Stránka 1 z 1

Obecně Ekura - názor, a další ...

Napsal: pon 26. zář 2022 8:14:13
od Medvidek
Ahoj,

to co mě vede k založení tohoto vlákna jsou nesutálé neshody nejen v chatu, ale i jinde na foru. Začnu obecně, svým postojem, sice medvídka, ale i ten si rád hraje ....

Administrátorský tým = jeho členové jsou dospělí jedinci. A proto na prvním místě je vždy respekt, i když s nima nesouhlasím. Ale vždy musím mít na paměti pár věcí - to co zde vlastním je jen a pouze můj čas. Ale nikdy nic víc! A pokud budu hrubý na kohokoliv z ad. týmu, bud skončím banem, nebo pro mnohé ještě hůř. ztratíme tak možnost dozvědět se aspon trochu co se chystá.
Mnohdy jsou to interní data - protože jak se říká - konkurence nikdy nespí. A my místo toho, abychom si vážili techto lidí, kteří mají i své osobní zájmy, jak např, vlastní rodinu či přátele, a přesto si musí najít čas být tady s náma, pak odměnou od nás je jen kritika a urážky. Ale objektivně - mnozí zminují např, Sagitariuse - tak jednak je to největší hvězda v naší galaxii a pak snad přezdívka člověka, a když si pročítám, co mu kdo v chatů píšete ... Tak, to je jen a pouze k zamyšlení .... .

O hře jako takové - tato hra tuším jako novinka vyšla někdy v roce 2004/5. A jelikož já mám matematiku rád, i když sem z ní vždy propadal, pak si spočítám, že 19 let stará hra, založená na jistém engimu, který je omezen, asi nebude moci konkurovat těm nejmodernějším on-line hrám.
A přesto jako jedna z mála vydržela těch 19 let a možná dalších 19 let i vydrží. Což je skutečně rarita.

Podobné hry jako Ekura - s rozlišným obsahem jsou bud přeplacané, nebo nudné svým obsahem, že hráče po půl roce přestanou bavit. A to i k vůli tomu, že ad. tým není až tak nakloněn k nám hráčům, a tvrdě postihuje co je mimo pravidla. Zde je to podle mých představ. O problémech se diskutuje, a je vidět i snaha to nějak řešit, bez zbytečných postihů - protože i tuto hru tvoříme my všichni - úplně všichni :-)

Ekura se může podle mě i nadále rozšiřovat, otázka vždy bude - kolik to ale ve vžsledku bude stát peněz, a jestli se to vyplatí. Osobně si myslím, že chybí jakýsi propracovanější příběh - nejen ten hráčský, ale i příběhy různých bossů - NPC apod. Tohle se asi rozšířit nechá. Ale bez animací, ozvučení.

Vzpomínam často na doby, kdy jako hráč jsem používal při průchodu dungeonů čtverečkovaný papír a tužku. Dnes je to automaping. V single hraní to je super věc, ale v on-line? K tomuto třeba mám své připomínky. Naopak bez automapingu záleží vždy na hráčích jak se dohodnou a kdo zná dotyčné lokace ... pak se dohodnout a jít pařit.

Spousty z nás si říká - tohle se málo leskne, támhleto je na nic, protože to má ošklivé barvy - prostě mnozí z nás chtějí po starší hře nemožné ....

Problémy má každá on-line hra. Ůplně každá - a zde je vidět, že se o hru starají velmi dobře, téměř každý týden nalézáme opravy, nalézáme updaty aby tato hra mohla fungovat i na těch nejnovějších sestavách. A poděkování? :-) :-) :-)

Závěrem bych chtěl jen připomenout - hrajeme si každý(á) z nás protože chceme. Nekažme prosím hru jiným. Když mě to nebaví - vypnu hru a jdu dělat něco jiného ... . Osobně bych tedy závěrem měl takovou divnou věc:

Tahle hra se totiž odvíjí ne podle naprogramovaných instrukcí - ale podle nás - hráčů a hráček - je to totiž na nás, jakou si tuhle hru uděláme - bud se budeme dohadovat o nesmyslných věcech, které stejně nikdy sami nevyřešíme, napadat ty, kteří se trápí s chodem hry, což je vždy při nových eventech apod. jelikož zažité a fungující věci se po přidání nové věci většinou neschodují a kopou se navzájem ...

Shrnutí - mě u této hry chybí příběh, ale ten příběh v této hře můžeme také psát my sami :-) Pokud se vám zdá tento komentář zbytečný - pak je zbytečné na něj reagovat, jelikož tím se potvrdí jen to že můžu mít pravdu. A pokud i přesto budete reagovat jakkoliv - Potom se ale vůbec nic nezmění .. Jelikož je rozdíl mezi komentáři hráčů a těma kdo mají přímou odpovědnost za chod hry. Příště tento komentář doplním několika příběhy pár nicků - kteří mají podobný spisovatelský talent jako já, a reagují vždy s pravidlem - tebe tu nechci ,,, nepiš - protože já já já - a já sem Bůh. A patří mi to tady ... Tím začíná příběh Bossů ve hře .. a bohužel nikdy moc dobře nekončí .... :-)

Hodnocení hry - 9/10