Země Haegeron - Diskuze

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Zamčeno

Co vy?

Těším se
114
64%
Tak normálně
27
15%
Je mi to fuk
22
12%
Zas nic moc
15
8%

Celkem hlasů: 178

Ghibli
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 582 poděkování

Re: Země Haegeron - Diskuze

Příspěvek od Ghibli » stř 04. črc 2012 16:50:47

ExtreeeMeee - :) píšu - cituji - "K té Zručnosti - jako vstup určitě taky ne." Takže ještě jednou = já bych se nebál nemít Zručnost. ALE - je možný, až tam dorazíme všichni do Haegeronu, že ty se tam budeš courat po mapě a přemýšlet nad tím, proč jsi si nezačal levelovat Zručnost. Když ti nepůjdou udělat předmět-y na +9. Uvidíš sám a věř mi, že Saggi nepřidává Schopnosti do hry jen tak a má to celkově hodně dobře promyšlené. ;)

princik - obávám se, že Saggi tady nenapíše, udělejte si to a to, protože to bude nutné pro vstup nebo fungování na nové mapě. On může maximálně počkat, až si určité množství hráčů zajistí dobrovolně "podmínky" ke vstupu a pak... je i zvláštní, že hra teď tak nějak "stojí a čeká" a k tomu to zvýšené padání Esencí ve Swampu... Já bych neváhal. :)

DoubleM - Herbaření ne a Zručnost taky ne. Jenže pak je otázka, co na té mapě chcete dělat? Bude tam NPC, třeba Lékárník, a ten vám namýchá nový posilující typ Lektvaru. Nebo nový Platnéř, který vám pomůže vyrobit lepší typ od základního typu Dračího brnění. JENŽE první borec bude chtít za to Herbařko aspoň na 5 a druhý pomoct s výrobou, podmíněnou Zručností na 10... Jenže to se tady pak půlka hráčů na serveru zhroutí, protože z vlastní vůle ignorují Karmu, Zručnost, Biologa, Krocení apod...? A čí to asi bude chyba. :D

A že by KONEČNĚ S novou mapou skončil hon expičů za levely nebo ziskuchtivců za ještě většími pytli peněz a blíží se doba hráčů s dostatečnou úrovní nejrůznějších Schopností? Nechme se překvapit - ale Haegeron bude jistojistě úplně něco jiného. :idea:
ObrázekYMIRObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
+200k min.
Chunjo
ReLions
141
6P
full
P
P
P
Meripa

DoubleM
Lv.20
Lv.20
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

Příspěvek od DoubleM » stř 04. črc 2012 17:06:42

Ghibli píše:DoubleM - Herbaření ne a Zručnost taky ne. Jenže pak je otázka, co na té mapě chcete dělat? Bude tam NPC, třeba Lékárník, a ten vám namýchá nový posilující typ Lektvaru. Nebo nový Platnéř, který vám pomůže vyrobit lepší typ od základního typu Dračího brnění. JENŽE první borec bude chtít za to Herbařko aspoň na 5 a druhý pomoct s výrobou, podmíněnou Zručností na 10... Jenže to se tady pak půlka hráčů na serveru zhroutí, protože z vlastní vůle ignorují Karmu, Zručnost, Biologa, Krocení apod...? A čí to asi bude chyba.
Já jsem jen napsal, že to budou pořád ti samí lidé :D.

[Edit: Zkrácena citace/Tryphena]
Naposledy upravil(a) DoubleM dne stř 04. črc 2012 19:05:49, celkem upraveno 1 x.
Já vím, že se sem nehodím,
podle vás hlavou marodím
a vůbec neměl bych tu být.

Já chodím hlavou proti zdím,
a přestože to všechno vím,
tak už to nechci jinak mít.

Travnicek
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Travnicek » stř 04. črc 2012 17:11:02

jen tak mimo misku ---- já bych do hry ubec nedával dračí šperky jen štít helmu a botky a brnko protože šperku je dost ale helem a cojiž bylo řečeno je málo myslím štít jen 81lvl a helma jen 65 botky jen 85(mam dojem) ale šperky jsou na 110 no pokud to nebud žádat nová mapa i ty šperky ale top se necháme překvapit
Neffi -War lvl 100+
MonWalker - Šaman Healer lvl 83+
Saliwer -Šaman buffer 107+momentálně hlavní postava
ČERVENÁ ŘÍŠE!!
Jsem nekomunikativní hráč

EPablo
Lv.7
Lv.7
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od EPablo » stř 04. črc 2012 17:21:45

Ghibli píše:ExtreeeMeee - :) píšu - cituji -
...
Nechme se překvapit - ale Haegeron bude jistojistě úplně něco jiného. :idea:
Proč si pořád myslíš, že máš pravdu? Neber to zle, jen by mně zajímalo kde bereš takovou jistotu o všem co tu rozšiřuješ. :shock:

Edit: Další, co neumí použit citaci :|. Zkráceno.
/Script
ThePaja

ExtreeeMeee
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 53 poděkování
Dostal poděkování: 71 poděkování

Příspěvek od ExtreeeMeee » stř 04. črc 2012 17:29:14

EPablo píše:
Ghibli píše:ExtreeeMeee - :) píšu - cituji -
...
Nechme se překvapit - ale Haegeron bude jistojistě úplně něco jiného. :idea:
Proč si pořád myslíš, že máš pravdu? Neber to zle, jen by mně zajímalo kde bereš takovou jistotu o všem co tu rozšiřuješ. :shock:

Edit: Další, co neumí použit citaci :|. Zkráceno.
/Script
jojo presne tak nevim kde bere porad jistotu ze vsechno vi a vsechny tu strasi nic nemyslim ve zlym ymirku ale mylsim ze by jsi mohl trosicku klesnout stim sebevedomim je to sice super ze si takhle veris ale uz je to i moc

forumman
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 66 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Příspěvek od forumman » stř 04. črc 2012 18:13:29

Nebudu reagovat na nikoho konkrétně, zajisté bych ani já nezvládl správnou citaci... :) , takže přidám jen názor.

Pokud už tedy připustíme tuto teoretickou debatu bez jakýchkoliv faktů a zaměříme se na naše domněnky a dohady, tak to popíšu takhle:

Pokud se nová mapa vydá stejnou cestou jako swamp, kerindor, rokle a navíc k tomu bude přidán "bonus" ve formě nutnosti nějakých vylepšení(zručnost,karma, level 120 a více), tak ikdyž dozajista bude hezká, dobře propracovaná, tak se stane mapou pro lidi podobné Ghiblimu, kteří po něčem podobném touží. Ale upřímně, kolik vás tu takových je, 20,30,50???

Pokud si myslíte, že se server má vydat cestou toho "Pojďme myslet na hráče co tu dřou, makají, v noci vstávají, všude byli, všechno znají a "trošku" se nám tu nudí", pak bude vše správně. Pokud server má být pro oněch 50 (i kdyby oněch 100), pak je vše v pořádku a ostatním nezbývá než se s tím smířit a najít si jinou zábavu. S tím samozřejmě ještě více utrpí pvp ( v jiném tématu stejní lidé chtějí oživovat svatou a Ghibli láká do válek...), jelikož ten zbytek chudáků, co na to "kašle" bude opět o mnoho slabší a s těmito "hrdiny" se prostě nebude mít šanci měřit. Nejde však o měření v pravém slova smyslu, nýbrž alespoň o možnosti si zablbnout, jelikož dejme těmto "dříčům" s talismany, karmou, do ruky ještě další bonusy ve formě dračích věcí a pak co? Pak budeme jen koukat, jak nám všem ještě snadněji dávají na zadek..

A jelikož nás to bude velmi "bavit", nebudeme už chtít bojovat nikdy, jelikož to nebude o zábavě ani v nejmenším, ale jen o prachsprosté ztrátě času. Ano, v každé hře existuje forma silných jedinců, avšak metin jako jednoduchá hra měla vždy hlavní kouzlo v jeho základních principech, které zde stále více a více mizí.Všichni ze skupiny Ghibliho chtějí všechno co nejtěžší, všechno pro ty co se snaží, ale jaksi pak nechápou, že tímto stylem tu zbyde oněch nejlepších 50 a budou tu na sebe koukat a vzpomínat jaké to bylo na serveru, kde hraje spoustu lidí...

Prostě čím více se hra stane povinností, tím rychleji se zbavuje té zábavné a chytlavé hratelnosti, která lidi k metinu táhne.

Pokud tedy chcete server, který zabaví oněch 50 nudících se "dříčů, volte Ghibliho, pokud chcete server, kam přicházejí nový hráči a mají chuť zde hrát a něco si budovat, nepodmiňujte vstupy do map časy a především nutností rozvoje postavy, která nám normálním zabere půl roku času...

Edit: Ghibli byl jako vůce této skupiny použit pouze jako exemplární případ, jelikož v posledních stránkách byl z této skupiny nejaktivnější, kdo chce, může si tam místo jména Ghibli doplnit třeba pan X 8-)

bananek
Lv.10
Lv.10
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 24 poděkování

Příspěvek od bananek » stř 04. črc 2012 18:55:18

forumman píše: Pokud tedy chcete server, který zabaví oněch 50 nudících se "dříčů, volte Ghibliho, pokud chcete server, kam přicházejí nový hráči a mají chuť zde hrát a něco si budovat, nepodmiňujte vstupy do map časy a především nutností rozvoje postavy, která nám normálním zabere půl roku času...
Problém je v tom už teď, že nový člověk se bez biologa nechytá a dohnat ho mu potrvá skoro rok a řekně me si upřímně, do té doby se na to vykašle.
Jihočeská šlechta

Ghibli
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 582 poděkování

Příspěvek od Ghibli » stř 04. črc 2012 19:07:42

forumman - musím začít od tebe. A hned ach jo - pokud bude pro tebe a tobě podobné odevzdávání Esencí nebo Biologa nebo předmětů pro Zručnost 2x denně "na překážku" a jen "volbou dříčů".... tak...? Asi se nepotkáme. Nikoho nevyháním a neberte si to ve zlém - jen tu jsou "herně jednodušší" a "časově ne tak náročné" servery. Je to každého volba, jako všechno v životě a jako všechno v životě i tady platí, že jen ten z nás, kdo pochopí, že hra vyžaduje disciplínu, čas, trpělivost a velké úsilí a dokáže to té hře dát, bude odměněn. :idea:

Když vypustíme všechny mé náznaky, co vás čeká (možná) a třeba vstup by byl jen o levelu - třeba 120 - zase tam bude podmínka, že jen ten, kdo bude mít čas/disciplínu/trpělivost/velké úsilí se vyexpit, tak bude odměněn.

Podmínky pro vstup jsou pořád na tom samém základu (= čas/disciplínu/trpělivost/velké úsilí) a je jedno, jestli to bude jen level, nebo úroveň dalších Schopností.

A přitom a ruku na srdce - je závislost nebo tak velká ztráta času zapnout Metin2 na hodinu denně, udělat vše potřebné a zase zmizet za důležitějšími věcmi? Myslím, že ne. PRVNÍ VELKÝ PROBLÉM je, že spousta z vás si klade nereálné podmínky pro vznik úspěchu ve hře = za minimum vloženého času/úsilí/trpělivosti/disciplíny chce MAXIMUM ve hře. Nechci se nikoho z vás dotknout, ale tohle neplatí ani v životě natož tady. Jo, maximálně že byste v realu a nebo ve hře něco zdědili. DRUHÝ VELKÝ PROBLÉM je, že tu máme každý jiné podmínky pro hraní - někdo tu může být nonstop, jiný musí do školy/do práce/za rodinou. Tohle nikdo neovlivníme. Jen se divím, že lidi s už tak málo časem, co by mohli věnovat hře, radši lamentují na fóru nad těmi, co ten čas mají a stěžují si, jak je to nespravedlivé.

Kdo pochopí tohle všechno, má šanci v téhle hře na úspěch. Kdo pochopí, že tu šanci tady nemá, protože tolik nechce nebo nemůže dát a přijde na to, kde jinde být úspěšný, má pořád šanci na úspěch. Kdo to ani to nepochopí - asi se tady na fóru budeme potkávat a já vás budu dál přesvědčovat o tom, že dělání Karmy, Biologa, Zručnosti, Krocení a dalších, zatím neobjevených schopností MÁ SMYSL. :idea:

:) A Ghibliho nevolte - Zvolte si sami sebe a nebojte se vydat těžší a neprozkoumanou cestou, která bude plná překážek, co vás donutí je i sebe překonávat. Jedině tak budete tady úspěšní a jedině tak obstojíte i v realu. ;)

Travnicek - nikdo nevíme, co tam bude za monstra a jak budou náročná na zabíjení. Jestli to bude formou Swampu (4 typy monster + stupňující se náročnost), tak do určité úrovně nám budou stačit Zdobenky a pak budeme hold muset přejít na výkonnější Dračí věcičky (i šperky).

EPablo a ExtreeeMeee - já si nic nemyslím. Já jen naznačuji a věřte mi, že lepší je šokovat "po kapkách" než najednou. ;)

bananek - biolog není až tak zásadní, ale je fajn ho mít. A jestli trvá 8 měsíců? Naštěstí hra není jen o biologovi. Někdo dává slušný PvP/PvM set dohromady rok. A to nemluvím o levelu atd. atd. ;)
ObrázekYMIRObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
+200k min.
Chunjo
ReLions
141
6P
full
P
P
P
Meripa

jorici
Lv.16
Lv.16
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od jorici » stř 04. črc 2012 19:16:28

to vsetko mozebyt pekne ale su to vsetko dohady tak si treba pockat kym to ne spustia mozno ta mapa moze len prekvapyt co ako tam bude kazdo pedne cim skor to bude tym lepsie :D

DoubleM
Lv.20
Lv.20
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

Příspěvek od DoubleM » stř 04. črc 2012 19:18:13

Píšeš: A přitom a ruku na srdce - je závislost nebo tak velká ztráta času zapnout Metin2 na hodinu denně, udělat vše potřebné a zase zmizet za důležitějšími věcmi?
Za tu hodinu, co říkáš, bych stihl krotit či osedlat, odevzdat biologa, karmu... Ale vezmi si. Na tu výbavu na krocení + někdo proměny, elixíry, kosti si musíš vydělat. Na karmu musíš do SWAMPu. I na předměty na biologa musíš vydělávat nebo dropovat je... Za jednu hodinu něčeho schopnou postavu neuděláš.
Já vím, že se sem nehodím,
podle vás hlavou marodím
a vůbec neměl bych tu být.

Já chodím hlavou proti zdím,
a přestože to všechno vím,
tak už to nechci jinak mít.

Zamčeno

• You do not have permission to post in chat.
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »
@ diver « čtv 2:01 pm »
Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
@ Suko201 « čtv 11:21 am »
Mionix píše: @Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@ neasy « čtv 9:59 am »
:heart:
@ VOJTTANOOO « čtv 9:46 am »
@neasy uz to bezi :D
@ neasy « čtv 9:41 am »
tak napiste az to půjde :fight:
@ p4tresss « čtv 9:39 am »
dneska by to šlo :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:34 am »
no jasneee v poho :-) :D
@ neasy « čtv 9:32 am »
taky dobry dneska se budu poflakovat a hrat s vami ju
@ p4tresss « čtv 9:31 am »
konečne trochu oddych od prace
@ VOJTTANOOO « čtv 9:31 am »
joooo jde to :-) a co ty ? :D
@ neasy « čtv 9:31 am »
je to tak
@ p4tresss « čtv 9:30 am »
Sviatočne :D
@ neasy « čtv 9:30 am »
a jak se mate?
@ p4tresss « čtv 9:29 am »
Ako dlho bude údržba prosim ? :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:25 am »
ahoj, predpokladany konec udrzby ? :D
@ TomasFoxx « čtv 9:23 am »
@neasy,  čaaau kamo
@ neasy « čtv 9:17 am »
CUS CUS
@ Vydesenej « čtv 9:06 am »
hh a stánky zas dole :(
@ Hakan « stř 11:44 pm »
TomasFoxx píše: jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
To máš na další roky, aby se nemuselo vymýšlet nic dalšího
@ MastnyRozek « stř 7:44 pm »
@Narsi,  Aha dobře, děkuji :)
@ Narsi « stř 7:43 pm »
Zdravím, je prázdná jen pokud neprobíhá zrovna žádný vstup.
@ MastnyRozek « stř 7:41 pm »
@Mionix,  Ahoj na vývěsní tabuli ve městě po zvolení možnosti vstup do ugorohu se objevuje pouze prázdná tabulka https://i.imgur.com/f1lsa1D.png
@ Mionix « stř 5:46 pm »
@Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
@ Suko201 « stř 5:04 pm »
Takže ty časy jsou Teda 8:10 12:10 16:10 a 20:10?
@ Narsi « stř 4:09 pm »
V 16:10
@ TomasFoxx « stř 4:05 pm »
nema ted bejt dalsi boj o ugoroth?
@ TomasFoxx « stř 1:50 pm »
jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
@ Suko201 « stř 1:03 pm »
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
aha, tak to si asi pamatuji špatně, dobře. Díky :-D
@ Narsi « stř 1:02 pm »
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
@ Suko201 « stř 12:58 pm »
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@ TomasFoxx « stř 12:44 pm »
u tech kosti musi byt jmeno dyl, realne jsem ted v zamasku jen behal kolem zlute a cervene a kradl jim to ze zeme
@ Mionix « stř 12:41 pm »
@Valkaryan,  budou. Vyčkejte prosím do zítra.
@ Vydesenej « stř 12:40 pm »
Já teda čekal že to bude 15min jedna 15min druha 15min 3 a dál :D a ne že dropnu všechny naráz ale ok no
@ Relly « stř 12:30 pm »
@TomasFoxx,  To je záměr. Vracíme se do starých časů.
@ TomasFoxx « stř 12:25 pm »
a ent je prej nejakej buglej, ze ukazuje chx
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
1v1 poust ch3
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
@Vydesenej,  tak pod
@ Narsi « stř 12:21 pm »
Zdravím, je to v řešení. Děkujeme za trpělivost.
@ Vydesenej « stř 12:03 pm »
Tak já tě tímto vyhlašuju
@ TomasFoxx « stř 12:01 pm »
nefunguje vam vyhlaseni boha, tu cekame zbytecne
@ Valkaryan « stř 10:07 am »
Kdy budou v prodeji kloubouky?
@ Mionix « stř 7:39 am »
@Nonepovideeej,  Nejdou, jediné co jdou jsou z truhel. Ty co jsou z kalendáře se nově nastavovali neprodejné. Aby si nedělali hráči 100vky účtů a pak to neprodávali.
@ Vydesenej « stř 7:00 am »
Díky že jste udělali nějaký zajimavý vstup do Ugorohu a není to zas to stejné :)
@ Nonepovideeej « úte 11:38 pm »
Může mi někdo říct, proč nejdou dát do shopu zahradnická povolení z eventu a ani s nimi obchodovat? :(
@ Vydesenej « úte 5:47 pm »
Se to dostane ta údržba až na čtvrtek možná
@ gagefranjo « úte 4:11 pm »
Přicházejí velký změny (korektury)
@ Hakan « úte 12:53 pm »
To posouvání údržby je fakt parádní :lol:
@ Nonepovideeej « čtv 8:55 pm »
@Mionix,  Krásná práce :)
@ Mionix « čtv 6:57 pm »
@Nonepovideeej,  proto jsem to psal. GA byl tak šikovný, že to dokázal opravit bez údržby. :-)
@ Nonepovideeej « čtv 4:35 pm »
Mně se meteory dneska už spawnují celý den normálně :)
@ Mionix « čtv 7:48 am »
Tak chyba se spawnem meteorů snad opravena. Vyzkoušejte.
@ kovardominik « stř 9:55 pm »
když tu máme soutěž ke dni tance, všimnul si někdo že není ani jeden tanec při kterém by si postava s mečem v ruce neusekla hlavu a všechny ostatní části těla (kdyby to šlo samozřejmě)?
@ Mionix « stř 7:31 pm »
Ráno bude chviličková mimořádná údržba kvůli spawnu meteorů. Omlouváme se, GA hledá chybu.
@ Mionix « stř 6:00 pm »
@Nonepovideeej:up: děkuji
@ Nonepovideeej « stř 5:39 pm »
Ty meteory nejdou spawnout vůbec nikde, kde se normálně dají spawnout a eventové prémko mi taky nefunguje celý den..
@ Mionix « stř 4:52 pm »
@reeenda,  on sám z nedostupného místa zmizí a objeví se jinde, do toho sahat GM nesmí

Who is chatting

offline Mionix