Stránka 1 z 4

Vylepšování rybářského prutu

Napsal: ned 19. čer 2016 19:17:19
od nikijana
Zdravím komunitu :D. Chtěla bych znovu otevřít otázku vylepšování prutu na rybaření. Vím že toto téma již tady bylo , dokonce i v návrzích a GM team nám vyhověl , a udělal aspoň nějakou změnu. Za to samozřejmě děkujeme.
Již podruhé jsme dnes vylepšovala prut na +7 a opět neúspěšně. Nechci mluvit o tom , že mi tohle neúspěšné kování zkazilo náladu a vzalo chuť do jakékoli činnosti. Jsem dříč a zítra opět začnu dělat 140 bodů, Jen se chci zeptat hráčů na zkušenosti z kování ( popřípadě znovu rozjet debatu) a potažmo teamu , jestli je oněch 75% šance na vylepšení opravdových a nebo jestli se náhodou nevloudil nějaký ,,šotek,,.
Ptala jsme se spoluhráčů a zdaleka nejsme sama s tímhle pocitem.
V rybaření se udělalo spousta super věcí. Právě proto , se snažím prut vylepšit a věnují tomu spoustu času. Ale pokud mohu uvažovat nahlas....140 bodů na prut +7 - již 2x neúspěšně, body jsem udělala zhruba za 3 měsíce....Jak to bude vypadat až budu chtít vylepšovat prut třeba na +12???????? Stihnu to vůbec do důchodu ???? Prosím o Vaše názory , snad bude takto šance ,že team tohle téma znovu otevře. Děkuji a ať se Všem daří :D

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: ned 19. čer 2016 20:52:45
od reeenda
Přidávám se k tobě :) jsem na tom úplně stejně, skoro. Mně to trvá o trochu déle než 3měsíce :roll:

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: ned 19. čer 2016 21:08:18
od Itako
Bolo by super aspoň o trochu zdvihnúť šancu na získanie bodu :) ja sám ho mám iba +3 no chcem ísť čo najvyššie :)

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: ned 19. čer 2016 23:49:16
od Script
nikijana píše:Jen se chci zeptat hráčů na zkušenosti z kování ( popřípadě znovu rozjet debatu) a potažmo teamu , jestli je oněch 75% šance na vylepšení opravdových a nebo jestli se náhodou nevloudil nějaký ,,šotek,,.
Mohu potvrdit, že se žádný šotek nevloudil. Z 30 testovaných prutů +6 se mi na +7 podařilo vylepšit 24 kousků, což vychází na 80% úspěšnost.

V současnosti mají hráči na Ekuře několik desítek prutů +7 a také +8. Prutů +9 a +10 je už poskrovnu, ale stále nějaké jsou. Zatím pouze jediný prut se podařilo vylepšit až na +11. Toliko prozatím ode mne k tématu.

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: pon 20. čer 2016 7:24:22
od nikijana
Děkuji za vyjádření. Tak pak je o to velké smůle, bohužel :D. Přitom před důležitým vylepšováním jdu ke stařeně, koukám na věštbu, používám kouzlo karmy.
Zdaleka nemluvím o zjednodušení. To ani náhodou. Tenhle server je báječný tím, že tady nejsou věci jednoduché. Jen chci na kování prutu na vyšší level mít reálnou šanci. klidně budu rybařit a dělat daleko víc bodů než teď, ale s vědomím že prut nepraskne, Přece není možné, aby jsme dělali body třeba půl roku a pak jedno cvaknutí u rybáře a celá snaha je na nic. :D
Tentokrát si povedu přesnou evidenci toho kolik návnad na jeden bod je třeba. Jen co zapátrám v paměti , tak několikrát se stalo , že jsme potřebovala víc než 200 návnad na zvýšení 1 bodu.
Tenhle server je hodně o cílevědomosti a trpělivosti. A to je dobře. Není tady vše hned. Ale přece jen .....


"

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: pon 20. čer 2016 8:12:18
od Cepino
Zdravím, když je tu toto téma, také bych se rád pozeptal na jednu věc. U prutu, pokud se nepletu, bylo mi sděleno, je jak nastaveno to, že při každém dalším plus se potřebný počet bodů zvýší - souhlasím s touto podmínkou, tak pak jsem zaslechl, že s každým dalším zvednutím je o 50% menší šance na získání bodu. Pokud je tomu skutečně tak, tak pak by bylo na vyšších prutech téměř nemožné získat body a pokud ano, tak za strašně dlouhou dobu. Přeci jen hráči ve hře netráví veškerý čas jen rybařením, na to primárně hra není. Rybaření je jen jako doplněk k ostatnímu hraní a dle současného nastavení je vlastně prut to nejsložitější, co ve hře vůbec jde udělat na maximum +20. To mi přijde prazvláštní. Neoroduji za nějaké přepracování, jen za nějaké ulehčení. Osobně rybařím jen o výlovech a tam se zadaří na prutu +7 získat bod tak jednou za výlov někdy méně. To jen na pokus na zvednutí na +8 musím hru hrát ještě aspoň dva roky a pak nemusí vyjít. Otřesná představa.

Hezký den
Cepino

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: pon 20. čer 2016 13:02:00
od Mithra
Navrhuji snížit obtížnost u vylepšení prutu a naopak drasticky navysit obtížnost při vylepšování ostatniho. :-D
Tak se nám to pěkně vyrovná a dosáhneme toho, že důležité součásti hry budou obtížně vylepsovatelne zatímco kdekdo tu bude mít prut +20. :-)

Stařenku a její věštbu vřele doporučuji u vylepšování čehokoliv. Bez slušné karmy nejlíp ani nechodit za vylepsovateli.

A kdo bere tuto zprávu vážně ať dá "like". :up:

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: pon 20. čer 2016 13:31:02
od nikijana
Tak ted jsme trochu zmatená. Já přece nelobuju za to , aby tady měl prut +20 kdokoli, jen se mi zdá časově nereálné prut vylepšit.

a pro Mirthu :D....přesně pro Vaší reakci se raději moc nezúčastnuji debat, a nezakládám zbytečná témata. Nevím jestli stařenka a její věštba funguje , ale pokud ne , tak nejsem sama kdo za ní chodí.

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: pon 20. čer 2016 13:31:43
od reeenda
:D nejlepší obrana je útok , tak tak . Byl to jen návrh člověka, který něco dělá ,aby k něčemu dospěl a pak padne na h.....a hned 2x. A like ti nedám :normal: :no: :no: :no: :no:
Za stařenou nechodím :D Její karmy nikdy nefungovaly ani tady ani jinde. :clap:

Re: Vylepšování rybářského prutu

Napsal: pon 20. čer 2016 14:11:16
od Zachary
Pokud vím, tak věštby Stařenky se vždy vztahovaly pouze na yangy, které postavě padaly při dropu. Pokud baba vyvěštila smůlu, nabídla kouzlo karmy, které ta mínus procenta mělo zase vyrovnat. Na kování její řeči nikdy neplatily. Ale to tak v téhle hře bývá, že se někdo může stavět na hlavu, aby něco dropnul/vykoval/získal z truhly, druhý sekne do moba - má, vylepší napoprvé, klikne na jednu truhlu a šup... O tom asi každý z nás může vyprávět.
Každopádně můj prut je momentálně +6 (světe, div se, Rybář měl asi dobré dny), zbývá mi nějakých 20 bodů. Až rupne (ano, rupne), asi se na pár výlovech neukážu, ale můžeme být rádi, že už nám to nepadá o jedno plusko dolů. I tak se mi zdá, že je reálnější dříve dokopat 3 krumpáče na +9, než jeden prut na +9 (natož +20). A smekám před tím jedním vytrvalým šťastlivcem, který s tím prutem neflákl a vylepšil ho na neuvěřitelnou +11.
Nepředpokládám, že bychom se dočkali nějaké 100% šance na vylepšení - taková se Ekura naštěstí nikdy nesnažila být -, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby při vylovení nejdelší ryby z vody obdržel rybář i bodík na prut. Jako se to udělalo u krumpáče a vyjíždění map. Nic moc, ale aspoň něco.