Příspěvek
od HelloWorld » pát 23. říj 2020 16:50:03
Ahoj,
15kkk je určitě dostatečné pro rozjetí slušného dropa, kterým budeš dále vydělávat na PvP. Zde bych nechal rozhodnutí na Tobě, zda se chceš vydat cestou swampu, nebo kerindoru.
Ke Kerindoru - výbava je určitě dražší, než drop+buff do swampu. Výdělku se dá dosáhnout +- stejného na obou mapách. V Kerindoru je drop z úlomků náhodný. Tudíž se může stát, že Ti po 2h v Keri padne drop za pár set kk, nebo i pár kkk. Osobně mám rád hazard, ale když se jedná o výdělky, tak jdu radši na jistotu - tedy swamp.
Ke Swampu - zde mi přijde, že si spousta začínajících hráčů neuvědomuje, jak málo vlastně stačí k dropování na dané mapě. Jediné co je potřeba, je buff nad 100% a dostatečný dmg na moby, které budeš kosit. Např. na množení na ezoterikách jsem měl dmg kolem 14,5 - 15,5k a přišlo mi to jako ideálka na množení. Ten dmg na daných mobech ale rychle vychytáš po chvíli testování - pokud se moc množí a začne se sekat PC, máš malý dmg a naopak, pokud je budeš rychle zabíjet a nebudou se stíhat množit, je potřeba dmg snížit.
Pokud se tedy rozhodneš jít cestou swampu, rozhodně bych neinvestoval veškeré peníze do výbavy. Na 100% buff potřebuješ 5x int talík + elík (tzn 2x věc s 2x talíkem, každá stojí kolem 800kk a 1x věc s jedním talíkem za cca 200kk), při připočtení financí na natočení spodních bonů na 8 int a 12 int do zbraně a štítu, by ses neměl dostat nad 2,5kkk za komplet výbavu na 100% buff.
K výbavě na dropa - je skutečně jen potřeba již zmiňovaný správný dmg. Tudíž bych se snažil mít všude ve spodních bonech 75/10 a zbytek damage ladíš převážně v % bonusech na danou rasu. Rozhodně nemá smysl přeplácet např. za zbraň s 20% na rasu. Po chvíli ježdění do swampu zjistíš, že s obyč výbavu potřebuješ kolem 40-60% na rasu a to se dá lehce natočit do helmy, naušek, štítu, náramku.
Výdělek se dá samozřejmě zvednout i talíky na yang/drop, do začátku ale není potřeba. Osobně jsem neměl problém při začátcích swampování vyvézt 1,2 - 1,5kkk za swamp s bonusy od krále, i když jsem měl pouze 60% na yang (20% ve štítu, náhrdlu a botách).
Pokud si poskládáš výbavu, která bude splňovat výše vypsané bonusy, tak zjistíš že se o moc velkou investici nejedná a máš dropa, se kterým můžeš kdykoliv vyrazit do swampu a odnést výdělek v čistých yangách, který je převážně vždy stejný, oproti Kerindoru.
Sám bych doporučil cestu swampu. Byť je to mapa, na které po nějaké době omrzí množení, jsou i jiné možnosti výdělku. Tedy meteory 105+ přímo ve swampu, nebo plnění expertních knih misí od 120. I co se týče poměru investice/výdělek, tak mi přijde že swamp je na tom velmi dobře.
K PvP se vyjadřovat nebudu, neboť sám zatím PvP výbavu nedělám. Ať se ale rozhodneš jakkoliv, rozhodně bych nějakého dropa udělal. Přeci jen 15kkk není nevyčerpatelná pokladnička a když je nastrkáš do PvP, tak kde budeš vydělávat? Musel bys dělat malýho dropa, pachtit se v metinlandu a přitom jsi už dávno mohl swampit a vydělávat miliardy na vysněnou výbavu.