Problém s lagy ve Swampu

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
TheK0blizzek
Lv.5
Lv.5
Dal poděkování: 2 poděkování

Re: Problém s lagy ve Swampu

Příspěvek od TheK0blizzek » úte 30. dub 2013 10:10:00

StePa12332 píše:Vypni si meno.A potom si skus znižit stiny na 1 nebo na 0 aj to hodne pomuže.Aspon mne ty stini hodne pomohli.Stiny si zniziš v nastveni hry v Lancheru. :D
Kdybych něco takovýho ještě nezkoušel tak tu nezakládám topic :)

Chyu
Lv.39
Lv.39
Dal poděkování: 2969 poděkování
Dostal poděkování: 1179 poděkování

Příspěvek od Chyu » úte 30. dub 2013 10:11:54

Já bych zkusil v configu nedát ani CPU ani GPU, ale déj auto, jinak ty kecy že máš na to moc dobréj PC je blbost, mám lepší, a jede mi to úplně v pohodě, když mám zaplých 7klientů (zatím max :D)
Zkoušel jsi aktualizovat ovládače prosesoru a základní desky?

TheK0blizzek
Lv.5
Lv.5

Příspěvek od TheK0blizzek » úte 30. dub 2013 13:21:27

Chyumgo1 píše:Já bych zkusil v configu nedát ani CPU ani GPU, ale déj auto, jinak ty kecy že máš na to moc dobréj PC je blbost, mám lepší, a jede mi to úplně v pohodě, když mám zaplých 7klientů (zatím max :D)
Zkoušel jsi aktualizovat ovládače prosesoru a základní desky?
Ano vše jsem aktualizoval...

necromander
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od necromander » úte 30. dub 2013 19:10:46

TheK0blizzek píše:Zdravím, mám menší problém se hrou. Nedávno jsem si zakoupil novou grafickou kartu. Celý natěšený, že si konečně dám swamp bez lagů. Swamp se mi laguje jen co vidím někoho už z dálky něco ničit. Laguje se mi i spawnování metinů, prostě vše kde je trochu víc efektů. Ovladače jsem aktualizoval, dokonce jsem je zkoušel i reinstalovat...za jakoukoliv radu budu velmi vděčný. btw: zkoušel jsem ostatní hry... ty jedou v pohodě.
Myslím si, že s takovými komponenty by snad neměl být problém.

Zde je má sestava:
Základní deska - ASUS M5A78L-M LX V2
Procesor - AMD Athlon II X4 640 3,00 GHz
Nová grafická karta - GIGABYTE N650OC-1GI
8GB ram
Win7 64bit
Zdroj 400W EuroCase
Tohle kámo neni záležitostí grafické karty .
Vrtám sa v kompoch denne ak chcete herné grafiky ktoré rychlo vykresľujú texturi po prípade maju aj full HD siahajte jedine po Nvidia G force alebo vyššej hernej rade a nezabudnite že v grafike je to že ma 2GB alebo 3GB je najmenej podstatné sustredte sa na čo najlepší víkon procesoru grafiky a čo največšie zbernice ( pre menej chapavých su to vecičky ktoré transportuju rsp posielaju data do procaku a komunikuju s porocakom v pc ... ) čím vyšia zbernica tým rychlejšie je vykresľovanie tým lepší obraz menej lagov ....

A ak menite grafiku a narvete do stareho vraku nove delo rozhodne nebude mať požadovaný efekt, račej kupte poriadnu skladačku ak chcete PC alebo poriadný laptop no nekupujte herne notebooky su predražene a su to šroty normálny komp s dôkladne vybranými sučasťami vyda za tri herne šroty za par tisíc ...

Inak ak mate všetko ok tak jedine v slabom nete
SURAWX 121lvl ( drop )
Linssy 120lvl ( buff )
Eternidas 110lvl ( drop )

Cti ke slávě

TheK0blizzek
Lv.5
Lv.5

Příspěvek od TheK0blizzek » úte 30. dub 2013 20:40:57

Tak někdo píše, že na to je moc dobrej PC... někdo že je to netem..někdo že to netem není...nevím co mám dělat..

Ojinka
Lv.3
Lv.3
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od Ojinka » stř 01. kvě 2013 23:14:40

Vrtám sa v kompoch denne ak chcete herné grafiky ktoré rychlo vykresľujú texturi po prípade maju aj full HD siahajte jedine po Nvidia G force alebo vyššej hernej rade
Jestli tomu nerozumíš a evidentně ne, když jsi toto schopen napsat, tak sem nepiš.
Sahejte pouze na grafiky nVidia = hloupost
Koukejte na velikost sběrnice = Hloupost, navíc sběrnice nekomunikuje s processorem, ale s paměťma na GPU.
Mají i Full HD... jmenuj jedinou, která neumí vykreslovat v HD...
Spíše si měl zdůraznit rozdíl mezi GDDR3 a GDDR5, tam už rozdíl je znát.
(samozřejmě pokuď to byl vtip ...)

Pokuď není extrémní odezva, tak to netem není. To by se ti to ale sekalo všude.
Další věc co mě napadá je spousta spuštěných programů v pozadí s čím souvisí i dlouho nereinstalovaný systém. Jednoduše zasviněný HDD nebo HDD na pokraji života a smrti. Zkus nějaké testovací programy na HDD např. Atto-benchmark. Normální čtecí rychlost nového (průměrného) HDD je v dnešní době kolěm 110MB (krom zelených edicí a disků s rychlostí pod 7200rpm). Jelikož nový není, co jsem pochopila, tak by rychlost měla být kolem 90-100MB. Disku by mohla pomoci i defragmentace.
To bylo k možnému problému s HDD.
Další problém může být špatně větraná skříň a špatné teploty procesoru v zátěži. Tedy bych ti doporučila nějaký program na zatížení procesoru např. IntelBurnTest (nevadí, že máš AMD). K tomu si stáhni program na monitorování teplot CPU, doporučuji CPUIDHWMonitor (pozor na hojně doporučovaný SpeedFan, má špatnou detekci). Oba je zapni a koukej na teploty, pokuď teploty polezou nahoru a najednou začnou rychle klesat dolu i když bude IntelBurnTest zaplý, tak processor trottluje (snižuje svůj násobič/frekvenci) právě kvůli vysoké teplotě. V tom případě je potřeba zkontrolovat chladič na CPU, vyměnit jeho teplovodivou pastu, která už může být moc seschlá nebo přikoupit nový chladič/větráky do bedny. Může se stát, že na CPU chladiči je hodně prachu a tedy větrák nemůže prohnat vzduch skrz jeho žebra a proto je teplý.
POZOR! Pokuď program bude ukazovat teploty pod 20C, tak má špatnou detekci. Tyto teploty nejsou reálně možné. Vlastně vše pod 40C ve 100% zatížení je nereálně (vyjma ULV a podobných).

Určitě neposlouchej lidi, kteří ti říkají, že máš moc dobrý počítač a proto ti to nejde... jednoduše je to blbost. Internetem to být může, ale ne přenosovou rychlostí, ale odezvou. Je fakt, že swamp si dokáže s CPU pohrát a možná bude potřeba přetaktovat CPU. V tom případě to bude pravděpodobně chtít nový chladíč (investice kolem 800kč). V tomto případě ti doporučuji si o tom něco přečíst a nebo mi rovnou napsat PM, protože tvůj processor se zrovna vedle mě válí ;)

PS: Pokuď nevíš kde ty programy sehnat, tak ti sem můžu hodit linky ke stažení, ale jde to v pohodě najít na gůglu.
Obrázek
SINFORTIA:
Buffka

TheK0blizzek
Lv.5
Lv.5

Příspěvek od TheK0blizzek » čtv 09. kvě 2013 16:53:31

Zkoušel jsem ATTO-benchmark
Zde jsou výsledky:
Spoiler:
Obrázek
Dále jsem zkoušel ten procesor programem IntelBurnTest
a teploty jsem měřil programem CPUIDHWMonitor
Po cca 5ti minutách spuštěného testu teploty dosahovaly maximálně 65°C
Teplota se pohybovala od 60°C do 65°C stoupala a klesala.
Počítač jsem vysál a vyčistil.
CTRL+Shift+ESC > procesy > set affinity- nepomohlo.
Co dál?

filiph1
Lv.20
Lv.20
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od filiph1 » čtv 09. kvě 2013 18:10:23

metin je napsan hrozne prasacky. Nam se povedlo zalagovat swamp na
i7 3770
16 Gb ram ddr3
Geforce 570GTX
internet 8 mb od O2

Ojinka
Lv.3
Lv.3
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od Ojinka » čtv 09. kvě 2013 22:21:24

Bohužel ano, Metin je strašně napsaný, hlavně síťový kód, ale to už se tu někde řešilo.
Tvůj HDD je na tom dobře a tím dobře myslím fakt dobře.
Teploty jsou vyšší, ale nemělo by to throttlovat.

Tak teď tu jsou dvě možnosti: 1. Buď na to nestačí CPU a chce to vyšší takt, proto se to sekalo i na té I7 3770, protože víc jáder nepomůže, záleží jen na tom jednom.
2. Jsou to síťové lagy způsobené tím, jak se objevují potvory.

To první vyřešit jde... to druhé skoro nikoliv.

Chtělo by to možná natočit video, aby jsme poznali čím to je, než by ses do něčeho pouštěl.
Ideální by bylo u toho nepoužívat FRAPS, protože ten ti hru zlaguje i když se ti normálně neseká. Lepší varianta je CamStudio, kterej je zdarma.

Další věc co by teoreticky mohla pomoc by byla defragmentace HDD, ale čistě teoreticky. O nějakem zlepšení pochybuji. (program MyDefrag - zdarma )

Všechno to jsou časově náročné věci a je tu otázka, jestli ti to za to stojí.
Taktování procesoru zabere hodiny a stojí peníze nový chladič, natáčení videa taky nějaký čas stojí a defragmentace trvá normálně 5 hodin+.

Když by jsi do toho šel, tak zkus první tu defragmentaci, poté video a postni ho sem.
Je fakt, že sama jsem zkoušela jednou Swamp na 5GHz s RAMDISKem a FPS mi šlo na 25-30FPS (lagy ale zmizely), takže si myslím, že to skutečně bude tím procesorem.
S výběrem chladiče za co nejlepší peníze a taktováním ti klidně pomohu (není to taková magie jak se někomu zdá :) ), když by jsi chtěl.

PS: Ymir, který tuto hru vyrobil pravděpodobně nikdy nepočítal s tím, že by tu byla taková mapa, jako je swamp a její náročnost, proto se to seká, nicméně určitě nevyčítejme nic teamu a buďme rádi, že tu je, protože vždy by to mohlo být horší. ;)
Obrázek
SINFORTIA:
Buffka

filiph1
Lv.20
Lv.20
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od filiph1 » čtv 09. kvě 2013 23:11:16

nevim uplne presne jak to udelat, ale podle me by pomohlo nastavit metinu jine jadro nez systemu a ostatnim vecem.
mozna ti pomzue i SSD.
K tem mym lagum na i7 3770, to bylo jen za totalniho extremu, kdy cela minimapa byla fialova.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »
@ diver « čtv 2:01 pm »
Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
@ Suko201 « čtv 11:21 am »
Mionix píše: @Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@ neasy « čtv 9:59 am »
:heart:
@ VOJTTANOOO « čtv 9:46 am »
@neasy uz to bezi :D
@ neasy « čtv 9:41 am »
tak napiste az to půjde :fight:
@ p4tresss « čtv 9:39 am »
dneska by to šlo :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:34 am »
no jasneee v poho :-) :D
@ neasy « čtv 9:32 am »
taky dobry dneska se budu poflakovat a hrat s vami ju
@ p4tresss « čtv 9:31 am »
konečne trochu oddych od prace
@ VOJTTANOOO « čtv 9:31 am »
joooo jde to :-) a co ty ? :D
@ neasy « čtv 9:31 am »
je to tak
@ p4tresss « čtv 9:30 am »
Sviatočne :D
@ neasy « čtv 9:30 am »
a jak se mate?
@ p4tresss « čtv 9:29 am »
Ako dlho bude údržba prosim ? :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:25 am »
ahoj, predpokladany konec udrzby ? :D
@ TomasFoxx « čtv 9:23 am »
@neasy,  čaaau kamo
@ neasy « čtv 9:17 am »
CUS CUS
@ Vydesenej « čtv 9:06 am »
hh a stánky zas dole :(
@ Hakan « stř 11:44 pm »
TomasFoxx píše: jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
To máš na další roky, aby se nemuselo vymýšlet nic dalšího
@ MastnyRozek « stř 7:44 pm »
@Narsi,  Aha dobře, děkuji :)
@ Narsi « stř 7:43 pm »
Zdravím, je prázdná jen pokud neprobíhá zrovna žádný vstup.
@ MastnyRozek « stř 7:41 pm »
@Mionix,  Ahoj na vývěsní tabuli ve městě po zvolení možnosti vstup do ugorohu se objevuje pouze prázdná tabulka https://i.imgur.com/f1lsa1D.png
@ Mionix « stř 5:46 pm »
@Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
@ Suko201 « stř 5:04 pm »
Takže ty časy jsou Teda 8:10 12:10 16:10 a 20:10?
@ Narsi « stř 4:09 pm »
V 16:10
@ TomasFoxx « stř 4:05 pm »
nema ted bejt dalsi boj o ugoroth?
@ TomasFoxx « stř 1:50 pm »
jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
@ Suko201 « stř 1:03 pm »
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
aha, tak to si asi pamatuji špatně, dobře. Díky :-D
@ Narsi « stř 1:02 pm »
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
@ Suko201 « stř 12:58 pm »
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@ TomasFoxx « stř 12:44 pm »
u tech kosti musi byt jmeno dyl, realne jsem ted v zamasku jen behal kolem zlute a cervene a kradl jim to ze zeme
@ Mionix « stř 12:41 pm »
@Valkaryan,  budou. Vyčkejte prosím do zítra.
@ Vydesenej « stř 12:40 pm »
Já teda čekal že to bude 15min jedna 15min druha 15min 3 a dál :D a ne že dropnu všechny naráz ale ok no
@ Relly « stř 12:30 pm »
@TomasFoxx,  To je záměr. Vracíme se do starých časů.
@ TomasFoxx « stř 12:25 pm »
a ent je prej nejakej buglej, ze ukazuje chx
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
1v1 poust ch3
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
@Vydesenej,  tak pod
@ Narsi « stř 12:21 pm »
Zdravím, je to v řešení. Děkujeme za trpělivost.
@ Vydesenej « stř 12:03 pm »
Tak já tě tímto vyhlašuju
@ TomasFoxx « stř 12:01 pm »
nefunguje vam vyhlaseni boha, tu cekame zbytecne
@ Valkaryan « stř 10:07 am »
Kdy budou v prodeji kloubouky?
@ Mionix « stř 7:39 am »
@Nonepovideeej,  Nejdou, jediné co jdou jsou z truhel. Ty co jsou z kalendáře se nově nastavovali neprodejné. Aby si nedělali hráči 100vky účtů a pak to neprodávali.
@ Vydesenej « stř 7:00 am »
Díky že jste udělali nějaký zajimavý vstup do Ugorohu a není to zas to stejné :)
@ Nonepovideeej « úte 11:38 pm »
Může mi někdo říct, proč nejdou dát do shopu zahradnická povolení z eventu a ani s nimi obchodovat? :(
@ Vydesenej « úte 5:47 pm »
Se to dostane ta údržba až na čtvrtek možná
@ gagefranjo « úte 4:11 pm »
Přicházejí velký změny (korektury)
@ Hakan « úte 12:53 pm »
To posouvání údržby je fakt parádní :lol:
@ Nonepovideeej « čtv 8:55 pm »
@Mionix,  Krásná práce :)
@ Mionix « čtv 6:57 pm »
@Nonepovideeej,  proto jsem to psal. GA byl tak šikovný, že to dokázal opravit bez údržby. :-)
@ Nonepovideeej « čtv 4:35 pm »
Mně se meteory dneska už spawnují celý den normálně :)
@ Mionix « čtv 7:48 am »
Tak chyba se spawnem meteorů snad opravena. Vyzkoušejte.
@ kovardominik « stř 9:55 pm »
když tu máme soutěž ke dni tance, všimnul si někdo že není ani jeden tanec při kterém by si postava s mečem v ruce neusekla hlavu a všechny ostatní části těla (kdyby to šlo samozřejmě)?
@ Mionix « stř 7:31 pm »
Ráno bude chviličková mimořádná údržba kvůli spawnu meteorů. Omlouváme se, GA hledá chybu.
@ Mionix « stř 6:00 pm »
@Nonepovideeej:up: děkuji
@ Nonepovideeej « stř 5:39 pm »
Ty meteory nejdou spawnout vůbec nikde, kde se normálně dají spawnout a eventové prémko mi taky nefunguje celý den..
@ Mionix « stř 4:52 pm »
@reeenda,  on sám z nedostupného místa zmizí a objeví se jinde, do toho sahat GM nesmí

Who is chatting

offline Mionix 
offline libast