Budoucnost Ekury

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Zamčeno
MoravskyPepin
Lv. 12
Lv. 12
Příspěvky: 81
Registrován: ned 15. dub 2018 11:30:21
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 39 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od MoravskyPepin » ned 23. dub 2023 17:05:12

Mionix píše: ned 23. dub 2023 16:34:45 MichaelScott - No jo, ale co si myslím já, to je naprosto irelevantní to zaprvé. A za druhé. Jak by se kontrolovaly platby? Jak by se převáděli platby. Ekura není bankovní společnost. V podstatě nedokáži vůbec po finanční a právní stránce říci, zda je toto vůbec možné? A jak by se postupovalo třeba v případě nezaplacení, nebo naopak zaplacení, ale předměty by hráč nedostal? Ono to tak jednoduché není.

Nemám ponětí.

Já sám nejsem kreativní. Občas mě něco napadne, nějaké zlepšení stávající věci, viz třeba věci s kuřaty naposledy a pak je na GA a GP, zda to provedou. Ale musí to vyhovovat vždy jak provozovateli tak hráčům.

Mio
Určitě to bude složitější, nicméně pokud mě paměť neklame, tak za zrušením HM stálo GDPR (Klidně mě opravte) a bohužel, pokud se někomu nechtělo za těch X let vyřešit tohle, tak se obávám, že tadyto už neprojde vůbec - jó, myslím si, že by to slavilo hodně veliký úspěch a osobně bych se s takovým modelem nebál jít do světa, ale jak říkáš co si myslíme je naprosto irelevantní ať už seš uživatel fóra, hráč nebo člen týmu.


Suko201 - vlastně já tady rok/dva vydělával prodejem, měl jsem výhodu v tom, že mi počítač mohl běžet 24/7 a když ses byl někdy večer podívat po tržnici, tak jsi byl rád, když jsi našel co jsi potřeboval a už tě tak moc nezajímala cena. Proto já osobně ač už nehraju, tak jsem proti takovým věcem jako jsou offline stánky

Medvidek
Lv.13
Lv.13
Příspěvky: 98
Registrován: úte 14. zář 2021 3:54:51
Dal poděkování: 183 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od Medvidek » ned 23. dub 2023 17:37:15

Pane Mionix - ale prosím Vás, vy kreativní jste. Nevěřím tomu, že soutěže na foru hry vymýšlí, programuje, ale i hlídá či odměnuje jediný člověk. Dle mě je to věcí týmu - skupiny lidí .... :-)

Dále Vaše nesoutěžní odpovědi vždy pobaví - to je kreativita. Takže - pokud bych měl někomu věřit v diskuzích budete to vy ... a pak také členové týmu :-)

Dále - ach jo - pořád dokola to samé - tak jo, co myslíte, vážně když u všech soutěží píšu "Mimo soutěž" že to je bez důvodu? Ne není. Jde o zábavu a já žádnou odměnu za to že si hraju prostě nechci ... :-) A kdybych jí přijal, vždy mě bude mrzet, že se s ní nemůžu podělit se všema nejen hráči - oni vědí koho tím hráči myslím ... :-) To vážně Vám jde jen o ty nic neříkající odměny? Existují i jiné hry, které se přímo obchodní strategií zabývají. Ach jo :-)

A jinak - souhlas s nickem Moravský Pepin - a nejen to. Ono je tam něco o čem psát nechci. A chápete, že platby jsou i omezeny řekněme věkem hráčů? Mely by být vždy až od 18 let. Jde o ochranu nezletilých. Prostě nejsem právník, ale rád si čtu VOP. Ale - to je věc úplně z jiného soudku. V podstatě, a naštěstí, když to napíšu já - jde o drb a jsem za to vděčen. Být členem týmu přesně tohle NIKDY nesmím napsat ... a to jsou svázané ruce - přátelé ... :-)

Ale vždyť jsou i jiné hry kde se přímo za real prachy kupují postavy - nemohu napsat o jaké hry se jedná, protože reklama, ale - věřte, že asi všem známé hry, se ta hra úplně zkazila když si začátečník - hráč začal za real peníze kupovat vylepšení pro svého miláška - a tak všem ostatním, které měly odehrány stovky hodin to přesně tito "itemáci" zkazili.

A konečně - prosím Pepčo (omlouvám se za důvěrné oslovení, ale jsme hráči týhle hry - není mezi náma rozdíl) - tohle je soukromý server ne? Pořád nevím o čem se vlastně bavíme ... ale to nic nemění na tom, že v podstatě s tebou souhlasím a díky za tvůj názor.

Méďa.
Největším nepřítelem člověka je on sám sobě. Mít srdce, lidskost a projevovat lásku neznamená že je život nulou - i když vše je relativní :-) Hledat nepřátele znamená být sám/a. :-)

Achras
Lv.14
Lv.14
Příspěvky: 102
Registrován: pon 29. čer 2015 10:10:55
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od Achras » pon 24. dub 2023 12:20:06

Ahoj, abych se taky vyjádřil.
Hraju už nějakou tu dobu (pár let to už je) a za mého pozorování tu těch hráčů výrazně ubylo (někdy vlastní vinou, někdy je to prostě přestalo bavit).
Co se týče bodu 1. (prodej/nákup za real), tak má myšlenka je taková (souhlasí s ní vícero lidí, realita se však může lišit), že by povolení prodeje či nákupu za real Ekuře prospělo (natáhlo víc lidí), pro vysvětlení: Hráč A chce prodat věci/účty, protože ho to nebaví, hráč B je chce koupit ale GM na to příjde a celé to zabanuje, tudíž tu není hráč A ani B. Při povoleném prodeji/nákupu by tady byl hráč B a byl by nucen si kupovat prémka a jiné číčovinky (i kdyby to kupoval jen za yangy, někdo ty SDčka/prémka prostě koupit musí že), tudíž by svým způsobem "pomohl" serveru, navíc by ještě třeba dal někomu doporučení, atd. Samozřejmě to GM tým bere jako krádež, to chápu ale v jistých věcech by mohli slevit (přesné statistiky neznám, ale to je práce Týmu). Krádeže atd. do toho tahat nebudu, ty se dějí tak i tak.
Dalším bodem č 2. je prodej/nákup postav: Heromarket byl supr, zjednodušilo to hledání, bylo to svým způsobem bezpečné (za tohle fakt palec nahoru :) ) a jak tu už někdo psal,Tým by mohl do podmínek dát záložku na tohle, tudíž by hráč se sdílením jistých údajů souhlasil, pokud ne, HM by se mu nezobrazoval nebo nebyl povolen (mohlo by se to dodatečně "zaškrnout" v nastavení účtu, že s tím souhlasí) a Tým by byl tzv. z obliga ne?
3. bodem je náš slavný UPDATE: Pravdou je, že Tým (nevím kdo přesně, hrabat se v tom fakt nebudu) naznačil, že by v budoucnu něco takového mohlo být, avšak, jsou tomu už víc jak 2 roky (3-4? nevím) a nic "velkého" se podle mě zatím moc nestalo, co si budeme, zavření říší z důvodu UPDATE bylo trošku fiasko. Samozřejmě ty "malé" update jako lepší Cido, Aréna a různé přídavky jsou supr, né že né ale přeci jen pořád chybí ten náš slavný UPDATE že? I když se neví co tam vlastně má obsahovat.
Tak bych to asi viděl a bohužel musím s pár lidma souhlasit, že budoucnost Ekury nevidím moc růžově, což je mi jakožto člověka vyrostlého na ní je líto.

MissCawe
Lv.7
Lv.7
Příspěvky: 37
Registrován: sob 19. lis 2016 11:55:47
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od MissCawe » pon 24. dub 2023 20:29:29

Ahoj, též bych se k tomu trochu vyjádřil. Všichni tady mluví o tom, že server dělají nový hráči. S tímhle naprosto souhlasím, ale proč tady vlastně nový hráči nejsou? Si představte, že jste v pozici nováčka, který si chce zahrát. Co má vlastně vůbec dělat. Řekněme že do lvl 100 má volný probůh a vše je fajn alespoň z pohledu PWM. A co když si řekne, chci si zahrát pvp, udělá si low výbavu 79 a jde válčit. Ofc dostane ik od tryharda 160ky co nakoupí věci na 79, má ho to bavit ? Tak si řekne, zkusím udělat pvp na větší lvl bude to lepší, další tryhardi s top výbavama a znova, má ho to bavit? Řekne si že pvp bylo dost, udělá výbavu do cido a další problém, než stihne usekat bose tak už jsou všichni mrtví a zabijí mu i toho kterého seká, má ho to bavit? Co kdyby chtěl drapovat přes pláště, vlastně nemůže protože během 1s všude plno, už ho to fakt přestává bavit. Tak si řekne půjdu HG, udělá výbavu a zjistí, že je tato lokace úplně mrtvá a s nikým tam nezajde, protože tohle mají všichni někde (tohle mě opravdu baví, ve hře někdo týdne píše hg duo a druhý týden píše že prodá výbavu hg xD). Takže zatím je náš nový hráč velmi potěšen, že hraje. A tak si řekne že zkusí entarian, že to bude zábava, z pohledu bm je asi jediná možnost si trochu zahrát a mít slušné yangy, nicméně chtěl by proměnu, ale to nemůže protože takový začátečník nemá karmu p ninju a dělat to zabere nějaký čas, teda pokud nějsi nějaký tryhard bez života. A když už má to bmko, tak si řekne že by chtěl zabít nej bose ve hře a doprdele :D už rok to zabíjí jeden člověk každý den :D, takže fakt to má našeho nováčka velmi bavit? Nebudu nic psát ohledně pvp 160, protože tam je to úplně mrtvý.
Takže z tohoto pohledu tento server topí jeho doba provozu. Lidi nemají co dělat, nemají žádné cíle, nemají motivaci, nemají nic. Můj návrh je resetovat server. Samozřejmě ti zmínění lidé bez života začnou nadávat, ale ti co byli u zrodu této hry ví. Ví moc dobře jaké to je když se přidal kerindor, jaké to bylo poznávat nové místa a hlavně nebyla konkurence a to byla zábava. Ale tohle se nestane takže, z mého pohledu je tato hra mrtvá a to i z mého pohledu, sám končím protože je tu nuda. Navrhoval bych přidaní nějakých dungeonů , kde by na konci byl nějaký bos a to nutilo lidi hrát ve skupině a měli šanci na nějaké dropy a hlavně aby to mělo obtížnost a ně aby 1 člověk zabíjel celý rok 1 bose ???!!

Achras
Lv.14
Lv.14
Příspěvky: 102
Registrován: pon 29. čer 2015 10:10:55
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od Achras » úte 25. dub 2023 8:03:53

Zrovna resetování serveru mi přijde jako ta největší blbost, co by Tým mohl udělat... Nejenže by to podle mě nikoho nepřilákalo, navíc by to už odradilo ty co tu už nějakou dobu hrají. Ano, ceny jsou v poslední době poněkud přepálené, třeba buff věci 2xINT kupovat za 1,5kkk? Fakt ne... Podle mě by pomohlo, kdyby se opravdu přidalo něco, co tu hru oživí, něco, co by stálo za to, to hrát ve vícero lidech (nebyla ta myšlenka v Entu?), a mělo by to třeba i vliv na cech... Byla by třeba fajn myšlenka tzv. aury (né, nemyslím wara), kdy čím víc členů cechu, tím větší třeba DMG, podobně jako EXP bonus. Ať už do válek nebo PVM.

MichaelScott
Lv.13
Lv.13
Příspěvky: 93
Registrován: stř 06. kvě 2020 18:02:47
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 69 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od MichaelScott » úte 25. dub 2023 14:38:50

Tak jo, nechtěl sem už psát, ale ještě napíšu :D Co se týče toho HM za real, abych odpověděl Miovi, nevím jak bych to udělal, já nemám desetileté zkušenosti s provozem serveru, ale nějaký IT odborník by Vám jistě poradil, jakým systémem by se to dalo realizovat, případně jestli vůbec. Každopádně jak už sem psal, minimálně nějaký aukční systém věcí nebo původní HM (kde mimochodem krásně bylo vidět, co přesně na účtě je, takže by těžko někdo někoho okradl) v herní měně měl být už dávno, zase si myslím, že se to dalo konzultovat s odborníkem (např. právníkem, úředníkem), který by vám jistě poradil, jak toto obejít nicméně si myslím, že jednoduchý souhlas hráče s poskytnutím osobních údajů by měl stačit, však je to tak všude jinde, tak proč by to nešlo zrovna na ekuře? Jako místo toho tu nejvíc super věc co jste udělali vypnete a napíšete no, GDPR a za 8 let nebo jak je to dlouho nedokážete HM znovu uvést do provozu, to už o něčem vypovídá, ne? (Nemyslím tebe Mio, vím, že to není zrovna tvoje náplň práce zde)

Dále, co se týče začínání tady, jde to, nicméně malé války totálně mrtvé, jedou týdně v hrozný čas, minulý týden sem viděl poprvé, že byla jen červená vs modrá, ze žluté 0 lidí, takže tam si nezaválčí nikdo, což mě přivádí k další věci, do válek chodí čím dál méně lidí, do malých chodí pravidelně tak 10 lidí, ale mapa musí mít stále sto hektarů, takže těch deset mohykánů prostě půl války stráví tím, že běží hodinu vůbec někam, kde se bojuje. Takže to by mohl být další bod k zamyšlení pro tým, jestli nezmenšit mapy, to snad tolik práce nedá... Na druhou stranu nesouhlasím s tím, že začátečník si nemůže zaválčit... zrovna ve střední válce je jedno, jestli má člověk výbavu za 30kkk nebo za 1kkk, tam nikdo neustojí nic a pecky dávají všichni, takže je to asi spíš o taktice (volba obran) a herním stylu.

Největší přešlap co udělala ekura a podle mě tím totálně zabila velkou část ekonomiky jsou mapy. Mapa pokladu pro ty co neví, se dřív dala dropnout jenom z metinů. Tudíž to bylo + pro začátečníky (mapa stála 500kk +/-), + pro kopače map (drahé okouzla), + pro obchodování s talíky (netočily se jen top kombinace jak dnes, ale používalo se daleko více kombinací), + pro metinland (bylo tam živo, PvPčka, boje o místa). Potom se přidaly mapy všude kam mohly (cido, ent, bossové) a dneska to je ve fázi, kdy má cenu 3x schop, 3x int a v něčem 3x prům, protože jsou frajeři co mají tisíce map a jiné věci absolutně nemají význam. Třeba by to do toho bodu dospělo tak jako tak, ale myslím si, že by to trvalo znatelně déle, sehnat full výbavu by bylo těžší, člověk co by si šel zatočit talíky by na tom mohl snáz profitovat a ekonomika by se víc točila. Největším - je to právě pro začátečníky, byl rozdíl, jestli vám padne mapa za 500kk nebo vám teď padá za ušmudlaných 200. Kor, když padá průměrně tak 1 za 2h a je toho plná tržnice.

Zbytek věcí už sem tu psal, to je furt dokola a více méně je vidět, že většina lidí na to má podobný názor a ztrácejí chuť hrát, byť je ekura jejich srdcovka. Jak už sem navrhoval, kdyby si tým sednul, probral co je v jejich silách a co ne, podle toho sestavil dotazník (stránek, kde se dá udělat a vyhodnotit 1000 respondentů+, aby odpovědi byly v zpracované v grafech, je víc než dost) a na základě něj viděl co lidi chtějí a jakým směrem, jakými změnami se primárně zabírat. Stálo by to tým nějaký brainstorming o 2h, maximálně 500Kč, hodily by to na stránky, na ekura DC, prostě všude, aby byl co největší vzorek a byl by to super odrazový můstek. Další věc co mě napadla, proč pochybné servery, které založí nějaký noname mají nějaké streamery (spolupráce) + reklamy na FB atd. a u Ekury jsem nic takového neviděl? Však to je v dnešní době taky už naprostý standart. To je za mě taky velká škoda... Nicméně z těchhle všech věcí mi přijde, že i tým možná chce Ekura éru ukončit a nechávají ji pomalinku umřít, proto se nějakých podstatných změn nebo vychytávek prostě nedočkáme.
MichaelScott :pm: :jinno:

Uživatelský avatar
NikolAstrid
Lv.9
Lv.9
Příspěvky: 57
Registrován: úte 12. led 2021 17:52:58
Dal poděkování: 63 poděkování
Dostal poděkování: 84 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od NikolAstrid » úte 25. dub 2023 19:58:45

Já občasně hraji nějakých 7 let a hráčů z mého pohledu setrvale ubývá. Já si prostě myslím, že celkově dnešní doba už hrám zaměřeným na postup a vytrvalost nepřeje.

Původní hráči pomalu odcházejí, protože už ve hře vše zkusili, mají vše, co můžou mít, a ještě mají rodiny, práci a málo času. Mladí, kteří by potenciálně mohli být novými hráči, jsou za mě dneska hrozně netrpěliví. Běžně mi někdo píše, že sotva začal, má level 15, na nic nemá yangy, vše trvá moc dlouho a že ho to nebaví. A jak rychle přišel, tak rychle odchází. Lidi, co hrají nejmenovanou hru na F......., kde seskočí, seberou zbraň a hned jsou rovni ostatním, nemají chuť se snažit o to, aby si mohli zábavně a konkurence schopně zahrát.

Sama aktuálně hraji onlinovku na odreagování po práci, kde dobrovolně funguji jako správce herní skupiny a spojka české komunity se zahraničními adminy hry. I tam vidím, že názor většiny hráčů je ten, že je to jen hra, nechtějí o ní moc přemýšlet, chtějí ji otevřít na 15 minut denně, zaklikat si, zabavit se a pak to zas odložit. Ne řešit nějakou strategii, výbavu, odevzdávání něčeho, být tam kvůli něčemu v konkrétní časy a podobně. I být tam jednou týdně kvůli týdenním eventům je pro spousty lidí zbytečná povinnost.

Když si to tak vezmu, tak se nedivím, že majitel hry asi není ochoten do ní výrazněji investovat. Může to pro něj být srdcovka, takže ji nechce prodat, ale uvědomuje si, že i kdyby se přidaly nové mapy a podobně, tak si je zkusí těch pár přeživších, ale podstatu a strategii hry by to nijak nezměnilo, takže pravděpodobnost, že by to přitáhlo dostatek nových mladých lidí, kteří by aktivně delší dobu hráli a byli ochotni hru finančně podpořit, je opravdu malá. Čímž je vlastně dané, že by investice měla mizernou návratnost. Jak psal Mio, pro chod hry je prostě potřeba, aby byla výdělečná.

Já si troufám předpokládat, že Ekura už zůstane Ekurou a žádný velký update nás nečeká. Podle mě je to opravdu o lidech a o tom, jaký je aktuálně trend. A podle mě prostě Ekuře aktuální trendy nepřejí. Pro mě je to taková herní nostalgie, většinou chodím na nějaký event, to se většinou zastaví ve hře více takových nostalgiků na pokec a krátkou hru... Občas si zajdu zasoutěžit sem na fórum nebo počíst si záživný chat a je to pro mě asi všechno, co od Ekury očekávám. Popravdě si totiž nedovedu představit, jakou změnou by musela Ekura projít, aby požadavkům dnešních hráčů vyhovovala. Je to jen můj názor podle toho, co vidím ve svém okolí. :)

Uživatelský avatar
Aiwendil
Lv.2
Lv.2
Příspěvky: 5
Registrován: pát 04. bře 2016 17:03:45
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od Aiwendil » stř 26. dub 2023 0:19:14

Dlouholetá historie serveru si vybírá svou daň, stejně jako propast mezi komunitou a týmem. Nemyslím si, že hlavním důvodem by byl nepřekonatelný rozdíl mezi novými hráči a těmi, kteří zde již fungují notnou řádku let, protože i díky mnoha tutoriálům na YTB se i neznalý hráč dokáže poměrně rychle vypracovat a to i včetně PVP - jistě konkurovat výbavou asi nebude hned, ale na své herní cestě může může postupně plnit milníky (malé war, střední, následně velké) a postupně se zdokonalovat spolu s postavou. Byť vnímám, že ekonomika je poměrně zničená..

Jako hlavní problém však vnímám, přes veškerou úctu, komunikaci týmu vůči komunitě a především vůči "světu" - Jasně, marketing něco stojí, ale nalejme si čistého vína dnes existuje celá řada nízkorozpočtových způsobů jak hru komunikovat navenek, ale evidentně již ten zájem není. Stejně tak se domnívám, že by mu slušela angličtina a cílit na zahraniční hráče. Vzhledem k historii a kvalitě tohoto serveru si myslím, že by to samotnému serveru prospělo daleko více než další server či restart jak tady zmiňovali ostatní. To by mohlo dodat čerstvý vítr, přinést nové finance, které by se daly dále investovat do rozšiřování tohoto serveru. Ve výsledku, ať se rozhodnete udělat cokoliv udělejte to "hned" a nebo to pompézně zabalte dřív než to vyhnije a na konec ekury se bude vzpomínat s hořkou pachutí na rtech. :fight:

P.S. Nutno podotknout, že například zrušení času na karmách je za mě jasné ano a divím se, že po tom musíme volat tak dlouho.
Pravdy se nemusí bát ten, kdož je smířen s každým rozhodnutím a činem, který kdy udělal.

MichaelScott
Lv.13
Lv.13
Příspěvky: 93
Registrován: stř 06. kvě 2020 18:02:47
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 69 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od MichaelScott » stř 26. dub 2023 13:10:18

Aiwendil píše: stř 26. dub 2023 0:19:14 Dlouholetá historie serveru si vybírá svou daň, stejně jako propast mezi komunitou a týmem. Nemyslím si, že hlavním důvodem by byl nepřekonatelný rozdíl mezi novými hráči a těmi, kteří zde již fungují notnou řádku let, protože i díky mnoha tutoriálům na YTB se i neznalý hráč dokáže poměrně rychle vypracovat a to i včetně PVP - jistě konkurovat výbavou asi nebude hned, ale na své herní cestě může může postupně plnit milníky (malé war, střední, následně velké) a postupně se zdokonalovat spolu s postavou. Byť vnímám, že ekonomika je poměrně zničená..

Jako hlavní problém však vnímám, přes veškerou úctu, komunikaci týmu vůči komunitě a především vůči "světu" - Jasně, marketing něco stojí, ale nalejme si čistého vína dnes existuje celá řada nízkorozpočtových způsobů jak hru komunikovat navenek, ale evidentně již ten zájem není. Stejně tak se domnívám, že by mu slušela angličtina a cílit na zahraniční hráče. Vzhledem k historii a kvalitě tohoto serveru si myslím, že by to samotnému serveru prospělo daleko více než další server či restart jak tady zmiňovali ostatní. To by mohlo dodat čerstvý vítr, přinést nové finance, které by se daly dále investovat do rozšiřování tohoto serveru. Ve výsledku, ať se rozhodnete udělat cokoliv udělejte to "hned" a nebo to pompézně zabalte dřív než to vyhnije a na konec ekury se bude vzpomínat s hořkou pachutí na rtech. :fight:

P.S. Nutno podotknout, že například zrušení času na karmách je za mě jasné ano a divím se, že po tom musíme volat tak dlouho.
Pravda, jak sem tu psal, střední války nejsou problém, ale na ten lategame (entarian, velké PvP) to je prostě minimálně rok ale o to intenzivněji bys musel odevzdávat, vydělávat, hrát, spíš se jedná tak o dva roky a dovedeš si představit s tím, jak je to teď mrtvé, že si řekneš ok, za rok - dva mám hotovou postavu, to tu podle mě bude už fakt tak 50 lidí :D

Zrušení času u karem je jen naprosté minimum, prostě dneska už je hodně lidí a možností v IT a podle mě by stačilo vzít nějaký obnos peněz (ne, nepředstavitelný), když to řeknu blbě, klidně udělat i sbírku, řekl bych, že dost lidí by alespoň něco málo přispělo, kdyby byl opravdu příslib toho, že se na serveru bude pracovat a bylo by to evidentní (komunikace, hmatatelné změny, výsledky). To všechno proto, aby se ekuře udělal "nový" kabát.. přesně jak říkáš, cílil bych i na zahraniční trh, server bych zrychlil (alespoň co se týče biologa a karmy, které jsou podstatné pro vývoj postavy). Sice tady pár nerdů co to x let tryhardí budou brečet, ale však co, vy už to máte všechno hotové, načtené (i já) a furt lepší, ať to mají teda lidi klidně i o dost lehčí, ale hrajou tady, než aby to bylo furt "superhard" a budem se tady šmrdlat v padesáti lidech, oni budou mít výhodu v progresu, my ve věcech a hotových výbavách. Nebo třeba udělat druhý "jiný server" úplně od 0... Ekura dokázala jako snad jediný server jet a bavit hráče víc jak deset let, což je úctyhodný výkon a právě proto by měli lidi jistotu, že nový server nebude rychlokvaška na měsíc. Ano, byla tu sinfortia, ale to ještě ten hlavní server nevypadal takhle a hlavně oba servery byly úplně stejné. Tenhle by mohl být nový, adaptovaný na dnešní dobu s dobrými věcmi, třeba i z jiných privátů (neříkám kopírovat vše, základ ekury byla originalita) a kdyby se rozjel a ten starý nějak dojel / umřel.... tak to se prostě stává. Radši budu hrát od začátku dalších x let na "plném" serveru než na serveru, kde prakticky už není co dělat... ale to je věc týmu. Jméno ekury a její pozice se dá pořád využít (i z hlediska výdělku vlastníků), jen aby to nedopadlo jak ty říkáš tím "vyhnitím", pak už bude pozdě. :roll:
MichaelScott :pm: :jinno:

MissCawe
Lv.7
Lv.7
Příspěvky: 37
Registrován: sob 19. lis 2016 11:55:47
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Re: Budoucnost Ekury

Příspěvek od MissCawe » stř 26. dub 2023 13:32:24

Jako píše Michael, kdyby se udělal nový server, tak věřím tomu, že ten si svoji komunitu najde a myslím si že nemálo lidí to ocení a hned tam začnou hrát. Takže názoru, že by tam nikdo nehrál bych se skutečně vyhnul. Osobně jsme se o tom bavili s kámošema a kdyby něco takového bylo tak už 4 lidi máte a ani jeden už nehraje. Možná bych to nedělal rychlejší ale spíše změnil koncept karmy, biolog se docela dá (můžete ho dělat již od malého lvl)

Hlavně pokud by tady něco takového bylo tak odebrat mapy!! Nebo je dát tak, jak byly na začátku. A ne věci ve stylu "sloupy". Jako neříkám přes noc jsem byl schopnej nadropovst klidně 500 map. Taky kolik teď mám volných účtu, co to skladovaly 🤣🤣, takže nic takového. + Kdyby byly přidány nové věci atd ať ten server je trochu odlišné, nebylo by zlé. Ale tohle bye bohužel zabralo hodně času pro majitele a nemálo peněz, takže to nevidím jako zelený zítřek.

Zamčeno

  • You do not have permission to post in chat.
@ qSTRoNgMANp « pon 8:53 am »
Jak se toto může rozbít? :D Vše to musí být napsaný atomicky správně ne? :D
@ Akyl26 « ned 10:14 pm »
@Mionix,  Bažiny byli teďka bez problémů, ale ďábelský 2/6 zbytek Lv 20-40 nechápem..
@ cleo « ned 7:19 pm »
@Mionix,  v poušti z těžkých meteorů se spawnuly meteor duše a meteor tmy....
@ Mionix « ned 3:41 pm »
@Akyl26,  Ještě je tu jedna možnost, že to dělá zákaz spawnu meteorů u spawnou daných říší. Zkuste raději popojet dále od spawnů. Každopádně zatím tomu nemůžeme přijít na kloub.
@ Mionix « ned 3:36 pm »
@Akyl26,  Tak zakopaný pes je asi jen v CH1. Vyzkoušejte CH2 nebo 3 nebo 4. Tam by to zlobit nemělo.
@ Mionix « ned 3:34 pm »
@Akyl26,  děkuji
@ Akyl26 « ned 3:05 pm »
@Mionix,  Poblíž portálu ve Velké poušti a poblíž nikde nic. A dělalo to víc lidem, co jsem potkal. I ďábelský házel občas lehký nebo střední.
@ Mionix « ned 3:03 pm »
@Elear@Akyl26,  nebyli jste poblíž májky? Tam to zlobí, jinak by nemělo. @cleo,  pravděpodobně se vám postava neodhlásila ze hry a po vypršení času vám ji to hodilo do chrámu.
@ cleo « ned 12:11 pm »
a není vůbec vtipné, když nechám postavu ve swampu a druhý den jí najdru v chrámu útrapy
@ Akyl26 « ned 12:06 pm »
Je vcelku vtipné házet bažiny a objevují se tmy, žárlivosti apod.. :D
@ Elear « ned 12:03 pm »
A z ťažkých padajú normálne a ľahké meteory
@ TomasFoxx « ned 10:24 am »
prej někdo přivolává meteory bažin a padaj mu z toho těžký a lehký, asi to ještě není uplně opraveny :D
@ Lejno « ned 9:58 am »
to, že je rýchlo nabitá neznamená, že sa jej menila doba pôsobenia, takže nerozumiem kde by mal byť problem
@ Mionix « ned 9:26 am »
@ O3VRS « ned 9:24 am »
Ahoj proč je u auráka tak rychlé nabíjení aury? :(
@ Mionix « ned 7:55 am »
@cleo,  Možná dnes ráno. Měla by být mimořádná krátká údržba.
@ Lampiiik « ned 2:04 am »
@cleo ani v kerindore a swampe?
@ cleo « sob 10:43 pm »
@Mionix,  kdy půjdou házet meteory prosím, nejdou vůbec nikde
@ KynutaBuchta « sob 5:46 pm »
Dobrý den, dáme opět soutěž MS v ledním hokeji 2024-Maraton? Poslední tato soutěž byla v roce 2019. Navrhuji, každý co zápas z CZ/SK to otázka. 🏒🙋🏼‍♀️ MS trvá od 10.-26.5.2024 ❤️
@ Betty « sob 9:13 am »
Tabule se asi neopravila? Po relogu se znovu ukáže čas, který se odečítá ale před relogem či třeba portem už to psalo že se muže jít hledat :D Případně stačí odjet a už je tam zase najednou čas :D
@ schvarz « pát 9:46 pm »
8mi, 2ěma, 1ednou a já nevim co ještě
@ schvarz « pát 9:46 pm »
čekám na den, kdy se lidi naučí psát číslovky
@ Takashiro « pát 8:13 am »
MoCKeR píše: Este nebyl pohreb tehoto serveru? Cekal bych ze kvuli foxovi a par dalsich sa neoplati provozovat server 😂
tak to hop stop, su tu aj novacikovia plny energie, chutou hrat a investovat nech to frči jak ma
@ KerkyzAfterky « čtv 7:49 pm »
je mi z Vás zle
@ KerkyzAfterky « čtv 7:49 pm »
nechápu, co se to serverem děje. Stává se z toho dětské hřiště aka family friendly server pro 8mi lete děcka? :D člověk si už ani neužije bitky o májku, ale hlavně že 160 tky v klídku a pohodě mlátěj dropíky na bažínách
@ Mionix « čtv 7:31 pm »
@MoCKeR,  Nechápu na co se ptáte? Logoval jste postavu před 14 dny? To čekáte, že server skončí tím, že vy to 14 dní nelognete?
@ MoCKeR « čtv 6:38 pm »
Este nebyl pohreb tehoto serveru? Cekal bych ze kvuli foxovi a par dalsich sa neoplati provozovat server 😂
@ Mionix « čtv 4:56 pm »
@TomasFoxx,  Ano chápeš.
@ Hakan « čtv 12:47 pm »
Noo když už se teda ztížily čarodky v mapě tak by se jim alespoň mohl adekvátně upravit i drop těch 4 částí čarodějnic :think:
@ TomasFoxx « čtv 12:07 pm »
ne, jen tužku vidim :D :D
@ Hakan « čtv 12:07 pm »
TomasFoxx píše: v eventovce je hrozná tma
bojíš se tam?
@ TomasFoxx « čtv 12:06 pm »
v eventovce je hrozná tma
@ TomasFoxx « čtv 11:06 am »
Chápem tu novinku správně, že teď můžou do eventovky klidně všechny říše naráz, pokuď maj získanou svojí majku?
@ Angela « pon 6:48 pm »
To je dobry napad, dekuji.
@ ddavidd « pon 6:47 pm »
Pokiaľ podáš kvalitné a dôveryhodné informácie, tak sa to dá zmeniť aj cez ticket iného účtu
@ Angela « pon 6:40 pm »
Zdravim lidi, mam dotaz. Na uctu mam email, ktery je smazany a ted mi nejde zmenit na novy, jelikoz se odkazy zasilaji na starej email. Ani ticket nejde podat, protoze se to furt zasila na ten starej email a ted se kvuli tomu nemuzu prihlasit do hry. Co ted? Poradite mi prosiiiim?
@ schvarz « pon 3:13 pm »
čuspic a pevný nervy
@ Ezzo95 « pon 3:13 pm »
jak rikas. :) tahle debata by se mohla vest jeste dlouho kazdopadne odpoved jsem dostal a dekuji ti. Ted musim ficet tak preji hezky zbytek dne :)
@ schvarz « pon 3:12 pm »
Pokud není někde místo, znamená to, že to očividně je populární/lukrativní místo. Když přidáš víc cháček, tak to bude farmit víc lidí, čímž se výrazně zvýší nabídka těch věcí, co tam dropujou, což prostě má významnej efekt na ekonomickou situaci. A pokud se jedná o místo, kde padají čistý yangy, tak to zase znamená ještě větší inflaci, což už teď je obrovskej problém.
@ schvarz « pon 3:10 pm »
Přidávat CHáčka znamená významně ovlivnit ekonomiku hry
@ Ezzo95 « pon 3:10 pm »
nemluvime tu o novych lokacich vecech apod.. tam je sance docela miziva rekl bych. A samozrejme pridat dalsi CHcka taky neni asi jednoduche jak pises ale toho casu uz nato bylo spousta
@ schvarz « pon 3:10 pm »
Nevím, krapet mně teď připomínáš člověka, co křičí na mrak
@ Ezzo95 « pon 3:09 pm »
porad spouusta lidi cpe do ekury penize a clovek by mozna cekal ze se server s takovou historii trosicku posune
@ schvarz « pon 3:09 pm »
Tenhle problém nemá jednoduché řešení.
@ Ezzo95 « pon 3:09 pm »
je mi jasne ze napadlo. proto nechapu ze ani po 12 letech je to stejne
@ schvarz « pon 3:08 pm »
Myslíš si, že jsi první, koho to napadlo? Swamp existuje 12 let, máš pocit, že to nikoho předtím nenapadlo? :D
@ Ezzo95 « pon 3:07 pm »
Mozna by stacilo pridat nejake to CHcko aby se lidi nemuseli rvat o misto na bazinach apod
@ schvarz « pon 3:07 pm »
A pak se to strhne v nahlašovací spoušť, kdy je ticket systém zahlcený jenom těmihle nahlášeními a screenshot jako důkaz nestačí a málokdo bude mít k dispozici video kompletního incidentu. A chtít po GMkách, aby koukali u každýho tiketu na 15 minut videa o tom, kdo udělal co, to je taky nereálný
@ Ezzo95 « pon 3:06 pm »
bohuzel ekonomika ekury je postavena tak ze pokud chce clovek nejakou i kdyby prumernou vybavu na pvp tak by treba v tom swampu musel stravit mesic v kuse pomalu
@ schvarz « pon 3:06 pm »
Pokud by nešlo škodit pomocí pvp, tak si ty lidi najdou skoro vždycky způsob, jak škodit jinak.
@ schvarz « pon 3:06 pm »
No jenže tým by se tomu musel věnovat hodně, zase jim nelze tolik přisuzovat vinu jo.
@ Ezzo95 « pon 3:06 pm »
to je ovsem docela smutny fakt. Ekuru mam rad a vzdy se k ni vratim i kdyz uz je mnoho jinych serveru ktere nabizeji vice moznosti. O to vic me mrzi kdyz narazim na nejakeho vagabunda ktery umi jen skodit. A postoj tymu jak jsi rekl je negativni nebo spis lhostejny
@ schvarz « pon 3:03 pm »
zásadním problémem v téhle situaci je, že pokud ten "škodič" má výbavu a dostatek času, tak ho to škodění nic nestojí - mnohokrát jsem navrhoval, aby byla do hry zavedena nějaká mechanika (a navrhoval jsem jich dost), která by tenhle problém řešila, ale nikdy tomu nebyla dána sebemenší váha, takže bohužel, je to v pořádku
@ schvarz « pon 3:01 pm »
Tahle debata byla s týmem a adminy vedená už mnohokrát. Nikdy nebyla žádná snaha z jejich strany tuhle situaci řešit, ani měnit herní mechaniky, aby to fungovalo nějak lépe.
@ schvarz « pon 3:00 pm »
Proč by nebylo? Je to pvp hra a pravidla to nezakazují. Je to svinský? Dost možná jo. Ale zakázaný to není.
@ Ezzo95 « pon 2:59 pm »
nikdo nerika ze by za to mel byt byt ban v podobe 40TB .. ale vysledku kdyz si udelam pvp char a budu chodit treba do swampu a vyhlizet komu co padne a pak ho budu zabijet abych si ten item vzal za nej tak je to v poradku?
@ schvarz « pon 2:57 pm »
Přeci jenom je to pvp hra
@ schvarz « pon 2:57 pm »
A jak bys to řešil?
@ Ezzo95 « pon 2:56 pm »
hraju tady uz nejaky patek a cetl jsem je uz hodne davno :-) kazdopadne mi tohle neprijde ze by se to melo prehlizet
@ schvarz « pon 2:55 pm »
četl jsi pravidla hry?

Who is chatting

offline Hakan 
offline Mionix 
offline ddavidd