05 am »
presumpce viny no. :D
@ Suko201 « pon 7:34 am »
Chudák :D typkovi odstaví z podezření účet a přijde jen kvůli podezření o premko :D
@ TheDobbyk « ned 6:14 pm »
Máte tam SZ.
@ Mionix « sob 6:50 pm »
@TheDobbyk,  Pošlete mi do SZ číslo ticketu nebo jméno postavy, která je odstavená. Podívám se na více podrobností.
@ Mionix « sob 6:44 pm »
@TheDobbyk,  Pokud je účet odstaven, tak z vážného důvodu prověření nebo zabanování. Bonusy na daném účtu jsou irelevantní. Nenahrazují se, pokud GA nerozhodne jinak.
@ TheDobbyk « sob 3:16 pm »
Ahoj, jak je to kdyz ti odstavi učty a mnel sem tam VIPko na 30 dni :D pozastaven byl na 3 mnesice..
@ Hakan « sob 1:51 pm »
@TomasFoxx,  hledej šmudlo
@ TomasFoxx « sob 1:08 pm »
Mohl by někdo z týmu prosím mrknout na tiket 92271? Potřebuju co nejdřív najít ztracenej item :D
@ Relly « čtv 6:49 pm »
@Makarov,  Nepoznáš
@ Makarov « čtv 3:04 pm »
Postavu na pvp - bmko 6gen nebo 160 bez gen ? :-) jak moc je to znat?
@ Lejno « čtv 2:48 pm »
Nesmrteľnosť by sme teoreticky mali, ešte to BMko aby sa to dalo hrať jak ľudia
@ Lacius « sob 3:56 pm »
První 3 z každé říše, dnes, obdrží ještě nějakou odměnu do IS
@ Suko201 « pát 8:12 pm »
<3
@ Suko201 « pát 8:12 pm »
Konečně steepka, na to jsme čekali 💙
@ Mionix « pát 1:46 pm »
@CrazyBull,  Již se to někomu stalo. Potřeba udělat ticket se všemi potřebnými informacemi. S tímto opravdu nikdo nepočítal.
@ TomasFoxx « pát 10:13 am »
@CrazyBull,  tušim že to u nich píše trvanlivost 30 dni?

Who is chatting

offline Betty 
offline Mionix 
offline eMco