Ahoj,
líbí se mi představa nového serveru, ale ne stejného. V hlavě mi běhá pár myšlenek, jak server využít aniž by se musela dělat reklama,
kterou vlastně dělají hráči hráčům. Vždycky než sem hodíte nějaký návrh, tak by měl být určitě propracovaný a když není, tak se najdou jedinci,
kteří tomu dopomůžou a třeba doladí detaily nebo dají myšlenku něčemu novému... no zkusím to.
Co takhle vymyslet server, který by vlastně testoval nové mapy a věci, ale byl by určen pro celou komunitu. Dám příklad - v březnu odstartuje server, který poběží 2 měsíce s tím, že pokud zvládnete vyexpit za tu dobu postavu na určitý maximální lvl (třeba 110) dostanete prémii a k tomu si tu postavu můžete (ale nemusíte) převést na hlavní server. Dejme tomu, že tento vedlejší bude mít těžké podmínky. Nebude Entarián, Cidonie, Kerindor atd.. Nic nad čím hráč může ztrácet čas. Budou zde, ale nové mapy ve kterých budete plnit úkoly za které dostanete části výbav + nějaké expy. Nové mapy budou založeny na spolupráci skupin, ne jedinců, klidně i dvou - i to je skupina. Tím se pozná, zda aplikovat tuto novou mapu na hlavní server nebo ne. Ten server nemusí mít žádného biologa, karmu, talismany. Nic, kde člověk "musí" lognout a "musí" odevzdat. Jediné co ho bude hnát je exp a poznání nového.
Mapa by samozřejmě byla v určité formě, kde se musí domluvit skupina hráčů (jako například při přepadu), vedoucí skupiny, který tuto mapu bude
chtít jít, musí zaplatit poplatek (ať to samozřejmě není tak jednoduché) a nabere do skupiny hráče, které on sám chce a nebo hráče, kteří se přihlásí, že chtějí jít taky. Poté se umožní vstup do mapy, kde budou následovat různé úkoly, zapeklité úkoly
Třeba.... v hlavním městě nasednete na loď, která vás odveze do neznáma (nové mapy) a dá úkol "honba za pokladem". Něco jako... "Piráte, myslíš si, že ty a tvá skupina zvládne tuto výzvu? Můžeme se o tom přesvědčit... ale jak to bývá zvykem, každý pirát občas sejde z cesty za pokladem a přivoní ke džbánku dobrého vína... a přesně takhle si teď dopadl. Hahaha, lusknutím ploutve si zelená obluda skrývající se v městě potopeném v moři, umanula, že..." blabla

Chápete... Chce to děj, něco co ještě na ekuře nebylo a je možné to aplikovat do nastávajícího děje.
Tohle mě rovnou vede k další myšlence, kde by byla aplikace do hry a na hlavní server. Mapu mají teda ti co chtěli odzkoušenou, tudíž víc méně vědí do čeho jdou. Tato mapa, bude zpřístupněna za poplatek ve formě SD/Kč. Něco jako upgrade stavajícího serveru za banální poplatek. Kdo má našetřen dostatek SD, neměl by mít problém s odemknutím. Poté se do mapy dostanou všichni, kteří chtějí prozkoumávat nové.
To jen tak v kostce, rozhodně mě napadá spousta nového, ale dokud nebudete mít všichni nějakou myšlenku či vizi ze které si budou moct GM vzít to co potřebují, tak to jsou zbytečné dohady o tom mít buff nebo ho nemít, ztížit nebo ulehčit. Není to o tom. Představte si, že máte neomezené možnosti co všechno vytvořit na serveru a i přesto se tu stále pracuje s možnostma, které už ve hře jsou a jistým způsobem fungují.
Neomezené možnosti všeho - co Vás pod tím napadne? Peti? Ti už jsou na plno serverech... co takhle vymyslet bájné bytosti u kterých můžete používat i bez vyvolání jakékoliv postavy či zvířete schopnosti? Třeba schopnost převzít jednu z kouzel postavě co proti Vám bojuje? Co takhle zajmout krále a dokud jej nevysvobodí jeho generálové a pěšáci, tak mu vzít dodávku yangů do vlastní kasy? To by bylo bojů

A tak dále... je toho moc, ale když budete pracovat s tím co už znáte, tak nic nevymyslíte...
A jen chci dodat - tohle mě napadlo během dvou večerů (co tu tak čtu komentáře), není to rozhodně propracované, není to dobrý návrh, ale... lišší se od toho co tu všichni píšete tím, že je jednoduše nový, jiný a má cíl.