Zvláštní rámečky kolem textů - máte to taky?

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Electrix
Lv.22
Lv.22
Dal poděkování: 172 poděkování
Dostal poděkování: 956 poděkování

Zvláštní rámečky kolem textů - máte to taky?

Příspěvek od Electrix » čtv 05. dub 2012 9:11:30

Ahoj, tak od velikonočního updatu se zdá, že je s mým klientem něco špatně. Hrozně pomalu běží více oken, zdá se, že čas procesoru "berou" i okna, která jsou odhlášená ve "změnit postavu" a celkově je hra taková pomalá. Navíc se mi objevily takové hodně zvláštní rámečky kolem předmětů (vizte obrázky). Marně přemýšlím, jestli je to chyba u mě, nebo to má i někdo jiný.

Počítač mám určitě čistý od veškeré havěti, ovladače vesměs aktuální a v poslední době jsem nic neinstaloval, ani neodstraňoval. Hardwarová konfigurace: CPU Intel Core i5 M450 (2x2,4GHz), 4 GB RAM, GK GeForce GT330 M. Operační systém mám Windows 7 Home Premium 64bit CZ, rozlišení LCD 1366x768, rozlišení hry 1024x768 (v okně). Framework aktuální dle Windows Update. Doteď mi hra běžela bez problému i třeba ve 3 oknech.

Moje otázka zní: Dělá to někomu z vás taky, nebo vidíte chybu u mě? Já už se s tím nějak poperu, ale v posldní době se tu obejvilo hodně témat o údajné pomalosti hry. Dovedu si představit, že na slabších počítačích to může dělat velké problémy, pokud to tedy je chyba ve hře.

Zkoušel jsem hru přeinstalovat (ze ZIP archivu v sekci Download), měnit rozlišení, přepínat mezi fullscreenem a oknem, měnit barevnou hloubku a vše bez výsledku. Tady přikládám zmiňované screeny:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Jinak log launcheru (log.txt) je bez chyby, log klienta (syserr.txt) obsahuje nějaké věci, které jsou nejspíš docela normální (přikládám):
0405 09:00:05753 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/hit/percent_damage1.mse) Error
0405 09:00:05753 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=264, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/hit/percent_damage1.mse, isCache=1) - Error
0405 09:00:05753 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/hit/percent_damage2.mse) Error
0405 09:00:05753 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=265, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/hit/percent_damage2.mse, isCache=1) - Error
0405 09:00:05753 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/effect/hit/percent_damage3.mse) Error
0405 09:00:05753 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=266, c_szEftAttachBone=, c_szEftName=d:/ymir work/effect/hit/percent_damage3.mse, isCache=1) - Error
0405 09:01:11800 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.
0405 09:01:12284 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-1.mse) Error
0405 09:01:12284 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=248, c_szEftAttachBone=Bip01, c_szEftName=D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-1.mse, isCache=0) - Error
0405 09:01:12284 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse) Error
0405 09:01:12284 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=249, c_szEftAttachBone=Bip01, c_szEftName=D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse, isCache=0) - Error
0405 09:01:17195 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x80000015, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.
Není možné, že mám jen něco s grafikou? Ostatní hry ale běží v naprostém pořádku, jak DirectX, tak OpenGL. Předem díky za jakoukoli radu, nebo alespoň navedení správným směrem (pokud možno ne ven ze serveru :D)...
Naposledy upravil(a) Electrix dne čtv 05. dub 2012 12:40:31, celkem upraveno 3 x.
Návody: Bonusy I. | ObrázekBonusy II. | Biolog | Těžba | Vedení | Talismany
Pomocníci: Skillculator(Obrázek) | ObrázekExpulator | Lovecké(Obrázek) | Mapa pokladu | Dračí věci | Prům. & Pošk. | Dračí věci | Točení bonusů

„Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to.“ - [A. Einstein]

D3NJIs
Lv.28
Lv.28
Dal poděkování: 264 poděkování
Dostal poděkování: 73 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní rámečky kolem předmětů - máte to taky?

Příspěvek od D3NJIs » čtv 05. dub 2012 9:13:16

U mě to tak není. Takže asi chyba u tebe. Vyzkoušej větší rozlišení nebo změň barevnou hloubku na Nastavení Hry
Obrázek

Reasan
Lv.16
Lv.16
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od Reasan » čtv 05. dub 2012 9:15:30

Teď už to nemám, ale měl jsem to hned po spuštění toho eventu na 1 ze 3 účtú, které byly zaplé. Ale měl jsem k tomu ještě blbě písmo, prostě rozházený všechno.

Teď nic, vše běží tak jak má :)

TS96
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 81 poděkování

Příspěvek od TS96 » čtv 05. dub 2012 9:20:57

No, "rámečky" se u mě neobjevili...
Ale když chci zapnout dva a více účtú najednou, kolikrát to trvá i víc než minutu než to zareaguje a účet se zapne.

Přisuzoval jsem to tomu že mám pomalejší net, ale možná to bude problém někde jinde :)
Just open your eyes
Just open your eyes
And see that life is beautiful.
Will you swear on your life,
That no one will cry at my funeral?

forumman
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 66 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Příspěvek od forumman » čtv 05. dub 2012 9:21:57

Ahoj Ele, můžu říct, že vlastním na postavách naprosto shodné rámečky jako máš ty, takže chyba asi nebude jen u tebe. :D

Navíc občas nejde něco v chatu přečíst, jakoby tam přes to písmo procházela nějaká kontura neviditelného rámečku nebo nevím jak to popsat.

Ani jedno z uvedeného výše mi to dříve nedělalo.

Každopádně hrát se s tím dá, s tou grafikou co metin má je to vlastně jedno, rámeček sem, rámeček tam :D

Edit: K té pomalosti, pokud mám říct subjektivně, přijde mi to vše mnohem pomalejší než dříve, ale přisuzoval jsem to velkému počtu hráčů.

Reasan
Lv.16
Lv.16
Dal poděkování: 24 poděkování

Příspěvek od Reasan » čtv 05. dub 2012 9:24:18

TS96 píše:No, "rámečky" se u mě neobjevili...
Ale když chci zapnout dva a více účtú najednou, kolikrát to trvá i víc než minutu než to zareaguje a účet se zapne.

Přisuzoval jsem to tomu že mám pomalejší net, ale možná to bude problém někde jinde :)

Aha! :D

Tak nejsem sám 8-)

Občas mi to taky dělá, někdy než se ten účet zapne tak to strašně dlouho trvá.

Electrix
Lv.22
Lv.22

Re: Zvláštní rámečky kolem předmětů a oken - máte to taky?

Příspěvek od Electrix » čtv 05. dub 2012 9:31:07

Všem díky za reakce :). Já to zpomalení pocítím úplně všude, třeba i na CH4 v ohnivce, nezáleží, jestli je tma hodně lidí. Ale nepřipadá mi to jako zpomalení internetem, ten obraz je vyloženě trhaný, nízká FPS, nebo jakoby popojíždí (vteřinu rychle, pak se jakoby zadrhne a je pomalý a tak pořád dokola). Nechce se mi věřit, že by mi to počítač zničehonic neutáhnul.

TS96: Možná je ta chyba u všech, ale některým se projevuje jen zpomalením hry, ne graficky. Můžeš prosím tě napsat jakou máš grafiku, případně rozlišení hry? Díky :).

forumman: Mně se to ale nelíbí :D. No rámečky bych přežil, ale když třeba dávám zručnost, tak zapínám 5+ účtů a to je fakt zážitek. Doteď to bylo skoro bez hnutí, od začátku eventu nepomůže, ani když je dám do "změnit postavu". Bugy v chatu zase nemám já, jestli nemyslíš takové ty "tečky" na nesprávném místě (o tom Saggi psal že ví, ale zatím to nejde opravit).
Pomocníci: Skillculator(Obrázek) | ObrázekExpulator | Lovecké(Obrázek) | Mapa pokladu | Dračí věci | Prům. & Pošk. | Dračí věci | Točení bonusů

crazyman
Lv.13
Lv.13
Dal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od crazyman » čtv 05. dub 2012 9:34:36

Teda nevím, ale rámečky nemám a hra běží, akorát ch1 se malinko zpomalilo řekněmu +2sc k načítání (ne do města), pravidelně žádný jiný problém nevidím ;)

Ele: zpomalení internetem? mam možnost zkoušet více připojení a na lemře kde zapnout 2 účty je mazec se taky ty rámečky nevytvořili. Ale to sekání obrazu my dřív dělala grafika tak zkus tam ;)
Po delší přestávce zpět!

Ať žijou blázni...

forumman
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 66 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Příspěvek od forumman » čtv 05. dub 2012 9:44:15

ElectriX píše:Všem díky za reakce :). Já to zpomalení pocítím úplně všude, třeba i na CH4 v ohnivce, nezáleží, jestli je tma hodně lidí. Ale nepřipadá mi to jako zpomalení internetem, ten obraz je vyloženě trhaný, nízká FPS, nebo jakoby popojíždí (vteřinu rychle, pak se jakoby zadrhne a je pomalý a tak pořád dokola). Nechce se mi věřit, že by mi to počítač zničehonic neutáhnul.

TS96: Možná je ta chyba u všech, ale některým se projevuje jen zpomalením hry, ne graficky. Můžeš prosím tě napsat jakou máš grafiku, případně rozlišení hry? Díky :).

forumman: Mně se to ale nelíbí :D. No rámečky bych přežil, ale když třeba dávám zručnost, tak zapínám 5+ účtů a to je fakt zážitek. Doteď to bylo skoro bez hnutí, od začátku eventu nepomůže, ani když je dám do "změnit postavu". Bugy v chatu zase nemám já, jestli nemyslíš takové ty "tečky" na nesprávném místě (o tom Saggi psal že ví, ale zatím to nejde opravit).
Nemyslím tečky, ale třeba když je tam částka 80 kk, tak ta 8 je jakoby rozpůlená a posunutá sama do sebe, nevím jak lépe to vysvětlit a fotit se mi to nechce :-D

Ale jak jsem říkal, pomalost je subjektivní a ty rámečky zkousnu, třeba se jen metin vrací do doby, do které graficky patří :D

Electrix
Lv.22
Lv.22

Příspěvek od Electrix » čtv 05. dub 2012 9:46:48

crazyman píše:Zpomalení internetem? mam možnost zkoušet více připojení a na lemře kde zapnout 2 účty je mazec se taky ty rámečky nevytvořili. Ale to sekání obrazu my dřív dělala grafika tak zkus tam ;)
Zapomněl jsem dodat: Ty rámečky se mi tvoří i při jediném zapnutém okně, na tom nezáleží. Myslel jsem si, že je to nějaký grafický bug co způsobuje právě tu pomalost. Zvláštní, že někomu to nedělá. Mohli by jste všichni když tak připsat grafiku a rozlišení? Třeba v tom najdeme nějakou souvislost. Předem díky :).

Jinak s grafikou asi moc nepohnu, je to totiž notebook :|. A jestli to mám reklamovat, musím mít v ruce něco konkrétního, s tím že se mi zpomalil metin bych asi těžko uspěl.

forumman: Vyfotit a sem s tím :D. Pomalost je subjektivní, budiž. Můj subjektivní pocit je teď takový, že tu hru v tomhle stavu odmítám hrát :twisted:. Ne kvůli rámečkům...

Zamčeno