Ahoj, podle mě má spuštění nového světa (serveru) řadu výhod i nevýhod, tak třeba ty výhody, problém je že některé výhody se protínají s nevýhodami a tak dále
.
Více místa v lokacích (
Země přitažlivosti, Údolí orků, Swamp, Kerindor ...)
Menší nápor na server
Tohle myslím jak fyzicky (stroj), tak psychicky (admin team), pokud odéjde určita část komunity do jiného světa, zmenší se nápor na sever, tedy míně lagů a podobně. Taky bude méně ticketů na supportu (* tedy pouze pokud se bude hledat nový team pro druhý svět a nebude tento team taky teamem pro server druhý)
Více materiálů pro lepší chod provozu => větší motivace tvořit?
Pokud se bude na druhý svět vztahovat také Item Shop (
IS), bude server více vynášet, z toho můžeme vyvodit větší výkon serveru a podíl do života adminům, tím pádem bude větší motivace vytvářet nové mapy, systémy, eventy a podobně, s tím že zato budou mít odměnu.
Šance dostat se do horních příček statistiky
Jak již bylo zmíněno máte větší šanci dostat se do hornějších příček (
každý pojede za sebe), jenže to po dvou týdnech skončí, a vše se vyrovná světu prvnímu (
Ekura project)
nyní přejďme k záporům...
Ekonomika
Výměna věcí, účtů na světu 1 za věci na světu 2, to může při velké vlně těchto vyměňování udělat velké ekonomické rozdíly než známe doposud, bílá perla se klidně může prodávat za 500k, nebo také 500kk, déjme tomu že na druhém světě nikdo nebude mít bílou perlu, či bude stát mnoho yangů, nebo něco podobného, někdo se na víkend zašije na druhý svět udělá si super výbavu, pak to rozmění, vrátí se na svět první, vymění věci, na prvním světe dostane 2000 bílých perel, ty rozprodá, každý bude mít dostatek (většina odejde na druhý svět), tím pádem ztratí na ssvojí ceně.
Méně času na svět první (
pouze pokud bude jeden team)
Dále se nyní po spuštění bude na serveru dvě pracovat daleko intezivněji než na světu 1, tím pádem zde ztratíme tu atmosféru čekání na novinek, tedy pokud pro druhý server nebude jiný team, tím by se to částečně vyřešilo.
Co se stane za pár měsíců?
Podle mě jsou dvě možnosti, buď zánik celého Ekura project (siNDiCATE

), prostě tohoto metinu, nebo budou dvá naprosto stéjné servery, za mě tedy jasné

a nesouhlas, protože jsem jasný svědek toho jak se dá na tomto prvním světě rychle vystoupat nahoru

a když nemáte plno keců, tak se za chvíli bijete s pánem smrti, ničíte meteory ve Swampu, nebo bojujete za bonusy pro svou říší