Stránka 1 z 2

Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 14:18:48
od OncheEnon
Zdravím,

Mám otázku zda se dá hrát Mentál v cido, mám v plánu dělat PvP Mentálku ale říkala jsem si jestli má cenu dělat si na ní výbavu do Cido (Ať už na exp či drop na 109 lvl) případně jak by taková výbava měla vypadat? :think: :D

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 14:34:52
od Ade
Ahoj,

do Cidonie je víceméně jedno jaká to je postava. Všechny postavy můžeš použít v proměně což je nejlepší alternativa do Cidonie. Málo kdo chodí do cido bez proměny a pokud jo tak je to nějaký WP a nejsem si jist, jestli se dokáže vyrovat výdělku s proměnou.

Ideální level je něco kolem 138lv +- ,ale i s tou 109lv to půjde jen nebudeš mít dračí brnko, ale třeba BS to bohatě stačí. Hlavní je mít co nejvíc ZB a převzít a taky hodně % na ještěry. Na nějakou magii a šípy se vykašli protože ta není vůbec potřeba. Další věc co potřebuješ je mít 101% buff. Někteří říkají, že čím větší buff tím méně ti berou. Já osobně mám 101% do cido a jsem spokojenej. Do proměny také potřebuješ co největší rychlost útoku takže spodní obrany ve všech věcech měj 5 rychlost útoku a 10% na příšery a zbraň jedině žraločku.

Kdyby jsi měla i další dotazy klidně se ptej ;)

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 14:51:38
od OncheEnon
Díky za bleskovou odpověď

Buff mám větší než 101% tuším že snad nějak kolem 104% bez elíku a bez taveb

Mám v plánu tam jít hned jak bude 96lvl(pokud teda nebyla nějaká změna, vím akorát o tom že již nepotřebuji CB pokud se nepletu) a tam pak doexpit na ten 109lvl

Ještě by mě teda zajímalo jaká kulička proměny bude nejlepší?Záleží na nich?A talismany?Drop a průmka nebo stačí jen průmka?
A výdělek na tom 109lvl?Chápu že se to nevyrovná Swampu ale to pomalu snad žádná jiná oblast (Swamp je pro mě spíš jak směna v práci než zábava a krom Kerindoru by to chtělo nějakou změnu tam buď mám smůlu na otevrání úlomků nebo mě to ten den zrovna nějak netankuje)

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 15:09:06
od Lejno
Ja osobne teda nesuhlasim s tym, že šípy tam nepotrebuješ. Na postavách bez karmy mi to velmi pomohlo, ked som natočili šípy a hlavne vyhnutie sipom. Hlavne ked ty nebudes mat prumku, tie sipy budeš cítiť. Takže schylko, zlate nahrdlo, mozes do helmy dať 15vyhnut + 20 jaster, otravu na plastovanie nepotrebuješ ked sa podarí aj do bot.

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 15:51:20
od ddavidd
Tak ako Lejno píše, šípy na takej postave budeš poznať moc... u mňa to bol na ninjovi bez karmy rozdiel medzi "môžem plašťovať na kopci" a "nemôžem plašťovať ani pod kopcom" a to som len vložil schylko a vykoval zlatý nárdelník (v helme ten bonus nemám no :X )
Došiel som tam mysliac si, že mam peknú výbavu, lebo vraj tam ide len o dmg, ale tí magovia berú 500-600 v pohode na ten prunik, tak to ide rýchlo dolu, hlavne keď ťa mobky zhodia na zem a nevieš sa postaviť a sekať. Ako alternatívu k prumke máš vodko +9 ktoré ti dá 5% odolnsti, vezmi cisarský štít+9 ak sa dá, každé šetrenie HP dobré aj to nablízko, obzvlášť keď budeš na tej zemi, šetrí to požehy a premeny (a ktovie, možno ak ťa missne nablizko, ťa nezhodí, netuším, rád si nechám aj ja poradiť) topánky z entu s peknou RU, pritočiť vyhnutie šípom ak nebude v základe. Náramok bude bielozlatý, náušnice ebenové (aspoň mne viac vyhovujú), náhrdelník zlatý, helma zrejme kalenka, to brnko vodko, ale dá sa to aj v BSku určite alebo pripadne shell a bude aj brnko na swamp keby náhodou, hlavne schylko+6 a dávať to nebude žiadny problém.

Premenu máš na výber asi len jedinú, prašivca, je to lacná premena, ale netuším ako to seká v cidonke. Potom už sú tu len tie malé premeny na ezoterikov, poddaných a podobne, pri tých premenách nepotrebuješ mať tak moc RU zase, to je hlavne u premeny 120-130, takže nemusíš točiť všade 5/10 ako bolo písané, to si doladíš podla potreby.
Talizmany na poškodenie, prumka/príšera/sila, čokoľvek.
K zárobku... swampu sa to rozhodne vyrovná, dokonca ho prekonáva u mňa, akurát záleží od miesta kde dropuješ, a od trošky šťastia


E: Rozdiel medzi buffom 114% a 102% vôbec nevidno

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 16:01:10
od OncheEnon
Díky všem za názory :)

Poslední z mých pár otázek jak velký je teda rozdíl mezi kuličkou (Poddaný 30lvl a Prašivec tuším že 100lvl) v DMG? Je to hodně znatelný? V poměru tý výbavy 10%Monstra 5RÚ a 10/75?

A přibližná cena tý výbavy? Mám už něco málo našetřeno (čti 20kkk) aby pak na mě nějaký borec nezačal že za set bude chtít 50kkk když reálná cena bude třeba 30kkk

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 16:11:38
od ddavidd
Tak v prvom rade budeš do spodných bonusov točiť 8 sila alebo 5 RU, 75 útok nemá žiadny vplyv.
V druhom rade si treba uvedomiť, že budeš mať level 109, takže zdobenky +8, ent botky max +3 takže set nekúpiš tak ľahko, asi vôbec. Budeš to musieť kupovať po kúsku alebo vyrábať, na výrobu to až tak drahá výbava nie je, keri chodievaš ako si spomínala, strepy na vylepšenie by byť mohli, na +8 to je hneď.
Premenu si asi budeš musieť kúpiť a skúsiť, aj tak pravdepodobne skončíš u prašivca, je to najlogickejšia voľba podla mňa.

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 19:17:21
od Lejno
Len dodam, ze enta boty sam pouzivam +1, tam +9 nie je potreba a tie zozenies lahko, šperky bude treba vyrobiť, ale natočiť to uz je minimum, do tej cido nic specialne nepotreba

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 19:18:43
od schvarz
Nejlepší proměna je zloduch. A já nesouhlasím se šípy. Nemají u mě vliv. Mám úplně shit výbavu a dávám kopec s klidem.

Re: Mentál Cido

Napsal: pon 07. zář 2020 19:28:04
od RAMHH
Ja bych to upresnil, velmi se hodi vyhnuti na sipy, ale odolnost ne, ta je navic.