Vylepšování rybářského prutu

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
nikijana
Lv. 11
Lv. 11
Dal poděkování: 54 poděkování
Dostal poděkování: 39 poděkování

Vylepšování rybářského prutu

Příspěvek od nikijana » ned 19. čer 2016 19:17:19

Zdravím komunitu :D. Chtěla bych znovu otevřít otázku vylepšování prutu na rybaření. Vím že toto téma již tady bylo , dokonce i v návrzích a GM team nám vyhověl , a udělal aspoň nějakou změnu. Za to samozřejmě děkujeme.
Již podruhé jsme dnes vylepšovala prut na +7 a opět neúspěšně. Nechci mluvit o tom , že mi tohle neúspěšné kování zkazilo náladu a vzalo chuť do jakékoli činnosti. Jsem dříč a zítra opět začnu dělat 140 bodů, Jen se chci zeptat hráčů na zkušenosti z kování ( popřípadě znovu rozjet debatu) a potažmo teamu , jestli je oněch 75% šance na vylepšení opravdových a nebo jestli se náhodou nevloudil nějaký ,,šotek,,.
Ptala jsme se spoluhráčů a zdaleka nejsme sama s tímhle pocitem.
V rybaření se udělalo spousta super věcí. Právě proto , se snažím prut vylepšit a věnují tomu spoustu času. Ale pokud mohu uvažovat nahlas....140 bodů na prut +7 - již 2x neúspěšně, body jsem udělala zhruba za 3 měsíce....Jak to bude vypadat až budu chtít vylepšovat prut třeba na +12???????? Stihnu to vůbec do důchodu ???? Prosím o Vaše názory , snad bude takto šance ,že team tohle téma znovu otevře. Děkuji a ať se Všem daří :D
Nikijana a všechna Sluníčka

reeenda
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 82 poděkování

Re: Vylepšování rybářského prutu

Příspěvek od reeenda » ned 19. čer 2016 20:52:45

Přidávám se k tobě :) jsem na tom úplně stejně, skoro. Mně to trvá o trochu déle než 3měsíce :roll:
Není pravda, že kdysi bylo všechno lepší. Pravda je, že jsme byli mladší a měli jsme to všechno u p....e“

Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.

Itako
Lv.25
Lv.25
Dal poděkování: 447 poděkování
Dostal poděkování: 183 poděkování

Příspěvek od Itako » ned 19. čer 2016 21:08:18

Bolo by super aspoň o trochu zdvihnúť šancu na získanie bodu :) ja sám ho mám iba +3 no chcem ísť čo najvyššie :)
ObrázekTheItakoObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
102k+ min
Jinno
131
6xP
Hotovo
P
M4
17
P
30
Návrhy:Zrychlené prodávaní,Remake questu "Odplata bažin",Nové úlohy pre knihy misí
Návody:Zoznam PvM výhod,Tabuľkový podpis,Rybaření a vše kolem něj

"Nečakaj na perfektnú chvíľu, sprav každú chvíľu perfektnou" :fight:

Script
Lv.33
Lv.33
Dal poděkování: 299 poděkování
Dostal poděkování: 1470 poděkování

Příspěvek od Script » ned 19. čer 2016 23:49:16

nikijana píše:Jen se chci zeptat hráčů na zkušenosti z kování ( popřípadě znovu rozjet debatu) a potažmo teamu , jestli je oněch 75% šance na vylepšení opravdových a nebo jestli se náhodou nevloudil nějaký ,,šotek,,.
Mohu potvrdit, že se žádný šotek nevloudil. Z 30 testovaných prutů +6 se mi na +7 podařilo vylepšit 24 kousků, což vychází na 80% úspěšnost.

V současnosti mají hráči na Ekuře několik desítek prutů +7 a také +8. Prutů +9 a +10 je už poskrovnu, ale stále nějaké jsou. Zatím pouze jediný prut se podařilo vylepšit až na +11. Toliko prozatím ode mne k tématu.
[GA]Script
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)

nikijana
Lv. 11
Lv. 11

Příspěvek od nikijana » pon 20. čer 2016 7:24:22

Děkuji za vyjádření. Tak pak je o to velké smůle, bohužel :D. Přitom před důležitým vylepšováním jdu ke stařeně, koukám na věštbu, používám kouzlo karmy.
Zdaleka nemluvím o zjednodušení. To ani náhodou. Tenhle server je báječný tím, že tady nejsou věci jednoduché. Jen chci na kování prutu na vyšší level mít reálnou šanci. klidně budu rybařit a dělat daleko víc bodů než teď, ale s vědomím že prut nepraskne, Přece není možné, aby jsme dělali body třeba půl roku a pak jedno cvaknutí u rybáře a celá snaha je na nic. :D
Tentokrát si povedu přesnou evidenci toho kolik návnad na jeden bod je třeba. Jen co zapátrám v paměti , tak několikrát se stalo , že jsme potřebovala víc než 200 návnad na zvýšení 1 bodu.
Tenhle server je hodně o cílevědomosti a trpělivosti. A to je dobře. Není tady vše hned. Ale přece jen .....

"

Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Příspěvek od Cepino » pon 20. čer 2016 8:12:18

Zdravím, když je tu toto téma, také bych se rád pozeptal na jednu věc. U prutu, pokud se nepletu, bylo mi sděleno, je jak nastaveno to, že při každém dalším plus se potřebný počet bodů zvýší - souhlasím s touto podmínkou, tak pak jsem zaslechl, že s každým dalším zvednutím je o 50% menší šance na získání bodu. Pokud je tomu skutečně tak, tak pak by bylo na vyšších prutech téměř nemožné získat body a pokud ano, tak za strašně dlouhou dobu. Přeci jen hráči ve hře netráví veškerý čas jen rybařením, na to primárně hra není. Rybaření je jen jako doplněk k ostatnímu hraní a dle současného nastavení je vlastně prut to nejsložitější, co ve hře vůbec jde udělat na maximum +20. To mi přijde prazvláštní. Neoroduji za nějaké přepracování, jen za nějaké ulehčení. Osobně rybařím jen o výlovech a tam se zadaří na prutu +7 získat bod tak jednou za výlov někdy méně. To jen na pokus na zvednutí na +8 musím hru hrát ještě aspoň dva roky a pak nemusí vyjít. Otřesná představa.

Hezký den
Cepino
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

Mithra
Čestný člen
Čestný člen
Dal poděkování: 99 poděkování
Dostal poděkování: 1047 poděkování

Příspěvek od Mithra » pon 20. čer 2016 13:02:00

Navrhuji snížit obtížnost u vylepšení prutu a naopak drasticky navysit obtížnost při vylepšování ostatniho. :-D
Tak se nám to pěkně vyrovná a dosáhneme toho, že důležité součásti hry budou obtížně vylepsovatelne zatímco kdekdo tu bude mít prut +20. :-)

Stařenku a její věštbu vřele doporučuji u vylepšování čehokoliv. Bez slušné karmy nejlíp ani nechodit za vylepsovateli.

A kdo bere tuto zprávu vážně ať dá "like". :up:
Přílišná oddanost ideálům nezřídka končívá tím, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek. Karel Kryl

nikijana
Lv. 11
Lv. 11

Příspěvek od nikijana » pon 20. čer 2016 13:31:02

Tak ted jsme trochu zmatená. Já přece nelobuju za to , aby tady měl prut +20 kdokoli, jen se mi zdá časově nereálné prut vylepšit.

a pro Mirthu :D....přesně pro Vaší reakci se raději moc nezúčastnuji debat, a nezakládám zbytečná témata. Nevím jestli stařenka a její věštba funguje , ale pokud ne , tak nejsem sama kdo za ní chodí.

reeenda
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 82 poděkování

Příspěvek od reeenda » pon 20. čer 2016 13:31:43

:D nejlepší obrana je útok , tak tak . Byl to jen návrh člověka, který něco dělá ,aby k něčemu dospěl a pak padne na h.....a hned 2x. A like ti nedám :normal: :no: :no: :no: :no:
Za stařenou nechodím :D Její karmy nikdy nefungovaly ani tady ani jinde. :clap:
Není pravda, že kdysi bylo všechno lepší. Pravda je, že jsme byli mladší a měli jsme to všechno u p....e“

Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.

Zachary
Lv.17
Lv.17
Dal poděkování: 136 poděkování
Dostal poděkování: 155 poděkování

Příspěvek od Zachary » pon 20. čer 2016 14:11:16

Pokud vím, tak věštby Stařenky se vždy vztahovaly pouze na yangy, které postavě padaly při dropu. Pokud baba vyvěštila smůlu, nabídla kouzlo karmy, které ta mínus procenta mělo zase vyrovnat. Na kování její řeči nikdy neplatily. Ale to tak v téhle hře bývá, že se někdo může stavět na hlavu, aby něco dropnul/vykoval/získal z truhly, druhý sekne do moba - má, vylepší napoprvé, klikne na jednu truhlu a šup... O tom asi každý z nás může vyprávět.
Každopádně můj prut je momentálně +6 (světe, div se, Rybář měl asi dobré dny), zbývá mi nějakých 20 bodů. Až rupne (ano, rupne), asi se na pár výlovech neukážu, ale můžeme být rádi, že už nám to nepadá o jedno plusko dolů. I tak se mi zdá, že je reálnější dříve dokopat 3 krumpáče na +9, než jeden prut na +9 (natož +20). A smekám před tím jedním vytrvalým šťastlivcem, který s tím prutem neflákl a vylepšil ho na neuvěřitelnou +11.
Nepředpokládám, že bychom se dočkali nějaké 100% šance na vylepšení - taková se Ekura naštěstí nikdy nesnažila být -, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby při vylovení nejdelší ryby z vody obdržel rybář i bodík na prut. Jako se to udělalo u krumpáče a vyjíždění map. Nic moc, ale aspoň něco.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Mionix « sob 6:45 pm »
@Uncut69,  všechny části se dají, daly získat ze hry.
@ Uncut69 « sob 5:44 pm »
děkují, a dá se ten amulet co se dostává z OX získat i jinak neví někdo?, popřípadě poslední OX asi nebude že? :D
@ Tomori « sob 5:29 pm »
Uncut69 píše: dostává se amulet ještě za přání k výročí ?
Do 6. 7. 2025 do 20:00 se může přáníčko posílat.
@ Uncut69 « sob 5:20 pm »
dostává se amulet ještě za přání k výročí ?
@ Mionix « sob 4:55 pm »
@Grout,  Tam se vypisují jen restarty kol ryb. To znamená, když chytnete takovou délku ryby, že dostanete Velkou eventovku a restartuje se kolo.
@ Grout « sob 3:53 pm »
Jak často se na web dopisují statistiky za nejdelší ryby? Včera jsem vylovil dva rekordy a pořád nejsem slavný.. :( :D
@ Mionix « sob 3:52 pm »
@Revus,  Dobrý den, se hrou nic není. Běží. Nyní jsem vypl okno a znova zapl a jsem ve hře. Pravděpodobně budete mít problémy s konektivitou někde na trase do datového centra ve FRA.
@ Revus « sob 2:16 pm »
Nedá se dostat do hry, bud ani nepustí to výběru postav nebo jak vyberu postavu, spadne. Internet mi jde
@ Revus « sob 2:12 pm »
vim o 3 Lidech kterym to nejde a ted uz ani me:D
@ Revus « sob 2:12 pm »
šílený
@ Revus « sob 2:08 pm »
tpc co stou hrou je zase.. :D
@ SELDA « sob 1:42 pm »
Tomori píše: Dobrý den, jak jsem již psala, většinou se čeká na více lidí (např. i ty kteří neuvedli jméno nebo uvedli duplicitní a mají sz) dále se předává i univerzální dílek za soutěžní týden (ten končil včera). Jak je psáno v novince, nemusíte se bát, že dílek nesložíte. Jde to i po eventu. A případně duši lze získat i když nemáte kompletní amulet. V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat do sz.
takže i když nemám kompletní amulet, ale mám duši černé pumy - tak mi jí přetvoří na trvalou? :-) díky za info.
@ libast « sob 11:34 am »
Potřebuji levej dolní nebo pravej horní dílek amuletu to už se asi nedá sehnad že ?
@ Tomori « sob 11:27 am »
asdis píše: Ten dielik za tipovacku dostane kazdy za ucast alebo len za vyhru?dakujem
Dílek za tipovačku i přáníčko dostane "každý". S tím, že výhra správného tipu či nejlepšího přáníčka bude vyhodnoceno po eventu.
@ asdis « sob 11:03 am »
Ten dielik za tipovacku dostane kazdy za ucast alebo len za vyhru?dakujem
@ ChunjoKing « sob 10:36 am »
Ďakujeme
@ Tomori « sob 10:34 am »
Ano, půjde změnit strakatá na černou. Vše tak jak je možné teď.
@ ChunjoKing « sob 10:22 am »
Len taká kontrolná otazočka :D
@ ChunjoKing « sob 10:21 am »
@Tomori,  a dá sa po konci eventu aj zmeniť strakata Puma na čiernu, prosím Vás?
@ Tomori « sob 10:11 am »
Dobrý den, jak jsem již psala, většinou se čeká na více lidí (např. i ty kteří neuvedli jméno nebo uvedli duplicitní a mají sz) dále se předává i univerzální dílek za soutěžní týden (ten končil včera). Jak je psáno v novince, nemusíte se bát, že dílek nesložíte. Jde to i po eventu. A případně duši lze získat i když nemáte kompletní amulet. V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat do sz.
@ jogurd007 « sob 9:50 am »
Ahoj. Bude o víkendu OX? Docela by se hodila :)
@ SELDA « sob 9:15 am »
ChunjoKing píše: @SELDA,  pozerali ste v IS sklade?
ano.... Koukal jsem a nic tam není :-(
@ asdis « sob 9:13 am »
Niekto dostal a niekto nie a tiez nedokoncil OX.Tak neviem .
@ ChunjoKing « sob 4:53 am »
@SELDA,  pozerali ste v IS sklade?
@ SELDA « pát 11:02 pm »
Ahoj, nezapomněli jste na mě s kouskem amuletu ? :-)
@ D3rmott « pát 7:23 pm »
D3rmott
@ Mionix « pát 7:09 pm »
Na testovací válku prosím chviličku vydržte. GA pracuje na nápravě. A omlouváme se za zdržení.
@ ChunjoKing « pát 11:24 am »
@Mionix,  veľa premýšľania, ale pre istotu tak spravím. Ďakujem za odpoveď:)
@ Mionix « pát 10:58 am »
@ChunjoKing,  ozdobte je nyní a máte po starostech.
@ 07lukasek071 « pát 10:27 am »
silouette
@ ChunjoKing « pát 9:35 am »
daju sa dorty ozdobit aj po evente, prosim vas?
@ Suko201 « čtv 9:40 pm »
A mohli by to udělat třeba jako premka. Že bys mohl mít ten offline stánek na měsíc za třeba 200-300sd, vedení by vydělalo a lidi by byli spokojeni, že prodali pvm či pvp po roce :D
@ Suko201 « čtv 9:38 pm »
Pokud chcete offline stánky, tak na to jít lépe než finančně přes elektriku, například, že v offline stáncích nebude spotřebak, ale jen pvm a pvp hadry, či eliky max. To si myslím, že by šlo.
@ Suko201 « čtv 9:36 pm »
ChunjoKing píše:
Suko201 píše:
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic :-)
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
jo moje chyba, já myslel grafiku, nečekal sem, že zbytek bere kolem 40-50w dalších. Každopádně nové grafiky 40tky ti berou jen kolem 100w a to jsou 8gb, co zvládají full HD :-) takže nemusí to brát tolik, pokud nemáš 90tky verzi, tam už je to jiná, ale reálně ruku na srdce. Na ekuře takovou grafiku má tak 10% lidi, možná ani to ne. Takže ikdyby mu to bralo mnohem víc než mě, třebas 300,tak určitě měsíčně nedá za elektriku víc jak litr a co je litr v dnešní době? Za mě furt levná částka za elektriku.
@ ChunjoKing « čtv 9:14 pm »
Suko201 píše:
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic :-)
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
@ Suko201 « čtv 8:22 pm »
ChunjoKing píše: @Suko201,  150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC :D na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
nevím no, moje grafika žere víc než 40tky od nvidie a to asi o 1/3, takže nesmysl co píšeš dle mě :D
@ ChunjoKing « čtv 7:47 pm »
@Suko201,  150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC :D na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
@ Cassper17 « čtv 7:05 pm »
Proism date men medailon na samnaku Tingra dekuji
@ Tomori « čtv 6:43 pm »
libast píše: někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
Dobrý den, PVP zóna kolem piňat je. Včera se to kontrolovalo skrze námitku jednoho hráče :hello:
@ Suko201 « čtv 6:40 pm »
@ libast « čtv 6:39 pm »
někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
@ Suko201 « čtv 6:37 pm »
vedení už několkrát řeklo, že offline stánky nechce kvůli ekonomice, takže bohužel.
@ Relly « čtv 6:03 pm »
@jsemlamka33, Problém technický to určitě není. Ale ekonomicky, to už ano. Například co se spotřebáků týče, to by šlo rapidně dolů atp. Osobně třeba offline stánky tu vůbec nechci.
@ Grout « čtv 5:43 pm »
Jako ty ceny energií, to je hnus, pak si člověk fakt rozmýšlí jestli má ten stánek dělat nebo počká až stánku bude mít 10, aby se mu to "vyplatilo" :D
@ jsemlamka33 « čtv 5:38 pm »
Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
@ SELDA « čtv 5:34 pm »
Malé války
@ Revus « čtv 5:21 pm »
čus, nevíte o někom kdo kupuje chitin?
@ Fogru « čtv 5:20 pm »
jogurd007 píše: Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
Uni
@ jogurd007 « čtv 5:16 pm »
Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
@ Suko201 « čtv 5:05 pm »
A budou ve statistikách na webu ukazány i záznamy, kolik těch asistů padlo?
@ Suko201 « čtv 5:05 pm »
Chtěl bych ocenit přidání možnosti získat CB za asistkill. Hodněkrát se i mě stalo, že sem dal za nechutnost a zbylo klidně 2k a neměl sem nic, takže super. To abych si zase koupil pvp :-)
@ LazyMole « čtv 1:42 pm »
nechcete dát prosím nějakej nerf těm ledovým golemům v arénce..? :D se skupinou jsme vyčistili každou vlnu pomalu do 10-15s ale na golemech nedostatek dmg... :D celkem masakr co oni snesou
@ Makarov « čtv 1:17 pm »
Jako myslím, že to "oživí" velké války ...... :-)
@ Vydesenej « čtv 12:50 pm »
To bych asi taky tvrdil kdybych byl v týmu :D až čas ukáže
@ Narsi « čtv 12:37 pm »
Zdravím. Střední války rušit nebudeme. Máme velký zájem na tom, aby se tyto dvě kategorie nadále rozvíjely ke spokojenosti hráčů. Čeká nás teď pár kroků, jak toho docílit a budeme rádi, když se do vývoje zapojí pvp komunita.
@ Vydesenej « čtv 12:29 pm »
Otázka je jestli vůbec má smysl dělat něco do střední. Když by se stalo že do velké nebudou chodit lidi tak někdo zabrečí a zruší se i střední :D :D aby jsme ty lidi prostě přinutili za každou cenu
@ suja97 « čtv 12:28 pm »
Až na to zrušení malé války pro mě jako rekreačního hráče po dlouhé době dobrý a smysluplný update. (y)
@ suja97 « čtv 12:27 pm »
Grout píše: tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil
Amen. Chudák Fogru musel dělat 12 generací aby ve střední dával aspoň 200cb a ted mu to zruší :(
@ suja97 « čtv 12:26 pm »
Makarov píše:
tzn ti, co si pracně udělali gen a schopnosti, dělali to kvuli středni valce zbytečněě
však si s tím mužou chodit do velké, Saggi stejně psal že je zajímá jen velká válka a střední a malou dělali jen jako ,,přípravku,,
@ Grout « čtv 12:15 pm »
tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil

Who is chatting

offline Debis 
offline Grout 
offline Lenca96 
offline Mionix 
offline creeew