Zdarec, upřímně budoucnost Ekury moc růžově nevidím. Ve zkratce, server drží hráči, kteří tu hrají xy let, mají našlapané účty a těch nových hráčů je tu jak šafránu. Novinky vesměs žádné a když už nějaké jsou, tak hlavní podstatou je, že se něco přidá do IS. Například ten poslední "update" arény, po kterém se na ni lidi vykašlali a z arény, kde se vždycky mačkalo 50 lidí, kteří se tam chtěli dostat je aréna, do které se přihlásí 15 lidí a dojdou do 4. kola

Server je prostě už hodně rozjetý, není tu žádné lákadlo pro nové hráče, které i kdyby se chtělo udělat, tak většina "stálic" bude prskat, proč to někdo má lehčí, když já před x lety sem to musel dělat takhle a bla, bla, bla... Upřímně já mám teď postavy na karmách, dělal sem sám 4x herbaření P, ent bio, bio na x postavách, zručnost na P.... a řeknu to takhle, účet sem založil 30.3.2020, kde jsem začal od 0 a udělal sem si velice slušnou výbavu atd. nicméně než sem udělal výbavu, než sem udělal pvp výbavu, než sem nasbíral tsantsy ve středních válkách, než sem naexpil na 160.... jsou to tři roky a měsíc a tu postavu už rok nepoužívám, protože tam mám karmy, které odevzdávám, protože nemám čas hrát ekuru jako full-time job a tudíž fakt nechci chodit denně dropovat karmy a odevzdávat karmu každých 6 hodit, vstávat kvůli tomu brzo ráno a chodit spát pozdě v noci, jen abych to neměl za rok, ale třeba "jen" za tři čtvrtě roku... Je to prostě smysl nedávající systém, který existuje jen proto, aby Ekura byla pořád ten "těžký" server a proto, aby to náhodou neměl někdo lehčí. Nikdo dneska nebude hrát hru, kde si skoro musí vzít dovolenou, aby si udělal svůj účet... do toho všeho odevzdávání máš prostě války v tenhle čas, arény v tenhle čas, to fakt abys u toho seděl nonstop a když chodíš do práce a nestíháš válku, tak buď můžeš půjčit někomu postavu, aby za tebe chodil PvPčkovat, což je supr, když "rok" vyděláváš x-set kkk na PvP, které sám nevyužiješ, protože válku nestihneš a nějaká PvP mapa se svým interním systémem, proč by to někdo dělal, že jo.... takže si můžeš dát PvP třeba s nějakým frajerem u skladu a když si dáš tisíc soubojů u skladu, dostaneš vedle jména ikonku tří zkřížených mečíků, to je supr, ne?

Dřív tu bylo víc nováčků, protože se tak nehlídaly obchody za real (ano, děje se to!!!!) a prostě někdo si chtěl zahrát, přeskočil začátek, koupil si účet, zahrál si a buď pokračoval nebo to prodal jinému frajerovi a ti lidi se tam točili, pak se to začalo hlídat, asi aby lidi spíš kupovali za SD, ale jediný efekt si myslím, že ti lidi řeknou: "Ok, seru na to, zahraju jinej privát" Takže o SD přijdou tak jako tak a navíc i o hráče... Pointa toho celého je, že dneska se každej může s prominutím vysrat na to, aby tady dělal dva roky postavu, která vůbec bude konkurenceschopná.... navíc když karma třeba sama o sobě už nemá cenu (např. účty s rupnutými chitinkami) a taková postava stojí prd, ale když si chceš postavu udělat sám, což by měla být podstata té hry, tak to nechceš jako
To jsem se rozvášnil, je to prostě můj osobní pohled na dnešní ekuru, na forko se píšou návrhy a kromě nějakých drobností sem snad neviděl, že by se z nich něco zásadnějšího udělalo a je jedno i kdyby tam hlasovalo 500 lidí. Mám tu dost slušné účty a věci, ale kdyby se dneska smazal server, tak se asi ani nenaštvu a to jsem člověk, co hraje metina od r. 2010 a vlastně je to taková jediná hra, co na PC hraju nějak pravidelněji (teď už ani tolik ne). Bohužel, je to smutné, řeší se to tu pravidelně, ale nic tu nevymyslíme. Pokud Ekura nedostane nějaký nový svěží vítr, nevymyslí způsob, jak nalákat a adekvátně zvýhodnit nové hráče, udělat nějaké větší pvp akce než válku říší a invazi, které se účastní 5 lidí, tak se obávám, že může být za rok, dva konec, ale ne třeba ve smyslu toho, že by se server vypnul. Ale že tam bude pár aktivních lidí a bude to takový ten dead server, ačkoliv bych si to nepřál, tak to k tomu pomalu směřuje. Snad sem ti alespoň trochu odpověděl a pomohl