Nejde mi spustit hra - poradí někdo?

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
LuoGot
Lv.8
Lv.8
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 25 poděkování

Re: Nejde mi spustit hra - poradí někdo?

Příspěvek od LuoGot » čtv 05. lis 2015 15:54:35

Zatím něják , Script mě poradil,že tenhle problém mám normálně nahlasit na Support.Takže ted mám chvíly čas,tak se na tu jdu vrhnout a uvidím :-) ale i tak strašně moc díky za tvůj čas a rady ;-)

Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Příspěvek od Cepino » čtv 05. lis 2015 17:10:05

Není vůbec zač, pracuji v oboru, kde podobné věci mám na starosti a mám naštěstí docela dost času. Čím lépe odvedu svou práci, tím méně mě lidé potřebují. Když tak dnes už na foru asi nebudu, ale zítra dopoledne bych měl být. Můžeme i když tak zkusit ten temviewer. Natočím ho na mašinu, kde mám volný internet přes USB modem.

Být tebou, tak bych nejdříve teď zkusil ty starší verze ovladače. Třeba se ty nové nějak kopou, že jsou i pro nové desítky.

Ještě mě napadlo, od jakého výrobce máš notebook, jaké označení, konfigurace a jestli to má nějaký serial number nebo service tag? Někteří výrobci mají aktualizování přes vlastní stránky, kde mají ovladače doladěné.

Cepino
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

LuoGot
Lv.8
Lv.8

Příspěvek od LuoGot » čtv 05. lis 2015 20:15:28

Super ja budu mít taky dopoledne čas, kolem 8:00 se tady ukažu a můžeme to zkusit přes ten teamviever :-)

Cepino
Lv.38
Lv.38

Příspěvek od Cepino » pát 06. lis 2015 10:48:12

Ještě mi prosím napiš, zda jsi zkoušel i ty předešlé verze ovladačů, ty starší a pak bych potřeboval ten název, typ notebooku, seriál number nebo service tag, bývají na spodní straně notebooku.

LuoGot
Lv.8
Lv.8

Příspěvek od LuoGot » pát 06. lis 2015 11:04:28

Dobře sepíšu to a pošlu ti to do PM na forum . Jinak starší verze jsem zkoušek,ale furt to píše stejnou chybu.

Script
Lv.33
Lv.33
Dal poděkování: 299 poděkování
Dostal poděkování: 1470 poděkování

Příspěvek od Script » sob 07. lis 2015 17:27:28

Dnes jsem se na základě zaslaného tiketu na celý problém podíval podrobněji a vypadá to, že ovladače opravdu takhle "jednoduše" nainstalovat nepůjdou. Jedná se o notebook Asus X555LB. Notebooky od Asusu jsou známé tím, že často neumožňují přímou instalaci ovladačů, které nepochází právě z dílen Asusu. Když se podívám na oficální stránky výrobce, jsou tam pro Windows 8.1 64-bit dva druhy ovladačů:
asus_x555lb_vga_driver.png
Verze 10.18.14.4062.01 je předinstalována od výrobce a ta je problémová, takže nás zajímat nebude. Za pokus by možná stála verze 9.18.13.4505, která je sice starší, ale možná ještě tuto chybu neobsahuje. To je možnost oficiální, ač nemohu ručit za to, že se tím chyba opraví. Přinejhorším se vrátíte zpět na verzi 10, záruka tím samozřejmě není porušena.

Pokud ale chceme opravdu nejnovější ovladače od Intelu s jistotou opravy, musíme na to jinak. Důrazně upozorňuji, že tento postup může (ale nemusí) být porušením záručních podmínek ASUSu a proto jej lze doporučit pouze zkušeným uživatelům!
  1. Nejprve si pro případ nezdaru vytvoříme bod obnovení Windows (návod například zde). Bez provedení tohoto kroku je další postup hazard!
  2. Poté stáhneme ZIP verzi 64-bitových ovladačů ze stránek Intelu.
  3. Stažený soubor rozbalíme do nové složky
  4. Klikneme na start a zadáme do hledání "Správce zařízení" a poté jej otevřeme
  5. Ve správci zařízení rozklikneme položku "Grafické adaptéry"
  6. Ze seznamu vybereme grafickou kartu Intel(R) HD Graphics 5500, klikneme na ni pravým tlačítkem myši a vybereme "Aktualizovat software ovladače"
    spravce_zarizeni.png
    spravce_zarizeni.png (33.26 KiB) Zobrazeno 2324 x
  7. Vybereme volbu "Vyhledat ovladač v počítači" a dále "Vybrat ovladač ze seznamu"
    vyhledat_ovladac.png
  8. Na následující obrazovce klikneme na tlačítko "Z disku" a následně "Procházet"
    zdisku.png
  9. Najdeme složku s rozbaleným ovladači z kroku 3, zde vybereme podsložku "Graphics" a poklikáme na soubor igdlh64.inf
    igdlh.png
  10. Klikneme na "OK" a následně "Další" (ovladač se nyní instaluje...)
  11. Po úspěšné instalaci je nutný ještě restart Windows
Tento postup by měl být použitelný pro všechny notebooky, které nemohou ovladače grafiky aktualizovat standardní cestou, tedy přímo přes instalátor Intelu. Přesto vždy nejprve doporučuji zkontrolovat, jestli výrobce náhodou na svých stránkách nenabízí novější ovladač oficiálně.
[GA]Script
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)

Cepino
Lv.38
Lv.38

Příspěvek od Cepino » sob 07. lis 2015 18:16:16

Zdravím Scripte. Zkoušel jsem i tento postup. Právě jsem na stránkách intelu vyčetl, že instalátor může zlobit a že se má zkusit tento postup. Tak jsem zkusil zip verzi a z ní natvrdo ovladač převzít. Bohužel ani toto nezabralo a zase to píše, že ovladač je aktuální a ze složky si nevezme. Zkoušeli jsme i starší verze včetně těch prvních, které obsahují opravu. Bohužel všude vše stejné. I na stránkách přímo Asusu jsem koukal, že je verze starší než potřebujeme. Proto jsem přímo napsal na podporu Asusu, kde popisuji typ notebooku, typ grafiky, windows a další věci. Napsal jsem, že intel má ve starších ovladačích chybu, kterou opravil určitou aktualizací, která nám ovšem nejde nainstalovat. Zaslal jsem jim i linky, odkud jsme se z intelu pokoušeli ovladače brát. Sand se nám někdo ozve. :-) Pěkný oříšek, s takovým to jsem se zatím nesetkal.

PS: nechci dělat nějaká velká harakiri, není to můj počítač a ani pod mojí správou. V práci je to jiné, tam je to můj boj a moje stroje, ale tady si to nelajsnu. :-D

LuoGot
Lv.8
Lv.8

Příspěvek od LuoGot » ned 08. lis 2015 12:57:44

Je to na prd,že je to nádálku no :-) ale celkem blbá situace. Jsem zvědavý co odepíšou od Asusu. Ale zatím vám oběma bych chtěl moc poděkovat za pomoc ;-)

Cepino
Lv.38
Lv.38

Příspěvek od Cepino » úte 10. lis 2015 9:00:37

Tak odpověď od Asusu byla naprosto přesná, ale totálně k ničemu. Žádné jiné ovladače nemají, a hry by měly používat grafiku od Nvidie a ne Intel. Chtěl bych dělat na supportu Asusu. :-(
Jak psal Script, zkus stáhnout z Asusu ještě tento ovladač, zda přes ten ti to nepůjde. Já zkusím znova napsat na Asus.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Dri ... 406201.zip
Je to starší verze, stáhni, někam rozbal, dej aktualizovat ovladač a vnuť mu tento.

Další postup, pokud tento nezabere, je asi takový. Udělat bod obnovení celého systému. Stáhnout aktuální ovladač ze stránek intel
hthttps://downloadcenter.intel.com/downloads/eula/25425/Intel-Graphics-Driver-for-Windows-7-8-1-15-36-?httpDown=https%3A%2F%2Fdownloadmirror.intel.com%2F25425%2Feng%2Fwin64_153626.4294.exe
Měj ho připravený v počítači. Pak odinstalovat stávající ovladač grafické karty. A pak zkusit pustit tento ovladač, zda se nainstaluje.
Cepino

LuoGot
Lv.8
Lv.8

Příspěvek od LuoGot » úte 10. lis 2015 11:30:45

A nejde teda nějákým způsobem na Ekuře zakazat Intel a spouštět ju přes NVIDIU ? To by bylo asi nejednoduší řešení pokud by to šlo.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Mionix « čtv 6:40 pm »
@TomasFoxx:up: Abych to upřesnil, dává to, když jste slečený, bez jakéhokoliv elíku nakliklého, bez bufů a bez bonusů ze skupin nebo jezdeckých zvířat. Tudíž jak píše Foxx, je to ze základního stavu.
@ TomasFoxx « čtv 5:22 pm »
@Revus,  dává to ze základu zb, né z celkovýho (bonusy ve věcech atd)
@ Revus « čtv 4:56 pm »
Elík na 30% totěž, jen 3K :D :D :D co to je za vtip?
@ Revus « čtv 4:42 pm »
Co to je za vtip :D
@ Revus « čtv 4:38 pm »
Můžu se zeptat jak je možný že mi kosti na 30% bonusové hp přidají 3K hp když mám celkové HP 23tisíc? co to má znamenat? Mi to má dát okolo 6ti tisíc..
@ Saggitarius « čtv 12:53 pm »
@ Fogru « čtv 12:31 pm »
TomasFoxx píše: https://ctrlv.cz/EWAd už to fachá, dejte odkaz
odkaz je už dávno https://www.ekura.cz/discord
@ TomasFoxx « čtv 12:30 pm »
https://ctrlv.cz/EWAd už to fachá, dejte odkaz
@ Messenger « čtv 12:29 pm »
Odkaz na dc oficiální ?
@ TomasFoxx « čtv 11:31 am »
@Mionix,  díky
@ Mionix « čtv 11:29 am »
@TomasFoxx,  Ga řeší, pár minut.
@ TomasFoxx « čtv 11:27 am »
@ OrangEE « čtv 10:57 am »
mentál je fajn. jak píše fox, nemajú ludia také obrany war, dalšia vec on útočí schopkou a každý má bs, čiže ďalšia výhoda. no voči bmku, základ do války je asi 65mag a už to je slušná obrana sama o sebe
@ OrangEE « čtv 10:55 am »
@TomasFoxx,  postavu mám, musim zohnat bs :D
@ LittleNessa « čtv 10:53 am »
To je asi o jedincích no .. však se podívej do žluté kolik včera sekl Bentyaga a taky to nemusí být heal ani BMKO .. modrák a další taky dávají s mentálem pecky ...
@ TomasFoxx « čtv 10:53 am »
ale zkus, až ho postavíš, pujčim si :3
@ TomasFoxx « čtv 10:52 am »
@OrangEE,  tak aurák ve střední žije asi jen proto, že lidi právě nosí 10 war :D ale mentál fakt tak lehkej není
@ OrangEE « čtv 10:51 am »
@TomasFoxx,  mentála som nehral, no s aurou som vedel uhrať to čo za bm. s healom som dával najviac
@ TomasFoxx « čtv 10:50 am »
já ti třeba na ferovku řeknu, že ať jsem nesmrtelnej nebo ne, za daggera/mentála v životě nedám to, co za bmko/healera :D
@ OrangEE « čtv 10:50 am »
@TomasFoxx,  si na ekure, tu vela veci nevychadza
@ OrangEE « čtv 10:50 am »
@TomasFoxx,  je to tak :D
@ TomasFoxx « čtv 10:48 am »
@OrangEE,  takže bmko je shit a lidi na něj nosí 70 sura a war je OP a lidi na něj nosí 10? mi nevychadza
@ Vydesenej « čtv 10:43 am »
Z recese bych byl pro aby se pvp kameny daly přidávat jen do dračích a chitinových zbraní. To ty lidi odnaučí si dělat jiné pvp :D
@ LittleNessa « čtv 10:43 am »
U ninji je to alespoň vidět.. ale když si dá mentál nesmrtelnost co má stejné barvy jak buff tak kolikrát v tom houfu ani není poznat, že tu nesmrtelnost má :D
@ OrangEE « čtv 10:39 am »
Ninja je o niečo lepšie na tom :D ale aj to zamrzí keď dáš niekomu 48k kámen a on si odcupitá preč :D
@ OrangEE « čtv 10:38 am »
@LittleNessa,  na šamana si už ľudia zvykli za tie roky, je to jeho súčasť, no urobiť z mentála totálny tank, za ten čas dostane snáď aj 300k od všetkých a on si nahádže kúzla a ešte veselo zdrhne preč
@ OrangEE « čtv 10:36 am »
No, ja kašlem celé bmko, idem postaviť mentála s útokmi, hodím nesmrtelnosť a budem to kosiť :D a nie utekať pred zruškom stále, bmko dosah kúzla dosť bieda, všetci tí čo nemajú útoky tak majú 70 sura 65 mag :D treba to zobrať teraz z opačnej strany
@ LittleNessa « čtv 10:35 am »
OrangEE píše: Ono celkovo či už tie assisty alebo nesmrtelnosť mentálov, to je úplne nedomyslené :D myšlienka síce pekná, no chýba tomu trošku logiky
Jo tady souhlasím ... jedna věc je bezruký šaman a druhá věc mentál co si dá trvko a pokud nedostane zruško může 10s vraždit bez milosti a postihu :D to je funny
@ Vydesenej « čtv 10:35 am »
OrangEE píše: Ono celkovo či už tie assisty alebo nesmrtelnosť mentálov, to je úplne nedomyslené :D myšlienka síce pekná, no chýba tomu trošku logiky
Nesmrtelnost a milion hp u ninje. Pravda pravda :D ale nakonec si na to očividně lidi zvykli asi teda
@ OrangEE « čtv 10:34 am »
Ono celkovo či už tie assisty alebo nesmrtelnosť mentálov, to je úplne nedomyslené :D myšlienka síce pekná, no chýba tomu trošku logiky
@ TomasFoxx « čtv 10:33 am »
LittleNessa píše: No jak jsem řekla..je škoda že velká war nefrčí .. nedávno na mě vyskočilo na YT video od Lukase z 2020 kde v té war bylo tak 25 lidi každá říše ... tam by bylo za zvážení znovu přemýšlet, ale bojím se že ta doba je pryč a žádná změna už tohle nevrátí prostě :-)
takový čísla už nebudou nikdy, to byl covid
@ LittleNessa « čtv 10:32 am »
Vydesenej píše:
LittleNessa píše: No jak jsem řekla..je škoda že velká war nefrčí .. nedávno na mě vyskočilo na YT video od Lukase z 2020 kde v té war bylo tak 25 lidi každá říše ... tam by bylo za zvážení znovu přemýšlet, ale bojím se že ta doba je pryč a žádná změna už tohle nevrátí prostě :-)
Co kecáš. Teď se tam všichni nahrnou
Tak šup, ty první :D :P
@ Vydesenej « čtv 10:31 am »
Co kecáš. Teď se tam všichni nahrnou
@ LittleNessa « čtv 10:30 am »
No jak jsem řekla..je škoda že velká war nefrčí .. nedávno na mě vyskočilo na YT video od Lukase z 2020 kde v té war bylo tak 25 lidi každá říše ... tam by bylo za zvážení znovu přemýšlet, ale bojím se že ta doba je pryč a žádná změna už tohle nevrátí prostě :-)
@ TomasFoxx « čtv 10:27 am »
když se zas rozjedou trošku, tak poexpím, ale to hádám že minimálně do zimy nebude
@ TomasFoxx « čtv 10:26 am »
@LittleNessa, poslední velká válka mě zlomila, už nejsem nejmladší, nemůžu takhle pokoušet nervy, ještě mě trefí pepka
@ LittleNessa « čtv 10:26 am »
Takže zůstaneš ve střední ? nebo půjdeš zpět do velké plnit nové výzvy za asistence ? :D
@ TomasFoxx « čtv 10:24 am »
třeba mě to i donutí se ti omluvit, to je dost rare
@ TomasFoxx « čtv 10:24 am »
@LittleNessa,  brzo bude vyexpenej foxík, ti dám přesný čísla :3
@ LittleNessa « čtv 10:22 am »
TomasFoxx píše: @LittleNessa,  ale gene přece skoro nic nepřidává!
Neřekla jsem nic, řekla jsem že je to v téhle war kde lítají taková čísla je to věc, která ti nedá nějako extra výhodu .. :D nebo se mi nezdá když jdu s postavou bez biologa jako poslední war neberu o nic moc méně jak když byla heal nesa s gene :D
@ Vydesenej « čtv 10:22 am »
TomasFoxx píše:
Vydesenej píše:
TomasFoxx píše: @LittleNessa,  no vidíš :D já si myslim že uplně každej si hned uvědomil, že to je hrozná blbost prostě :D jen to většina nepřizná, komu by se nelíbilo mít navíc 200cb za "nic" :D
Tak ale to bude stejná blbosti i ve velké :D ta blbost z toho nezmizí jen protože to jsou jiné války
zmizí, protože ve velký se i ve velkých počtech tolik neumírá, ve střední se hraje kamikaze :D
Tak to se mohlo nechat i v malých tam se taky neumírá :D A podle logické nelogičnosti by to dávalo absolutně neabsolutní smysl
@ TomasFoxx « čtv 10:21 am »
Vydesenej píše:
TomasFoxx píše: @LittleNessa,  no vidíš :D já si myslim že uplně každej si hned uvědomil, že to je hrozná blbost prostě :D jen to většina nepřizná, komu by se nelíbilo mít navíc 200cb za "nic" :D
Tak ale to bude stejná blbosti i ve velké :D ta blbost z toho nezmizí jen protože to jsou jiné války
zmizí, protože ve velký se i ve velkých počtech tolik neumírá, ve střední se hraje kamikaze :D
@ TomasFoxx « čtv 10:21 am »
@LittleNessa,  ale gene přece skoro nic nepřidává!
@ Vydesenej « čtv 10:20 am »
@ LittleNessa « čtv 10:20 am »
Tak ono to ve finále není úplně za nic .. hrál jsi heala aj s gene .. tak i ten dráp dává dmg prostě a jelikož na té postavě co jsi byl jsou snad jen utoky .. tak víš kolik ten dráp bral... ubral jsi část HP protivníka tak ten asist je logický
@ TomasFoxx « čtv 10:20 am »
i já si tu válku včera užil, takhle jsem se u války nenasmál už fakt dlouho :D člověk se jde buffnout a padne mu 3-5x 1cb :D :D :D
@ TomasFoxx « čtv 10:19 am »
@LittleNessa,  no vidíš :D já si myslim že uplně každej si hned uvědomil, že to je hrozná blbost prostě :D jen to většina nepřizná, komu by se nelíbilo mít navíc 200cb za "nic" :D
@ LittleNessa « čtv 10:18 am »
TomasFoxx píše:
LittleNessa píše: Tak jasně .. protože jak říkáš bylo to 30 minut a za takovou dobu toho tolik nenasekáš.. ale muselo být přeci všem jasné, že ty CB budou díky tomu enormně vyšší, ne ? :D kor za hodinu války a ne 30 min ..
právě že když se na to podíváš (otevřel jsem jednu test válku) tak na prvním místě je heaeler co má za tu půl hodinu 50cb z assistu. Kdyby za hodinu měl +-100 tak to je ještě tak nějak vpohodě :D
Jako nad tímhle jsem se pousmála také, že jsem v neděli měla o 20 killu méně než někteří, ale CB jsem měla třeba o 200 víc to je pravda no .. :D že je zvláštní
@ TomasFoxx « čtv 10:18 am »
@Aylia,  to nevadí, určitě ti to půjde
@ TomasFoxx « čtv 10:18 am »
LittleNessa píše:
TomasFoxx píše: pár cb z assistu, hezká odměna navíc prostě :D ale když to funguje nakonec v těch středních uplně jinak a to doslova tak, že ti odpřísáhnu, že kdybych toho healera hrál jen myší a nepoužíval klávesnici, tak těch 200cb dám, tak to je prostě extrém :D
Jakože nechci být toxic, ale 3/4 war jste stáli na spawnu tak na co klávesnici ;D
já to spíš myslel tak, že bych musel naklikávat a pak klikat spelly myší :D
@ TomasFoxx « čtv 10:17 am »
LittleNessa píše: Tak jasně .. protože jak říkáš bylo to 30 minut a za takovou dobu toho tolik nenasekáš.. ale muselo být přeci všem jasné, že ty CB budou díky tomu enormně vyšší, ne ? :D kor za hodinu války a ne 30 min ..
právě že když se na to podíváš (otevřel jsem jednu test válku) tak na prvním místě je heaeler co má za tu půl hodinu 50cb z assistu. Kdyby za hodinu měl +-100 tak to je ještě tak nějak vpohodě :D
@ LittleNessa « čtv 10:15 am »
TomasFoxx píše: pár cb z assistu, hezká odměna navíc prostě :D ale když to funguje nakonec v těch středních uplně jinak a to doslova tak, že ti odpřísáhnu, že kdybych toho healera hrál jen myší a nepoužíval klávesnici, tak těch 200cb dám, tak to je prostě extrém :D
Jakože nechci být toxic, ale 3/4 war jste stáli na spawnu tak na co klávesnici ;D
@ Aylia « čtv 10:15 am »
@TomasFoxx,  rip tak to už zůstanou jen moje leve ruce
@ LittleNessa « čtv 10:15 am »
Tak jasně .. protože jak říkáš bylo to 30 minut a za takovou dobu toho tolik nenasekáš.. ale muselo být přeci všem jasné, že ty CB budou díky tomu enormně vyšší, ne ? :D kor za hodinu války a ne 30 min ..
@ TomasFoxx « čtv 10:14 am »
pár cb z assistu, hezká odměna navíc prostě :D ale když to funguje nakonec v těch středních uplně jinak a to doslova tak, že ti odpřísáhnu, že kdybych toho healera hrál jen myší a nepoužíval klávesnici, tak těch 200cb dám, tak to je prostě extrém :D
@ TomasFoxx « čtv 10:12 am »
@Vydesenej, no však já chápu, ale když se podíváš na ty výsledky, tak v testovacích válkách to prostě nevypadalo špatně
@ Vydesenej « čtv 10:12 am »
TomasFoxx píše: ale chápu, že některým bezrukým blazinkum se libilo za healera házet dráp a pak jen koukat, jak se cbčka v chatu objevujou když se buffuje :D :D
Neříkám že tohle nebylo na .... to plně souhlasím :D spíš mi jde o ten princip toho že se něco testuje dělaj se ankety a pak to zas dopadne takhle. Nevím asi už jsem starý na takové logicky nelogické věci atd :D
@ TomasFoxx « čtv 10:10 am »
ale chápu, že některým bezrukým blazinkum se libilo za healera házet dráp a pak jen koukat, jak se cbčka v chatu objevujou když se buffuje :D :D
@ TomasFoxx « čtv 10:09 am »
Tak tohle ve 35 min testovací válce, kde byla půlka lidí co chodí normálně moc neotestujete :D
@ LittleNessa « čtv 10:08 am »
Taky moc nechápu proč jsme tedy chodily na testovací války ( střední ) :-D jaký to mělo smysl? Tohle je tah jak nalákat lidi do té velké války? :-D Good job .. :)

Who is chatting

offline Agmaroth 
offline Mionix 
offline lukyno10