Válka říši

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Zamčeno
Ghibli
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 582 poděkování

Re: Válka říši

Příspěvek od Ghibli » pát 23. lis 2012 0:36:35

Vedení hry - máte nějaké plány ohledně PvP, vize, co s PvP chcete v konkrétním časovém horizontu na Ekuře dělat?

vivava - a proč se na tu Válku jen koukáš - není lepší tam někoho rubnout nebo na něj zakouzlit? ;)

forumman - asi budu patřit mezi ty pacienty - ale nemyslím, že PvP umřelo. Pořád najdu lidi, jak se testují mezi sebou za Skladem, na začátku Přitažlivky, v Kouzelném dole apod. Bohužel, dost z nás vidí jedinou PvP zábavu jen v TOP výbavě - a přitom je záhada, proč se ty lidi rubou za tím skladem, když určitě nemají TOP výbavu? To samé se děje i ve Válkách. Příklad: kdyby teoreticky pouštěl do Válek NPC Správce jen ty, co mají full výbavu, tak by se tam většina z nás nedostala - a přitom tam chodíme. ;)

PvP jak jsme si dokázali, není jen o těch fullech a jediné, co chybí, je hodnocení a motivace těch, co tam chodí taky a nejsou full. :up: Nebo by chodili, kdyby to tak bylo. :up:

kamosvsech - tou novou mapou by se mohlo začít - ale aby to nezůstalo jen u nové mapy, protože to není jen mapou.

Xardass - plus je, že tě tady něco baví - a když by v PvP bylo něco dobrého i pro PvM (např. osobní bonus-y), tak třeba tebe nebo tobě podobné by to mohlo chytit. ;)

LOCO30 - 1. Nic nevzdávej a za 2. zkus nahradit při povídání o PvP slovo "nutit" slovem "motivovat". Jde o slovíčkaření, ale nechceme ostatní děsit, že třeba pro určitou "výbavu" bude nutné odsloužit určitý počet Válek ve své říši. :)

Tommo - všechno se dá koupit = neboli si naplánovat, že když tomu dám teď čas, budu mít pak pokoj se sháněním nebo s dropováním. O to víc je pak Makamito a Biolog snažší. Krásný příklad je Krev, její cena, výdělky hráčů ve Swampu a to, komu se vyplatí jí dropovat a komu už spíš kupovat. Esence a jejich padání je nevyzpytatelné (někdy máš ty tři Modré do půl hodiny, jindy nestačí ani jeden celý Swamp) a nejdou kopit - ALE - existuje "vadné odpočítávání času" u Esencí = takže když nadropíš půlku inventáře, můžeš odevzdávat dalších pár dní bez nutnosti dropování.

Ano - PvM je o vydělávání a PvP taky - ale je na každém, jak k tomu přistoupí. Je to vždycky něco za něco a u tohohle jde vždycky přijít na to, jak "ušetřit" (čas nebo námahu). ;)

Ceny vybraných Kostí jsou provázané s Haegeronem (až ubude aktivit v Haegeronu, možná půjdou ceny dolů) a Talismany jsou fajn, když by měl člověk do Válek všude 3x ZB. Ale buďme realisty. Já osobně nedám pár tisíc Tinktur za 3x ZB na výbavě, kterou v průběhu hry budu měnit za lepší.
ObrázekYMIRObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
+200k min.
Chunjo
ReLions
141
6P
full
P
P
P
Meripa

vivava
Lv.10
Lv.10
Dal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od vivava » pát 23. lis 2012 0:40:03

Bohužel zatím toho moc nedám ;) začínám od začátku tak si nejdřív dělám skilly,pvm veci a pak války,uvidíme co bude z mental wara :P

Ghibli
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 582 poděkování

Příspěvek od Ghibli » pát 23. lis 2012 0:57:50

vivava - ano, všechno má svůj postup a podle toho, jak funguje Ekura, je správné si rozjet nejdřív "ekonomiku" a až pak se věnovat další "zábavě" (PvP). Mentál je navíc pěkně velká výzva - ale kdo ho ovládne, dostane smrtící zbraň - jak již dokázali někteří špičkoví War Mentálové. Takže držím palce, ať tě v těžkých dobách neomrzí. :up:

A nebál bych se chodit do Válek i dřív, než bude luxusní PvP výbava a hotový Biolog - VŽDYCKY je tam někdo, kdo půjde zabít. Ať sólo nebo skupinově. ;)
ObrázekYMIRObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
+200k min.
Chunjo
ReLions
141
6P
full
P
P
P
Meripa

shvetseek
Lv.31
Lv.31
Dal poděkování: 1218 poděkování
Dostal poděkování: 457 poděkování

Příspěvek od shvetseek » pát 23. lis 2012 1:43:57

Ve spoustě věcí se s Ghiblim dá souhlasit, ale volat vedení, aby udělalo další "super" změnu, není řešení. Všechno je to jen o lidech, jak už řekl altnuemer. Forumman to zabalil s tím, že nemůže být nejlepší a tak to radši ani nebude dělat. A lidí jemu podobných přibývá.

Já taky nemůžu být nejlepší, ale do válek (jen sobotních, kvůli času) chodit budu, abych nahradil, alespoň částečně, Pettera, který tam modrým chybí. Sice ani zdaleka ne na jeho úrovni, ale měli byste si asi natočit pár procent na obouruče navíc, protože to bude lítat. Chybí mi náhrdelník a boty... To mám za týden, za tři ;)

Každý říká, že čím víc je tam lidí, tím větší zábava a protože je tam málo lidí, tak už příště nepřijde ani ten, či onen, který si tohle pomyslí. Logika tohohle kroku mi uniká :normal?:
Další věc, Honzo, a kolik myslíš, že by ti bral Trololofkof, kdyby se provedlo s obranama, to co říkáš ty? Že ty bys mu bral (dejme tomu) 5k páděním by znamenalo, že on tobě by bral 25k kamenem. I když co si pamatuju z Azaziela, tak jsi dostával docela slušný prdy i bez snížených obran, to tě až podezřívám, žes tam lítal v PvM ohozu :P
A koho by bavilo pořád umírat a nic neustát?
"Happines only real when shared."

slusnej
Lv.36
Lv.36
Dostal poděkování: 174 poděkování

Příspěvek od slusnej » pát 23. lis 2012 6:18:49

Tak teď je jasné že je to spíše už PvM,když ty dračí věci jsou spíše na PvM..
Škoda že jsem prošvihl válku,třeba si teď zajdu po dlouhé době war, tak se uvidí.
Obrázek

Tommo
Lv.13
Lv.13
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 24 poděkování

Příspěvek od Tommo » pát 23. lis 2012 8:20:46

Ahoj,

Ymire - když si chceš věci nakoupit musíš na ně vydělat. Vím, že to odpočítávání karmy funguje, ale ..... Pokud tohle chceš praktikovat musíš jen na postavě, která není herně aktivní, to znamená postavit jí před druida a lognout se v době odevzdání. Jenže pokud s tou postavou hraješ, tak tohle prostě nejde a jsme zase tam kde jsme byli.
Já jen prostě tvrdím, že už je tu strašně věcí, které jsou potřeba mít, aby se člověk v PvP aspoň trochu chytal. A že jedna z těch věcí šla před časem lehčeji o tom se nemá cenu přít.
Už to tu myslím nedávno padlo. Metin byl vždy o jednoduchosti a i v jednoduchosti je krása. Čím to bude složitější, tím víc času tomu musíš věnovat. Co je pro tebe výzva pro někoho může být překážka v tom smyslu, že není ochoten, nebo prostě nemůže té věci věnovat tolik času, ale chtěl by se bavit jako ostatní. Netvrdím, aby každý měl vše hned to určitě ne.
Opět zdůrazňuji, že si nestěžuju, aby nedošlo k mylnému pochopení. Jen to prostě beru z pohledu člověka, který zde začíná, nebo který není ochoten věnovat tolik času. Věcí je už tolik, že se v tom musí španě orientovat.
Z mého pohledu je to tak, že až mě to prostě přestane bavit, nebo to po mě bude vyžadovat víc a víc času než jsem ochoten věnovat, tak to zabalím :-), přesně jak jsem to udělal na ofiku. Můj život nestojí na Metinu ani s ním nepadá, je to zábava. Pokud zábava nebude musí nastat konec :-)
Pokud používáš PLS místo PROSÍM, protože PLS je kratší, vždy odpovídám NE, jelikož je kratší než ANO

cc,cs,caw atd... není pozdrav-tudíž na PM začínající těmito písmeny neodpovídám

altnuemer
Lv.16
Lv.16
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 44 poděkování

Příspěvek od altnuemer » pát 23. lis 2012 10:28:39

Nechápem na čo to tu furt rozoberáte. V PvP ide o zábavu.
Tiež nemám karmu a top výbavu, ale mne to nevadí, idem si zablbnúť do war :)
Chyba nie je v tom že je to zložité, ale v tom, že ľudia si ešte pred tým než to skúsia povedia, ja to nedokážem a nemám na to čas. Chyba je v ľuďoch a nie v hre.
"Scio me nihil scire" (Sokrates)
Spoiler:
DroperkaLB (lvl121)
GreenFire (lvl132)

LOCO30
Lv.21
Lv.21
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 236 poděkování

Příspěvek od LOCO30 » pát 23. lis 2012 10:52:27

Ymir líbí se mi jaký si optimista :P Dobře tak PVP musí motivovat, ale způsobem, který motivační bude. Ne to, co zatím je. Jenže jakmile začne motivovat, tak zde bude vlna nářků, že hráči bez Pvp nic neudělají.
Stejně jak rostlo PVM tak mělo růst PVP, ale to bohužel zde není. Nikdo si to neuvědomoval, ale nebylo by na škodu to nějak začít řešit. Když už mi i Ruska napíše, že to nemé smysl chodit war a jakékoliv PVP zde, tak už je to těsně před smrtí ;)
Obrázek
Pomalinku a jistě! Do měsíce snad

forumman
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 66 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Příspěvek od forumman » pát 23. lis 2012 11:14:53

Vysvětlí mi někdo z těch lidí, co stále chtějí PVP oživovat, motivovat a tak podobně co nechápou na tom, že jich je prostě pár a ostatní to nebaví a ani bavit nebude, protože umírat není zábava??? A aby neumírali a měli proti vám šanci, musejí tu strávit stovky hodin???

Je to ve stupni dokonalosti výbavy, o ničem jiném to není, a jelikož na vaší úroveň je potřeba tu zešednout, pvp šlo do kytek...

Čím asi chcete koho motivovat, pokud dáte jakékoliv odměny za pvp, budete je zase sbírat především vy a opět se tím jen prohloubí problém...

Bylo to tak i na ofíku, jakmile se dosáhlo určité síly postavy, najednou nebylo s kým se měřit, ať už za skladem či ve válce cechů, protože to nikoho nebavilo leštit podlahu stále dokola... Tady je to rozdílné jen v tom,že to vrcholné pvp je ve svaté a ve válce říší, proto je tam prázdno...

A i proto je za skladem, v přitažlivce a tak podobně ještě vidět pvp souboje, protože tam si ti ostatní zabojujou, ale nikoliv s váma... (to jen abych reagoval na nesmysl co tu psal Ghibli ohledně bojů...)

Prostě je tu jasný logický paradox v tom, že ti lidé, kvůli kterým pvp na vrcholné úrovni přestalo býti zábavné se díky tomu že se nudí snaží stále vymyslet oživení...

Netvrdím, že je to vaše chyba (aby nedošlo k nepochopení), že jste tak moc obětovali postavám, že jste příliš silní pro drtivou většinu, hra a její vývoj vám k tomu dává možnosti, ale realita je prostě taková, jak jsem výše popsal a hledejte si v tom co chcete klidně další stovky hodin, tak to prostě je ;)

shvetseek
Lv.31
Lv.31
Dal poděkování: 1218 poděkování
Dostal poděkování: 457 poděkování

Příspěvek od shvetseek » pát 23. lis 2012 11:31:23

atnuemer - Úplně mi mluvíš z duše. Nemám a nikdy nebudu mít top výbavu a nesbírám bodíky po stovkách, ale PvP je čistě a jen o zábavě. O tom někam naběhnou, rozdat co možná největší počet ran a odběhnout/umřít/zvítězit :inlove:

forumman - Tys na to teď kápl a konečně jsi vyplodil něco, s čím se nedá než souhlasit. My obyčejní hráči nemáme šanci se měřit na úrovni s těmi, kdož už mají svou výbavu vymazlenou na maximální úroveň, nemluvě o karmě, biologovi a podobných vymoženostech.
Tímpádem oživení PvP bych nechal čistě na těch lidech, kteří mají přeluxusní výbavu. Kdyb si takový Trolof narazil párkrát za týden ve válce o něco horší výbavu než má normálně, hned by se všem lépe válčilo - kromě Trolofa. Ale je to jen o tom, co je kdo schopný obětovat pro "oživení válek".

Chceme-li oživit války říší, zkuste někdy všichni přijít oblečení jen ve věcech, ve kterých jsem se objevili poprvé ve hře, když jsme poprvé nalogovali naše postavičky lv1... Jako happening by to bylo luxusní, ale určitě by se objevil nějaký "stávkokaz" - tohle je jen o domluvě a pochopení hráčů. :mrgreen:
"Happines only real when shared."

Zamčeno

• You do not have permission to post in chat.
@ TomasFoxx « sob 6:08 pm »
@Vydesenej,  tak dik
@ Lelaion « sob 3:20 pm »
dá se nějak zamezit tomu aby u amuletu pumy při stisknutí klávesy J pro rychlé nasednutí už nezobrazovala tabulka - Opravdu chceš použít jezdecký talisman ? je to docela otravné to pořád potvrzovat
@ Vydesenej « sob 11:16 am »
Grout píše: V novince je, abychom sledovali web pro další nápovědy co se týče černé pumy. Sleduji jak blázen a furt nic :D tak jak to bude, prý už se ve hře nějaké objevily...
Joooo taky chci nápovědu :D zatím to mají jen samé pochybné individua ve hře :D
@ Nonepovideeej « sob 9:44 am »
@tomas135,  Ty se věnuj spíš češtině a ne černé pumě
@ tomas135 « sob 8:54 am »
Me bi zajimalo u koho je ten tajny ukol na cernou pumu a prosim neudelal by video navod na youtube prosim moc
@ mojsklad007 « sob 7:53 am »
Přeji všechno nejlepší k vaším narozeninám :) rozhodl jsme se pro vás složit básen tak snad to bude stát za to :-D
@ Grout « sob 2:35 am »
V novince je, abychom sledovali web pro další nápovědy co se týče černé pumy. Sleduji jak blázen a furt nic :D tak jak to bude, prý už se ve hře nějaké objevily...
@ XTYRKYSX « sob 12:55 am »
Sobota
@ deimos « pát 10:26 pm »
pečení dortu do sobotní půlnoci... Je to myšleno do soboty 23:59:59 nebo do pátku 23:59:59
@ Petronius « pát 8:56 pm »
nevíte něco o tajným ukolu a jak na černou pumu ? :D
@ Grout « pát 6:15 pm »
jak padaji ty stranky knihy, je jich 10 a kdyz mas vsechny muzes udelat denik a s nim ti padne i univerzalni dilek
@ jivka007 « pát 6:13 pm »
nevím co je kniha ani jak se děla slyším to prvně :D
@ Vydesenej « pát 6:08 pm »
jivka007 píše: ja mam dvě časti 3 bych měl dostat za forum ale bohužel stařenku sem nepochopil , že mam vše dat 3x a momentalně už odemě nechce nic příjmout píše hlašku že už to nechce a surka se mi odečte je nějaka možnsot stařenku ještě dodělat ?
Prostě se na stařenku vykašli a udělej si knihu a je to :D
@ jivka007 « pát 5:56 pm »
ja mam dvě časti 3 bych měl dostat za forum ale bohužel stařenku sem nepochopil , že mam vše dat 3x a momentalně už odemě nechce nic příjmout píše hlašku že už to nechce a surka se mi odečte je nějaka možnsot stařenku ještě dodělat ?
@ Grout « pát 5:30 pm »
Dělám směny a taky pumu mám. Kdybych se na to nevyprdnul, tak i na druhé postavě... :D a to tou cestou dortu, neměl jsem univerzál. Pro mě byl problém stihnout OX (o první jsem byl v práci), jinak cajk. Hraju s týpkem, kterej nemá jidinej quest v Dongji, celou dobu říkal jak na to prdí, ale nakonec asi během dvou dnů si tu pumu jen tak ze srandy udělal. Nejvíc problém mu dělalo fórum btw. :D
@ noxforko « pát 3:42 pm »
No za mě je prostě blbost v rozdílu mít a nemít eventový předmět jen kvůli toho, že člověk nemůže hrát každý den - to znamená že nemůžu odevzdat každý den úkol nebo se účastnit každý den njáké soutěže (a to už mám 3 části amuletu), kdyby se 4tá dala koupit, usnadnilo by to život lidem co nemají tolik času a ještě by profitoval server, a rozhodně by to nebylo ani "zadarmo" protože i tak musíš mít další 3 části
@ LazyMole « pát 2:54 pm »
co nějakou indícii jak na černou pumu? :D drobnou :D
@ OrangEE « pát 1:52 pm »
Keď máš 10 kusov, klikneš pravým na jednu z nich a urobí ti Denník + dílek na výmenu
@ TomasFoxx « pát 1:13 pm »
@ChunjoKing,  možná když jich máš v invu 10 tak na jednu stačí jen kliknout a nabídne ti to, fakt nvm :D
@ ChunjoKing « pát 1:12 pm »
TomasFoxx píše: @ChunjoKing,  musíš jich mít 10 a pak je nějak spojíš v knížku, ale idk jak, nedělal jsem to :D
tak díky aspoň za info o počte. Skúsim vyheň, soona atď. Ešte raz dík 🙂
@ TomasFoxx « pát 1:08 pm »
@ChunjoKing,  musíš jich mít 10 a pak je nějak spojíš v knížku, ale idk jak, nedělal jsem to :D
@ ChunjoKing « pát 1:05 pm »
Tak neviem ako ty, ale ja mám fyzicky náročnú prácu na 3 zmeny
@ Vydesenej « pát 7:32 am »
noxforko píše: Petice, za možnost koupě poslední části amuletu za SD pro pracující lid :D
Pracuju každý den po-pá a už mám 3 pumy skoro :D takže není třeba ale jako ulehčilo by to i mi tu třetí / čtvrtou pumu :D
@ NedGabriel « pát 5:42 am »
Jak víte kolik je stránek knihy ?
@ noxforko « pát 4:48 am »
Petice, za možnost koupě poslední části amuletu za SD pro pracující lid :D
@ ChunjoKing « pát 2:02 am »
Nemám moc času na hru okrem víkendov a netušil som, že na tortu bude čas obmedzený. Respektíve som očakával, že mám čas do konca osláv. Bohužiaľ mi teda chýba posledný diel talizmanu pumy. Nikdy predtým som sa osláv nezúčastnil. Veľmi rád by som pumu získal. Avšak ani možnosť získania univerzálnej časti skrz súťažný týždeň mi moc nevyhovuje. Ale cez víkendy som aktívny a nadpolovičnú väčšinu stránok som si už dokázal nadropovať. Okrem toho, že ma zaujímal príbeh Ekury mám teraz znova nádej na získanie talizmanu. Budem veľmi vďačný za pomoc. Niektoré stránky mám dvojmo, takže možno by som zasa vedel pomôcť ja vám.
@ ChunjoKing « pát 1:42 am »
@TomasFoxx,  Pane, čo mám s tými stránkami urobiť, keď ich budem mať, prosím?
@ Tomori « čtv 11:13 pm »
Dobrý večer, bylo předáno dalších 98 částí amuletu v rámci soutěží zde na fóru. Pokud jste svou část neobdrželi a jste si 100% jisti, že jste se soutěže zúčastnili, zkontrolujte si prosím ještě jednou, zda jste uvedli dvě jména postav na dvou různých účtech. Hráču, kterých se to týká, budu během 48 hodin kontaktovat.
@ CrazyBull « čtv 8:30 pm »
kONTROLNÍ OTÁZKA - pokud bude za dnešní OX dílek amuletu bude to ten stejný jako minule nebo jiný/ náhradní dílek? Ptám se proto že by pak nemělo smysl chodit se stejnou postavou co posledně. Děkuji
@ diver « čtv 6:01 pm »
driftkin píše: zdravím pujde odevzdavat dort i po sobotě ? odevzdaval sem vše pouze 1x bohužel
Mionix píše: viz novinka: Aktualizace 18.6.2025: Vzhledem k tomu, že jsme přidali zobrazení donesených surovin při pečení dortu později, rozhodli jsme se o prodloužení části pečení dortu až do sobotní půlnoci, kdy dojde k dokončení dortu a přepnutí do další části oslav. Je to nejzašší termín tak, aby jste stihli získat potřebné množství svící a kousků dortu. Stále je dostatek času na získání bájných pum, které jsou permanentní odměnou k 15. výročí, které jinde získat nepůjdou.
Doslova to Mio o pár řádek níže píše, poukazuje na aktualizaci v novince. Sobotní půlnoc je poslední nejzašší termín
@ driftkin « čtv 5:57 pm »
zdravím pujde odevzdavat dort i po sobotě ? odevzdaval sem vše pouze 1x bohužel :) :)
@ diver « čtv 5:52 pm »
TomasFoxx píše:
diver píše: Zeptám se, zabývá se někdo tajným úkolem?Vím, že je tajný, jen případně zda je zapnutý už u první části eventu, nebo bude zapnutý až v části druhé? Díky
tohle by mě taky zajimalo no, ať nehledame zbytečně
:up:
@ TomasFoxx « čtv 5:34 pm »
diver píše: Zeptám se, zabývá se někdo tajným úkolem?Vím, že je tajný, jen případně zda je zapnutý už u první části eventu, nebo bude zapnutý až v části druhé? Díky
tohle by mě taky zajimalo no, ať nehledame zbytečně
@ diver « čtv 4:14 pm »
TomasFoxx píše: @Azi123,  Nasbírej díly knihy příběhu ekury, dostaneš za to univerzalni dilek
Zajímavý, složil jsem stránky a dílek žádnej :D asi to je tím, že už pumu mám, nebo novinka ode dneška po údržbě.
@ TomasFoxx « čtv 3:45 pm »
@Azi123,  Nasbírej díly knihy příběhu ekury, dostaneš za to univerzalni dilek
@ diver « čtv 12:58 pm »
Azi123 píše: Ať jde o jakýkoliv druh té puzzle, vždy je důležité sestavit jednu stranu. Z hlediska zpracování doporučuji pravou. Vpravo dole je v řešení vždy volný dílek - takže:1) Začněte dělat pravou stranu + 1 dílek vpravo nahoře (tj. očíslovaně to jsou dílky 3,4,8,12) . Ta je nejsložitější, zbytek jde sám. Seřaďte dílky v tomto pořadí na P stěnu. De facto budete mít až do posledního kroku všechny dílky posunuté o 1 dolů. musí to být celá pravá strana + PRAVÝ horní dílek (tedy dílek č.3). Když celou tuto skupinu seřadíte ke stěně, mělo by ji to celou vyplnit a budete moct pracovat se 3x4.2) 3 dílky, co mají být dole (tedy 13,14,15), seřaďte, aby byly dílky tak, jak mají být podle řešení.3) Udělejte levou stranu (tedy dílky 1,5,9), aby dílky byly přesně tak, jak jsou v řešení.4) Nastavte LEVÝ horní dílek (tedy dílek č.2) na své místo a celou pravou stranu (dílky 3,4,8,12) až na nejspodnější dílek (12) posuňte na své místo.5) Závěrem natočte střed. budete mít jedno volné místo u P stěny, kam si můžete uložit dílek, a se třemi si točit. Používejte JEN políčka 2x3, kde bude 5 políček, z toho 4 jsou středové (6,7,10,11) a 1 je z pravé stěny (dílek č.8). Můžete s nimi točit jak chcete, a dílek z P strany můžete posouvat po stěně, ale nechte ho u stěny. Takto, bez složitých pokusů, si s tím 10-20 sekund hrajte a střed se vám sestaví sám.6) Nyní máte spodek, levou stěnu, vršek, pravou stěnu a střed hotové. Stačí zbylý dílek v pravém koutě posunout na své místo a vyzvednout odměnu :)
:up:
@ Azi123 « čtv 11:22 am »
Ať jde o jakýkoliv druh té puzzle, vždy je důležité sestavit jednu stranu. Z hlediska zpracování doporučuji pravou. Vpravo dole je v řešení vždy volný dílek - takže:
1) Začněte dělat pravou stranu + 1 dílek vpravo nahoře (tj. očíslovaně to jsou dílky 3,4,8,12) . Ta je nejsložitější, zbytek jde sám. Seřaďte dílky v tomto pořadí na P stěnu. De facto budete mít až do posledního kroku všechny dílky posunuté o 1 dolů. musí to být celá pravá strana + PRAVÝ horní dílek (tedy dílek č.3). Když celou tuto skupinu seřadíte ke stěně, mělo by ji to celou vyplnit a budete moct pracovat se 3x4.
2) 3 dílky, co mají být dole (tedy 13,14,15), seřaďte, aby byly dílky tak, jak mají být podle řešení.
3) Udělejte levou stranu (tedy dílky 1,5,9), aby dílky byly přesně tak, jak jsou v řešení.
4) Nastavte LEVÝ horní dílek (tedy dílek č.2) na své místo a celou pravou stranu (dílky 3,4,8,12) až na nejspodnější dílek (12) posuňte na své místo.
5) Závěrem natočte střed. budete mít jedno volné místo u P stěny, kam si můžete uložit dílek, a se třemi si točit. Používejte JEN políčka 2x3, kde bude 5 políček, z toho 4 jsou středové (6,7,10,11) a 1 je z pravé stěny (dílek č.8). Můžete s nimi točit jak chcete, a dílek z P strany můžete posouvat po stěně, ale nechte ho u stěny. Takto, bez složitých pokusů, si s tím 10-20 sekund hrajte a střed se vám sestaví sám.
6) Nyní máte spodek, levou stěnu, vršek, pravou stěnu a střed hotové. Stačí zbylý dílek v pravém koutě posunout na své místo a vyzvednout odměnu :)
@ Azi123 « čtv 11:16 am »
Ahoj. :) Zjistil jsem, že mi nevychází díly amuletu do zkompletování pumy, tak zkusím, jestli mi návod na řešení skládačky u truhel pomůže :D
Kdyby to vyšlo, tak mám postavičku AziBuff
@ diver « stř 10:11 pm »
Zeptám se, zabývá se někdo tajným úkolem?Vím, že je tajný, jen případně zda je zapnutý už u první části eventu, nebo bude zapnutý až v části druhé? Díky
@ diver « stř 9:38 pm »
Hakan píše:
diver píše:
Hakan píše: Počkat, ale do sobotní půlnoci to bylo ne? Vždyť 21. je sobota nebo jsem zase mimo?
No stařenka píše, že dnes je poslední den, tak to opravdu prodloužené je, ale Tomori tuto novinku psala už 16. v pondělí zde v chatu:D
No právě, takže to zase taková novinka není :lol:
Takže novinka nenovinka :D
@ Hakan « stř 9:28 pm »
diver píše:
Hakan píše: Počkat, ale do sobotní půlnoci to bylo ne? Vždyť 21. je sobota nebo jsem zase mimo?
No stařenka píše, že dnes je poslední den, tak to opravdu prodloužené je, ale Tomori tuto novinku psala už 16. v pondělí zde v chatu:D
No právě, takže to zase taková novinka není :lol:
@ Grout « stř 9:18 pm »
jo to píše, úplně jsem se lekl :D
@ diver « stř 9:14 pm »
@ Hakan « stř 9:01 pm »
Počkat, ale do sobotní půlnoci to bylo ne? Vždyť 21. je sobota nebo jsem zase mimo?
@ diver « stř 8:06 pm »
Mionix píše: viz novinka: Aktualizace 18.6.2025: Vzhledem k tomu, že jsme přidali zobrazení donesených surovin při pečení dortu později, rozhodli jsme se o prodloužení části pečení dortu až do sobotní půlnoci, kdy dojde k dokončení dortu a přepnutí do další části oslav. Je to nejzašší termín tak, aby jste stihli získat potřebné množství svící a kousků dortu. Stále je dostatek času na získání bájných pum, které jsou permanentní odměnou k 15. výročí, které jinde získat nepůjdou.
Ale spíš jsem to špatně pochopil, ty budou v té 2. části eventu, že? :D
@ diver « stř 7:31 pm »
Zatím jsem žádné svíce nedostal ani kousky dortu, dělám něco špatně?
@ cleo « stř 6:46 pm »
kde najdu prosím to zobrazení donesených surovin stařence na dort?
@ cleo « stř 6:41 pm »
@Mionix,  takže hlášku stařenky, že dnes je posledním dnem, kdy shání suroviny nemáme brát vážně?
@ Mionix « stř 4:10 pm »
viz novinka: Aktualizace 18.6.2025: Vzhledem k tomu, že jsme přidali zobrazení donesených surovin při pečení dortu později, rozhodli jsme se o prodloužení části pečení dortu až do sobotní půlnoci, kdy dojde k dokončení dortu a přepnutí do další části oslav. Je to nejzašší termín tak, aby jste stihli získat potřebné množství svící a kousků dortu. Stále je dostatek času na získání bájných pum, které jsou permanentní odměnou k 15. výročí, které jinde získat nepůjdou.
@ XTYRKYSX « stř 3:25 pm »
Super diky
@ Dsurman « stř 3:25 pm »
Borec (y)
@ Grout « stř 3:20 pm »
KDYBY SI NĚKDO NEVŠIML, TAK V NOVINCE JE NOVÉ INFO (dole)
@ Petronius « stř 2:24 am »
už to vidím supr :)
@ Petronius « stř 12:04 am »
kdy je OX ? :D
@ Grout « úte 10:35 pm »
Bisky jsi ZLATÁ! přístí OX stíhám, TOOP!
@ CrazyBull « úte 8:59 pm »
Tomori píše:
CrazyBull píše: @Tomori,  Případně kde prosím?
Koupit jdou u mlynáře v eventové mapě a zkontrolovat zda je puštěný event u Strážce města.
děkuji
@ Tomori « úte 8:57 pm »
CrazyBull píše: @Tomori,  Případně kde prosím?
Koupit jdou u mlynáře v eventové mapě a zkontrolovat zda je puštěný event u Strážce města.
@ CrazyBull « úte 8:50 pm »
@Tomori,  Případně kde prosím?
@ Tomori « úte 8:48 pm »
libast píše: Mě spíš vasí hračky který nepadají už druhý den ani jedna hračka děkuji!!!!!!!!!!
Dobrý den, hračky padají úplně v pořádku. Zkuste si případně zkontrolovat zda máte zapnutý event. Případně se dají koupit u npc :)
@ TomasFoxx « úte 8:26 pm »
@libast,  oka

Who is chatting

offline BlowBM 
offline DarkB 
offline Fogru 
offline Heana 
offline Marph 
offline Marwinek 
offline Mionix 
offline Nebiros 
offline Petronius