Valka risi 4.9.2012

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Odpovědět
Ghibli
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 582 poděkování

Re: Valka risi 4.9.2012

Příspěvek od Ghibli » čtv 06. zář 2012 17:56:24

Jolly -
Spoiler:
no vida WP. Takže asi víš, jak sura bojuje. Vteřiny v chumlu si nepočítám, ale vzhledem k tomu, co mám za obrany, tam chvíli vydržím. Pokud to už nejde, tak se jednoduše vzdálím, abych se necha buffnout a doplnil ZB. Dělají to všichni - tak v čem je problém? ;)

Přiznám se, že nejsem typický "chumlový bojovník" - víc sleduju okolí a všímám si tu lukaře, tu BM, co pálí z dálky, tu souboje, kde pomůžu a zároveň hledám, jak jsem už popisoval, nějakou dobrou PvP postavu, co mě vyveze do Chumlu, abych vyložil kouzla. Součastně si v rámci cechu vzájemně pomáháme. A to je celé.

Není třeba, abych si něco vymýšlel - prostě to tak je. A určitě bych netahal do tohohle něco z minulosti LR. Lidi přicházejí a odcházejí, tak to chodí. Někdo v dobrém, jiný ve zlém. Ten v dobrém pak bude mluvit jen o tom dobrém, ten ve zlém - doplň si sám. :)

No a když už někdy "visím" někomu dobrému se svými kouzly na zádech, tak věř, že na něj nejsem sám a dát třeba takový Prst skrz chumel našich hráčů, co leží například na LOCO30, to prostě nejde. Takže zbyde jen sekání někam do vzduchu čepelí, Vír a Zruško.

A to PvM s PvP? Představ si, že to jde. Sentinel byl kdysi umístěný ve Svaté a u něj se pak scházely TOP PvP hráči, aby si to v PvP výbavě rozdali, kdo ho první rozbije. Byl jsem tam párkrát a pro mě to byl příjemný adrenalin, když jsem tam spolu s cecháčky chvíli bojoval proti ostatním rozbíječům a pak třeba pomáhal sekat Sentinela v PvM věcích. Bohužel, co se dělo potom, už s PvP nemá nic moc společného = zabíjení droperů, co mířili do Kerindoru. Tohle je pro mě smutná kapitola místního PvP, protože to byla s prominutím stejně hloupá sranda, jako když bych okostěný, naelíkovaný a nabuffaný vyrazil teď do Přitažlivky. Ale asi to mělo smysl pro ty, co jim tenkrát šlo o levná CB.

A bohužel, stalo se, co se stalo - Sentinel je teď potupně umístěný v nějakém koutu cechovní oblasti, kde si ho jednotlivé říše bez ohrožení předsekávají. Přitom stačilo jednoduché: aby zábava pro PvP byla zachována (Sentinel ve Svaté) a vchod by mohl být třeba právě z cechovní oblasti. :up:
ObrázekYMIRObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
+200k min.
Chunjo
ReLions
141
6P
full
P
P
P
Meripa

Lois
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 383 poděkování
Dostal poděkování: 396 poděkování

Příspěvek od Lois » čtv 06. zář 2012 18:11:08

Jolly píše:
Ghibli píše:BloodRayne -
Spoiler:
ještě jednou - zkus se podívat na DLOUHODOBÝ VÝVOJ počtu hráčů ve Válkách. Víc ti napovědět ani nemůžu.

Ještě jednou - Válka doufám nebude postavená na tom, že by někdo zabil Bosse a vyhrál Válku. Ani to nebylo účelem.

Mapu z vejci neznám. Ale pokud se "roztrousí" víc věcí na mapě, tak to roztříští boje - chce to naopak zkoncentrovat boje a přestat běhat jen od respawnu k respawnu.

LOCO a Strážce - nic jiného než náhoda, stejně jako náhoda co funguje skoro u všeho, kde bude víc hráčů. Jednou to zničí ten, jindy onen - to je na tom složitého k pochopení?

Ještě jednou - CB body OPRAVDU nezajímají minimálně 50% hráčů. Ono taky není se o co zajímat, protože zisky jsou v porovnání s ostatními minimální. A například mě je jedno, jestli mám pěšáka s 200 nebo 221 body.

Nebuď směšná i ty a nekoukej se jenom na sebe - ono se to pak vidí v jiných obrazech. :up:

LOCO30
-
Spoiler:
ono se tu ukáže pár nedotažených nápadů (vejce atd.) a už PvP nejde míchat s PvM? Opět jednoduché - zkus si představit něco nepředstavitelného. ;)
lordsword -
Spoiler:
a já myslel, že to bylo GM. Týýýý - ty-ty-ty. Udělej s Vojevůdce a pak to dostaneš jako bonus (tj. možnost si jednou za Válku přivolat posilu) :D
Rok -
Spoiler:
Sentinel ve Svaté se ti líbil? Mě taky a to jsem tam chodil právě kvůli sentinelu. Problém nebyl se Sentinelem - spíš s tím, co se dělo potom, kdy se tam snažili dostat čistí dropeři. A pak že nejde spojit PvM s PvM. :) :)
Dell a Jolly -
Spoiler:
jeden dýkař a druhý...? Jolly za co chodíš Války? Jestli to zkusíte někdy za Suru WP, tak zjistíte, že první dáváte Zruško a klidně z dálky. Další je v mém případě Prst, kdy dobíháte k Zruškem zaměřenému hráči - a tady může být problém - když se dotyčný místo aby běžel do chumlu, začne od vás naopak vzdalovat pryč. Takže za ním chvíli běžím, pak to vzdám a hledám další cíl. Dobré je se takhle "nalepit" na nějakého silného hráče, protože ten vám uteče do chumlu a tím vás tam "přivede" pro to, abyste dali Vír, pak další Zruško, Prst a tak dál a udělali větší paseku.

Čili, abysme si rozuměli, někdy nejde dát někomu nic jiného, než to Zruško a než běhat po mapě někam pryč, tak si počkám na dalšího, komu se budu snažit "vnutit" svoji trojkombinaci. Možná proto to může pak vypadat jen jako běhání. ;)
arthemys -
Spoiler:
všichni, co chodíme Války rádi bojujeme proti druhému. Jen tímhle nejde bavit lidi donekonečna - vyjma lidí, závislých na zisku CB. Někdo správně psal, že není špatné si tu Válku, to bojování proti druhému, něčím okořenit. Nemusí to být Boss nebo Žíla, prostě cokoliv, co zaujme a nebude bránit tomu, abysme tam dál mohli bojovat proti druhému. Pokud se věci jako Žíly nebo Bossové dostanou do správných rukou (GM) a použijí se v nějaké vhodné souvislosti, tak pořád budou Války Válkami. :)
Ja jsem wp sura neboj se vim jak to chodi.Zajimave ze tu pises uplne neco jinyho ja te teda v chumlu nikdy nevidivam a kdyz te sleduju tak tvoje vylety jsou najit si nekoho hodit mu zrusko a utect za druhym tot cela tvoje valka vsem tu lzes do oci ale co kdyby se vyjadril nekdo kdo z vaseho cechu LR odesel hm? to by se delo veci ze?dam maly priklad jak to tam chodi haa vidim Trolofa.. joo je zrusenej sup do nej lidi a ty jdes rusit dalsiho a nerikej mi tu ze to neni pravda vim daleko vic ale nechci vas a tebe ponizovat:) skus nekdy bojovat tak jak se ma a nebudes tu muset vymyslet blbosti aby se spojilo pvm+pvp abych pravdu rekl toto slysim pooprve za 4 roky co hraji metin.
Víš ty co... to je skvělý nápad, YMIRA nespustím z očí a jak někoho zruší, tak se do něj pustíme. Já prostě miluju skupinové akce :) Pa

BloodRayne
Lv.20
Lv.20
Dal poděkování: 150 poděkování
Dostal poděkování: 226 poděkování

Příspěvek od BloodRayne » čtv 06. zář 2012 18:21:59

Ghibli píše:BloodRayne - ach jo, nebudu ti nic dokazovat, když si líná si ty čísla prohlédnout. Ještě jednou - zkus se na to podívat a nedívej se jen na začátek počítání Válek a na konec. Ježíš a marjá. :)

DELL si z toho dělá srandu - nebo jak mám brát příspěvek o těch atomovkách - tohle jsi myslela?

Zažila jsi v životě nějakou náhodu? No hurá. A tady taky? No hurá. Válka je i o náhodách, představ si. Když by se všichni pustili do Bosse, tak to bude o náhodě, kdo ho sundá. Ale na tom přece není nic špatného...? Všichni si tady hrajeme hru s náhodou, drop, točení bonusů. Co je na tom divného?

CB po stopadesátédruhé. Válka říší překvapivě pro tebe a tobě podobné není pro dost z nás jen o CB. Vymýšlíš si to podle toho, jak to vidíš ty. Od tebe nic nového a neříkám, že tvůj pohled je zdeformovaný. Já říkám, že TOPKy tam chodí za CB a nevidím na tom nic špatného a ostatní podle toho, co je víc baví. A to nebudou jen CB. Už tohle proboha pochop a přestaň být tak domýšlivá, že všichni si myslí to samé, jako ty. Chápeš aspoň tohle? :)

Kdyby GM spustili Svatou bez ztráty CB, tak lidi přijdou - ale co tam budou dělat, když to samé mají ve Válkách? Už to prosím pochop, že všem nejde o ty Císařské body. Já svatou nechodím proto, že bych se bál o nějaké CB - mě je divný tam jít a hrát to, co mám ve Válkách. Mě a nejen mě jde o to se ve větším množství lidí hlavně pobavit a Svatá není o zábavě - ta je právě o CB - ale sama vidíš, kolik tam chodí lidí.

Tebe baví CB - mě baví se ve Válkách odreagovat. Takových jako, ty tam bude v menšině - LOGICKY - protože za ty CB je jen několik hodností a nic víc. Je na tom něco nepochopitelného?

Oba to tu čteme - ale čteš i to, co se ti nehodí do krámu nebo jen lajkuješ stejné názory, jako je tvůj? Pokud to dobře čteš a nedělá ti problém to pochopit, tak tu nejsem sám, kdo si myslí něco podobného jako já. ;)
Bud bez obav, čtu to a zrovna tvé 2x aby mi něco neuniklo ;)
Jestli si myslíš, že si DELL s toho dělá srandu tak se podívej na jeho poslední post,nebo jen čteš co se ti hodí a ostatní nevidíš?
Máš tu nejen od něj posty, ale i arthemis, Jolly, LOCA atd..
A stále se snažíš prosadit svou a stale opakuješ, že nikomu nejde o cb a podobně.
Kdyby třeba nešlo o ty cb prč byla tenkrát svatá pořad plna od rána do večera i když byly ty war?Vždyt co tam dělaly?Proč byla plná :?
Mimochodem mě nebavi jen ty cb už sem ti psala 3 důvody co mě tam baví.
A jestli si chci zabít nějakou příšeru tak jdu do přítažlivky, nebo swampu , tam sou pvm mapy ne war říši.
Pochop ty slova válka říší néé válka příšerek , kapišto?

Takže pokud tedy čteš ty vše a ne jen co se ti hodí, uvidíš sám, že já nejsem jediného názoru a to tady ještě nenapsalo X hráčů.A někteří jen udávaj důvod, že je nebaví ti něco vysvětlovat pač ty si vždy pomeleš svou.

Navíc, jak mi psal Batistaa.Ani by to prej nešlo na tak malou mapu, lagy,zatížení servru atd.
Nehledě na to, že to má byt teda odreagovaní od věčného mlácení příšer na pvm mapach a vyzkoušení a používání toho co si vytvořily ta vyděané prachy a né , že by přísi z swampu mlátit další příšery do války :normal?:
Obrázek

arthemys
Lv.6
Lv.6
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od arthemys » čtv 06. zář 2012 18:41:05

Ghibli - když je pořád řeč o žílách a to v jakýchkoliv rukou, tak se chci zeptat nato čím spestřují válku ? U Bossů chápu, že jdou zabít a oni můžou zabít tebe, ale žíly ? jakože uprostřed války sundám pvp zbran a vemu si krumpáč nebo že si dám slalom než doběhnu hráče ? No jelikož řada z nás nenavštěvuje mateřškou školku, tak tohle bych ze spestření válek říší rozhodně vynechala. Samozřejmě neberu nikomu názor, že se mu to líbí.
A jinak bych brala spíše jiný druh spestření, jak se řešilo už v jiných tématech, obměna průběhu války nebo nějaké turnaje apod.

kamosvsech
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování

Příspěvek od kamosvsech » čtv 06. zář 2012 22:13:04

Spoiler:
Ghibli píše: Tebe baví CB - mě baví se ve Válkách odreagovat. Takových jako, ty tam bude v menšině - LOGICKY - protože za ty CB je jen několik hodností a nic víc. Je na tom něco nepochopitelného?
Dovolím si nesouhlasit, 90% hráčů si tam chodí pro CB v domnění, že když jich (CB) bude dost, tak pravděpodobně budou uznávaní a když pak CB nelezou, tak házej PC z okna, myš o stěnu, třískaj do klávesnice. Míchat svatou s válkou je zcestný, o válce každej ví, že tam budou nějaký tutový dárci CB, takže se tam scházej i lovci těch bodů. Když sem ještě chodil, tak sem hrál tak, aby mě to bavilo ale i s tim, že chci bejt co nejvýš v počtu CB, tak mi taky vadí, že za mnou běhá nějakej Giant a seká, co může nebo dračí šamani, co jen řvou. Měl bys začít myslet i na to, že většina hraje tuhle hru aby si něco dokázala a většině je taky jedno, jak toho dosáhnou, hlavně aby je někdo znal a tak jdou radši se 100% buffem k věžím než umřít do chumlu. Sám si vytvořil tuhle mánii, kdy se začalo regulerně počítat množství CB za válku a sám si viděl, jak se zájem o války zvětšil. Kdyby si zrušil CB ve válce, tak by si tam zůstal pravděpodobně jen ty a pár těch, co to taky hrajou jen pro zábavu. Na druhou stranu, pak by nebyla výzva sekat co nejvíc a bejt "nejlepší", ale pokus zabít někoho, o kom se řiká, že je nesmrtelnej. To se teď neděje, protože to je ztráta času a tudíž ztráta CB a tudíž jsou války absolutně nudný a nesmyslný. Třeba by nebylo na škodu ohodnotit PvP stejně jako PvM. Když jde ve Swampu průměrnej hráč na zvíře, tak se může při tom dloubat v nose. Když jde na ezoteriky, tak se musí oproti zvířeti sakra zapotit aby z toho něco měl. Proč teda neohodnotit takle i hráče? Když bude Trolof za 6 CB, tak pro mě bude lákavější než prcek 75lvl, za kterýho by body nemusely vůbec bejt. Na jednu stranu by někdo mohl v chumlu za minutu dostat 50 CB, druhej nic, ale na druhou stranu by zase vznikaly větší chumly, protože už by mělo smysl jít do těch nesmrtelných a nemělo by smysl zabíjet výletníky, co tam klopýtaj s vodkem +4.
Naposledy upravil(a) kamosvsech dne čtv 06. zář 2012 22:40:52, celkem upraveno 1 x.

Dell
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 216 poděkování

Příspěvek od Dell » čtv 06. zář 2012 22:31:25

Vysvetleni atomovky. Pro nechapave, nebo spis nechapaveho. Bez do swampu nebo na draka v PVP vybave. Nebo bez do valky v PVM. Jsou to dve naprosto odlisne sfery hry. Pro me je drak (a jakykoli jiny boss) doslova prave ta zminova atomovka, kdyz mam na sobe veci, ktere sem si delal na ucel : BOJOVAT PROTI OSTATNIM RISIM. Ne proti drakovi.

shvetseek
Lv.31
Lv.31
Dal poděkování: 1218 poděkování
Dostal poděkování: 457 poděkování

Příspěvek od shvetseek » čtv 06. zář 2012 22:35:05

Myslím že DaggerT to teď docela vystihl.
Mnohokrát za válku se mi stane, že začnu mlátit do někoho, koho naprosto nemám šanci dát, v bláhové představě, že mě třeba popoří kolem probíhající hráči naší říše. 95% z nich si ale řekne "hehe BM 95lv kosí DiDineu, ten dostane na frak" a proběhnou kolem, jako blesci huntit CB na smažkách na respawny jiných říší.
Výsledkem je, že ani nevím, že ve válce byli: WIPESOVA, Rasiiccek a Lovable. Bugattiho občas zaslechnu, jak si stěžuje na rušiče, ale kde je taky taky nevím. Jedinej, koho je vidět i na respawnu je staja, ale toho zase nemáme moc rádi a my víme proč a nebudeme to sem raději tahat. A hle: Nejproduktivnější "hrdinové" Jinno.
Zatímco já trávím válku na našem respu (modrém) a tančím tam sí Extremem (neznám přesný počet písmenek v nicku), Quemistsem, DiDineou, Trolofem a jejich kamarády i nepřáteli, ale hlavně všemi rudými jako krev. Občas tedy zavítají i žluťáci, abych jim snad nekřivdil Play4win, LeniSx3, ElectriX, posedli, MissiPippi, klea a Santera.
"Happines only real when shared."

Ghibli
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 582 poděkování

Příspěvek od Ghibli » pát 07. zář 2012 8:32:46

kamosvsech -
Spoiler:
asi bude načase udělat nějaký průzkum, abysme si ověřili, jak doopravdy CB zajímají všechny hráče - nebo - 90% hráčů - nebo 50% a míň. Taháte ty čísla jako kouzelník karty z rukávu. :)

Hodnosti, u kterých záleží na tom, kolik máš CB jsou tři - Vojevůdce, Generál a Rytíř. U Pěšáka pochybuju, že by někdo cíleně počítal CB - prostě mu tak vyjdou a má ho a je jedno, jestli je to za 200 nebo za 221 CB.

Zbytek a to je ta moje většina, ty CB prostě nehrotí - nemá na co, aby je hromadila. Vem si, že Válkami projde za celý týden cca 200 různých hráčů. Hodností, které jsou atraktivní a závislé na CB, je dohromady 30 - to je 15%? Pokud budu hrát tvojí hru a budu věřit VŠEM Pěšákům, že se honí za CB, tak to máme dohromady 120 hodností na cca 200 hráčů = to je 60% procent hráčů honí CB. Sebe jsem vyjímečně počítal mezi ty, co si CB počítají, ať nehrajeme na desetinky.

Na fóru čas od času zazní dotaz, na co vlastně jsou ty CB kromě hodnosti. Bohužel na nic a hráči si ani nemají, kromě hodností na těch CB si co dokazovat. Zkus se pravidelného Válkaře ze skupiny Pěšák a níž zeptat třeba na jeho maximum CB z Války. Někdo to bude vědět, většina spíš ne, protože ani tenhle údaj tady nehraje žádnou srovnávací roli.

A je to škoda, protože když by se s těmi CB manipulovalo dál, vyhodnocovali se a srovnávali na všech úrovních (TOP i běžný PvP hráč), tak pak uvěřím, že každý ve Válce chce urvat co nejvíc CB, protože pak za ně bude ohodnocen a srovnáván ve své skupině.

CB tu jsou a jsem rád, protože TOPky mají o co hrát. Zbytek hráčů buď bude hrát taky na CB nebo si najde něco jiného, co je na těch Válkách bude bavit. Vlastně to by i ten záměr se statistikami - aby to přilákalo a udrželo TOPky, které by se mohli srovnávat a zároveň to upoutalo pozornost ostaních PvP hráčů, že je tu nějaká akce (Války), kde se něco děje a kde KAŽDÝ se může trvale zapsat. A je jedno jestli udělá 10-30-50 CB.

Když by se zrušili CB ve Válce, tak by se muselo přijít s nějakým jiným "motivátorem". Každopádně CB ať jsou i dál - baví skupinu hráčů a je jedno jestli to je 15% nebo 90%. Každá skupina by ve Válkách měla dostat svojí porci zábavy. Proto kromě CéBéčkářů má dojít i na ty, co by rádi něco navíc.

Nápad s tím připočítat při zabití TOP PvP hráče ve Válce o pár CB navíc se mi moc líbí. :up:

Nedávno jsme při Válce propírali v cechu na TS velmi podobný nápad, že by se mohl například Vojevůdce při zabití obonusovat místo 3CB třeba 12CB, Generál 9CB, Rytíř 6CB a zbytek klasicky za 3CB a vzniklo by přesně to, co popisuješ = hon na Vojenské elity = zase o něco větší zábava.

Nechce se ti tvůj nápad dát do Návrhů? Urči si podle tebe, za koho a kolik CB by hráč dostal a jak by to celkově vypadalo a třeba já bych hlasoval pro. A možná by tě to mohlo vrátit do Válek, protože je škoda, že tam nejsi s náma. ;)
arthemys -
Spoiler:
říká se, že lidé se často ptají na něco, na co už sami znají odpověď a já bych tomu docela věřil. Takže to zkusím i na tobě a třeba přijdeme na to, čím by mohli Žíly spestřovat Válku. Samozřejmě nenutím - ale vím, že víš. :)

Sympatické je tvé hledání jiných spestření - ale třeba co to je ta Obměna Války - jiná mapa? A ty turnaje - to má být ten turnaj "vysokých hodností"?
BloodRayne -
Spoiler:
stejný problém mám i já u tebe. Když už potkám někoho, kdo má stejné nebo podobné názory jako já a chci, aby je tady prezentoval - tak odmítá, protože se nechce s tebou na fóru hádat (prý to vede k ničemu, protože ty si povedeš stále jednu písničku = tu svou).

Nevím, co ti psal Batistaa, ale kdyby chtěl, tak přece umí psát a píše i sám - nebo ty jsi jeho mluvčí? Jen asi postopadesáté a prvé - jestli se objeví ve hře Jeden, čísly 1, Drak, tak tu mapu, i když je malá, rozhodně nezalaguje do nehratelna. Sám to můžu posoudit, protože hraju na slabém PC a Draka i Želvu v předchozí Válce jsem přežil bez lagů.

Pokud se ve hře objeví Jeden, čísly 1, Drak, tak se ROZHODNĚ nedá mluvit o válce příšerek - kapišto ty? Nebo to musím nějak rozebírat.

Mám opravdu čím dál silnější pocit, že to, co jsem napsal, ty zdeformuješ do "děsivější" podoby. Nevím proč, asi ráda děsíš lidi. :) Vím, že ten, kdo děsí ostatní, je sám taky vyděšený a tímhle to jen maskuje. Myslíš, že ti chci vzít CB z Válek?

Ještě jednou - CB se žádným z těch návrhů neruší a můžete je dál sbírat podle libosti. Jen pro tu NeCB skupinu vzniká ve Válkách nuda a jelikož chce hrát dál, hledá nějakou další zábavu. Když ne Žíly nebo Drak - co jim ty nabídneš? A prosím - už žádné nesmysly typu, že tam chodí všichni za CB body. To fakt už ne. Přestaň si vymýšlet a soustřeď se na NÁPAD. Ty hráči EXISTUJÍ a já si je nevymyslel a to, že je budeš POPÍRAT, tím rozhodně nezmizí. Takže mi ukaž, že umíš něco vymyslet a představ si nepředstavitelné, že Války nechodí každý pro CB. Čili když ne Žíly nebo Drak - co jim ty nabídneš za zábavu :?: ;)
Dell -
Spoiler:
bojoval jsi někdy s někým ve swampu v PvM výbavě? No a co - jaký to bylo? Divný viď, stejný souboj, jen jste si míň brali. No a o tom to je = nedělej zbytečně velké rozdíly tam, kde nejsou. Zabít jde hráče i v PvM i v PvP. To samé moba. Problém není v tom, jestli jde zabít něco v PvM nebo v PvP - problém je, že ty si to neumíš přestavit. Ale za to přece ani já a ani ostatní nemůžeme. Když už si neumíš něco představit - nebraň těm, co si to umí představit. ;)

A dokonce si přestav nepředstavitelné: předminulou Válku někdo zabil tu Želvu a toho Draka v PvP výbavě, kterou podle tebe přece děláme JEN NA TO PvP. :)
ObrázekYMIRObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
+200k min.
Chunjo
ReLions
141
6P
full
P
P
P
Meripa

arthemys
Lv.6
Lv.6
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od arthemys » pát 07. zář 2012 10:00:18

Ghibli - spíš čekám, že když si zastánce takového spestření, že mi dodáš rozumné důvody toho, čím žíly spestřují válku, nebo že by si sám nevěděl ? když ty důvody najdeš třeba změním názor. Jinak k těm spestřením, tak jsem napsala obměna průběhu války ne změna mapy. Turnaj nemusí být o nejvyšší hodnosti, ale stačí kdyby tam mohl ten co má jakoukoliv hodnost nebo průběh války dám příklad bylo vyřazování jedné říše, ale je to jen jeden příklad z desítek těch, které padli v jiných tématech. Mimochodem našla jsem téma Multicechovní války nebo války více cechů a tam si měl lepší nápady, než ten s žílami a bossi ve válce říší :up: Takže určitě se najdou lepší spestření i do války říší ;)

kamosvsech
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování

Příspěvek od kamosvsech » pát 07. zář 2012 10:37:58

Spoiler:
[quote="Ghibli"]kamosvsech -
Spoiler:
asi bude načase udělat nějaký průzkum, abysme si ověřili, jak doopravdy CB zajímají všechny hráče - nebo - 90% hráčů - nebo 50% a míň. Taháte ty čísla jako kouzelník karty z rukávu. :)

Hodnosti, u kterých záleží na tom, kolik máš CB jsou tři - Vojevůdce, Generál a Rytíř. U Pěšáka pochybuju, že by někdo cíleně počítal CB - prostě mu tak vyjdou a má ho a je jedno, jestli je to za 200 nebo za 221 CB.

Zbytek a to je ta moje většina, ty CB prostě nehrotí - nemá na co, aby je hromadila. Vem si, že Válkami projde za celý týden cca 200 různých hráčů. Hodností, které jsou atraktivní a závislé na CB, je dohromady 30 - to je 15%? Pokud budu hrát tvojí hru a budu věřit VŠEM Pěšákům, že se honí za CB, tak to máme dohromady 120 hodností na cca 200 hráčů = to je 60% procent hráčů honí CB. Sebe jsem vyjímečně počítal mezi ty, co si CB počítají, ať nehrajeme na desetinky.

Na fóru čas od času zazní dotaz, na co vlastně jsou ty CB kromě hodnosti. Bohužel na nic a hráči si ani nemají, kromě hodností na těch CB si co dokazovat. Zkus se pravidelného Válkaře ze skupiny Pěšák a níž zeptat třeba na jeho maximum CB z Války. Někdo to bude vědět, většina spíš ne, protože ani tenhle údaj tady nehraje žádnou srovnávací roli.

A je to škoda, protože když by se s těmi CB manipulovalo dál, vyhodnocovali se a srovnávali na všech úrovních (TOP i běžný PvP hráč), tak pak uvěřím, že každý ve Válce chce urvat co nejvíc CB, protože pak za ně bude ohodnocen a srovnáván ve své skupině.

CB tu jsou a jsem rád, protože TOPky mají o co hrát. Zbytek hráčů buď bude hrát taky na CB nebo si najde něco jiného, co je na těch Válkách bude bavit. Vlastně to by i ten záměr se statistikami - aby to přilákalo a udrželo TOPky, které by se mohli srovnávat a zároveň to upoutalo pozornost ostaních PvP hráčů, že je tu nějaká akce (Války), kde se něco děje a kde KAŽDÝ se může trvale zapsat. A je jedno jestli udělá 10-30-50 CB.

Když by se zrušili CB ve Válce, tak by se muselo přijít s nějakým jiným "motivátorem". Každopádně CB ať jsou i dál - baví skupinu hráčů a je jedno jestli to je 15% nebo 90%. Každá skupina by ve Válkách měla dostat svojí porci zábavy. Proto kromě CéBéčkářů má dojít i na ty, co by rádi něco navíc.

Nápad s tím připočítat při zabití TOP PvP hráče ve Válce o pár CB navíc se mi moc líbí. :up:

Nedávno jsme při Válce propírali v cechu na TS velmi podobný nápad, že by se mohl například Vojevůdce při zabití obonusovat místo 3CB třeba 12CB, Generál 9CB, Rytíř 6CB a zbytek klasicky za 3CB a vzniklo by přesně to, co popisuješ = hon na Vojenské elity = zase o něco větší zábava.

Nechce se ti tvůj nápad dát do Návrhů? Urči si podle tebe, za koho a kolik CB by hráč dostal a jak by to celkově vypadalo a třeba já bych hlasoval pro. A možná by tě to mohlo vrátit do Válek, protože je škoda, že tam nejsi s náma. ;)
Stejně tak nevim já, odkud ty si vytáhl těch 50% :). Mně třeba o hodnost nikdy nešlo, protože sem z toho nikdy nic neměl (mně by hodnost byla k něčemu, kdyby se Vojevůdci třeba zrušila cesta do Swampu a místo toho by se tam mohl jen portnout, protože ta cesta mě vždycky odradí :D nebo ještě líp, dostat za Vojevůdce třeba 15% na exp, drop, yang místo delšího pobytu). Jak se na základě statistik začali vyhodnocovat "nejlepší" zabijáci pro dalších pár hodin na základě tý jedný války, rapidně se zvýšil počet lidí ve válce a u těch mých 90% (občas je třeba prokouknout nadsázku) přibyla ještě větší touha dát co nejvíc CB a na těch pár hodin sobě/ostatním dokázat, že nepatřej do starýho železa. TOPka se poměřuje mezi sebou, ti menší/slabší zkoušej překonávat sami sebe (sám si často můžeš všimnout, že si někdo dá svůj osobák ve válce do podpisu). Pořád mluvíš o hodnostech, ale já mluvim o tom, že se většina žene za nejvyšším umístěním právě ve válce, ve který zrovna je. Já ikdybych chtěl chodit, tak můžu maximálně 1-2x týdně, ale i tak bych zkusil dát co nejvíc CB. A právě ta honba za CB nám prohrává války, celá naše žlutá TOPka honí malý prcky nebo jde se 100% buffem před věže, prostě jen hledaj malý chumly, kde by mohlo přibýt pár CB. Červená TOPka zatim neohroženě stojí ve skupině a zabíjí všechno, co tam přijde, bohužel do nich chodí právě ta, podle mě, menšina, co neloví CB, ale ta proti nim nic neuhraje a když se tam občas objeví někdo silnější, tak sám nemá žádnou šanci. I na základě tohodle už tam nechodim, poslední války,co sem byl, sem si třeba nabral na dýky Trolofa a minutu sem ho vláčel po mapě, aby v tom chumlu nemohl být a ten se díky tomu oslabil. Taky už mam tuctovou výbavu, takže sám nezmůžu nic a než se tam u toho vztekat, že každej jede jen na sebe, tak se radši kouknu na Ulici :). Až budu vědět, že svý říši nějakým způsobem pomůžu k 1. místu aniž bych byl závislej na ostatních, tak se začnu snažit, do tý doby je to pro mě mrhání časem, protože mě to jednoduše nebaví. DaggerT se tam občas objeví, ale to já nebudu ;).
Ohledně toho návrhu, nebál bych se dát těm slabším ohodnocení 0 Cb, ale do skóre říší bych to počítal jako normální bod. Kdo bude chtít mít CB, půjde na Trolofa pro 12 CB s tim, že říši moc nepomůže, kdo bude chtít vyhrát válku, tak půjde na prcky, kteří by do skóre řiší dali 1 bod stejně jako Trolof s tim, že CB moc nedostane. Samozřejmě je to jen teorie, třeba by to dopadlo tak, že všichni budou běhat za prckama aby vyhráli válku, ale za ozkoušení by se nic nedalo. Ohodnocení je taky jen příklad, muselo by se dát rozumný kritérium, podle čeho posoudit, kdo je dobrej a kdo ne. Na návrhy nejsem ten pravej, v mých postech je chaos a navíc by se to muselo ještě trochu promyslet, na což já teď zrovna čas nemam.
P.S. Pojem "Trolof" je jen příklad, nic osobního.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »
@ diver « čtv 2:01 pm »
Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
@ Suko201 « čtv 11:21 am »
Mionix píše: @Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@ neasy « čtv 9:59 am »
:heart:
@ VOJTTANOOO « čtv 9:46 am »
@neasy uz to bezi :D
@ neasy « čtv 9:41 am »
tak napiste az to půjde :fight:
@ p4tresss « čtv 9:39 am »
dneska by to šlo :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:34 am »
no jasneee v poho :-) :D
@ neasy « čtv 9:32 am »
taky dobry dneska se budu poflakovat a hrat s vami ju
@ p4tresss « čtv 9:31 am »
konečne trochu oddych od prace
@ VOJTTANOOO « čtv 9:31 am »
joooo jde to :-) a co ty ? :D
@ neasy « čtv 9:31 am »
je to tak
@ p4tresss « čtv 9:30 am »
Sviatočne :D
@ neasy « čtv 9:30 am »
a jak se mate?
@ p4tresss « čtv 9:29 am »
Ako dlho bude údržba prosim ? :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:25 am »
ahoj, predpokladany konec udrzby ? :D
@ TomasFoxx « čtv 9:23 am »
@neasy,  čaaau kamo
@ neasy « čtv 9:17 am »
CUS CUS
@ Vydesenej « čtv 9:06 am »
hh a stánky zas dole :(
@ Hakan « stř 11:44 pm »
TomasFoxx píše: jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
To máš na další roky, aby se nemuselo vymýšlet nic dalšího
@ MastnyRozek « stř 7:44 pm »
@Narsi,  Aha dobře, děkuji :)
@ Narsi « stř 7:43 pm »
Zdravím, je prázdná jen pokud neprobíhá zrovna žádný vstup.
@ MastnyRozek « stř 7:41 pm »
@Mionix,  Ahoj na vývěsní tabuli ve městě po zvolení možnosti vstup do ugorohu se objevuje pouze prázdná tabulka https://i.imgur.com/f1lsa1D.png
@ Mionix « stř 5:46 pm »
@Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
@ Suko201 « stř 5:04 pm »
Takže ty časy jsou Teda 8:10 12:10 16:10 a 20:10?
@ Narsi « stř 4:09 pm »
V 16:10
@ TomasFoxx « stř 4:05 pm »
nema ted bejt dalsi boj o ugoroth?
@ TomasFoxx « stř 1:50 pm »
jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
@ Suko201 « stř 1:03 pm »
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
aha, tak to si asi pamatuji špatně, dobře. Díky :-D
@ Narsi « stř 1:02 pm »
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
@ Suko201 « stř 12:58 pm »
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@ TomasFoxx « stř 12:44 pm »
u tech kosti musi byt jmeno dyl, realne jsem ted v zamasku jen behal kolem zlute a cervene a kradl jim to ze zeme
@ Mionix « stř 12:41 pm »
@Valkaryan,  budou. Vyčkejte prosím do zítra.
@ Vydesenej « stř 12:40 pm »
Já teda čekal že to bude 15min jedna 15min druha 15min 3 a dál :D a ne že dropnu všechny naráz ale ok no
@ Relly « stř 12:30 pm »
@TomasFoxx,  To je záměr. Vracíme se do starých časů.
@ TomasFoxx « stř 12:25 pm »
a ent je prej nejakej buglej, ze ukazuje chx
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
1v1 poust ch3
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
@Vydesenej,  tak pod
@ Narsi « stř 12:21 pm »
Zdravím, je to v řešení. Děkujeme za trpělivost.
@ Vydesenej « stř 12:03 pm »
Tak já tě tímto vyhlašuju
@ TomasFoxx « stř 12:01 pm »
nefunguje vam vyhlaseni boha, tu cekame zbytecne
@ Valkaryan « stř 10:07 am »
Kdy budou v prodeji kloubouky?
@ Mionix « stř 7:39 am »
@Nonepovideeej,  Nejdou, jediné co jdou jsou z truhel. Ty co jsou z kalendáře se nově nastavovali neprodejné. Aby si nedělali hráči 100vky účtů a pak to neprodávali.
@ Vydesenej « stř 7:00 am »
Díky že jste udělali nějaký zajimavý vstup do Ugorohu a není to zas to stejné :)
@ Nonepovideeej « úte 11:38 pm »
Může mi někdo říct, proč nejdou dát do shopu zahradnická povolení z eventu a ani s nimi obchodovat? :(
@ Vydesenej « úte 5:47 pm »
Se to dostane ta údržba až na čtvrtek možná
@ gagefranjo « úte 4:11 pm »
Přicházejí velký změny (korektury)
@ Hakan « úte 12:53 pm »
To posouvání údržby je fakt parádní :lol:
@ Nonepovideeej « čtv 8:55 pm »
@Mionix,  Krásná práce :)
@ Mionix « čtv 6:57 pm »
@Nonepovideeej,  proto jsem to psal. GA byl tak šikovný, že to dokázal opravit bez údržby. :-)
@ Nonepovideeej « čtv 4:35 pm »
Mně se meteory dneska už spawnují celý den normálně :)
@ Mionix « čtv 7:48 am »
Tak chyba se spawnem meteorů snad opravena. Vyzkoušejte.
@ kovardominik « stř 9:55 pm »
když tu máme soutěž ke dni tance, všimnul si někdo že není ani jeden tanec při kterém by si postava s mečem v ruce neusekla hlavu a všechny ostatní části těla (kdyby to šlo samozřejmě)?
@ Mionix « stř 7:31 pm »
Ráno bude chviličková mimořádná údržba kvůli spawnu meteorů. Omlouváme se, GA hledá chybu.
@ Mionix « stř 6:00 pm »
@Nonepovideeej:up: děkuji
@ Nonepovideeej « stř 5:39 pm »
Ty meteory nejdou spawnout vůbec nikde, kde se normálně dají spawnout a eventové prémko mi taky nefunguje celý den..
@ Mionix « stř 4:52 pm »
@reeenda,  on sám z nedostupného místa zmizí a objeví se jinde, do toho sahat GM nesmí

Who is chatting

offline Mionix 
offline Trubice