Georgiew a General, smesne!!!

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Odpovědět
Uživatelský avatar
yatchman
Lv.19
Lv.19
Příspěvky: 229
Registrován: ned 11. črc 2010 14:30:22
Bydliště: Plzeň
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 158 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od yatchman » čtv 18. kvě 2017 23:23:20

Pokud se hrubě nepletu, tak tvůrce dal lukrativní bossy do této mapy právě proto, aby tam k takovým bojům a řežím docházelo.
To tvrzení o elitní pvp hodnosti mi přijde absolutně zcestné a argumentování tím, že velitelé a generálové historie byli ti morální a na výši, mi přijde úsměvné. Pokud se bavíme konkrétně o středověku, byly 2 možnosti, jak se stát velitelem vojska - buďto se umět narodit těm správným rodičům nebo umět zabíjet lépe než všichni ostatní. Ať tak či tak, velitelé posílali stovky a tisíce vojáků na smrt a utrpení jedním máchnutím ruky a většinou proto, že se sousedem přestali být kámoši, někdo jiný jim hobloval starou nebo byla sousedova země mlékem a strdím více oplývající. Tito měli na rukou mnohem více krve a hnusu než obyčejný pěšák, který si občas zaraboval a zaznásilňoval. Jak hrdinské.
Navíc, pokud se nepletu, pvp hodnost na Ekuře se získává právě zabitím co nejvyššího počtu hráčů a to, že nějaká postava je buffka, je pouze subjektivní pohled. Z pohledu hry je to postava jako každá jiná a jsou za ni úplně stejně platné body jako za tu nejlepší pvp postavu. Až se přidá MMP hodnost (most moral player), věřím, že dosáhneš minimálně hodnosti "vegan".
Hraju, protože jsem debil...

Uživatelský avatar
Pajik
Lv.20
Lv.20
Příspěvky: 253
Registrován: čtv 17. úno 2011 23:07:44
Dal poděkování: 40 poděkování
Dostal poděkování: 255 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od Pajik » pát 19. kvě 2017 9:38:17

Obdobné téma zde bylo xkrát, nepamatuji snad ani doby, kdy se to netýkalo převážně modrých.. Nicméně, jediné, co si člověk může říct, že to je prostě říše dětí nebo různých individuí, které jsou samozřejmě i v jiných říší, ale nic s tím neudělá. Je to hra, takto nastavené, co si tak pamatuji reakci nějakého GM, LGM nebo GA (nejsem si jist, kdo to přesně napsal - tuším saggi), ale pokud by se z toho udělala pvm mapa, již by nepadaly mapy, menší zisk BZK, to je v podstatě odměna za toto "riziko". +- si nejsem vědom, proč tahat buffku ze spawnu a když už, tak co na ni hodit pár pvp věcí, aby něco vydržela, když na ninjovi máš pvm a všichni víme, že nějaké to pvpko máš...
Obrázek

Uživatelský avatar
reeenda
Lv.15
Lv.15
Příspěvky: 133
Registrován: ned 09. led 2011 21:18:30
Dal poděkování: 82 poděkování
Dostal poděkování: 39 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od reeenda » pát 19. kvě 2017 10:06:59

Metin je to BOJOVÁ HRA - 3 nepřátelské říše = zabíjení, zisk CB + doplňkové aktivity. ...Navíc , Cidonie = VÁLKY VE SVATÉ ZEMI . Už při vstupu na tuto mapu si to můžeš přečíst .Ač se nám to nelíbí, je to tak a nic s tím nenaděláš ani ty ani já ani nikdo jiný. Je tady tedy ještě spousta dalších možností. Třeba začít hrát piškvorky ;)
PS: co není zakázáno je povoleno. Teď už je na každém jak se k tomu postaví.
Není pravda, že kdysi bylo všechno lepší. Pravda je, že jsme byli mladší a měli jsme to všechno u p....e“

Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.



Lenost je zvyk odpočívat dřív, než se člověk unaví

KapkaRosy
Lv.16
Lv.16
Příspěvky: 150
Registrován: ned 13. úno 2011 7:09:40
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 98 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od KapkaRosy » pát 19. kvě 2017 14:29:30

Neos píše:
Spoiler:
Ja tu neresim zabijeni v cido jako takove, to jsem sam napsal, ze to je nikdy nekoncici pribeh. Takze me tu nikdo nemusi poucovat na co je ktera mapa, ja to moc dobre vim sam. Pokud to nekteri hraci nevedi, tak jsem tuto hru hral nekolik let a byl jsem dlouholety vudce cechu Krizaci, takze tohle tema jsem resil mnohokrat i s nasimi hraci, na ktere prisly v minulosti stiznosti.
Zminil jsem se o systemu cidonie jako takovem z pozice droperu = 0 CB bodu = zadny vstup do cidonie = ztrata casu ve valce risi pro vyzrani par CB pro dropera = droper postava je snadny terc ve valce risi = utrpeni ze strany hrace a oslabeni rise ve valce risi !!! Mam pokracovat dale, ja myslim, ze nemusim. Ja proste v tomhle systemu nevidim zadne pozitiva a z me strany, jako dlouholeteho hrace nevnimam pozitivum ani snadny zisk CB pro lovce droperu. Podle me lovci droperu degraduji elitni pvp hodnosti a take jsou moralne a charakterove slabsi, nez Ti elitni pvp bojovnici co to nedelaji a jsou nad veci.
Pokud by nekoho zajimalo, jak jsem prisel k tomuto nazoru, tak zcela jednoduse a logicky. Kdyz vemu v uvahu kolik lidi utoci na dropery pri dropovani, tak to je jen hrstka lidi z desitek nebo stovek uctu, kteri na ekure jsou. Kdyby to cislo bylo opacne, tak bych prehodnotil muj nazor. Kazdopadne nikomu nevnucuju me nazory, je to jen muj pohled ziskany z nekolika leteho hrani.
Ja jsem clovek zasadovy, vzdy jsem se snazil byt ferovy a zalezelo mi na reputaci, takze jsem se vyhybal vecem, ktere by me nebo cechu Krizaci skodily a snazil jsem se to i rikat hracum z cechu, kteri se mnou hrali. Pokud budes skodit sobe a cechu, tak v budoucnu do cechu ziskas daleko mene lidi, nez by tomu bylo naopak.
Vim, ze ve hre jsou jasne pravidla, ktere bysme jako hraci mely dodrzovat, ale i tak jsou ty pravidla v nekterych vecech neuplne nebo maji diry. Kazdopadne nebudu odbocovat a vim, ze zabijeni droperu do urcite miry neni trestne. Pak jsou tady ruzni hraci, skupiny nebo cechy, kteri si mohou pravidla trochu poupravit nebo doplnit pro lepsi fungovani treba cechu. Z mych dlouholetych zkusenosti s vedenim cechu mohu rict, co muze mit za nasledek nabrani rebelu nebo co se stane, kdyz z hracu se stanou problemovy hraci, ale to uz zase moc odbocuju :lol:

Jak jsem v predeslem komentu napsal, ze General, ktery zabiji dropery pro svoje obohaceni CB bodu je smesny, je muj nazor a opet to nikomu nevnucuju. Nekdo s tim muze souhlasit a nekdo zase ne, to je zivot.
Kdyz dam priklad, tak elitni Vojevudci nebo Generalove ze stredoveku urcite nezabijeli lidi na polich, co okopavali pudu nebo sedlaky beze zbrani, to ve vetsine pripadu delala pechota, protoze byli moralne na nizsi urovni nez elitni bojovnici. Dobre, neznam uplne do detailu vsechny bitvy ze stredoveku, takze se to mohlo stat taky, ale urcite se to nestavalo pravidlem. Elitni bojovnici, kteri ziskali hodnosti Vojevudcu nebo Generalu meli tvrdou disciplinu a byli lidsky trochu zrejme uplne jinde, nez "obycejna" pechota !!!
Kdyz reknu dalsi priklad, ze clovek, ktery dela nekolik let bojove sporty, tak ten dotycny taky nebude bezduvodne napadat normalni lidi jen proto, aby vsem ukazal, jak je dobry a aby z nej ostatni meli strach. Takovy clovek by byl zase mentalne, charakterove a moralne slabsi nez ten, ktery by to nedelal. Je zcela jasne, ze nekteri silnejsi lidi utoci na lidi slabsi, ale to je opet jen hrstka lidi. Kdyby to bylo naopak, tak by se svet zmital v nekonecnych valkach, problemech a tak. Myslim, ze by to nikdo z nas asi nechtel, ze? :D
Vzdy jsem se ridil heslem, "kdyz neco neni prijemne tobe, tak to nedelej druhym" a nemel jsem s tim nikdy problemy.

Do cidonie mam 4 postavy ninja (hlavni), droper sura = 0 CB, buffka = 0 CB, druha buffka = 0 CB. Jeden droper a 2 buffky bez CB bodu, vazne mi to pije krev, kdyz musim s dropem a buffkama do war risi :ouch: :shoot: :ouch: :help: :lol: Kdyby aspon ty GMka neco zmenili :think: Treba volba vstupu do Cidonie PVP = pri zabiti se odecita a pricita vice CB bodu a PVM = pri zabiti se odecita mene CB bodu, treba 2 nebo 1, at to lidi tolik nesere :ouch: :ouch: :ouch: :think: :normal: :help: :lol:

Jo a ja tu hru neberu uplne vazne, jen jsem clovek zasadovy :lol:


Neos
Definuj prosím přesně pojmy:
droper
buffka
pvp

A to tak, aby to bylo možné systémově ve hře dostatečně rozlišit. Pokud to dokážeš, jsi frajer. Hra totiž žádný takový pojem nezná a nedokáže s ním operovat. Proto s tím GMka těžko něco udělají. Z pohledu Cidonie je každá postava, která se tam ocitne tzv. PvP postavou. Protože bez zabití jiné herní postavy by se tam nedostala. Rovněž tak ta samá postava může být tzv. "droperem" v případě, že jí padne jakákoliv věc ze zabitého moba. S "buffem" je to jednodušší. Jakýkoliv šaman/ka je zároveň bufferem.

A výběr mezi pvp a pvm vstupem? Jak zabráníš postavě, která si vybrala pvm vstup, aby nenapadala jiné postavy? To by možná ještě šlo nastavením módu bez pvp. Ovšem uvědom si, že tím celý koncept mapy ztratí význam. A asi nejen mapy, ale i celé hry, která je právě o tom nepřátelství. Krom toho už vidím jak se za chvíli někdo vzteká, že se mu ten a ten z jiné říše navezl do bosse a on nemá šanci ho zabít. A to ani v případě, že by si vybral vstup v pvp módu.

Co se týká tvého hodnocení generálů středověku... Možná si o tom něco nastuduj, než zde začneš předkládat naprosto zcestné myšlenky. Navíc mícháš jablka a hrušky. Žádný generál nemusel samozřejmě honit sedláky po polích. Jemu stačilo vydat rozkaz. A středověké válčení nemá s morálkou nic společného. Stejně jako žádná středověká válka nemá s morálkou nic společného. Šlo jen o jedinou věc. Vyhrát. A to za pomoci jakýchkoliv prostředků. Rabování vesnic a zabíjení obyvatelstva těmi nejkrutějšími způsoby bylo dokonce nejúčinnějším prostředkem k vítězství. Šlechtici se sice mezi sebou navzájem šetřili. Ale ani to nemělo nic společného s nějakou vysokou morálkou. Šlo především o prachy z výkupného. Za mrtvého by nikdo rozhodně nezaplatil tolik jako za živého. A válka byla, je a bude nákladná záležitost.

A poslední stokrát otřepaná věc. Tahle hra je již ze své původní podstaty hrou, kde se očekává, že postavy jedné říše budou napadat a zabíjet postavy jiných říší. Panuje v ní systémově nastavený trvalý válečný stav. Těžko tedy odsuzovat někoho, kdo se tím řídí. Pokud s tím máš problém, zvol si na hraní jinou hru. Je jich myslím dost a dost. Přijde mi to podobné, jako kdybys na šachovém turnaji začal někoho vinit z nízké morálky proto, že ti dámou sebral pěšce, který na šachovnici přeci jen stál a nikomu neubližoval. Nedej bohové, kdybys tam začal mávat bílým kapesníkem a přítomným udělil přednášku na téma, že černí a bílí by se vlastně vůbec neměli napadat, a že si šachovnici přece mohou rozdělit a každý si může "hospodařit" na své polovině.
Jednou žoldák, vždycky žoldák.
Hra je skutečnou hrou teprve ve chvíli, kdy se baví všichni kdo ji hrají. Zkuste na to nezapomínat.
Prý se nehodí aby se bývalý moderátor vyjadřoval z účtu bývalého moderátora. Někdo v teamu chce z Mithry rebela. Tak mu to dopřejeme. :-)

Uživatelský avatar
ondra852
Lv.20
Lv.20
Příspěvky: 256
Registrován: úte 26. dub 2011 19:44:40
Dal poděkování: 66 poděkování
Dostal poděkování: 218 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od ondra852 » pát 19. kvě 2017 18:03:33

Kdyby jste se radeji misto hadani se mezi sebou zamysleli nad tim, jaka komedie je celkovy PvP system na Ekure. Je tu mala svata rise jako PvP mapa pro mensi levely, ktera jen zbytecne zabira misto na disku, protoze update se ziskavanim CB pouze ve valce a vseobecne fakovani novych hracu jak teamem ekury tak i vetsinou stalych hracu tuto mapu totalne pohrbilo.

A boj v Cidonii? Mapa, ktera je velka jak kdyby tam melo bojovat 100 hracu, jsou tam mobove co vas bez pozehnani sestreli na 2 rany a jsou tam povolena jezdecka zvirata? Sorry, ale oznacovat tuhle mapu jako PvP je spatny vtip a primo tato mapa "top" hrace, co jim pada slina po kazdem ziskanem CB na klavesnici, vyzyva k zabijeni hracu v PvM a bufky pro lepsi pozici zebricku a tak moznosti okrast vsechny hrace rise a namastit si kapsu u sloupu jako kral (tuto pozici bych osobne na Ekure prejmenoval na "Vrchni vyzirka"). A ze se hrace motivuje jit do cidonie za vydinou vydelku z bossu nebo expeni nekdo povazuje za nejake plus? Tohle je dalsi tezky omyl, hrac udela lvl 100, zjisti, ze je tu Cidonie a chce se tam podivat a i treba o neco bojovat. Ale co asi takovy hrac udelat proti komunite, kde je 99% hracu na postavach 145 - 150 s dracima +9, karmou, bio apod? No prijde do valky, totalne posere skore vlastni rise a po 100 smrtich, stylem 1shot z mrenky u spawnu bude maximalne nastvanej a pochybuju, ze bude mit jakoukoliv motivaci se nejak zlepsovat (coz znamena v pripade Ekury sedet par let 10 hodin denne a drzet mezernik ve swampu nebo nakoupit na facebooku).

Komunitu nejakyma zvastama na foru nikdo nezmeni, ale styl jakym pvp hodnosti, cidonie, valky a celkove pvp system funguje by se zmenit dalo, jenze osobne mam z Ekury posledni dobou dojem, ze cim mene hracu tim lepe.

Uděleno varování za vulgarity + Team insult
/Willy

Uživatelský avatar
yatchman
Lv.19
Lv.19
Příspěvky: 229
Registrován: ned 11. črc 2010 14:30:22
Bydliště: Plzeň
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 158 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od yatchman » pát 19. kvě 2017 21:07:16

KapkaRosy píše:
Neos píše:
Spoiler:
Ja tu neresim zabijeni v cido jako takove, to jsem sam napsal, ze to je nikdy nekoncici pribeh. Takze me tu nikdo nemusi poucovat na co je ktera mapa, ja to moc dobre vim sam. Pokud to nekteri hraci nevedi, tak jsem tuto hru hral nekolik let a byl jsem dlouholety vudce cechu Krizaci, takze tohle tema jsem resil mnohokrat i s nasimi hraci, na ktere prisly v minulosti stiznosti.
Zminil jsem se o systemu cidonie jako takovem z pozice droperu = 0 CB bodu = zadny vstup do cidonie = ztrata casu ve valce risi pro vyzrani par CB pro dropera = droper postava je snadny terc ve valce risi = utrpeni ze strany hrace a oslabeni rise ve valce risi !!! Mam pokracovat dale, ja myslim, ze nemusim. Ja proste v tomhle systemu nevidim zadne pozitiva a z me strany, jako dlouholeteho hrace nevnimam pozitivum ani snadny zisk CB pro lovce droperu. Podle me lovci droperu degraduji elitni pvp hodnosti a take jsou moralne a charakterove slabsi, nez Ti elitni pvp bojovnici co to nedelaji a jsou nad veci.
Pokud by nekoho zajimalo, jak jsem prisel k tomuto nazoru, tak zcela jednoduse a logicky. Kdyz vemu v uvahu kolik lidi utoci na dropery pri dropovani, tak to je jen hrstka lidi z desitek nebo stovek uctu, kteri na ekure jsou. Kdyby to cislo bylo opacne, tak bych prehodnotil muj nazor. Kazdopadne nikomu nevnucuju me nazory, je to jen muj pohled ziskany z nekolika leteho hrani.
Ja jsem clovek zasadovy, vzdy jsem se snazil byt ferovy a zalezelo mi na reputaci, takze jsem se vyhybal vecem, ktere by me nebo cechu Krizaci skodily a snazil jsem se to i rikat hracum z cechu, kteri se mnou hrali. Pokud budes skodit sobe a cechu, tak v budoucnu do cechu ziskas daleko mene lidi, nez by tomu bylo naopak.
Vim, ze ve hre jsou jasne pravidla, ktere bysme jako hraci mely dodrzovat, ale i tak jsou ty pravidla v nekterych vecech neuplne nebo maji diry. Kazdopadne nebudu odbocovat a vim, ze zabijeni droperu do urcite miry neni trestne. Pak jsou tady ruzni hraci, skupiny nebo cechy, kteri si mohou pravidla trochu poupravit nebo doplnit pro lepsi fungovani treba cechu. Z mych dlouholetych zkusenosti s vedenim cechu mohu rict, co muze mit za nasledek nabrani rebelu nebo co se stane, kdyz z hracu se stanou problemovy hraci, ale to uz zase moc odbocuju :lol:

Jak jsem v predeslem komentu napsal, ze General, ktery zabiji dropery pro svoje obohaceni CB bodu je smesny, je muj nazor a opet to nikomu nevnucuju. Nekdo s tim muze souhlasit a nekdo zase ne, to je zivot.
Kdyz dam priklad, tak elitni Vojevudci nebo Generalove ze stredoveku urcite nezabijeli lidi na polich, co okopavali pudu nebo sedlaky beze zbrani, to ve vetsine pripadu delala pechota, protoze byli moralne na nizsi urovni nez elitni bojovnici. Dobre, neznam uplne do detailu vsechny bitvy ze stredoveku, takze se to mohlo stat taky, ale urcite se to nestavalo pravidlem. Elitni bojovnici, kteri ziskali hodnosti Vojevudcu nebo Generalu meli tvrdou disciplinu a byli lidsky trochu zrejme uplne jinde, nez "obycejna" pechota !!!
Kdyz reknu dalsi priklad, ze clovek, ktery dela nekolik let bojove sporty, tak ten dotycny taky nebude bezduvodne napadat normalni lidi jen proto, aby vsem ukazal, jak je dobry a aby z nej ostatni meli strach. Takovy clovek by byl zase mentalne, charakterove a moralne slabsi nez ten, ktery by to nedelal. Je zcela jasne, ze nekteri silnejsi lidi utoci na lidi slabsi, ale to je opet jen hrstka lidi. Kdyby to bylo naopak, tak by se svet zmital v nekonecnych valkach, problemech a tak. Myslim, ze by to nikdo z nas asi nechtel, ze? :D
Vzdy jsem se ridil heslem, "kdyz neco neni prijemne tobe, tak to nedelej druhym" a nemel jsem s tim nikdy problemy.

Do cidonie mam 4 postavy ninja (hlavni), droper sura = 0 CB, buffka = 0 CB, druha buffka = 0 CB. Jeden droper a 2 buffky bez CB bodu, vazne mi to pije krev, kdyz musim s dropem a buffkama do war risi :ouch: :shoot: :ouch: :help: :lol: Kdyby aspon ty GMka neco zmenili :think: Treba volba vstupu do Cidonie PVP = pri zabiti se odecita a pricita vice CB bodu a PVM = pri zabiti se odecita mene CB bodu, treba 2 nebo 1, at to lidi tolik nesere :ouch: :ouch: :ouch: :think: :normal: :help: :lol:

Jo a ja tu hru neberu uplne vazne, jen jsem clovek zasadovy :lol:


Neos
Definuj prosím přesně pojmy:
droper
buffka
pvp

A to tak, aby to bylo možné systémově ve hře dostatečně rozlišit. Pokud to dokážeš, jsi frajer. Hra totiž žádný takový pojem nezná a nedokáže s ním operovat. Proto s tím GMka těžko něco udělají. Z pohledu Cidonie je každá postava, která se tam ocitne tzv. PvP postavou. Protože bez zabití jiné herní postavy by se tam nedostala. Rovněž tak ta samá postava může být tzv. "droperem" v případě, že jí padne jakákoliv věc ze zabitého moba. S "buffem" je to jednodušší. Jakýkoliv šaman/ka je zároveň bufferem.

A výběr mezi pvp a pvm vstupem? Jak zabráníš postavě, která si vybrala pvm vstup, aby nenapadala jiné postavy? To by možná ještě šlo nastavením módu bez pvp. Ovšem uvědom si, že tím celý koncept mapy ztratí význam. A asi nejen mapy, ale i celé hry, která je právě o tom nepřátelství. Krom toho už vidím jak se za chvíli někdo vzteká, že se mu ten a ten z jiné říše navezl do bosse a on nemá šanci ho zabít. A to ani v případě, že by si vybral vstup v pvp módu.

Co se týká tvého hodnocení generálů středověku... Možná si o tom něco nastuduj, než zde začneš předkládat naprosto zcestné myšlenky. Navíc mícháš jablka a hrušky. Žádný generál nemusel samozřejmě honit sedláky po polích. Jemu stačilo vydat rozkaz. A středověké válčení nemá s morálkou nic společného. Stejně jako žádná středověká válka nemá s morálkou nic společného. Šlo jen o jedinou věc. Vyhrát. A to za pomoci jakýchkoliv prostředků. Rabování vesnic a zabíjení obyvatelstva těmi nejkrutějšími způsoby bylo dokonce nejúčinnějším prostředkem k vítězství. Šlechtici se sice mezi sebou navzájem šetřili. Ale ani to nemělo nic společného s nějakou vysokou morálkou. Šlo především o prachy z výkupného. Za mrtvého by nikdo rozhodně nezaplatil tolik jako za živého. A válka byla, je a bude nákladná záležitost.

A poslední stokrát otřepaná věc. Tahle hra je již ze své původní podstaty hrou, kde se očekává, že postavy jedné říše budou napadat a zabíjet postavy jiných říší. Panuje v ní systémově nastavený trvalý válečný stav. Těžko tedy odsuzovat někoho, kdo se tím řídí. Pokud s tím máš problém, zvol si na hraní jinou hru. Je jich myslím dost a dost. Přijde mi to podobné, jako kdybys na šachovém turnaji začal někoho vinit z nízké morálky proto, že ti dámou sebral pěšce, který na šachovnici přeci jen stál a nikomu neubližoval. Nedej bohové, kdybys tam začal mávat bílým kapesníkem a přítomným udělil přednášku na téma, že černí a bílí by se vlastně vůbec neměli napadat, a že si šachovnici přece mohou rozdělit a každý si může "hospodařit" na své polovině.
Tak příměr k šachovému turnaji hodně pobavil :) Se vším, co bylo zmíněno, plně souhlasím.
Hraju, protože jsem debil...

Neos
Lv.17
Lv.17
Příspěvky: 175
Registrován: pon 23. led 2012 18:56:48
Dal poděkování: 80 poděkování
Dostal poděkování: 311 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od Neos » sob 20. kvě 2017 23:19:04

To KapkaRosy

Hele, ja nevim co je mozne a nemozne vytvorit v teto hre, protoze nejsem tvurce a ani programator teto hry a ani jsem se o to nikdy nezajimal. Napsal jsem jen nejake veci, ktere me napadly a videl sem to jako urcitou moznost reseni. Kdybych byl programator metinu, tak bych to asi napsal jinak, pokud bych vedel, ze by to slo. Nevim vubec jaky jsou moznosti a jak je to financne narocne neco naprogramovat nebo jestli je to zadarmo.

Kazdopadne mi pride ten system cidonie za hranou, co se tyce trestnych cb pri zabiti. Cidonie neni jen pvp mapa, jak si kdekdo mysli, ale taky pvm mapa, kde dropuji i jini lide, kteri treba ani pvp nemaji a nebo je pvp vubec netahne. Je to dobra mapa pro kohokoli, kdo si jde jen tak zarelaxovat zabijenim bossu a nemusi u toho sedet hodiny, jako je tomu u jinych map. Psal jsem to uz nekolikrat, ale napisu to jeste jednou, protoze mi pride, ze nekteri jedinci si mysli, ze ja to proste nechapu. Rikam, ze zabijeni v cido je nikdy nekoncici pribeh, protoze zabit dropera pri zabijeni priser je hodne snadny cil pro pvp hrace a hodne malokdy se stane, ze pvp hrac je usmrcen droperem. Z toho duvodu je to az moc velky luxus dostat temer zadarmo kralovsky pocet CB pri zabiti dropera, protoze dotycny pvp hrac temer neriskuje, ze bude on sam usmrcen. Zrovna vcera se mi ten samy pripad stal znovu od toho sameho hrace a mel jsem vypujcenou buffku a ted uz ani ta vypujcena buffka do cidonie nemuze, protoze ma pocet CB=0. Po zabiti jsem tomu dotycnemu dal navrh, ze si muzem v cido zabojovat bez pouziti cervenych eliku, aby mel sanci me zabit normalne v pvp a mohl ziskat CB body normalnim zpusobem, bohuzel moje vyzva nebyla vyslysena. Jednoduse receno musel by se snazit o trochu vic a nebo nedej boze kdyby dostal narezano, tak by CBcka ztratil. A to, ze rikal, ze mu o CBcka nejde, ze si je vybojuje ve war, to je hloupost, kdyby mu o CBcka neslo, tak tu vyzvu prijme, kort kdyz zabil pvp hrace v pvm. To je teda hrdinsky cin teda :D

Kdyby aspon fungoval ten prikaz v textovem radku, abych se s postavou mohl portnout na respawn, ale ani to uz nefunguje, nevim proc. Ja bych ani tak neresil, ze nekdo nekoho pri necem zabije, to at veme cert. Me nejvic vadi, ze kdyz postava ma 0 CB, tak je donucena jit do war risi pro CB body. To mi pride jako uplny nesmysl, protoze jak muze droper nebo buffka jit pro CB body, kdyz proti nim stoji vytuneny terminatori a kdyz vemu v potaz to, ze moje buffky a droper nemaji dokoncene bio a nemam na vsechny postavy dane pvp, tak je to proste ztrata casu, nervu a vubec nepomuzu vlastni risi v boji, spis naopak. A vazne nemam naladu dodelavat bio a pvp na nekolika postavach, za ktere me to pri pvp ani nebavi. Zvolil jsem si hlavni postavu a na ni jsem vsechno dodelal a s tou postavou jsem schopny pomoct sve risi a droperi mi pomahaji s nakladama na uziveni hlavni postavy ve hre. Takze proc bych mel investovat do pvp na dropery a buffky a dodelavat bio, kdyz mam hlavni postavu, kde to vsechno mam a radsi preferuju tunit hlavni postavu, nez abych to cpal do neceho, co me nejaky nesmyslny system nuti. Kdyz je Cidonie tak slavna pvp mapa, tak proc do ni nechodi pvp hraci se mlatit mezi sebou??? Protoze je to o CB bodech, chteji ziskat free CBcka a neriskovat ztratu, kdyz se budou mlatit pvp hraci mezi sebou, tak jim hrozi ztrata hodne CB bodu, proto se tam vubec pvp hraci nemlati a radsi se mlati v metinlandu. Drtiva vetsina pvp hracu se honi jen za poctem CB bodu, aby byl co nejvyse v zebricku. Kdyz vidim, jak nekteri jedinci bojuji ve war risi, tak mi to dava jen za pravdu. Nekteri jedinci stoji na respawnu a strileji sipy a dalkove kouzla, ale oni sami umrit nemuzou.

Minula Svata nebo jak se ta mapa presne jmenovala byla obrovsky popularni, protoze tady bylo hodne hracu online a tato hra zazivala obrovsky boom a hlavne byl vstup pro dropery do Keri ve Svate a kdyz bylo Keri otevrene, tak ve Svate byly uplne jatka a zne Cbcek. Ja sam sem to zazil i z pozice dropera, jak bylo nekdy nemozne se dostat do Keri neco si nadropovat a vydelat. Tam byla dobra vec ta, ze tam fungovaly porty (pergameny navratu na misto), ale pak se to snad i zrusilo nebo ted uz presne nevim a zkaza pro dropery byla dokonana. Jeste ze nastesti droperi si nemuseli vybojovat ztracene CBcka ve wra risi, to by byla dalsi jatka a mohli si je koupit za yang.

KapkoRosy - nevim jestli chodis nebo nechodis do Cidonie dropovat a jestli jsi si zkusil jit s droperem nebo buffkou bez bia a bez top vyladenych veci do war risi zkusit vyzrat nejake CBcko, ale rikam ti, ze to neni buhvi co, kdyz se na tebe sesypou terminatori se 40k zb a s nadupanyma pvp vybavama. Nemuzu dat vsechny svoje pvp veci z moji hlavni, protoze buffky nemaji tak vysoky level a dodelat droperum a buffkam lv jen kvuli tomu, abych s nima mohl jit do war risi, tak vazne dekuji, ale nechci. Dropery a buffky nemam zapotrebi expit a ani nechci, chci je mit tam, kde jsou, to mi staci. A kupovat dalsi brneni a zbrane a ladit spodni bonusy, aby mi to ladilo kvuli nejakemu nesmyslnemu systemu fakt nehodlam.

Chtel si abych nejak definoval pojmy droper, buffka a pvp.
V rychlosti me napadl system PVM a PVP o kterem jsem se zminil v predeslem komentu.
System PVP - pri vstupu do Cidonie by clovek, ktery se chce mlatit zvolil PVP a pri zabiti a usmrceni by se pricital a odecital stejny pocet CB bodu, jako je tomu treba ted.
System PVM - hrac, ktery by zvolil PVM, at uz je to droper nebo buffka by se mu pricitaly + 1-2 CB body pri zabiti a pri usmrceni by se mu odecital -1 CB bod.
Nebo to proste dat jako za stare Svate vsem jednotne +2 CB za zabiti a -1 CB za smrt. Jednoduchy jak facka a nebo aby se nemuselo chodit s dropama a buffkama do war risi, coz mi nehorazne pije krev, tak by se daly CB body koupit za yangy (napr. 20 CB za 100kk) a nebo za 20 CB 5 SD a pokud ma nekdo starosti s tim, aby nebyly transfery CBcek, tak se o ty CB body muze pozadat ticketem, hrac si je zakoupi a Admini nebo GMka mu to na webu potvrdi. Zase jednoduche jako facka, neni treba vymyslet nejake slozitosti, kdyz to jde jednoduse. Pochybuju, ze nekdo bude delat transfery CBcek, kdyz by za to musel platit yangama nebo SDckama. Transfery se asi delaly, kdyz to bylo hodne levne, nevim, nikdy sem to nedelal a ani sem to s nikym neresil, takze nevim.

Co se tyce te moralky, tak jsem tu stredovekou dobu dal jako spatny priklad, protoze se delaly zverstva, ale i tak lide meli urcitou uroven a nekdo zverstva delal a nekdo zase ne, to je porad stejne.
To je to stejne i tady, kdyz tu jsou tri nepratelske rise. Stav je porad nepratelsky, jak rikas, ale to neznamena, ze lidi se budou neustale mezi sebou zabijet. Nekoho to bavi, nekdo to nevyhledava a nekomu to leze na nervy. Lidi prestupuji z jedne rise do druhe a zase zpet, tak nevim proc bych musel zabijet nejake kamarady, se kterymi jsem hral, kdyz mi bohate staci, ze si zabojujem ve war risi a tam se vsichni pomlatime :D V pravidlech taky neni, ze chunjo hraci musi povinne zabijet hrace v shinso a jinno, tak nevim proc bych mel delat neco, co se mi delat nechce nebo je to pod moji uroven. A pochybuju, ze ty KapkoRosy povinne vsechny nepratelske hrace zabijis, kdyz to tak hajis nebo se me tu snazis tak poucovat co je vlastne tato hra.

A jak si neco rikal o te sachove partii, tak to michas jablka s hruskami zase ty. Pri sachove partii hrajes sachy, nic jineho, kdezto v Cidonii je cast pvp a i pvm :)

Jak jsem rekl, ja jsem clovek zasadovy a mam nastavenou urcitou uroven a podle te urovne se ridim a kdyz je neco pod moji uroven, tak to proste delat nebudu, i kdyz muzu. Ja myslim, ze to tak je i u vice lidi a nejen u me.

Neos
Obrázek
Become one of us and help us to create the most powerful guild on this server !!! -------> click viewtopic.php?f=34&t=97497

Uživatelský avatar
Malchus
Lv.21
Lv.21
Příspěvky: 307
Registrován: pon 26. črc 2010 10:00:56
Dal poděkování: 94 poděkování
Dostal poděkování: 381 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od Malchus » ned 21. kvě 2017 1:13:34

No, Neosi, já bych použíl jiné přirovnání.
Ty třeba kvůli penězům jsi ochotný 5x týdně ráno vstát a jít do nudné rachoty. Ale třeba prostitutka přišla na to, že kvůli penězům ráno vstávat nemusí. Ale zatímco ty by ses propadal hanbou vydělávat si prostitucí, ty sám připadáš prostitutce jako blázen, když kvůli penězům 5x týdně vstáváš.
A s těmi CB je to podobné. Zatímco ty by ses propadal hanbou opatřovat si CB tímhle způsobem, někdo jiný ne. Každopádně je zbytečné kvůli tomu zakládat téma, protože stejně jako s tou prostitucí to jsou dva světy, které se navzájem nikdy nepochopí.

edit: Ještě bych chtěl dodat, že jsem se nechtěl dotknout žádné prostitutky a že bych jistě našel další povolání nebo způsoby obživy, které bych mohl použít jako příklad.
Obrázek

Uživatelský avatar
yatchman
Lv.19
Lv.19
Příspěvky: 229
Registrován: ned 11. črc 2010 14:30:22
Bydliště: Plzeň
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 158 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od yatchman » ned 21. kvě 2017 2:23:01

Malchus píše:No, Neosi, já bych použíl jiné přirovnání.
Ty třeba kvůli penězům jsi ochotný 5x týdně ráno vstát a jít do nudné rachoty. Ale třeba prostitutka přišla na to, že kvůli penězům ráno vstávat nemusí. Ale zatímco ty by ses propadal hanbou vydělávat si prostitucí, ty sám připadáš prostitutce jako blázen, když kvůli penězům 5x týdně vstáváš.
A s těmi CB je to podobné. Zatímco ty by ses propadal hanbou opatřovat si CB tímhle způsobem, někdo jiný ne. Každopádně je zbytečné kvůli tomu zakládat téma, protože stejně jako s tou prostitucí to jsou dva světy, které se navzájem nikdy nepochopí.

edit: Ještě bych chtěl dodat, že jsem se nechtěl dotknout žádné prostitutky a že bych jistě našel další povolání nebo způsoby obživy, které bych mohl použít jako příklad.
Jo, pouze s tím rozdílem, že prostituce je nezákonná, amorální a proti lidské důstojnosti. Naopak tohle počínání "zákonné" je a je i hrou podporováno - proč by jinak "stvořitel" dal tyto bossy právě do této mapy?

Jak v sobě může mít někdo tolik pokrytectví, aby si na tohle stěžoval, když sám má tu největší moc tomu předcházet? Mně třeba vadí rybaření...nebaví mě, nejde mi to a ostatní jsou v tom lepší. Tak to prostě nedělám a stejně tak můžeš i ty.
Hraju, protože jsem debil...

Uživatelský avatar
Malchus
Lv.21
Lv.21
Příspěvky: 307
Registrován: pon 26. črc 2010 10:00:56
Dal poděkování: 94 poděkování
Dostal poděkování: 381 poděkování

Re: Georgiew a General, smesne!!!

Příspěvek od Malchus » ned 21. kvě 2017 3:05:14

Příspěvek nade mnou je pouze potvrzením, že každý se na to dívá jinak. Pro někoho je normální zabíjet bufky, protože to není proti pravidlům a pro někoho je to i tak věc, která je amorální.

Jinak podle mého názoru je proti lidské důstojnosti 5x týdně ráno vstávat a kolikrát, když jsem se vracel ráno z flámu a viděl ty uštvaný obličeje spěchat do Kolbenky, jsem si v duchu říkal "to je hrozný co všechno jsou lidi ochotný udělat pro peníze".
Obrázek

Odpovědět

  • You do not have permission to post in chat.
@ Akyl26 « ned 10:14 pm »
@Mionix,  Bažiny byli teďka bez problémů, ale ďábelský 2/6 zbytek Lv 20-40 nechápem..
@ cleo « ned 7:19 pm »
@Mionix,  v poušti z těžkých meteorů se spawnuly meteor duše a meteor tmy....
@ Mionix « ned 3:41 pm »
@Akyl26,  Ještě je tu jedna možnost, že to dělá zákaz spawnu meteorů u spawnou daných říší. Zkuste raději popojet dále od spawnů. Každopádně zatím tomu nemůžeme přijít na kloub.
@ Mionix « ned 3:36 pm »
@Akyl26,  Tak zakopaný pes je asi jen v CH1. Vyzkoušejte CH2 nebo 3 nebo 4. Tam by to zlobit nemělo.
@ Mionix « ned 3:34 pm »
@Akyl26,  děkuji
@ Akyl26 « ned 3:05 pm »
@Mionix,  Poblíž portálu ve Velké poušti a poblíž nikde nic. A dělalo to víc lidem, co jsem potkal. I ďábelský házel občas lehký nebo střední.
@ Mionix « ned 3:03 pm »
@Elear@Akyl26,  nebyli jste poblíž májky? Tam to zlobí, jinak by nemělo. @cleo,  pravděpodobně se vám postava neodhlásila ze hry a po vypršení času vám ji to hodilo do chrámu.
@ cleo « ned 12:11 pm »
a není vůbec vtipné, když nechám postavu ve swampu a druhý den jí najdru v chrámu útrapy
@ Akyl26 « ned 12:06 pm »
Je vcelku vtipné házet bažiny a objevují se tmy, žárlivosti apod.. :D
@ Elear « ned 12:03 pm »
A z ťažkých padajú normálne a ľahké meteory
@ TomasFoxx « ned 10:24 am »
prej někdo přivolává meteory bažin a padaj mu z toho těžký a lehký, asi to ještě není uplně opraveny :D
@ Lejno « ned 9:58 am »
to, že je rýchlo nabitá neznamená, že sa jej menila doba pôsobenia, takže nerozumiem kde by mal byť problem
@ Mionix « ned 9:26 am »
@ O3VRS « ned 9:24 am »
Ahoj proč je u auráka tak rychlé nabíjení aury? :(
@ Mionix « ned 7:55 am »
@cleo,  Možná dnes ráno. Měla by být mimořádná krátká údržba.
@ Lampiiik « ned 2:04 am »
@cleo ani v kerindore a swampe?
@ cleo « sob 10:43 pm »
@Mionix,  kdy půjdou házet meteory prosím, nejdou vůbec nikde
@ KynutaBuchta « sob 5:46 pm »
Dobrý den, dáme opět soutěž MS v ledním hokeji 2024-Maraton? Poslední tato soutěž byla v roce 2019. Navrhuji, každý co zápas z CZ/SK to otázka. 🏒🙋🏼‍♀️ MS trvá od 10.-26.5.2024 ❤️
@ Betty « sob 9:13 am »
Tabule se asi neopravila? Po relogu se znovu ukáže čas, který se odečítá ale před relogem či třeba portem už to psalo že se muže jít hledat :D Případně stačí odjet a už je tam zase najednou čas :D
@ schvarz « pát 9:46 pm »
8mi, 2ěma, 1ednou a já nevim co ještě
@ schvarz « pát 9:46 pm »
čekám na den, kdy se lidi naučí psát číslovky
@ Takashiro « pát 8:13 am »
MoCKeR píše: Este nebyl pohreb tehoto serveru? Cekal bych ze kvuli foxovi a par dalsich sa neoplati provozovat server 😂
tak to hop stop, su tu aj novacikovia plny energie, chutou hrat a investovat nech to frči jak ma
@ KerkyzAfterky « čtv 7:49 pm »
je mi z Vás zle
@ KerkyzAfterky « čtv 7:49 pm »
nechápu, co se to serverem děje. Stává se z toho dětské hřiště aka family friendly server pro 8mi lete děcka? :D člověk si už ani neužije bitky o májku, ale hlavně že 160 tky v klídku a pohodě mlátěj dropíky na bažínách
@ Mionix « čtv 7:31 pm »
@MoCKeR,  Nechápu na co se ptáte? Logoval jste postavu před 14 dny? To čekáte, že server skončí tím, že vy to 14 dní nelognete?
@ MoCKeR « čtv 6:38 pm »
Este nebyl pohreb tehoto serveru? Cekal bych ze kvuli foxovi a par dalsich sa neoplati provozovat server 😂
@ Mionix « čtv 4:56 pm »
@TomasFoxx,  Ano chápeš.
@ Hakan « čtv 12:47 pm »
Noo když už se teda ztížily čarodky v mapě tak by se jim alespoň mohl adekvátně upravit i drop těch 4 částí čarodějnic :think:
@ TomasFoxx « čtv 12:07 pm »
ne, jen tužku vidim :D :D
@ Hakan « čtv 12:07 pm »
TomasFoxx píše: v eventovce je hrozná tma
bojíš se tam?
@ TomasFoxx « čtv 12:06 pm »
v eventovce je hrozná tma
@ TomasFoxx « čtv 11:06 am »
Chápem tu novinku správně, že teď můžou do eventovky klidně všechny říše naráz, pokuď maj získanou svojí majku?
@ Angela « pon 6:48 pm »
To je dobry napad, dekuji.
@ ddavidd « pon 6:47 pm »
Pokiaľ podáš kvalitné a dôveryhodné informácie, tak sa to dá zmeniť aj cez ticket iného účtu
@ Angela « pon 6:40 pm »
Zdravim lidi, mam dotaz. Na uctu mam email, ktery je smazany a ted mi nejde zmenit na novy, jelikoz se odkazy zasilaji na starej email. Ani ticket nejde podat, protoze se to furt zasila na ten starej email a ted se kvuli tomu nemuzu prihlasit do hry. Co ted? Poradite mi prosiiiim?
@ schvarz « pon 3:13 pm »
čuspic a pevný nervy
@ Ezzo95 « pon 3:13 pm »
jak rikas. :) tahle debata by se mohla vest jeste dlouho kazdopadne odpoved jsem dostal a dekuji ti. Ted musim ficet tak preji hezky zbytek dne :)
@ schvarz « pon 3:12 pm »
Pokud není někde místo, znamená to, že to očividně je populární/lukrativní místo. Když přidáš víc cháček, tak to bude farmit víc lidí, čímž se výrazně zvýší nabídka těch věcí, co tam dropujou, což prostě má významnej efekt na ekonomickou situaci. A pokud se jedná o místo, kde padají čistý yangy, tak to zase znamená ještě větší inflaci, což už teď je obrovskej problém.
@ schvarz « pon 3:10 pm »
Přidávat CHáčka znamená významně ovlivnit ekonomiku hry
@ Ezzo95 « pon 3:10 pm »
nemluvime tu o novych lokacich vecech apod.. tam je sance docela miziva rekl bych. A samozrejme pridat dalsi CHcka taky neni asi jednoduche jak pises ale toho casu uz nato bylo spousta
@ schvarz « pon 3:10 pm »
Nevím, krapet mně teď připomínáš člověka, co křičí na mrak
@ Ezzo95 « pon 3:09 pm »
porad spouusta lidi cpe do ekury penize a clovek by mozna cekal ze se server s takovou historii trosicku posune
@ schvarz « pon 3:09 pm »
Tenhle problém nemá jednoduché řešení.
@ Ezzo95 « pon 3:09 pm »
je mi jasne ze napadlo. proto nechapu ze ani po 12 letech je to stejne
@ schvarz « pon 3:08 pm »
Myslíš si, že jsi první, koho to napadlo? Swamp existuje 12 let, máš pocit, že to nikoho předtím nenapadlo? :D
@ Ezzo95 « pon 3:07 pm »
Mozna by stacilo pridat nejake to CHcko aby se lidi nemuseli rvat o misto na bazinach apod
@ schvarz « pon 3:07 pm »
A pak se to strhne v nahlašovací spoušť, kdy je ticket systém zahlcený jenom těmihle nahlášeními a screenshot jako důkaz nestačí a málokdo bude mít k dispozici video kompletního incidentu. A chtít po GMkách, aby koukali u každýho tiketu na 15 minut videa o tom, kdo udělal co, to je taky nereálný
@ Ezzo95 « pon 3:06 pm »
bohuzel ekonomika ekury je postavena tak ze pokud chce clovek nejakou i kdyby prumernou vybavu na pvp tak by treba v tom swampu musel stravit mesic v kuse pomalu
@ schvarz « pon 3:06 pm »
Pokud by nešlo škodit pomocí pvp, tak si ty lidi najdou skoro vždycky způsob, jak škodit jinak.
@ schvarz « pon 3:06 pm »
No jenže tým by se tomu musel věnovat hodně, zase jim nelze tolik přisuzovat vinu jo.
@ Ezzo95 « pon 3:06 pm »
to je ovsem docela smutny fakt. Ekuru mam rad a vzdy se k ni vratim i kdyz uz je mnoho jinych serveru ktere nabizeji vice moznosti. O to vic me mrzi kdyz narazim na nejakeho vagabunda ktery umi jen skodit. A postoj tymu jak jsi rekl je negativni nebo spis lhostejny
@ schvarz « pon 3:03 pm »
zásadním problémem v téhle situaci je, že pokud ten "škodič" má výbavu a dostatek času, tak ho to škodění nic nestojí - mnohokrát jsem navrhoval, aby byla do hry zavedena nějaká mechanika (a navrhoval jsem jich dost), která by tenhle problém řešila, ale nikdy tomu nebyla dána sebemenší váha, takže bohužel, je to v pořádku
@ schvarz « pon 3:01 pm »
Tahle debata byla s týmem a adminy vedená už mnohokrát. Nikdy nebyla žádná snaha z jejich strany tuhle situaci řešit, ani měnit herní mechaniky, aby to fungovalo nějak lépe.
@ schvarz « pon 3:00 pm »
Proč by nebylo? Je to pvp hra a pravidla to nezakazují. Je to svinský? Dost možná jo. Ale zakázaný to není.
@ Ezzo95 « pon 2:59 pm »
nikdo nerika ze by za to mel byt byt ban v podobe 40TB .. ale vysledku kdyz si udelam pvp char a budu chodit treba do swampu a vyhlizet komu co padne a pak ho budu zabijet abych si ten item vzal za nej tak je to v poradku?
@ schvarz « pon 2:57 pm »
Přeci jenom je to pvp hra
@ schvarz « pon 2:57 pm »
A jak bys to řešil?
@ Ezzo95 « pon 2:56 pm »
hraju tady uz nejaky patek a cetl jsem je uz hodne davno :-) kazdopadne mi tohle neprijde ze by se to melo prehlizet
@ schvarz « pon 2:55 pm »
četl jsi pravidla hry?
@ Ezzo95 « pon 2:55 pm »
i kdyz se me cilene snazil zabijet abych si nemohl lootnout veci z metinu ktere mi padnuli? a sekal nademnou z kone?

Who is chatting