„Prošel jsem už kus světa. Viděl jsem země bohaté i chudobné, země nově vzniklé i takové, které zde jsou již stovky let. A i když jsou vzájemně odlišné, mají přeci jen něco společného - všechny mají nějaké své tradice, svátky, něco co uznávají, uctívají nebo jen ze zásady dodržují. Já příliš toho času na povídání na cestách nemám, ale nějakým těm řečičkám se zákazníky nebo kolegy obchodníky se vyhnout nedá. Čím víc se blíží konec roku, tím častěji se lidé zajímají o všemožné tradice z jiných krajů. A taková znalost tradic se mi v povolání hodí - je důležité znát prodávané předměty, abych mohl lépe přesvědčovat k jejich koupi.
Ke konci měsíce se vydávám k hranicím císařství. Budu prodávat vosk, svíčky, nožíky, povezu s sebou i pár dýní a jiné serepetičky. Možná Vás to překvapí, ale ne všude něco jako Halloween nebo Dušičky znají. A když jsem nad tím tak uvažoval, ani já pořádně nevím, jak se k nám třeba ten Halloween dostal a proč s ním jsou spojeny právě tyto různé předměty, nebo proč v tomto období zjevuje obávaný fantom... Víte to někdo? Nejsem zdejší rodák, takže pokud se tu kdy nějaká historie vyučovala, šla úplně mimo mě.“
„A víš Ty co? Udělám Ti nabídku. Když mi povíš, proč se na Ekuře Halloween slaví, dám Ti provizi z každého prodaného kusu a přivezu Ti nějaký vzácný předmět z trhů. Odměna bude úměrná tomu, jak moc mi Tvůj příběh pomůže v prodeji!“
Vytvořte Ekuře část příběhu o tom, jaké má Halloween u nás kořeny (myšleno ve hře). Vznikl u nás? Dostal se k nám z jiných zemí? Proč je symbolem tohoto svátku dýně a jak souvisí s tímto datem Fantom dýňák nebo Pirát Tanaka?
Své příběhy posílejte prostřednictvím soukromé zprávy [BA]Avery do 31. října 2016. Jeden vybraný bude následně odměněn hodnotnou cenou ve hře.
Vyhlášení proběhne do týdne od ukončení soutěže (tedy do 7. listopadu 2016). Hodnotit bude tým fóra Ekury. Vítězný příběh bude zveřejněn spolu s vyhlášením. Autor může na žádost zůstat anonymní.
Pro inspiraci se můžete podívat, jak se na Ekuře Halloween slavil v minulých letech:
„Tak jsem konečně zpátky, úspěch byl fenomenální, musím říct. Vybral jsem si nakonec dvě historky o vzniku Halloweenu a sledoval, která je oblíbenější. Těžko říct - zaujaly vždy obě. A jelikož šly obchody dobře, můžu autory odměnit nejen sto dukáty, ale také cennými dary z trhu.
A já Vás o ty příběhy nepřipravím, přečtěte si je níže.“
Mionix píše: @Suko201, "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@Suko201, "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@Nonepovideeej, Nejdou, jediné co jdou jsou z truhel. Ty co jsou z kalendáře se nově nastavovali neprodejné. Aby si nedělali hráči 100vky účtů a pak to neprodávali.
když tu máme soutěž ke dni tance, všimnul si někdo že není ani jeden tanec při kterém by si postava s mečem v ruce neusekla hlavu a všechny ostatní části těla (kdyby to šlo samozřejmě)?