Steeplechase

Archív návrhů, které byly buď uzavřeny, nebo zrealizovány.

Chcete zákázat zabíjení během Steeplechase?

Ano
11
69%
Ne
2
13%
Je mi to jedno
3
19%
 
Celkem hlasů: 16

sizmik
Lv.19
Lv.19
Příspěvky: 216
Registrován: čtv 17. zář 2015 8:40:54
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 47 poděkování

Steeplechase

Příspěvek od sizmik » sob 05. pro 2015 21:27:10

Dobrý den.
Chtěl bych navrhnout, aby bylo v průběhu Steeplechase zakázáno zabíjet. Podle mě to je věc hlavně pro zábavu, avšak pokud v průběhu začnou modří zabíjet ostatní, tak to přestává být zábavou, což je podle mě škoda, jelikož se jedná o velmi příjemný minievent a zpestření hry. Navíc mě to v principu přijde jako bránění ve hře.
S pozdravem
Sizmik

Mithra
Čestný člen
Čestný člen
Příspěvky: 489
Registrován: úte 24. zář 2013 11:22:32
Dal poděkování: 99 poděkování
Dostal poděkování: 1049 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od Mithra » ned 06. pro 2015 8:44:27

Zdravím,
závod probíhá na veřejně přístupných mapách.
Již při tvorbě tohoto minievfentu jsme na "problém" se zabíjením mezi postavami cizích říší samozřejmě narazili.
Nakonec bylo ale rozhodnuto, že do toho nebudeme zasahovat, pokud se tak nezačne dít ve velké míře.
Na včerejší Steeplechase jsem nebyl přítomen a tedy nevím co se tam dělo.
Až budu mít dostupné informace od kolegů, pak se záležitostí budu více zabývat.

Jen obecně napíšu: je velmi snadné zakázat zabíjení postav, které se zúčastní soutěže. Nicméně je velmi obtížné poté rozhodovat, kdo byl zabit úmyslně a kdo byl zabit omylem. Umím si představit situaci, kdy účastník soutěže schválně a vědomě poběží k postavě, která na mapě expí či dropuje, nechá se zabít a poté dotyčného nahlásí za porušení pravidel. Nastavit postavám v proměně nesmrtelnost je velmi lehce zneužitelné. Necháte se proměnit, naházíte bažiny a hurá jdeme expit. (tento odstavec nemá být předmětem další diskuze, je pouze informativní, pro představu, že není jen tak jednoduché, něco obecně zakázat)
Přílišná oddanost ideálům nezřídka končívá tím, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek. Karel Kryl

Uživatelský avatar
tyranka
Lv.26
Lv.26
Příspěvky: 670
Registrován: pát 13. črc 2012 12:11:45
Bydliště: KM
Dal poděkování: 262 poděkování
Dostal poděkování: 254 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od tyranka » ned 06. pro 2015 9:01:46

Zdravím, jsem jedna z těch co byli na včerejším závodech zabiti.
Dotyčný napřed zabíjel při běžení k dítěti ( pilíř s otázkou), následně když se mu to asi moc nedařilo se přesunul k danému dítěti a zabíjel přímo u něj.
Bohužel mě to potkalo u předposledního a pak v chatu někdo psal, že dokonce i u posledního.
Osobně jsem se ráda zůčastňovala tohoto minieventu,ale po včerejšku už se nezůčastním pokud to nebude nějak ošetřeno. Do včerejších závodů bylo vše dá se říct v pořádku.Myslím si, že to byl vydařený minievent,a pokud se někdo přímo nezůčastňuje neměl by do průběhu zasahovat.
Majitelka cechu a pozemku DragonForce.
Obrázek fixi RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek150Full2xPP2xPG3+

sizmik
Lv.19
Lv.19
Příspěvky: 216
Registrován: čtv 17. zář 2015 8:40:54
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 47 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od sizmik » ned 06. pro 2015 10:33:55

Já jsme byl také jeden ze zabitých, už cestou po mě a po ostatních bylo stříleno lukarem, což jsme ještě přežil, avšak u předposledního dítěte nás potkal dagger, který nás tam začal hromadně zabíjet (asi tak 5-10 lidí)(někdo to má údajně na screenu), a když zrovna odpovídáš na otázku, tak bohužel se nejde vyhnout. Jedna možnost je dát ochranný kruh kolem těchto pilířů, a nebo trestat pouze takovéto masové případy, u niž je to jasné. Myslím si, že to včera přešlo mez a mohlo by se stát, že by si v příštím Steeplechase stouplo pár lidí k kruhů ostatních říší, a hned jak by ho opustily, tak by je vybil a bylo by po fajn eventu, což je podle mě škoda. Nebo by musel u sebe každej nosit hromadu praporů...
S pozdravem
Sizmik

Janko.Tlcik
Lv.21
Lv.21
Příspěvky: 328
Registrován: stř 02. úno 2011 16:17:22
Bydliště: Nové Zámky
Dal poděkování: 183 poděkování
Dostal poděkování: 147 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od Janko.Tlcik » ned 06. pro 2015 10:48:38

zdravím,

možno sa vám to zdalo cez čiaru lebo to robili pre zmenu modrí ostatným, ale v čom to bolo iné ako keď pár hráčov zablokovalo pri steeplechase mosty a tým ostatným zablokovali možnosť dokončiť pretek?

možno by bolo riešením zabíjania pri závode to ak by zo zhromaždísk (kruhy) boli všetci zúčastnení portnutí do osobitnej mapy v ktorej by boli len tí ktorí pretekajú. či už osobitná pretekárska dráha alebo kópia bežnej mapy. len neviem či nebude robiť problémy portnutie 100-200 ľudí naraz, či ich nebude kopať z hry. tak by sme si mohli robiť problémy len tí čo sme zúčastnení.

ale pokiaľ som si všímal tak tí čo tam pobehovali okolo a pravdepodobne robili problémy boli z jedného cechu, nemal by pre vás byť problém si ich v iných mapách párkrát zabiť a pripomenúť im že to asi nie je dobrý nápad kaziť vám zábavu. ak vám to vadilo.

Uživatelský avatar
MostEVILEK
Lv.31
Lv.31
Příspěvky: 1177
Registrován: úte 10. pro 2013 11:07:07
Dal poděkování: 335 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od MostEVILEK » ned 06. pro 2015 11:20:30

Pokud se nepletu,tak u rybolovu když někdo někoho chce zabít z jiné říše,portne ho to nazačatek města ne? Nevím pouze jsem to slyšel. Pokud tomu ale tak je,tak by to určitě šlo udělat i tak u tohodle eventu,nemýlím li se ?
Navždy legendou...

Už jen forum..

Pokud byste s něčím ohledně Ekury potřebovali poradit, tak se kdykoliv můžete obrátit na mě.
Obrázek

Uživatelský avatar
MegaSuraS
Lv.21
Lv.21
Příspěvky: 301
Registrován: ned 18. bře 2012 15:11:25
Dal poděkování: 50 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od MegaSuraS » ned 06. pro 2015 12:07:35

Hmm..
Před X lety na začátků sindi se tady odpovídalo na podobné problémy, že metin je bojová hra, tudíž není důvod tohle blokovat, proč by se to mělo tedy teď dělat nějak jinak? Je mi jasné, že většina bude proti, ale taky si myslím, že "metin je bojová hra".
+ navíc když někdo někoho zabije během eventu, tak toho, kdo ten metin hrát umí, bude motivovaný k tomu, aby zlepšil výbavu (pvp). Je to jen z mého pohledu, ale prostě si myslím, že tohle k tomu metinu patřilo a mělo by patřit..
A když už, tak bych vytvořil pro tento event nové mapy s cílem doprovázet tento event a nastavil bych safe zonu po celé oblasti.. To už je na těch nahoře :D

Uživatelský avatar
Zachary
Lv.17
Lv.17
Příspěvky: 167
Registrován: úte 11. zář 2012 21:13:06
Dal poděkování: 136 poděkování
Dostal poděkování: 155 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od Zachary » ned 06. pro 2015 14:02:48

MegaSuraS píše:+ navíc když někdo někoho zabije během eventu, tak toho, kdo ten metin hrát umí, bude motivovaný k tomu, aby zlepšil výbavu (pvp).
Ještě menším a méně čitelným písmem to napiš, aby si náhodou někdo nevšiml, jaký máš názor.
Je nesmysl mluvit u steeplechase o nějakém PVP, když většina proměn ani nemá umožněno nějaký útok. Já doběhl, nepotkal jsem žádného člověka, který má potřebu něco si dokazovat na bezbranných proměnách, ale neznamená to, že se mi líbí možnost, že mi někdo příště po desetiminutovém běhu přes mapu zabodne dýku do zátylku u posledního pilíře. Chápu důvod, proč to nebylo ošetřeno, ale nemyslím si, že je současný stav udržitelný. Je mi předem jasné, jak dopadne příští steeplechase, když bylo ve veřejném chatu potvrzeno GM, že je zabíjení v průběhu povoleno. Už teď střádám nervy.

sizmik
Lv.19
Lv.19
Příspěvky: 216
Registrován: čtv 17. zář 2015 8:40:54
Dal poděkování: 29 poděkování
Dostal poděkování: 47 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od sizmik » ned 06. pro 2015 17:54:39

MostEVILEK píše:Pokud se nepletu,tak u rybolovu když někdo někoho chce zabít z jiné říše,portne ho to nazačatek města ne? Nevím pouze jsem to slyšel. Pokud tomu ale tak je,tak by to určitě šlo udělat i tak u tohodle eventu,nemýlím li se ?
Ze zkušenosti už nás jednou jeden modrej při rybaření otravoval a nikam ho to neportovalo, nicméně to je něco úplně jiného, jelikož
1) Máš za to bonus pro říši, takže to je trochu podobné PvP, takže by se o to mělo bojovat, takže na tom není nic špatného. U Steeplechase nevím jak vám, ale podle mě ta odměna je jen třešnička na dortu, jde hlavně o zábavu. Navíc z té bedny pokud vím padají věci cca do hodnoty 100kk, a tato odměna je jen pro cca 40 lidí, není to tak moc jako bon pro říši. Navíc, pro pokročilím hráčům to stejně nijak extra nepomůže, pomůže to leda nováčkům a mírně pokročilým, jenž cizí říše ve válkách nijak neohrožují.
2) Pokud někdo začne takto zabíjet, tak když zemřeš, tak se respawmneš a hraješ dál, jelikož pár lidí s PvP ho zabije, nebo se prostě portneš ke zahrádce/kamkoliv kde je voda a je lid :-)

Podle mě by se mohla udělat nesmrtelná proměna, nebo aby s po každé smrti byla možnost objevit se s proměnou třeba u posledního pilíře, kde už daný člověk byl. Problém, že by se lidi, pokud by dostali nesmrtelnou proměnu začali expit by se mohl vyřešit tím, že by nešlo s ní bojovat, a nebo ohodnotil lidi, kteří takto hromadně zabíjejí ohodnotit za tuto jejich práci nějakými TB.
Já osobně jsou pro to, že metin je jak řekl MegaSuraS bojová hra, a že by říše spolu měly bojovat, nicméně tyto minieventy jsou pro zábavu, ne por to aby jsme si šly všichni po krku.

Omlouvám se, pokud to bude trošku chaotické :-)
S pozdravem
Sizmik

Uživatelský avatar
Cepino
Lv.38
Lv.38
Příspěvky: 1808
Registrován: stř 14. bře 2012 10:01:55
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1256 poděkování

Re: Steeplechase

Příspěvek od Cepino » ned 06. pro 2015 18:52:34

MegaSuraS píše:Hmm..
Před X lety na začátků sindi se tady odpovídalo na podobné problémy, že metin je bojová hra, tudíž není důvod tohle blokovat, proč by se to mělo tedy teď dělat nějak jinak? Je mi jasné, že většina bude proti, ale taky si myslím, že "metin je bojová hra".
+ navíc když někdo někoho zabije během eventu, tak toho, kdo ten metin hrát umí, bude motivovaný k tomu, aby zlepšil výbavu (pvp). Je to jen z mého pohledu, ale prostě si myslím, že tohle k tomu metinu patřilo a mělo by patřit..
A když už, tak bych vytvořil pro tento event nové mapy s cílem doprovázet tento event a nastavil bych safe zonu po celé oblasti.. To už je na těch nahoře :D
Opravdu netuším co má tato minisoutěž společného s PvP? Dále netuším, co vede určitě vysoké levely k zabíjení při této soutěži, zřejmě frustrace z vlastní nemohoucnosti si něco dokázat během válek říší a zde si svou bídu kompenzují na bezbranných? A na závěr, pokud by toto tedy bylo povolenou, tak se může stát, že v příští minisoutěži již nedoběhne ani jedna postava, což jistě není a nebylo úmyslem a ani záměrem. V tomto případě by pak již možná nebylo postav, kteří by se chtěli soutěže účastnit. Zas jsme v situaci, kdy dobrý nápad týmu byl zneužit a kažen určitými individui.
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

Zamčeno

  • You do not have permission to post in chat.
@ schvarz « úte 3:39 pm »
@Mionix,  No to je mazec!
@ Mionix « úte 8:04 am »
@schvarz,  ryb mraky za týden v 5 lidech. Měl jsem největší a zároveň osobní rekord. 19,2kg čistá váha kapr lysec.
@ Hakan « pon 9:14 pm »
@schvarz,  Roha braly
@ schvarz « pon 8:49 pm »
@Mionix,  Jak braly?
@ KerkyzAfterky « pon 10:12 am »
CrazyBull píše: No možna se čekalo že bude nějaká informace po údržbě něco jako příprava na spuštění eventu nebo tak něco :-).
vypadá to na podělky ze strany týmu :D
@ Suko201 « pon 9:29 am »
Mionix píše: @Suko201,  Pardon, měl jsem týden dovolenou. Já zatím ani netuším kdy bude a vy po mně chcete, jak dlouho bude. :lol:
v pořádku pane
@ CrazyBull « ned 7:55 pm »
No možna se čekalo že bude nějaká informace po údržbě něco jako příprava na spuštění eventu nebo tak něco :-).
@ CrazyBull « ned 7:53 pm »
Omluva přijata, každý má na dovolenou nárok :D
@ Mionix « ned 4:03 pm »
@Suko201,  Pardon, měl jsem týden dovolenou. Já zatím ani netuším kdy bude a vy po mně chcete, jak dlouho bude. :lol:
@ CrazyBull « ned 12:45 pm »
@Suko201,  třeba se jen posune necháme se překvapit ;-)
@ Suko201 « ned 12:40 pm »
Mionix píše: @CrazyBull,  v pořádku. :-) Výroční bude.
takže se event bude zkracovat? 🥺
@ Mionix « ned 12:38 pm »
@CrazyBull,  v pořádku. :-) Výroční bude.
@ CrazyBull « ned 8:58 am »
@Mionix,  A tak pardon chyba na mé straně je to výroční event co proběhl v loňském roce od 1.6.2023 takže se mi to nějak spojilo )) asi MDD a ty děti u učitelky si to prostě nějak spojilo. :D
@ Mionix « sob 5:59 pm »
@CrazyBull,  pardon, ale o MDD si nic nepamatuji, zkuste připomenout. @Clusive,  určitě bude. @Relly,  ano, bohužel to padá do spamu. Už v týdnu jsem to řešil s jedním hráčem.
@ Relly « sob 1:56 pm »
Tak vyřešeno. Chodí to do spamu 🥹
@ Relly « sob 1:50 pm »
Nejspíše nechodí maily na povolení secure. Nemohl by na to nekdo prosím mrknout?
@ Clusive « sob 12:16 pm »
Též bych se chtěl zeptat, jak to vypadá s výročním eventem, aspoň nějaké minimální info, díky. :-)
@ NedGabriel « sob 11:46 am »
Bude letos Kazmadán ?
@ CrazyBull « sob 8:59 am »
@Mionix,  Kontrolní otázka ví se něco o eventu na MDD? Pokud si vzpomínám tak byl každý rok nebo se pletu? Děkuji za info.
@ KynutaBuchta « ned 11:17 pm »
<3
@ ShienZhao « ned 10:52 pm »
Yeees
@ kovardominik « ned 10:51 pm »
je to tam
@ Hakan « ned 10:51 pm »
@Saggitarius,  Tady někdo poctivě sledoval
@ TheDobbyk « sob 9:22 pm »
jo helma by byla :D ale lvl asi neni
@ cleo « sob 8:38 pm »
@TheDobbyk,  musíš mít entariánskou helmu +9 a mít lv vyšší než moby
@ TheDobbyk « sob 8:07 pm »
Nevim kde je problem
@ TheDobbyk « sob 8:07 pm »
Jak funguje to potlaceni agresivity monster? V cido po mne jedou :D
@ Saggitarius « sob 4:51 pm »
Samozřejmě, to bylo semifinale #pijtesrozumem: https://www.ekura.cz/herni_ucet/voucher ... -do-finale
@ KerkyzAfterky « pát 3:43 pm »
@ Ponycious « čtv 11:05 pm »
ale my přece postupujeme do semifinále :(
@ TomasFoxx « čtv 9:12 pm »
@Mionix,  taky upravit minimapu v tý nový mapě na války
@ Mionix « čtv 7:42 pm »
@gagefranjo,  Mělo by být přegenerováno. Pokud se zobrazuje stará mapa, F5 by mělo pomoci.
@ Mionix « čtv 7:29 pm »
@gagefranjo,  co konkrétně? Změnil se snad jen hrad.
@ gagefranjo « čtv 2:18 pm »
Kdy bude hotový nový atlas pro entarian už se vi?
@ Mionix « čtv 11:30 am »
@Elear,  víme. :-D @Hakan,  prověříme. Případně na příště upravíme.
@ Hakan « čtv 10:15 am »
A sice jste oddělali plto u veteše ale zapomněli jste na jeho místě neviditelnou zeď :think:
@ Elear « čtv 10:01 am »
Zabudli ste pridaŤ brany do hradu :)
@ KerkyzAfterky « stř 2:34 pm »
už to jde, díky
@ KerkyzAfterky « stř 2:26 pm »
díky bohu, už sem myslel, že sem jediný :D
@ TomasFoxx « stř 2:18 pm »
https://ctrlv.link/pMrm hazi to toto a prej nejsem jediny
@ TomasFoxx « stř 2:17 pm »
nejdou logovat postavy, help
@ Pajik « pon 7:53 pm »
jojo, přesně ten ;)
@ Trubice « pon 7:08 pm »
@Pajik,  Myslíš tenhle ? Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem
@ TomasFoxx « ned 10:58 pm »
@Mionix,  to já nepoznám, nevim kolik jsem jich měl :D
@ Pajik « ned 10:45 pm »
@Ezzo95, v 99,9% půjde o článek 5
@ kovardominik « ned 10:01 pm »
je jich hodně no
@ Ezzo95 « ned 9:22 pm »
co si predstavit pod porusenim podminek pouziti. za co ti lidi dostavaj bany? :D
@ Ezzo95 « ned 9:22 pm »
ahoj
@ Medvidek « ned 2:11 pm »
Ahoj, slang - u každého vlákna pod jeho nadpisem je ikonka odpovědet. Klikněte na ní a zjeví se textové okno, kam můžete psát. :-)
@ Mionix « ned 10:34 am »
@TomasFoxx,  Ale huš. Radši si zkontroluj, zda máš bod do hodnosti na foru. ;-)
@ TomasFoxx « sob 6:53 pm »
@Mionix,  na forum přeci
@ Mionix « sob 6:28 pm »
@slang,  To záleží, kam ho chcete vložit? :-)
@ slang « sob 2:54 pm »
potřebuji poradit jak napíšu přispěvek na forum děkuji
@ Annatar « sob 1:04 pm »
A kdy zase zprovozníte arénu? Protože při téhle obtížnosti tam nikdo nebude chodit dalšího pul roku
@ Mionix « pát 12:29 pm »
@cleo,  Mělo by být opraveno při dnešní ranní údržbě.
@ MoCKeR « čtv 10:20 pm »
😎
@ cleo « čtv 7:54 pm »
@Mionix,  nefunguje ducha plamene
@ Mionix « čtv 6:43 pm »
:lol: tak kdo tipoval vítězství Rakouska nad Finskem 3:2? Koukám, že Loupežník byl kousíček. :up:

Who is chatting

offline Makarov