PET systém na Ekuře - Návrh od hráče

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.

Souhlasil/a byste s přidáním PET systému do hry?

Souhlasil/a bych
42
55%
Nesouhlasil/a bych
28
37%
Je mi to jedno
3
4%
Jiné (uvedu níže)
3
4%

Celkem hlasů: 76

LittleNessa
Lv.2
Lv.2
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: PET systém na Ekuře - Návrh od hráče

Příspěvek od LittleNessa » pon 28. črc 2025 20:27:42

V první řadě bych chtěla pochválit kreativní nápad, který tu sice už několikrát byl, ale bylo to ve formě ,, chci ve hře PETA ", ale nebylo k tomu téměř nic napsané ... Tohle vypadá, že nad tím alespoň někdo přemýšlel .. Podle mě se EKURA dávno cesty ,, chceme být odlišní " zřekla ..

A nikdo neříká, že to by to bylo na chlup stejné jako to známe z jiných privátních serverů této hry.. Právě proto je tu možnost cokoliv napsat aby každý něco málo přidal a navrhl..

Teď tedy k návrhu ... za mě je to super nápad a zase by na té hře bylo co dělat, ale nesouhlasím s jistými body.
- Např 4 druhy mazlíčků mi přijde moc - vzhledem k možnosti jaké by mohli mít bonusy .. Podle mě by byla lepší cesta pouze 3 a to PvP, PvM a nějaký který bude dávat např % na úspěch těžby, % na ulovení ryby atd.. tedy užitkový na tyto aktivity.. ( Dobré na to, že se lidé při výkopu např okouzlení nemusí spoléhat jen na zvolený bonus z války říší.

-Vzhled mazlíkčů ... pokud by tento systém schválilo vyšší vedení EKURY .. určitě by bylo lepší propracovat jiné příšerky než ty z C3. Daleko zajímavější by byl mazlíčci podobní finálním bossům různých map z ekury. Např Keskiro, Askero, Zorn, Oseus, nebo bosové z rokle např.

Určitě by se dalo ladit daleko více věcí a určitě to není práce na týden, takže držím palce ať se vám do toho povede zapojit co nejvíce lidí a třeba někdy ...

Bohužel tady cokoliv měnit a prosadit je problém což všichni kdo chodí na fórum tak nějak víme ..

V závěru děkuji Tomori za prezentaci, kterou sem vložila od hráče...

PS: srabe, stejně to všichni ví :inlove: :shinsoo: :D :D
Obrázek
xNESSAx
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
120k min +
Shinsoo
109Lv
20k +
105Lv
9
G8
P
30
G10
P8

kovardominik
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 395 poděkování
Dostal poděkování: 101 poděkování

Příspěvek od kovardominik » pon 28. črc 2025 21:01:09

V zásadě proti úplně nejsem. Líbí se mi systém expení, je to na déle ale proč ne. Ale krmit peta každé dva dny bych fakt nechtěl. Za mě by úplně stačilo kdyby to bylo jak u koně.
Od začátku věrný shinsoo :shinsoo: Jsemsura9 (156)

Můžete mě zničit, ale nikdy mě nezlomíte !!! já půjdu pořád dál..... :fight:
Spoiler:
Jediný bojovník za Shinsoo v olympíjském víceboji (dělené 1. místo) :fight:
1. místo - 9x
2. místo - 7x
3. místo - 5x

Lelaion
Lv.1
Lv.1

Příspěvek od Lelaion » stř 30. črc 2025 0:50:58

Návrhu bych se úplně nebránil, až na nějaké Úpravy.

Možnost nastavit aby se mi nezobrazovali pety ani moje, ani ostatních hráčů.
Možnost nastavit aby se ostatním nezobrazoval můj pet.
Možnost přeskočit tu 24h čekací dobu na expení skrze vip pečeť.
Možnost hodit ten amulet do nějakého slotu ve výbavě, nech se to nemusí po každém portu/smrti znovu zapínat.
Možnost dělat všechny 4 pety na jedné postavě a zároveň možnost expit je všechny 4 ve stejný den - např. že bych si u pacholka vybral kterého chci expit a po splnění úkolu mít možnost rovnou začít další úkol na dalšího peta - udělat tabulku po rozkliknutí úkolu vývoj zvířete, kde si vyberu kterého chci expit.
Možnost pety přehazovat přes sklad na libovolné postavy, kde taky půjde nasadit a používat.
Úkoly na expení peta udělat na způsob, aby se to dalo udělat do 5-ti minut, nevidím důvod, proč by to mělo trvat déle, když bych to měl dělat 160x a ještě k tomu na 4 různé pety pokud bych je chtěl všechny.
Nějak překopat krmení peta, ideálně to prodloužit na týden, ať se to nemusí řešit každé 2 dny, případně to zlevnit, dávat každé 2 dny 25 krmiva je trochu moc, pokud to je tedy myšleno tím že mládě má jen seno, xxx mrkev a dospělý ženšen.
Pokud tam bude možnost nějak to krmení obejít přes SD, tak z toho rovnou udělat prémko, nech si to lidi kupují dle vlastního uvážení na 1-30 dní, krmením by se to prémko dalo aktivovat, ale ne prodloužit.
Oživení udělat stejné jako u koně skrze jezdeckou propustku, když mi kůň vydrží týdny/měsíce bez jídla a můžu ho oživit skoro zadarmo a pet by mi zahynul za 3 dny, tak je blbost, aby to chtělo hromadu blbostí, nebo dokonce 200sd. Po oživení ať vydrží třeba 10m, a ať se to dá oživit jednou za 2 hodiny, aby se tím nedalo obcházet krmení.
Získání samotných petů udělat co nejjednodušší - když už to bude expení na půl roku, tak není důvod dělat to složité samotné získání peta, klidně bych tam dal úkol od pacholka, rozbij 5x kámen 5-20 podle toho jestli chceš čuníka nebo psa a dostaneš amulet.

Co se bonusů týče.
ZB zní hezky, ale nemyslím si že bude moc lidí co to využije, protože do pvm je oproti ostatním k ničemu a do pvp předpokládám, že taky značná většina bude radši hrát bonus na lidi, radši bych namísto toho viděl bonus na obranu proti všem charům, ať se to dá lépe využívat v pvp a nedá se tím zvyšovat obrana v entu, kde se dá nahnat už tak dost.
Bonus za exp asi nikdo neodmítne, díky generacím se něco expí pořád, takže tam bych s tím neměl problém.
Bonus na lidi je za mě blbost. Rovnou bych ho nahradil něčím úplně jiným, co by vůbec nepřidávalo dmg do pvp a zároveň nějak moc neovlivnilo fungování v entu. Nenapadá mě co, tak bych tam klidně napálil něco úplně mimo co mi třeba zmenší čekací dobu na všechny aktivity o 1-10%, od klikání zahrádky až po generace.
Bonus na příšeru může být, ale zase bude třeba sahat na ent, aby to tam neudělalo moc velký bordel. Pokud 10 příš přidá u bm třeba 1k dmg, tak nastavit obranu potvor, tak aby to bralo třeba o 500 méně, podobnou změnu udělat pro hráče proměny a tu změnu přidat třeba 2 měsíce po přidání petů, aby byl čas se na to připravit.

LazyMole
Lv.1
Lv.1

Příspěvek od LazyMole » stř 30. črc 2025 7:39:06

Návrh na pety se mi obecně hodně líbí, ovšem mám menší návrh na úpravu jako dlouholetý hráč všemožných MMO. V každé hře mě a XY lidí, nesmírně bavilo sbírání unikátních věcí, které klidně zabraly hodiny/dny vůbec získat, natož vylepšit. Pro dlouholeté hráče, kteří nemají tolik co dělat ve hře, si myslím, že by to mohlo být zajímavé. Tím myslím získání petů a následné vylepšení.

Vytvořit více druhů petů, ať je na výběr ze vzhledu, které si vyfarmit, řekněme sada petů pro ZB podle náročnosti a úrovně 1 získat:
lehké -> divoký kanec (100 ZB)
medium -> skřetí ork (150 ZB) (swamp, nebo něco z Cido)
hard -> BOSS, tady např. velká pouštní želva (200 ZB).
Moc rád bych řekl, přidejte peta, co bude filtrovat bordel ve swampu a metinlandu (sbírat co chci, vše kromě gearu, nebo jen knihy bylinky pruty) jenže to stejně nejspíš neprojde takže zůstanu u ibalginu na bolení hlavy z lootění :D

Tím by se do hry opět zapojila farma bossů ve větším měřítku. Každá úroveň peta by mohla být o něco lepší, aby byla motivace jít pro ty těžce dostupné s malým % droprate.

Teď k tomu maratonu – nudné expení na mobkách, aby lvl peta záležel jen na tom to denně lognout a udělat za 5 min quest… napadl mě „fuse“ systém petů.
Úroveň 1: divoký kanec přidá např. 100 ZB, pro vylepšení na úroveň 2 je třeba přinést např. „pečeť“ divočáka – ale 3×.
Pro úroveň 3 -> 5× pečeť, atd. atd., kdy např. na úroveň 9 (+9) je třeba 50 pečetí vybraného zvířete.

Ještě pro větší rozšíření výběru – vytvořit např. 15–30 miniatur již existujících mobek (nebo klidně nové!) s tím, že 5x lehké, 10x medium, 15x těžké.
Peti by mohli být univerzální při dropnutí a bonus si jednoduše zvolíme podle libosti, a v IS může být za 300–500 SD změna schopností peta. Nebo bonus náhodný při dropnutí pečetě.

Jednoduše řečeno, novým systémem lze oživit staré a zapomenuté věci, a tohle by lidi donutilo vracet se k bossům, kteří tam již 10 let stojí a čekají, než je někdo přijde sesekat :D
A co si budem – aby vedle mě běhala malá pouštní želva, co mi dává ZB? Nebo jiní sick bossové, co mi přidají bonus na příšery..? YES PLEASE!

Toto je pouze návrh, který mě napadl, pravděpodobně je to trošku přepal a chápu, že Ekura chce zůstat v tomto směru "jednoduchá a nepřeplácaná" Nicméně jsem se chtěl podělit s nápady. Věřím, ať se rozhodnete jakkoli, bude to pro Ekuru jen dobré ;)

Obter!vr
Lv.20
Lv.20
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 28 poděkování

Příspěvek od Obter!vr » stř 30. črc 2025 7:55:31

Já bych ocenil, když by PET fungoval jako buffer. Tj, expenim by se mu zlepšovaly vlastnosti, které by předával na postavu a fungovalo by to jako buffka (pomoc draka,požehnání, zrcadlit).
Asi budu v menšině, ale vždycky mě strašně iritovalo, že jsem musel mít zapnuté 2 postavy najednou. Ale vzhledem k tomu, že někomu nevadí hrát klidně 4 postavy najednou na dropovani (ent, 4x současně swamp,...), tak to je asi můj problém:)
Ušetřil by se tím teda další zapnutý účet a nemusel by se hlídat čas, kdy na sebe musíte hodit další buff.

Vydesenej
Lv.4
Lv.4
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Vydesenej » stř 30. črc 2025 14:34:51

Lelaion píše: stř 30. črc 2025 0:50:58 Návrhu bych se úplně nebránil, až na nějaké Úpravy.

Možnost hodit ten amulet do nějakého slotu ve výbavě, nech se to nemusí po každém portu/smrti znovu zapínat.
Možnost dělat všechny 4 pety na jedné postavě a zároveň možnost expit je všechny 4 ve stejný den - např. že bych si u pacholka vybral kterého chci expit a po splnění úkolu mít možnost rovnou začít další úkol na dalšího peta - udělat tabulku po rozkliknutí úkolu vývoj zvířete, kde si vyberu kterého chci expit.
Možnost pety přehazovat přes sklad na libovolné postavy, kde taky půjde nasadit a používat.
Úkoly na expení peta udělat na způsob, aby se to dalo udělat do 5-ti minut, nevidím důvod, proč by to mělo trvat déle, když bych to měl dělat 160x a ještě k tomu na 4 různé pety pokud bych je chtěl všechny.
Nějak překopat krmení peta, ideálně to prodloužit na týden, ať se to nemusí řešit každé 2 dny, případně to zlevnit, dávat každé 2 dny 25 krmiva je trochu moc, pokud to je tedy myšleno tím že mládě má jen seno, xxx mrkev a dospělý ženšen.
Pokud tam bude možnost nějak to krmení obejít přes SD, tak z toho rovnou udělat prémko, nech si to lidi kupují dle vlastního uvážení na 1-30 dní, krmením by se to prémko dalo aktivovat, ale ne prodloužit.
Oživení udělat stejné jako u koně skrze jezdeckou propustku, když mi kůň vydrží týdny/měsíce bez jídla a můžu ho oživit skoro zadarmo a pet by mi zahynul za 3 dny, tak je blbost, aby to chtělo hromadu blbostí, nebo dokonce 200sd. Po oživení ať vydrží třeba 10m, a ať se to dá oživit jednou za 2 hodiny, aby se tím nedalo obcházet krmení.
Získání samotných petů udělat co nejjednodušší - když už to bude expení na půl roku, tak není důvod dělat to složité samotné získání peta, klidně bych tam dal úkol od pacholka, rozbij 5x kámen 5-20 podle toho jestli chceš čuníka nebo psa a dostaneš amulet.

Co se bonusů týče.
ZB zní hezky, ale nemyslím si že bude moc lidí co to využije, protože do pvm je oproti ostatním k ničemu a do pvp předpokládám, že taky značná většina bude radši hrát bonus na lidi, radši bych namísto toho viděl bonus na obranu proti všem charům, ať se to dá lépe využívat v pvp a nedá se tím zvyšovat obrana v entu, kde se dá nahnat už tak dost.
Bonus za exp asi nikdo neodmítne, díky generacím se něco expí pořád, takže tam bych s tím neměl problém.
Bonus na lidi je za mě blbost. Rovnou bych ho nahradil něčím úplně jiným, co by vůbec nepřidávalo dmg do pvp a zároveň nějak moc neovlivnilo fungování v entu. Nenapadá mě co, tak bych tam klidně napálil něco úplně mimo co mi třeba zmenší čekací dobu na všechny aktivity o 1-10%, od klikání zahrádky až po generace.
Bonus na příšeru může být, ale zase bude třeba sahat na ent, aby to tam neudělalo moc velký bordel. Pokud 10 příš přidá u bm třeba 1k dmg, tak nastavit obranu potvor, tak aby to bralo třeba o 500 méně, podobnou změnu udělat pro hráče proměny a tu změnu přidat třeba 2 měsíce po přidání petů, aby byl čas se na to připravit.
Ahoj, píšeš „nějaké úpravy“ mě to přijde jako upravení všeho, jen aby se nemuselo ideálně nic dělat.

Se začátkem souhlasím, klidně bych byl pro aby se pet dal schovat a neukazoval se. I s tím ukrýt to třeba do výbavy, místo tam ještě je. Expení přes VIP pečeť proč ne, taky za mě OK. Možnost přehazovat pety přes sklad taky souhlasím.

Bohužel s ostatním už velice nesouhlasím.

Cítím z tvého komentáře spíš takové to: Jako proč ne klidně PETA ale, když to dnes přidáte tak ho večer chci mít na 160 a ideálně abych nemusel nic dělat.

Npř. Argument že by bylo třeba zlevnit krmivo, to jako myslíš vážně? Mrkev, Seno, Ženšen padají hodně a snad prakticky všude. Schválně jsem sbíral ve swampu za 1,5h jsem měl 30+mrkví a 30+ženšenu. Pak jsem dropoval v metinlandu tam jsem se dostal na 60+mrkví 50+sena 50+ženšenu, navíc na tržnici často vídám 200ks Mrkví za 20kk npř. (Samozřejmě by se cena zvedla, ale kdo nechce kupovat možností má opravdu desítky, kde si to dropnout).

Argument že peta oživím jen propustkou mi přijde jako blbost. Zase, proč? Ty byliny se dají jednoduše získat za výměnu propustky.

Získání petů udělat co nejjednodušší. Zase moje otázka proč?

Celkově mám z tvého přepracování prostě akorát pocit jo klidně přidejte peta ale ať nemusím nic dělat….

Toto nebylo cílem a myslím že by to ani pro samotné hráče a EKURU nakonec nic nepřineslo.

Cílem bylo:

Aby peta mohl dělat každý nezávisle na levlu a výbavě.

Aby bylo něco zas na nějakou dobu dělat i pro hráče co hrají již delší dobu a připadá jim že nemají co dělat.

Aby se využily věci, které se nepoužívají ale jsou dostupné pro všechny.

Snaha udělat to co nejjednodušším způsobem aby to bylo pro tým časově méně náročné než tvorby nových map a vzhledů.

Jak jsem psal již výše to celé tvůj návrh rozporuje a říkáš jednodušší, jednodušší, jednodušší..
Osobně si myslím že na tom návrhu není nic složitého, vše si můžeš dropnout, natěžit nebo pokud nemáš čas koupit.

Co se týče bonusů, tak jsem pro nechat je jen na nízkých % jako kosmetický bonus aby to neovlivnilo hru zásadně. Je ale třeba si přiznat že cokoliv se do hry přidá prostě vždy ovlivní ten dmg atd. To by se do hry nesmělo nikdy nic přidat viz. PUMA.

Tím jsem nechtěl říct, že počty daných věcí musí zůstat stejné, nebo stejné suroviny. Jen jsem chtěl upozornit na to že z tvého příspěvku mi vyčnívá jen to že vlastně to musí být tak jednoduché abys nemusel nic dělat. A to je za mě prostě jasné NE!
Pokud zvíře dělat nechceš nebo na to nemáš čas dělat bys ho samozřejmě nemusel ani bys ho nemusel expit každý den. Záleží na každém hráči jestli chce zvíře zvedat každý den nebo třeba jen jednou za týden.Na genereci také musíš čekat měsíc a je třeba odevzdávat oltáře.

Za mě bych rozhodně nechtěl něco co bude za chviličku hotové a nemusím nic dělat.
Naposledy upravil(a) Vydesenej dne stř 30. črc 2025 15:09:51, celkem upraveno 1 x.

PanModry
Lv.6
Lv.6
Dal poděkování: 114 poděkování
Dostal poděkování: 70 poděkování

Příspěvek od PanModry » stř 30. črc 2025 14:42:06

Ačkoliv je ekura jedinečná, že se nepřidavájí ruzne veci jako na ostatnich serverech, tak bych byl pro tuto možnost, tak jsem zminoval výše.
Aspon by hrači měli co delat v endgamu( ačkoliv se daji delat generace do nekonecna, ale od 12. to ztrací smysl pro boost postavy, jen je možnost si změnit char).
Já bych přidal možnost, jak vlastně peta získat. Byl to nějaký dungeon, pro všechny hráče. Např. jak jsou momentálně rozdelene valky risi.
Aby vlastně hráči měli co delat i v pvm, mě zrovna nebaví neustále entit kvuli vydělku. Mě Pvm baví, ale stále je to furt to samé. O Vanocich bylo podzemí. Které jsem zašel snad 300x a stále mě to bavilo. Takže bych rád uvedl možnost, aby se pet získal v nějaké mapě a nekrmil ho jako koně.
Když má být vyjimečný, aby přidaval bonusy, které se hodí postavám jako v pvm, tak pvp. Tak aby byl jedinečný a aby byla možnost získat všechny druhy, ne jen jeden na postavu. S návrhem stále souhlasím, jen bych to udělal jiným zpusobem( krom tech taveb).
Protože např. já, jakožto hráč, který hraje Pvp i Pvm, tak bych rád uvítal nějakou mapu, ve které by se získavali ti peti. Nemusí to byt zrovna vydělečná mapa, ale aby to byla jedinečná mapa, ve které padaji.

PS: díky hračum, kteří se mnou souhlasí
ObrázekPanModryObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek ObrázekObrázek
AurákJinno160PPP5/5Full
ObrázekPanModryyObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek ObrázekObrázek
DaggerJinno145G1PG81/5Full
ObrázekMalejArchObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek ObrázekObrázek
ArcherJinno160G5PM8
3/5
Full
Konec chatu
Jediny aurák bez chitinky a zasveckem 20 :roll:

Lelaion
Lv.1
Lv.1

Příspěvek od Lelaion » stř 30. črc 2025 17:11:47

Vydesenej píše: stř 30. črc 2025 14:34:51
Lelaion píše: stř 30. črc 2025 0:50:58 Návrhu bych se úplně nebránil, až na nějaké Úpravy.

Co se bonusů týče.
Ahoj, píšeš „nějaké úpravy“ mě to přijde jako upravení všeho, jen aby se nemuselo ideálně nic dělat.

Se začátkem souhlasím, klidně bych byl pro aby se pet dal schovat a neukazoval se. I s tím ukrýt to třeba do výbavy, místo tam ještě je. Expení přes VIP pečeť proč ne, taky za mě OK. Možnost přehazovat pety přes sklad taky souhlasím.

Cítím z tvého komentáře spíš takové to: Jako proč ne klidně PETA ale, když to dnes přidáte tak ho večer chci mít na 160 a ideálně abych nemusel nic dělat.

Npř. Argument že by bylo třeba zlevnit krmivo, to jako myslíš vážně? Mrkev, Seno, Ženšen padají hodně a snad prakticky všude. Schválně jsem sbíral ve swampu za 1,5h jsem měl 30+mrkví a 30+ženšenu. Pak jsem dropoval v metinlandu tam jsem se dostal na 60+mrkví 50+sena 50+ženšenu, navíc na tržnici často vídám 200ks Mrkví za 20kk npř. (Samozřejmě by se cena zvedla, ale kdo nechce kupovat možností má opravdu desítky, kde si to dropnout).

Argument že peta oživím jen propustkou mi přijde jako blbost. Zase, proč? Ty byliny se dají jednoduše získat za výměnu propustky.

Celkově mám z tvého přepracování prostě akorát pocit jo klidně přidejte peta ale ať nemusím nic dělat….

Toto nebylo cílem a myslím že by to ani pro samotné hráče a EKURU nakonec nic nepřineslo.

Cílem bylo:

Aby bylo něco zas na nějakou dobu dělat i pro hráče co hrají již delší dobu a připadá jim že nemají co dělat.

Snaha udělat to co nejjednodušším způsobem aby to bylo pro tým časově méně náročné než tvorby nových map a vzhledů.

Jak jsem psal již výše to celé tvůj návrh rozporuje a říkáš jednodušší, jednodušší, jednodušší..
Osobně si myslím že na tom návrhu není nic složitého, vše si můžeš dropnout, natěžit nebo pokud nemáš čas koupit.

Co se týče bonusů, tak jsem pro nechat je jen na nízkých % jako kosmetický bonus aby to neovlivnilo hru zásadně. Je ale třeba si přiznat že cokoliv se do hry přidá prostě vždy ovlivní ten dmg atd. To by se do hry nesmělo nikdy nic přidat viz. PUMA.

Tím jsem nechtěl říct, že počty daných věcí musí zůstat stejné, nebo stejné suroviny. Jen jsem chtěl upozornit na to že z tvého příspěvku mi vyčnívá jen to že vlastně to musí být tak jednoduché abys nemusel nic dělat. A to je za mě prostě jasné NE!
Pokud zvíře dělat nechceš nebo na to nemáš čas dělat bys ho samozřejmě nemusel ani bys ho nemusel expit každý den. Záleží na každém hráči jestli chce zvíře zvedat každý den nebo třeba jen jednou za týden.Na genereci také musíš čekat měsíc a je třeba odevzdávat oltáře.

Za mě bych rozhodně nechtěl něco co bude za chviličku hotové a nemusím nic dělat.
Tak co se krmení týče - Pochybuju že by ta hrstka lidí co chodí swamp/metinland uživila všechny postavy do pvp/entu. Takže aby to nedopadlo tak, že se to bude řešit jen skrze sd, tak za mě to krmení zlevnit/protáhnout na 1x týdně je v pořádku.
Přiznám se že jsem moc nepochopil jak si myslel to s tím oživením, tak ti dám příklad - Někdo si dá víkend bez ekury, zapne hru v pondělí a pokud chce bonusy z peta, tak hned bude muset vyhodit 200sd, nebo shánět hromadu tavby, za mě je to dost otravné a zbytečné, když právě u toho koně kde máš týdny až měsíce na to ho nakrmit nemáš prakticky žádný postih za to že ho necháš umřít.
Získání petů udělat co nejjednodušší protože proč by si to dělal složité, když u toho stejně budeš strávit půl roku, jen aby si ho vyexpil.
Co se týče cílů petů, tak tam moc problémů nevidím. Nepsal jsem aby se to nějak omezilo lvlem, ani aby se to nedalo dělat se základní výbavou. Věci co se nepoužívají by se sice využily, ale podle původního návrhu by to rychle dopadlo tak že většina kupovala krmivo za sd už kvůli tomu, že by seno a zbytek rychle zmizelo a hlavně protože za 30sd to máš na týden a nic nemusíš řešit. Jinak to že do hry přidáš takovou věc, neznamená že hráči co nemají co dělat najednou šťastně přiběhnou a budou třeba hodinu denně půl roku expit peta, takovou změnou tyhle lidi nejspíš moc nenadchneš, ale to je můj názor.
dál se ti k tomu vyjadřovat s prominutím nebudu, nemyslím si že by to přineslo něco dobrého když na to máme tak odlišné názory.

Vydesenej
Lv.4
Lv.4
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Vydesenej » stř 30. črc 2025 17:55:48

Lelaion píše: stř 30. črc 2025 17:11:47
Vydesenej píše: stř 30. črc 2025 14:34:51

Co se bonusů týče.

Cílem bylo:

Tak co se krmení týče - Pochybuju že by ta hrstka lidí co chodí swamp/metinland uživila všechny postavy do pvp/entu. Takže aby to nedopadlo tak, že se to bude řešit jen skrze sd, tak za mě to krmení zlevnit/protáhnout na 1x týdně je v pořádku.
Přiznám se že jsem moc nepochopil jak si myslel to s tím oživením, tak ti dám příklad - Někdo si dá víkend bez ekury, zapne hru v pondělí a pokud chce bonusy z peta, tak hned bude muset vyhodit 200sd, nebo shánět hromadu tavby, za mě je to dost otravné a zbytečné, když právě u toho koně kde máš týdny až měsíce na to ho nakrmit nemáš prakticky žádný postih za to že ho necháš umřít.
Získání petů udělat co nejjednodušší protože proč by si to dělal složité, když u toho stejně budeš strávit půl roku, jen aby si ho vyexpil.
Co se týče cílů petů, tak tam moc problémů nevidím. Nepsal jsem aby se to nějak omezilo lvlem, ani aby se to nedalo dělat se základní výbavou. Věci co se nepoužívají by se sice využily, ale podle původního návrhu by to rychle dopadlo tak že většina kupovala krmivo za sd už kvůli tomu, že by seno a zbytek rychle zmizelo a hlavně protože za 30sd to máš na týden a nic nemusíš řešit. Jinak to že do hry přidáš takovou věc, neznamená že hráči co nemají co dělat najednou šťastně přiběhnou a budou třeba hodinu denně půl roku expit peta, takovou změnou tyhle lidi nejspíš moc nenadchneš, ale to je můj názor.
dál se ti k tomu vyjadřovat s prominutím nebudu, nemyslím si že by to přineslo něco dobrého když na to máme tak odlišné názory.
My si opravdu očividně nemáme co říct :D ty chceš prostě vše hned a nic pro to nedělat a to ty hráče strašně bude bavit na mega dlouho podle tebe tedy, protože si to vlastně vše udělají ideálně v 1 den a rovnou třeba 20 petu :D jojo to dává smysl. Navíc nechápu co je za problém si zajít do metinladu si to nadropovat, jak jsem již psal nemusíš dělat každý den lvl. Generace také nedělají všíchni každý měsíc pro info jich je 250 prý, pokud je to pravda je to 21let abys dosáhl této úrovně to jen k tomu času. A argumentovat neustále že kůň tamto a tamto ano KŮŇ jestli sis nevšiml KŮŇ to neznamená že to musí být úplně stejně jako u KONĚ. Je to návhr jak by to mohlo třeba vypadat aby se dalo něco dělat. Jak jsem psal již předtím pokud by se vůbec něco podobného uskutečnilo pochybuju že bys byl nucen to dělat, pořád by sis mohl krmit koně 1 za měsíc a když by ti umřel neměl bys postih a byl bys happy jak dva grepy :lol:

Jako textu si tu můžeme psát mraky ale vesměs já chci aby se využily věci co už na hře jsou a jsou dá se říct v dnešní době už zbytečné a chci něco nového na delší dobu. A ty chceš možná i něco nového ale nechceš nic dělat to je celé nic víc bych v tom nehledal.

LittleNessa
Lv.2
Lv.2
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od LittleNessa » stř 30. črc 2025 22:20:31

Ahoj,
napadlo mě ještě pár postřehů, které bych zde chtěla trochu rozvést v pár bodech.

Získání Mazlíčka:

:arrow: Za mě by bylo super, pokud by to bylo v rámci nové ale úplně jednoduché mapy ve které by bylo NPC, které by nám úkol zadalo. Mapa by rovněž sloužila jako prostor, kde by se sbíral ,, DROP " ze země ( podobně jako se sbírají bylinky ).. Určitý počet předmětů by pak vytvořil u NPC klíč, kterým by se šlo dostat do dungeonu kde by se následně expil mazlíček.

:arrow: Mazlíčka by mohlo jít vyzkoumat až od úrovně postavy Lv50 ( Do té doby nás NPC vůbec nepustí do mapy )
- Pro ty kteří by namítali ... uvědomte si, že od lvlu postavy 30 jde sotva použít krumpáč, nebo od úrovně 50 jezdit na MH..

Expení Mazlíčka

:arrow: Věci, které lze sebrat ze země v Nové Mapě ( Údolí mazlíčků ), neslouží jen k výrobě klíče pro vstup, ale také k výrobě krmiva. To by mělo zapojit aktivitu lidí a nedá to výhodu lidem, kteří mají nasysleny itemy ( MRKVE, SENO, ŽENŠENY ... Tudíž vše co mazlíček potřebuje a jak ho vylepšit bude o jedné mapě a bude záležet na každém hráči kolik hodin denně bude chtít věnovat vývoji mazlíčka.

:arrow: Po vylíhnutí mazlíčka, kterého si vybereme bude bez bonusů. Na každém záchytném Lvlu se přidá další náhodně vygenerovaný bonus PERMA.
:arrow: Plně naexpený mazlíček by měl mít 7 bonusů z čehož klasika 5/5 + 6/7 ( Vysvětlím níže )
:arrow: Maximální Lvl mazlíčka bych viděla na Lvlu 125 ( zatím ) Kde by byly záchytné body na Lv 25 , Lv 50 , Lv 75 , Lv 100, Lv 125
:arrow: Po doexpení MAX. Lvlu tedy Lv 125 se vás NPC zeptá zdali jste připraveni vylepšit svého mazlíčka a dá vám úkol ve kterém můžete získat ( neobchodovatelný předmět na přidání 6/7 bonusu ) Šance na DROP nebude 100%, takže to nebude o jedné výpravě dungeonem.

DROP z dungeonu?

:arrow: V dungeonu by z Bosů a meteorů padal item na točení bonusů mazlíčka.. Aby to nebylo tak lehké budou padat tři typy toček + točky na pozdější 6/7 bonusy v mazlíčkovi. Také by zde padaly uppky, které lze sbírat v mapě, nebo už hotové produkty jako séra na expení mazlíčků, krmení atp.
-Obrázek Změna PvM bonusů mazlíčka
-Obrázek Změna PvP bonusů mazlíčka
-Obrázek Změna užitkového mazlíčka

:arrow: Po dokončení úkolu na přidání 6/7 bonusu padne do inventáře spec. předmět, který bonusy přidá.

Diky že jste došli až sem .. snad to někoho zaujme :shinsoo: :D
Obrázek
xNESSAx
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
120k min +
Shinsoo
109Lv
20k +
105Lv
9
G8
P
30
G10
P8

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Tomori « pát 1:02 pm »
Dobrý den,
chtěla bych vás informovat, že testovací války dnes 1. 8. 2025 neproběhnou. Místo nich bude jako obvykle spuštěna malá válka, na kterou jste zvyklí.
Důvodem je vyhodnocování dotazníku, který jste vyplňovali. Velmi děkujeme za vaše odpovědi! Na základě výsledků plánujeme úpravy systému testovacích válek, o kterých vás budeme včas informovat.
@ Mionix « pát 8:42 am »
@Revus,  mohu prosím jméno postavy do SZ, děkuji.
@ Revus « čtv 10:39 pm »
a více lidem
@ Revus « čtv 10:05 pm »
Mě to píše při každým nasednutí. Navíc ta puma má být na 5 hodin a já tam jsem třeba 5 minut a už to píše že bonusy vyprchaly...
@ Revus « čtv 10:05 pm »
Mě to píše při každým nasednutí. Navíc ta puma má být na 5 hodin a já tam jsem třeba 5 minut a už to píše že bonusy vyprchaly...
@ ChunjoKing « čtv 1:10 pm »
Mne to píše správne.
@ Mionix « čtv 11:23 am »
@Revus,  Dobrý den, to je divné. Nyní jsem na ní nasedl, na čerstvou tento den a nic mi to nepíše?
@ Revus « čtv 11:00 am »
Ještě je potřeba upravit ten dialog u pumy. Píše to že je puma unavená a že bonusy vyprchaly - jenže to píše i když na tom člověk vubec ten den neseděl. A je to každé nasednutí
@ Mionix « stř 7:37 am »
@cleo,  bude doufám vypnuto při údržbě.
@ PanNikdo « úte 8:57 pm »
ChunjoKing píše: @PanNikdo, Link na Ekura discord: https://discord.gg/qCE6TGPf
Děkuji ti
@ ChunjoKing « úte 8:38 pm »
@PanNikdo, Link na Ekura discord: https://discord.gg/qCE6TGPf
@ Suko201 « úte 6:43 pm »
ChunjoKing píše: Mne sa zdá, že tie arény sa začali vcelku hojne chodiť ešte týždeň pred zrušením otázok. Vyhajpovalo sa to na discorde. Každopádne, kto vie, aký bude mať dopad na dochádzanie, keď sa otázky obnovia.
přesně tak, vyhypoval to ten typek na dc, jen diky němu se to rozjelo ve velkem
@ PanNikdo « úte 6:34 pm »
I když máš nakliknuté není 100%šance že se dosteněs zaleží na pripojení atd..můžu poprosit o DC ? na ekuru dekuji
@ ChunjoKing « úte 6:22 pm »
Mne sa zdá, že tie arény sa začali vcelku hojne chodiť ešte týždeň pred zrušením otázok. Vyhajpovalo sa to na discorde. Každopádne, kto vie, aký bude mať dopad na dochádzanie, keď sa otázky obnovia.
@ cleo « úte 6:02 pm »
@Mionix,  zdravím, šlo by prosím odstranit z chatu po přihlášení hlášku o testovací válce dne 11.7.
@ Suko201 « úte 5:58 pm »
Vy se zase nezlobte na mě, ale problém určitě nebyl v otázkách, ale v tom, že prostě v létě nejsou lidi a že některé vlny jsou velmi těžké, jelikož když je málo lidí, není dmg a navíc někteří nemají výbavy, takže například takové golemy bych nerfnul a ještě nějaké asi 2-3 vlny. To je problém, nikoliv otázky :D
@ Fakr « úte 5:50 pm »
Ono spousty lidí to mají předem u strážce nakliknuté a tím pádem jsou v aréně rychleji.Takže pokud čekáš na chat až se vyhlasí vstup a pak klikneš na stražce tak je pozdě.
@ Mionix « úte 1:10 pm »
Nezlobte se na mě, ale to je stále dokola. Nedochází se, špatně, udělejte změnu. Dochází se, špatně, udělejte změnu. Ať uděláme cokoliv, pořád je to špatně.
@ Suko201 « úte 7:43 am »
Ok však jen můj názor, pokud je to pro většinu lepší, tak ok :-)
@ Revus « úte 2:40 am »
Je to daleko lepsi nez to bylo predtim
@ gagefranjo « pon 11:02 pm »
@Suko201,  atd. co? Slabší reflexy? XD
@ Suko201 « pon 9:52 pm »
Jako můj názor je ten, že se začala docházet kvůli tomu, že několik lidí bylo ohledně toho dost aktivní na DC a zkoušeli to rozjet a když lidi viděli snahu, tak se chodí pravidelně, nemyslím si, že to zrušení těch otázek přitáhlo lidi a pokud jo, tak 2 z 25ti. Dal bych je tam zpět, jelikož dost ovlivňuje teď, kdo jaký má net atd.
@ PanNikdo « pon 9:26 pm »
já sem něřekl že není něco fer pouze sem se ptal .
@ Revus « pon 9:26 pm »
neni na tom nic co by nebylo fér pro všechny
si moc pomalý no
@ Tomori « pon 9:26 pm »
PanNikdo píše: Chápu jak to myslíte,ale ted jsem se tam dostal jednou ze 4 pokusů a to jen náhodou.Tato změna bude trvalá ?děkuji za odpovědi a přeji hezký zbytek večera :)
Testuje se to. Upravovali se i golemové, jak již hráči psali. A tak dostal jste se 1 z 4, ale došla se ne? Předtím se došla 1 z xy.
čekáš? tak kde je problém
@ PanNikdo « pon 9:25 pm »
čekám tam stejně jako ostatní připravěný to odkliknout tak prosím komenty nefnukej si nechej.
@ Revus « pon 9:23 pm »
Kdo driv prijde ten driv mele, nefnukej
@ PanNikdo « pon 9:18 pm »
Chápu jak to myslíte,ale ted jsem se tam dostal jednou ze 4 pokusů a to jen náhodou.Tato změna bude trvalá ?děkuji za odpovědi a přeji hezký zbytek večera :)
@ Tomori « pon 9:16 pm »
PanNikdo píše:
Tomori píše:
PanNikdo píše: Chci se zeptat proč se odstranily otázky z arény?Stojí to fakt za prd..
Dobrý den, stalo se tak, aby se ozkoušelo zda se budou arénky docházet či ne.
to ano areny se docházeji,ale je problém se tam vubec dostat ted
A předtím byl problém tam někoho vůbec dostat. Nedocházela se i kvůli počtům. Zatím se to zkouší. A uvidí se jak to bude dále.
@ PanNikdo « pon 9:13 pm »
Tomori píše:
PanNikdo píše: Chci se zeptat proč se odstranily otázky z arény?Stojí to fakt za prd..
to ano areny se docházeji,ale je problém se tam vubec dostat ted
@ Tomori « pon 9:09 pm »
@ PanNikdo « pon 9:04 pm »
Chci se zeptat proč se odstranily otázky z arény?Stojí to fakt za prd..
@ Tomori « ned 1:02 pm »
Dobrý den, plán na dnešní večer, jak jsem slíbila, je tedy následující: 20:05 -> Soutěž OX 20:55-> Soutěž „Sběr bylin“ 21:40 (+- po aréně) -> Soutěž „Steeplechase“ A kotlík do každé říše, v průběhu večera.
@ ChunjoKing « sob 6:29 am »
@PanNikdo,  rado sa stalo.
@ ChunjoKing « sob 6:28 am »
@BlowBM,  všetci sme ten problém mali. Už by to malo byť v poriadku. Funguje všetko tak, ako má?
@ PanNikdo « pát 8:52 pm »
ChunjoKing píše: @PanNikdo, posledný patch - odstránenie otázok pri vstupe a ďalšie drobné úpravy arény
děkuji za info
@ BlowBM « pát 6:06 pm »
Ma niekto podobný problém s ekurou? Píše mi to že nelze se spojiť s aktualizačnim serverem… na pc mi neotovori ani web ekury. Takže reinstall nemám ako urobiť.
@ Ashen « pát 4:10 pm »
A kdy půjde arénka?
@ Tomori « pát 3:21 pm »
Dobrý den, chtěla bych vás informovat, že testovací války ve dnech 25. 7. 2025 a 1. 8. 2025 neproběhnou. Místo nich bude jako obvykle spuštěna malá válka, na kterou jste zvyklí. Důvodem je vyhodnocování dotazníku, který jste v posledním týdnu vyplňovali. Velmi děkujeme za vaše odpovědi! Na základě výsledků plánujeme úpravy systému testovacích válek, o kterých vás budeme včas informovat.
@ libast « pát 9:26 am »
Co stím je nelze se připojit k aktuálnímu servru.
@ Tomori « čtv 10:26 pm »
MladejKozel píše: Proč nejde arena ?
Dobrý večer, o problému víme. Již se pracuje na jeho odstranění.
@ ChunjoKing « čtv 9:20 pm »
@PanNikdo, posledný patch - odstránenie otázok pri vstupe a ďalšie drobné úpravy arény
@ MladejKozel « čtv 9:10 pm »
Proč nejde arena ?
@ PanNikdo « čtv 8:17 pm »
Omlouvám se ,ale ono je to teď možné jít bez otázek?
@ ChunjoKing « čtv 7:12 pm »
Také prepnuté BMko sa tam môže napchať tak, či tak, keď bude chcieť.
@ Nonepovideeej « čtv 9:31 am »
A přesně to je ono.. zruší se otázky, nacpe se tam několik takových individuí a pak to takto dopadá, že tam běhá kolem dokola přepnuté BMko a tahá to vše kolem..
@ Grout « čtv 2:27 am »
Spíš aréna v 6 co byla.. nějaký BM to tam tahalo všude možně, jen ne do středu. Padlo to kvůli němu v 17. kole, protože jsme nestíhali běhat za ním a zabíjet to...
@ PanNikdo « stř 9:02 pm »
Co to bylo dneska ta arena 15 vteřin a hned plno a pak bylo teprve vyhlášení zkoušky
@ ChunjoKing « pon 9:38 am »
Ja som tiež minule točil a neznížil sa mi stupeň talizmanov
@ Revus « sob 1:08 pm »
Jinak, jak jsem řešil to točení talismanů +4, ted jsem akorát točil a z 25 toček to ani jednou nezhoršilo.. tak bud mam ultra štěstí a nebo to je upravené že to kvalitu nezhorší
@ Revus « sob 12:40 pm »
.
@ noxforko « pát 10:09 pm »
LittleNessa píše: Ahoj .. chci se zeptat komu se líbilo to dnešní testování střední války ? .. Upřímně zvednout HP skoro o 20K nebo o kolik na úkor dmg z L kouzla které je v horní hranici max 5k mi přijde jako totální ústřel .. To raději zrušit ty Lka ve střední úplně než takové experimenty... Ve finále co se stane při tomhle pokusu .. lidi zruší odolnosti a dají si utoky :-) takže to nebude one shot 25k ale one shot 50 ... Vím, že je to jen pokus, ale tohle je podle mého hodně vedle tolik HP.
Za mě, by lidi s gen více jak 1 stejně neměli mít možnost vůbec být ve středních.
@ Vydesenej « pát 8:01 pm »
LittleNessa píše: Ahoj .. chci se zeptat komu se líbilo to dnešní testování střední války ? .. Upřímně zvednout HP skoro o 20K nebo o kolik na úkor dmg z L kouzla které je v horní hranici max 5k mi přijde jako totální ústřel .. To raději zrušit ty Lka ve střední úplně než takové experimenty... Ve finále co se stane při tomhle pokusu .. lidi zruší odolnosti a dají si utoky :-) takže to nebude one shot 25k ale one shot 50 ... Vím, že je to jen pokus, ale tohle je podle mého hodně vedle tolik HP.
Je to přesně tak jak říkáš :D
@ LittleNessa « pát 7:58 pm »
Ahoj .. chci se zeptat komu se líbilo to dnešní testování střední války ? .. Upřímně zvednout HP skoro o 20K nebo o kolik na úkor dmg z L kouzla které je v horní hranici max 5k mi přijde jako totální ústřel .. To raději zrušit ty Lka ve střední úplně než takové experimenty... Ve finále co se stane při tomhle pokusu .. lidi zruší odolnosti a dají si utoky :-) takže to nebude one shot 25k ale one shot 50 ... Vím, že je to jen pokus, ale tohle je podle mého hodně vedle tolik HP.
@ Vydesenej « pát 7:48 pm »
O tu velkou válku je nějak moc velký zájem mi příjde alespoň v dnešním testování
@ Mionix « pát 7:17 pm »
@Revus,  Budou, chodím na ně s level 160
@ asdis « pát 2:04 pm »
V pohode aj na 120.Akurat ten bordel okolo bude pomenej
@ Revus « pát 1:55 pm »
ty jsi vtipnej, wow...

Who is chatting

offline Fogru 
offline Grout 
offline Hakan 
offline Mionix 
offline Pajjuska