Tu tabulku jsem nikdy nikomu nevnucoval a čekal jsem, že ti bystřejší si jí všimnou sami. Co vím, tak jediný kdo nějak aktivněji veřejně testoval proměnu tak byl LovecStinu a ten dokázal že pro ninju funguje 8 SIL. Jenže ostatní to brali tak, že to platí pro všechny a z toho vznikla tahle fáma, že do proměny je nelepší síla. Není,
pro šamany a bm suru do proměny jedině inteligence. Mám to i otestované v praxi, ale video jsem nenatáčel. K čemu taky.
Dvě zajímavosti:
- Kdysi dávno když vznikal ofík, byla do proměny pro všechny nejlepší síla. Šamani ale nadávali, že je to vůči nim nefér, protože pro normální boj bez proměny si dávají 90 int a sílu nemají. Proto udělal výrobce za nějaký čas vstřícný krok a u magických postav nastavil jako hlavní status int. Problém byl, že to hráčům jaksi zapoměli sdělit a na ofíku, kde je stupeň informovanosti hráčů hluboko pod nulou to ani nikoho nenapadlo zkusit.
- Přeneseme se asi o 5 let dopředu, server svého času ještě Sindicate. Výbava průměrného šamana do Swampu se kromě jiného skládá z dolních bonusů 10/8 a zdobenin na inteligenci, díky tomu nemuseli nosit zvlášť výbavu na buff a na sekání. Někteří z těchto šamanů ale zkouší i jiné lokace: kerindor, dračí sluj, modrá smrt - to vše v proměně (zvíře mají i bez točení, tak proč ne). Vzniká fáma, že šaman je jedna z nejlepších postav do proměny. Nikoho nenapadlo, že by to mohlo být právě inteligencí. Později tahle fáma opadá, protože na fóru těmto lidem někdo poradí, aby natočili 10/8 sil, že budou brát ještě víc. Poslechnou, chvíli si stěžují že se nic moc nezměnilo, občas někdo utrousí, že je to horší. Ale všeobecný zmatek podporovaný tím, že nikdo pořádně neví, jak je to s bonusem útok+75 v proměně, nakonec způsobí, že se žádné velké odhalení nekoná a brzy na vše zapomeneme...
P.S.: Kdo pravidelně projíždí návody, našel podobných zajímavostí mnohem víc. Třeba konkrétně návod bonusy ii. se s původní verzí nedá vůbec srovnávat.
Edit@Universality: Taky tě z ničeho neviním, nemohl jsi to vědět. Jen jsem chtěl vysvětlit, proč to všichni tak zarytě tvrdí.