Ghibli píše:Člověk u toho opravdu nemusí sedět 24 hodin v kuse. Důležitější než "železný zadek" je plánování - umění načasovat si celý den tak, abyste stihli školu nebo zaměstnání, kamarády, tréninky, partnery a vedle dalších koníčků i Sindicate. A jde to - stačí jen chtít, mít vůli dodržovat časy a taky pravidelnost.
A Karma/Biolog/Zručnost/Herbaření potřebuje váš čas, protože
není možné cokoli z toho získat, aniž byste něco obětovali. A proto pokud chci Karmu na P, tak musím obětovat něco ze svého času. A záleží už jen na mě, jak rychle chci tu Karmu mít (to podle toho, kolik času obětuju).
Ještě 16% a budu level 132. K němu jsem se dopracoval třeba i tak, že jsem na levelu 110 3x mazal cca 95% expů (čekal jsem s levelem na kamarádku šamanku) a nebo od cca 115 levelu jedu ve skupině s vlastní buffkou, která mi slouží i jako sběrač dropů. A akce typu Sněhulák nebo Velikonoční zajíček jsem navštívil jednorázově, abych věděl, o co jde. Takže žádný expící expres - ale pohoda klídek. No a navíc blížící 132 mi dělá vrásky, protože jak už jsem psal, tak Esence moc nepadají.
Netlačte na pilu, přestaňte se starat, jestli za Swamp dáte 5-6-7 procent, hrajte SVÝM tempem a soustřeď te se na SVÉ cíle. Hra vás bude víc bavit a stihnete i další věci (v realu).
arabela - na lovečáky bych ještě nesahal. Swamp je v pohodě a nikdo neví, jaké expení bude na těch nových mapách.
Hannes - ty mapy jsou právě proto časově omezené, aby tam nekempovali lidi s více volným časem a dostalo se expů i dropu na ty, co tomu tolik nedávají.
brokolice - i práce může být zábava - záleží, jak se k tomu postavíš. Já se práce nebojím a umím si najít něco, co mě na ní baví.
rafffa - já se víc bojím toho, jestli budu mít tady co dělat, až budu maximální level s hotovou Karmou/Biologem/Zručností/Herbařením, než toho, co mě potká na cestě k maximálnímu levelu za překážky.
Co k tomu říct...

Snažíš se tu krásně zaobalit to, co je velmi jednoduché. Prostě bez toho, aby si tady trávil každý den dostatek času to prostě nejde. Pojmenovávat to můžeš jak chceš, třeba jako tvé plánování, ale výsledek je stále stejný. Jelikož spoustu úkolů je časových, tak ano, můžeš si to plánovat, ale pokud si nastavuješ upomínky a budíky na to co kdy odevzdat , tak pak je jasné, že patříš do skupiny, která nehraje hru pro odreagování...
Pokud si upomínky nenastavuješ, tak pak nelze mluvit o plánování a rozvrhnutí času. Navíc jen denně splnit biologa, karmu, zručnost, dropnout krev ti zabere cca 2-3 hodiny času, do toho musíš taky něco dropnout, aby si měl yangy, ideálně ještě expit...

Tak pak bych chtěl vědět, jak trávíš svůj život a máš čas na partnery, práci, tréninky, nedej bože ostatní koníčky, jak si psal...
Jednoduché, den má 24 hodin: Normální je spát aspoň 6 hodin, tudíž 24-6=18, z toho normálnímu člověku práce zabere kolem 10-11 hodin i s případným cestováním, tudíž 18-10=8. Takže tu máme 8 hodin, za předpokladu, že málo spíš. Takže řekněme, že v těch 8 hodinách musíš stihnout vše ostatní. Nákupy, vaření, tréninky, partnerku, ostatní koníčky, děti... A do toho splnit vše na metinu, výše popsané. Když to jednodušše promyslíš, tak jaksi uznáš, že pokud chceš mít vysoký level a vše plnit, budeš v těch 8 hodinách přisátý na metinu.
Víš, pohybuju se v prostředí her dlouho, znám spoustu lidí a jediní, kteří v tom jsou dobří, mají dost yangů a všeho, jsou vždy ti, kteří u toho prosedí dny i noci, většinou za školou či na podpoře, ideálně ještě doplněno o itemshop...
Takže to že tu spoustu lidí říká, že se hra ubírá směrem, který nahrává těmto "závislým" lidem,asi daleko od pravdy nebude a ikdyž to hezky sepíšeš, lidi co v tomhle už něco zažili, vědí jak to je
PS: K těm tvým dovětkům: Hannes- k těm časově omezeným mapám - jasně, takže to zamezí tomu, aby tam nekempovali lidi co jsou tu nonstop : do swampu koupí krev a jsou tam neustále, na kerindor si vždy počkají... dost chabý argument

- praxe je spíš taková, že běžný hráč kerindor většinou nestihne, jelikož chodí do hry náhodně, né na čas, jak do práce...
Brokolice: to že práce může být zábava, ano, souhlasím, v reálném světě mě práce baví, ale hra je od slova hrát, nikoliv pracovat
A takhle bych mohl pokračovat do aleluja