arénu sice taky nechodím, ale snad nedostanu hned vynadáno

zrovna tenhle systém balancování funguje ve spoustě her už léta - když v první vlně zmizí 8 hráčů, tak druhá vlna se přizpůsobí na nový počet hráčů... ve smyslu aby to nebylo jednoduché, ale pořád průchozí
otázkou zůstává nakolik je žádoucí, aby arénu pravidelně dokončovalo pár jednotlivců na sólo

[/quote]
Tohle myslím zrovna tak úplně žádoucí není. A protože jsem skeptik, tak při zavedení takového systému se obávám, že by nastal další extrém, tedy že by silnější postavy hned zpočátku natahaly monstra na ty slabší, (nižší levely, nechtěné herní postavy apod.) ve snaze aby tyto zemřely, a měly by stále šanci arénu dokončit. Tedy situace přesně opačná.
Možná by šlo zavést nějaké opatření ve stylu, odhlásil jsi postavu z arény, tato postava do arény dalších 48 hodin nesmí. Otázkou je, co by to řešilo. Kdo chce prudit, vezme jinou postavu. A rovněž by v tom případě nešlo brát ohled na to, zda byla postava odhlášena dobrovolně, nebo jestli uživateli pouze vypovědělo službu připojení k serveru nebo hra samotná. Tím jsem si vlastně odpověděl sám. Ani tohle váš problém s hráči kaziči neřeší.
Doplňování počtu po každém kole? Tohle se mi moc nelíbí. Jak potom dělit odměny? Poslední kola jsou čím dál obtížnější a vemte si situaci, kdy se přihlásíte do posledního kola, které by mělo být nejobtížnější, vyplácáte tam požehy, kosti a co já vím co ještě a dostanete červený elixír za účast, zatímco ti co měli štěstí a šli od začátku, byť se třeba moc nezapojili do boje, shrábnou plnou odměnu.
Doplnění počtu po prvním kole je to samé. Prudiči zkrátka buď nechají postavy umřít ve druhém kole, nebo se odhlásí později a do té doby budou postávat a prudit, nebo rozhánět monstra po mapě apod.
Řešením by mohlo být upravení arény pro skupinu hráčů (tedy 8 postav) podobně jako HG. Případně pro postavy jednoho cechu s úpravou počtu monster podle počtu přihlášených (i tam bych se ale držel toho že minimum je 8 postav z jednoho cechu). S tím, že by klidně mohl být vstup omezen třeba pro 5 plných skupin nebo cechů denně. Pak by samozřejmě v jednu chvíli byl spuštěn potřebný počet arén paralelně. Jestli to ovšem je průchozí? Netuším.