Chodím jen občas a ze sportu na orky s lv95, protože jsem ve stádiu vytváření výbavy. Jinak chodím samozřejmě s dropem.
7x75, jedák -16% poškození schopnostma a beru 50k kritikem průrazu.
Nebochybuju, že se sílou +8 všude, to bude o něco víc. Dokonce jsem už i odzkoušel, že hodnota útoku +75 se nevztahuje na skilly, zatímco síla +8 zvýší základní (psanou) hodnotu průrazu o 149. V PvP proti jakémusi ninjovi se projevilo asi tak, že jsem bral 1 409 s hodnoutou (Rána mečem) a 1 545 se sílou (opět Rána mečem).
S cooldownem je to pochopitelně horší, není tam holt žádná temná rána, která by se načetla takřka okamžitě. Nebude nikdy tak rychlý jako BM sura, ale Průraz se načítá rychleji než kámen a i ostatní skilly nebudou zas tak špatný s návratem+6 (+ není asi co jinýho točit k ZB do brnění, takže i tam se dá rychlost kouzla dát a se štěstím se povede i ve zbrani).
Abych pravdu řekl, mentál má proti ostatním postavám 2 výrazné výhody: Minuťák a neválí se po zemi po každém hitu od mobů.
Aby si byl mentál jistý, doporučuju nemít ve věcech ani % na stun. Nemálokrát se mi s mými 16% na stun stalo, že se najednou začal bobánek pohybovat a já málem dostal infarkt
Shrnutí: Máte-li mentála choďte s mentálem, máte-li suru choďte se surou. Mám mentály rád a nedám na ně dopustit, takže i kdyby byl sura lepší, tak budu pořád chodit pro mých trapných 80 úlomků s mentálem. Se surou mě to nudilo (trošku z jiného soudku: ve war jsem dával se surou lv101 198CB s mentálem dávám +/- 50 a stejně je to větší zábava).