Zkuste štěstí v nějaké soutěži, možná se na vás usměje štěstěna. Nebo nějakou sami uspořádejte!
Probíhající soutěže:
-
Kaenos
- Lv.9

- Dal poděkování: 78 poděkování
- Dostal poděkování: 152 poděkování
Příspěvek
od Kaenos » úte 01. říj 2019 15:04:36
Drazí Ekuřané
tímto Vás vyzýváme o napsání své verze jak to tehdy bylo o sv. Václavu a jeho vražedném bratru Boleslavovi a jejich křehounké babičce sv. Ludmile.
Nejlepší zkreslenou historii našeho národa velkoryse odměníme královskou odměnou dle svatého řádu Ekury.
Vaše verze pověsti musí obsahovat minimálně 100 slov maximum však je 200 slov
(doporučuju si počítat slova pokud nebude splněn, nebo překročen limit slov, tak nebude pověst uznána)
a také jako další podmínka je ,aby se tam minimálně jednou objevila tato slova: Ekura, Václav, Soon, Pověst, Zbraň.
Vaše výtvory prosím zasílejte do mé
.Poslední výtvor bude uznán do 3.10.2019
[GM]Kaenos
Ekura tým
Členem týmu od 14.2.2019 do 8.6.2020
-
Kaenos
- Lv.9

- Dal poděkování: 78 poděkování
- Dostal poděkování: 152 poděkování
Příspěvek
od Kaenos » ned 06. říj 2019 18:04:35
Drazí uživatelé, nejdřív Vám chci poděkovat za hojnou účast v této soutěži. Účastníků bylo opravdu dost, ale jen málo kdo splnil všechny podmínky. Pouze tři z Vás byly úspěšní a dokázali napsat svojí krátkou verzi historie, proto všichni tři budou odměněni odměnou v podobě měsíčního VIP na fóru hry.
Nejlepší verzi však odeslala uživatelka s jménem Jfz ,jako odměnu dostane 15x Certifikát přeživšího, pečeť malého draka a formuli vlastního výběru.
Tak tedy nejdřív je potřeba uvést na pravou míru několik věcí.
Předně v této zamotané historii vůbec nešlo o nějakého Václava a Boleslava, jelikož oba byly ženy a Václava byla ještě navíc černoch. Experti na staroslovanštinu nám potvrdili, že obě dívky se vlastně jmenovaly stejně, protože Víceclava a Bole- je - slava byl u našich předků prostě název pro slečny, které se chtěly více a více proslavit.
Babička Ludnila jim sehnala ty nejlepší učitele, pozvala na Budeč dokonce i Soona, který tam přikodrcal s košatinou plnou knih a chudák stará se snažil seč mohl, aby je přiučil latině a umění konverzace.
Jenže zatímco on na ně šel s Vergiliem, holky mu utíkaly ke kováři a za alchymistou a zajímaly se jen o to, jak se ostří zbraně a vaří kosmetika. Je přece všeobecně známou věcí, že nestačí dobře bojovat, musíte u toho taky pěkně vypadat. Když pak při jednom nepodařeném tréninku usekla Boleslava Václavě omylem ucho, bylo nešťastnici jasné, že v soutěži Ekura má talent už nevyhraje. Babička ji utěšovala, že ucho doroste, ale ona odsekla jen něco jako "Babi, já, tě snad uškrtím," načež se vydala do Němec za kamarádem Jindřichem Ptáčníkem, který jí už dávno sliboval kariéru v modelingu. Že se z Boleslavy stal Boleslav a babička se omylem uškrtila, když si přišlápla šálu, to už je jiná kapitola.
Druhou nejlepší verzi zaslal uživatel Trubice ,jako odměnu dostane 10x Certifikát přeživšího,pečeť malého draka a formuli vlastního výběru.
Za tisícero řekami, devatero horami ležela Česká země. V tu dobu v ní vládl Václav, kterého neměl moc v lásce jeho bratr Boleslav. Byly vnuky Ludmily a jejich děda Soona. Boleslavovi se nelíbila vláda jeho bratra Václava, proto se jej rozhodl zabít. Dle pověsti, která koluje mezi obyvatelstvem je potřeba zabít krále dýkami z chitinu ukovanými v hoře Říp. Mezi tím, co se Boleslav vydal na horu Říp, tak se Václav dozvěděl o této zradě. Povolal tedy svoje nejlepší a nejvěrnější bojovníky jako ochranu před jeho bratrem. To to uskupení na sebe vzalo název Ekura, hrdinný bojovníci, kteří by za svého krále i život položily.
Po návratu Boleslava z hory Říp pozval Václava do jeho hradu. Celé dny a noci chlastaly v hradních krčmách. Boleslavovi se bohužel moc nedařilo dostat Václava od jeho ochránců.
Po jedné pitce se šel ráno Václav pomodlit k bohu. Když tu se mu zjevil duch Kerindorian a poví-
dámu: „Václave ty milostiví králi pohroma se k tobě blíží UTÍKEJ“.
Václav se otočí a náhle vidí jeho bratra Boleslava, a v ruce vidí zbraň z chitinu !!
Dýky se zabořili do Václavovi hrudi. Král padá mrtev k zemi za slov:“ Umírám za ekuru za naši rodinu.“
Třetí a poslední uznanou verzi uživatelka Saga ,jako odměnu dostane 5x Certifikát přeživšího, pečeť malého draka a formuli vlastního výběru.
Pověst, zachycená bláznivým kronikářem Soonem, který nesměl nikde chybět.
Toho dne...
Lehce nachlazený Václav posmrkával a, jako často, truchlil po své babičce.
„Václave,“ pravil Boleslav nadšeně, „již vím, jak ducha Tvého mohu více pozvednouti!“ Na reakci nečekal. Posbíral ze země několik vhodných klacíků, pár provázků z kůže a šlach a pobídnuv svého bratra: „Pojď za mnou!“ vyrazil po cestě vstříc lesu. Chtěl Václava naučit lukostřelbě.
Zkušený Boleslav obratně uvázal luky, ořezal šípy a určil strom i vzdálenost, ze které se do něho měli strefovat. Chopiv se jednoho z čerstvých luků jal se bratra, jenž zbraň ještě v rukou svých netřímal, lukostřelcem školiti. Zasadil šíp, napnul tětivu a zamířil na cíl. Povolil prsty. Svist! Šíp vystřelil. Zůstal trčet zapíchnutý ve stromu. Václav byl ohromen. Sledoval Boleslava, jak umně s lukem zachází. Šíp za šípem vylétal, aby následně dělal společnost onomu prvotnímu. I chopil se Václav druhého luku a zasadil šíp. Zaujal postoj, natáhnul tětivu a zamířil. Avšak v momentu, kdy povoloval prsty napínající tětivu, si náhle kýchnul. Špatným úhlem vystřelený šíp se odrazil od nedalekého balvanu a letěl vstříc jemu samému. Než Václav padl k zemi, stačil jen Boleslav s hrůzou zvolat: „Eh, cura!“ – Eh, pozor! *později mylně interpretováno jako „Ekura“
Prosím všechny výherce o zaslání
,kde uvedou jméno postavy kam chtějí odměny umístit a barvu formule, kterou si vyberou. Gratuluji výhercům a ještě jednou děkuji za Vaší účast.
[GM]Kaenos
Ekura tým
Členem týmu od 14.2.2019 do 8.6.2020
-
-
You do not have permission to post in chat.
-
I v chatu platí pravidla fóra! Obrázky, tabulky a YouTube videa vložte prosím do spoileru.
breberak1234 píše: jen teoreticka, jakto kdyz sem byl v patek na zkusebni velke valce , tak po ukonceni jsem mel knihu misi misto dotazniku a dotaznik se jiz neobjevil. je chyba u me ??
Dobrý den, je možné, že se Vám dotazník neukázal. U některých tento problém nastal. Pokud nám budete chtít poskytnout zpětnou vazbu napište mi sz, nebo zašlete ticket. Mockrát děkuji a omlouvám se za komplikace.
jen teoreticka, jakto kdyz sem byl v patek na zkusebni velke valce , tak po ukonceni jsem mel knihu misi misto dotazniku a dotaznik se jiz neobjevil. je chyba u me ??
Dobrý den, levý horní = drop, pravý horní= OX, levý dolní= fórum a pravý dolní= pečení dortu.
lavy dolny je za Pečení dortu
@Marph, z fóra by měl být levý dolní tuším
Mám 2 horní, s tím, že levý je z ohnivé a pravý by měl být z OX, které jsem dokončil, ale někdo mi psal, že ten je z fóra
Jourdonais nebo tak nějak,dobrej ubožák. Ze žluté, 130 lvl. Přijde zničehonic a nonstop zabijí 20 min v kuse, krade drop.
@Uncut69, všechny části se dají, daly získat ze hry.
děkují, a dá se ten amulet co se dostává z OX získat i jinak neví někdo?, popřípadě poslední OX asi nebude že?
Uncut69 píše: dostává se amulet ještě za přání k výročí ?
Do 6. 7. 2025 do 20:00 se může přáníčko posílat.
dostává se amulet ještě za přání k výročí ?
@Grout, Tam se vypisují jen restarty kol ryb. To znamená, když chytnete takovou délku ryby, že dostanete Velkou eventovku a restartuje se kolo.
Jak často se na web dopisují statistiky za nejdelší ryby? Včera jsem vylovil dva rekordy a pořád nejsem slavný..
@Revus, Dobrý den, se hrou nic není. Běží. Nyní jsem vypl okno a znova zapl a jsem ve hře. Pravděpodobně budete mít problémy s konektivitou někde na trase do datového centra ve FRA.
Nedá se dostat do hry, bud ani nepustí to výběru postav nebo jak vyberu postavu, spadne. Internet mi jde
vim o 3 Lidech kterym to nejde a ted uz ani me:D
tpc co stou hrou je zase..
Tomori píše: Dobrý den, jak jsem již psala, většinou se čeká na více lidí (např. i ty kteří neuvedli jméno nebo uvedli duplicitní a mají sz) dále se předává i univerzální dílek za soutěžní týden (ten končil včera). Jak je psáno v novince, nemusíte se bát, že dílek nesložíte. Jde to i po eventu. A případně duši lze získat i když nemáte kompletní amulet. V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat do sz.
takže i když nemám kompletní amulet, ale mám duši černé pumy - tak mi jí přetvoří na trvalou?

díky za info.
Potřebuji levej dolní nebo pravej horní dílek amuletu to už se asi nedá sehnad že ?
asdis píše: Ten dielik za tipovacku dostane kazdy za ucast alebo len za vyhru?dakujem
Dílek za tipovačku i přáníčko dostane "každý". S tím, že výhra správného tipu či nejlepšího přáníčka bude vyhodnoceno po eventu.
Ten dielik za tipovacku dostane kazdy za ucast alebo len za vyhru?dakujem
Ano, půjde změnit strakatá na černou. Vše tak jak je možné teď.
Len taká kontrolná otazočka
@Tomori, a dá sa po konci eventu aj zmeniť strakata Puma na čiernu, prosím Vás?
Dobrý den, jak jsem již psala, většinou se čeká na více lidí (např. i ty kteří neuvedli jméno nebo uvedli duplicitní a mají sz) dále se předává i univerzální dílek za soutěžní týden (ten končil včera). Jak je psáno v novince, nemusíte se bát, že dílek nesložíte. Jde to i po eventu. A případně duši lze získat i když nemáte kompletní amulet. V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat do sz.
Ahoj. Bude o víkendu OX? Docela by se hodila
ChunjoKing píše: @SELDA, pozerali ste v IS sklade?
ano.... Koukal jsem a nic tam není
Niekto dostal a niekto nie a tiez nedokoncil OX.Tak neviem .
@SELDA, pozerali ste v IS sklade?
Ahoj, nezapomněli jste na mě s kouskem amuletu ?
Na testovací válku prosím chviličku vydržte. GA pracuje na nápravě. A omlouváme se za zdržení.
@Mionix, veľa premýšľania, ale pre istotu tak spravím. Ďakujem za odpoveď:)
@ChunjoKing, ozdobte je nyní a máte po starostech.
daju sa dorty ozdobit aj po evente, prosim vas?
A mohli by to udělat třeba jako premka. Že bys mohl mít ten offline stánek na měsíc za třeba 200-300sd, vedení by vydělalo a lidi by byli spokojeni, že prodali pvm či pvp po roce
Pokud chcete offline stánky, tak na to jít lépe než finančně přes elektriku, například, že v offline stáncích nebude spotřebak, ale jen pvm a pvp hadry, či eliky max. To si myslím, že by šlo.
ChunjoKing píše: Suko201 píše: jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?.

) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače.

Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil

) a zase takový problém to udělat nemůže být.
a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
jo moje chyba, já myslel grafiku, nečekal sem, že zbytek bere kolem 40-50w dalších. Každopádně nové grafiky 40tky ti berou jen kolem 100w a to jsou 8gb, co zvládají full HD

takže nemusí to brát tolik, pokud nemáš 90tky verzi, tam už je to jiná, ale reálně ruku na srdce. Na ekuře takovou grafiku má tak 10% lidi, možná ani to ne. Takže ikdyby mu to bralo mnohem víc než mě, třebas 300,tak určitě měsíčně nedá za elektriku víc jak litr a co je litr v dnešní době? Za mě furt levná částka za elektriku.
Suko201 píše: jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?.

) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače.

a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
ChunjoKing píše: @Suko201, 150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC

na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
nevím no, moje grafika žere víc než 40tky od nvidie a to asi o 1/3, takže nesmysl co píšeš dle mě
@Suko201, 150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC

na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
Proism date men medailon na samnaku Tingra dekuji
libast píše: někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
Dobrý den, PVP zóna kolem piňat je. Včera se to kontrolovalo skrze námitku jednoho hráče
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?.

někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?.

vedení už několkrát řeklo, že offline stánky nechce kvůli ekonomice, takže bohužel.
@jsemlamka33, Problém technický to určitě není. Ale ekonomicky, to už ano. Například co se spotřebáků týče, to by šlo rapidně dolů atp. Osobně třeba offline stánky tu vůbec nechci.
Jako ty ceny energií, to je hnus, pak si člověk fakt rozmýšlí jestli má ten stánek dělat nebo počká až stánku bude mít 10, aby se mu to "vyplatilo"
Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?.

čus, nevíte o někom kdo kupuje chitin?
jogurd007 píše: Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
Uni
Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
A budou ve statistikách na webu ukazány i záznamy, kolik těch asistů padlo?