Manželské šperky - vložení do BM
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
-
- Lv.27
- Dal poděkování: 350 poděkování
- Dostal poděkování: 461 poděkování
Re: Manželské šperky - vložení do BM
Pošla jsem seznam změn až po leden a nikde o tom,že bude zrušena možnost prodeje není ani zmínka.
Pravá tvář člověka se ukáže postupem času,a to dokonce až v takové míře,že tomu sami nebudete věřit,kolik dobrých masek si před Vámi člověk nasadil na ksicht.
- Cepino
- Lv.38
- Dal poděkování: 874 poděkování
- Dostal poděkování: 1257 poděkování
Bylo nastaveno nějaké pravidlo pro manželské šperky. Hráči se těmto pravidlům podvolili a přizpůsobili a konali v rámci možností hry. Byla možnost na BM se šperky obchodovat, tak jako se spoustou jiných neprodejných, neobchodovatelných ve hře předmětů. Hráči, aby neměli na postavách nebo ve skladu z dob dropu, nebo právě nákupem za peníze na BM tunu zatím nepotřebných šperků, které zabírají místo, tyto šperky přeobchodovávali přes BM na jednoho skladníka, kde si to zas dle potřeby vybírali. Tým by si měl uvědomit, že stále přidává neprodejné věci do hry, třeba na vylepšování Entariánských věcí 27 kusů, ale sklad a inventář je stále jeden a ten samý. Pravidlo bylo změněno, změněno bez jakékoliv poznámky, upozornění. Myslím si, že je to velice nefér vůči hráčům, jelikož jim byl znehodnocen jejich pracně nabytý majetek. Chápu týme, že máte jako provozovatel na jakoukoliv změnu právo, ale tentokrát je to opravdu vůči některým hráčům nefér. Naprosto stejnou kategorií jsou krtiky a průniky, trnu, kdy je zas někdo svým rozhodnutím neznehodnotí.
Hezký večer
Cepino
PS: měl jsem štěstí a manželské šperky již nikde nemám, byly již dříve spotřebovány. Oroduji za hráče.
Hezký večer
Cepino
PS: měl jsem štěstí a manželské šperky již nikde nemám, byly již dříve spotřebovány. Oroduji za hráče.
![]() | Cepino19731 | Renegat | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | 150 | Hotovo | P | P | P | M6 |
- Script
- Lv.33
- Dal poděkování: 299 poděkování
- Dostal poděkování: 1470 poděkování
Jeden možný pohled je, že to bylo to stanovené pravidlo. Ten druhý - byl to bug hry. Bohužel nemáme záznam o tom, kdy se prodejnost předmětů změnila, takže zde můžeme jenom spekulovat. Je ale na místě si uvědomit, že eventy slouží k pobavení hráčů a dopomáhají k lepšímu zážitku ze hry. Jejich účelem není nacpat si všechny své účty věcmi, které pak za celý rok nespotřebuji. Takže pro ty, ke kterým se ještě následující nedoneslo, tímto stanovím jedno z oněch staronových "pravidel": Všechny předměty, které se získávají při eventu, jsou určeny k rychlé spotřebě - buď ještě během eventu, nebo bezprostředně po něm. Pokud si hráči eventové předměty ponechají ještě dlouho po jeho skončení, mohou se jim změnit vlastnosti, nebo mohou být také v horším případě odebrány.
Ještě poslední věc. Neprodejnost některých předmětů má svůj důvod. Patrně tím je naznačováno, že jsou věci, které je třeba udělat sám a ne si zvát na pomoc armádu droperů, bufferů a skladníků. Vždyť i schopnost spravovat omezené místo na postavě a ve skladu patří k vlastnostem, které mohou odlišit průměrného hráče od toho špičkového.
Jelikož zde několikrát padlo, že podobně špatně nastavených předmětů je ve hře více, můžete při následující údržbě očekávat opravu (nebo, chcete-li, sjednocení) a tím pádem i zrušení prodejnosti dalších předmětů na BM. Tentokrát už ne "tajně, podle a zákeřně", jak jsme s těmi nejhoršími úmysly učinili (neznámokdy) u manželských šperků, ale oficiálně a s velkým tučným oznámením v patchlogu. Do budoucna lze také očekávat, že do hry budou přibývat především předměty nepředatelné, protože u nich není takové riziko, že by se změnou nastavení někomu sáhlo na pracně nabytý majetek.
Ještě poslední věc. Neprodejnost některých předmětů má svůj důvod. Patrně tím je naznačováno, že jsou věci, které je třeba udělat sám a ne si zvát na pomoc armádu droperů, bufferů a skladníků. Vždyť i schopnost spravovat omezené místo na postavě a ve skladu patří k vlastnostem, které mohou odlišit průměrného hráče od toho špičkového.
Jelikož zde několikrát padlo, že podobně špatně nastavených předmětů je ve hře více, můžete při následující údržbě očekávat opravu (nebo, chcete-li, sjednocení) a tím pádem i zrušení prodejnosti dalších předmětů na BM. Tentokrát už ne "tajně, podle a zákeřně", jak jsme s těmi nejhoršími úmysly učinili (neznámokdy) u manželských šperků, ale oficiálně a s velkým tučným oznámením v patchlogu. Do budoucna lze také očekávat, že do hry budou přibývat především předměty nepředatelné, protože u nich není takové riziko, že by se změnou nastavení někomu sáhlo na pracně nabytý majetek.
[GA]Script
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)
-
- Lv.27
- Dal poděkování: 350 poděkování
- Dostal poděkování: 461 poděkování
Tak eventové věci snad ano,ale manželské šperky jdou i zakoupit a pokud během eventu postava dropne řekněme 60 šperků tak by musela být nonstop přihlášená aby se ji povedlo šperky spotřebovat
Pravá tvář člověka se ukáže postupem času,a to dokonce až v takové míře,že tomu sami nebudete věřit,kolik dobrých masek si před Vámi člověk nasadil na ksicht.
- Cepino
- Lv.38
- Dal poděkování: 874 poděkování
- Dostal poděkování: 1257 poděkování
Milý Scripte, jestli se vás mé vyjádření dotklo, psal jsem ho ve vší úctě a ve velkém rozmýšlení, žádný afekt, tak je mi to líto. Nebyl to ode mě žádný útok na vás, jen pouhé konstatování faktů. Cítím z vašeho příspěvku nějakou zlobu na nás na hráče, i když netuším vlastně proč. Vy jste nastavili pravidla, vy jste, jak vy píšete pravděpodobně nezabránili, neošetřili bug, my o bugu nevěděli. Tak proč otáčíte na nás? Jen jsem poukazoval, co bylo pěkně dlouhou dobu a co vy jste bez jakéhokoliv sdělení změnili. My se s tím smíříme. Dále nám tu nadnášíte, že zrušíte obchodovatelnost dalších a dalších předmětů a budete přidávat další zas neobchodovatelné. Bude to super zábava pro nás hráče, kteří většinou na svém hlavním účtu mají v rámci úspory plný stav herních postav, vycházet s místem. Přidáváte, přidáváte, ale jak již jsem psal, s inventářem a se skladem nic neděláte. Zamyslím se, nemá být hra příjemná pro hráče? Pokud nebudou spokojení hráči, bude fungovat server? Vůbec si nic nevynucuji, jen reaguji na váš možná unáhlený příspěvek. V podstatě je mi to jedno, až mě to nakrkne, tak to jednou smažu a budu mít klid, ale velice, velice mi to bude líto. Mám a měl jsem vždy tento server za velice naslouchající hráčům v konstruktivní kritice. Chvilkama se zamýšlím, zda nám vyhrožujete, nebo jen konstatujete situaci a situaci budoucí. Ještě se tu zmiňujete o droperech. Mám to chápat, že by velká postava neměla mít žádné dropery? Je úsměvné získat třeba pár expáků nebo rukavic na levelu 150 ku příkladu, nebo jak má postava vydělat na 150 levelu na Entariánskou výbavu, aby tam neběhal jen běh, leh? Povím vám, koval jsem teď hezkou výbavu na BM do Entariánu a ač jsme vše potřebné nadropovali sami, tak to vyšlo na hezkou řádku miliard a desítky neli stovky hodin s již hotovou výbavou na nadropování potřebných věcí v již zmiňovaném Entariánu nebo po všech ostatních mapách. Nějak jsem ty dropery nepochopil. A na závěr dodám, stačilo do tématu po dvou příspěvcích napsat strouhou větu: "Omlouváme se, přehlédli jsme bug ve hře, chyba byla opravena a šperky již nebudou obchodovatelné na BM" a my by jsme to spíše pochopili, než vaše zdejší příspěvky a narážky.
Hezký večer a s úctou ke všem
Cepino
Edit: Tohle bude asi ta strohá věta. Nikde nikomu nevyhrožuji, pouze se snažím vyvodit nějaké konstruktivní řešení. Ohledně zbytku si snad každý umí odpovědět sám. Nemyslím, že vždy správně, ale to už bychom se dostali hodně za rámec tohoto tématu.
/Script
Hezký večer a s úctou ke všem
Cepino
Edit: Tohle bude asi ta strohá věta. Nikde nikomu nevyhrožuji, pouze se snažím vyvodit nějaké konstruktivní řešení. Ohledně zbytku si snad každý umí odpovědět sám. Nemyslím, že vždy správně, ale to už bychom se dostali hodně za rámec tohoto tématu.
/Script
![]() | Cepino19731 | Renegat | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() | 150 | Hotovo | P | P | P | M6 |
- Zachary
- Lv.17
- Dal poděkování: 136 poděkování
- Dostal poděkování: 155 poděkování
Opět se ptám, jak má běžný hráč poznat, co je bug, nebo co naopak není? Jasně, když za šípy dostanete milióny yangů (tak nějak snad ten nejdiskutovanější bug s kovadlinou probíhal, nevím), tak jsou nějaké indicie, že to asi v pořádku nebude. Ale koupím-li si šperk u Pocestného prodejce, snad s ním můžu nakládat podle uvážení - vzpomenu si, že na něj vlastně ve výsledku nemám slot, tak jej přesunu na drahou polovičku, která místo má. Bug se tedy nakonec může vyklubat ze všeho, nemyslíte? Jejda, nechtěli jsme, aby tavba byla obchodovatelná, ať si každý hráč vynaloží úsilí sám… (Trochu extrém, uznávám.)Script píše:Spoiler:Jeden možný pohled je, že to bylo to stanovené pravidlo. Ten druhý - byl to bug hry. Bohužel nemáme záznam o tom, kdy se prodejnost předmětů změnila, takže zde můžeme jenom spekulovat. Je ale na místě si uvědomit, že eventy slouží k pobavení hráčů a dopomáhají k lepšímu zážitku ze hry. Jejich účelem není nacpat si všechny své účty věcmi, které pak za celý rok nespotřebuji. Takže pro ty, ke kterým se ještě následující nedoneslo, tímto stanovím jedno z oněch staronových "pravidel": Všechny předměty, které se získávají při eventu, jsou určeny k rychlé spotřebě - buď ještě během eventu, nebo bezprostředně po něm. Pokud si hráči eventové předměty ponechají ještě dlouho po jeho skončení, mohou se jim změnit vlastnosti, nebo mohou být také v horším případě odebrány.
Edit: V podstatě souhlasím a ani si nemyslím, že by šlo o velký extrém. Hráč samozřejmě bug nepozná a zvláště tehdy, pokud z něj má nějaký benefit. To jsou pak celé zástupy "já jsem to nevědělů". Pokud ale vím, nikoho jsem ve svém příspěvku ze zneužití bugu neobvinil. Pouze jsem konstatoval, že byl opraven. Ideální by bylo u každého předmětu vést jakési krátké info o prodejnosti atd., ale to zatím není v našich silách.
/Script
Ale: „jsou věci, které je třeba udělat sám a ne si zvát na pomoc armádu droperů, bufferů a skladníků“ – já tedy za své dropery hraju, já si je vyexpil, já vykoval nebo nakoupil za vydělané yangy výbavu, já odevzdával biology, já ve výsledku dropuju věci, které se mé hlavní postavě už nedostávají, a které bych si sice mohl koupit od jiných malých hráčů, ale to by znamenalo se dennodenně pohybovat ve dvou, třech mapách, ve kterých mohu získat nějaké yangy, a také by to pravděpodobně zapříčinilo můj pobyt v blázinci, nebo smazanou hru, která by se logicky stala nudnou.
Bavíme se o manželských špercích, k získání daná postava musí vynaložit velké úsilí - vzít si yangy a doportovat se do druhého města říše. Ano, kdysi snad o nějakém eventu (minimálně před rokem a půl) šperky z mobů padaly, momentálně jsou však jen u Pocestného prodejce. Já snad ani žádný šperk nikdy nedropl, buď nebyl čas, nebo mi nepadaly, ale nakupoval jsem v Black marketu od hráčů, kteří měli očividně jiné štěstí, ale zase jim byly k ničemu.
A nakonec - informace v patchlogu o opravení několikaletého bugu, pro hráče vypadajícího jako normální součást hry, přichází stejně s křížkem po funuse, slušelo by se dát hráčům šanci předměty přemístit postavě, které budou užitečné, a ne z nich udělat neznámo kdy hromadu šrotu. Ale jak píše Cepino, my se s tím nakonec smíříme, jenom se toho nesmí nastřádat moc.
Edit: To ale není otázka slušnosti. Vážně si myslíte, že jsme tuto změnu zatajili úmyslně? Každý týden děláme desítky až stovky úprav a je podle mého názoru lidské, že se na některou v patchlogu zapomene, nebo je mylně považována za nedůležitou. Kde mají členové týmu brát další a další hodiny, aby kromě přípravy novinek a jejich testování ještě procházeli dlouhé seznamy a kontrolovali, jestli se nějaká drobnost nezapomněla ohlásit? Naprosto chápu rozhořčení některých hráčů, ale nemám pocit, že by někdo z nás něco zanedbával. Najděte v naší komunitě síly, které budou ochotné celé dny bez nároku na odměnu připravovat a testovat novinky, komunikovat s hráči a řešit tikety. A udržte je v týmu. Pak přijde třeba i kouzelník. A jen tak mimochodem - způsob, jakým je toto téma vedeno mi připadá poměrně dost nevděčný. To jsem se snažil celou dobu naznačit.
/Script
- Zachary
- Lv.17
- Dal poděkování: 136 poděkování
- Dostal poděkování: 155 poděkování
Netuším, jak zamezit doublepostu, když už svůj příspěvek nemohu editovat a zatím sem nikdo nenapsal, tak se za něj omlouvám.
Scripte, ono nakonec ani tak nejde o to zatajení – strohá věta již padla, a je dostačující - ale jde mi o to, co teď s tím – aneb oznámení po vykonání opravy. Když se budeme nadále bavit o těch manželských špercích, protože ohledně dalších eventových předmětů a jejich (ne)obchodovatelnosti s vámi naprosto souhlasím, tak šperky jsou dostupné ve hře u Pocestného prodejce, proto nevidím ten důvod, proč je zcela uzamykat na těch postavách. Kdysi se tu někdo z týmu bavil, že je škoda, že jsou manželské šperky tak málo využívané (vzpomněl jsem si, je to přesně tady, ve videu Na koberečku - [GM]Mithra), tak mi přijde škoda, že bylo tomu zbytku hráčů jejich užívání ještě více znepříjemněno, znepřístupněno a znechuceno. Omezení prodejem na Black marketu mi připadalo přiměřené, aby se to nepřehazovalo zase až příliš.
V žádném případě jsem nezamýšlel znehodnocovat práci týmu, jsem bývalý offikář, takže umím ocenit to, co děláte. Je mi jasné, že toho máte hodně, je to na té hře také náležitě poznat. Tudíž se omlouvám, že to vyznělo až tak dalece.
Scripte, ono nakonec ani tak nejde o to zatajení – strohá věta již padla, a je dostačující - ale jde mi o to, co teď s tím – aneb oznámení po vykonání opravy. Když se budeme nadále bavit o těch manželských špercích, protože ohledně dalších eventových předmětů a jejich (ne)obchodovatelnosti s vámi naprosto souhlasím, tak šperky jsou dostupné ve hře u Pocestného prodejce, proto nevidím ten důvod, proč je zcela uzamykat na těch postavách. Kdysi se tu někdo z týmu bavil, že je škoda, že jsou manželské šperky tak málo využívané (vzpomněl jsem si, je to přesně tady, ve videu Na koberečku - [GM]Mithra), tak mi přijde škoda, že bylo tomu zbytku hráčů jejich užívání ještě více znepříjemněno, znepřístupněno a znechuceno. Omezení prodejem na Black marketu mi připadalo přiměřené, aby se to nepřehazovalo zase až příliš.
V žádném případě jsem nezamýšlel znehodnocovat práci týmu, jsem bývalý offikář, takže umím ocenit to, co děláte. Je mi jasné, že toho máte hodně, je to na té hře také náležitě poznat. Tudíž se omlouvám, že to vyznělo až tak dalece.
- Chyu
- Lv.39
- Dal poděkování: 2969 poděkování
- Dostal poděkování: 1179 poděkování
Jen by mě zajímalo, proč by se s něma nemohlo zase jít obchodovat, když už to tady několik let takhle bylo a hru to zřejmě nijak nenarušilo.
-
- Čestný člen
- Dal poděkování: 99 poděkování
- Dostal poděkování: 1047 poděkování
Jak to vidí LGM?
Tento server vznikl kdysi dávno jako projekt jednoho nejmenovaného cechu. Měl sloužit výhradně členům cechu k testování a zkoušení herních principů, které mohli následně uplatnit jinde. Postupem času si ovšem tito lidé řekli. Proč tu jsme sami, když sem vlastně můžeme pozvat své kamarády ať si hrají spolu s námi. Pozvali tedy pár známých, ti pozvali další známé a tak vznikl server Sindicate (dnes Ekura).
Proč sem píšu takovýhle OFF TOPIC?
Jednoduše proto, že cítím potřebu si vyjasnit vztahy mezi GM teamem a hráči.
Poslední dobou mívám z mnoha příspěvků zde na foru, chatu ve hře i tiketů na supportu pocit, že základní myšlenka herní komunity je asi taková:
My jsme zákazníci a GM team jsou lidi, kteří nám prodávají nějaké služby. Podle pravidla Náš zákazník náš pán by měli GM tvořit hru. My tedy rozhodujeme o tom co je dobře a co špatně a GM nás musí poslouchat. Pokud tak nečiní, je to špatně.
Rád bych vás vyvedl z omylu. Hned vysvětlím. Princip zákazník - prodejce funguje v okamžiku, kdy prodejce něco prodává a po zákazníkovi za své služby požaduje peníze. Nic z toho se u nás neděje. My (GM team) Vás hráče nepovažujeme za zákazníky. Jste na tomto serveru našimi HOSTY. To je jednoduše podložené tím, že za přístup na server nemusíte platit. Dokonce vás nenutíme ani nakupovat v IS shopu. Zpoplatněna je jediná služba a tou je převod účtů přes Hero Market. To je ovšem služba nadstandardní a k hraní na serveru ji vlastně nepotřebujete. Dokonce ji nepotřebujete ani k výměně účtů (ovšem podstupujete riziko, že vás někdo podvede). Jako vaši hostitelé se samozřejmě všichni snažíme, aby se vám na našem serveru líbilo a byli jste tu spokojeni a rádi se sem vraceli. Ne vždy to vyjde a nikdy se nezavděčíme všem našim hostům. Na druhou stranu nikoho nenutíme násilím, aby tu s námi hrál. Dám vám příklad ze života.
Když vás pozve známý na návštěvu a nabídne vám čaj a sušenky (zletilým případně panáka rumu) jistě mu nevytknete, že čaj jste dostali černý a vy máte chuť na zelený, sušenky chcete kakaové místo máslových a rum mu nevylejete na hlavu s tím, že to je tuzemák a vy pijete jen Morgana. Maximálně se slušně omluvíte a pohoštění s díky odmítnete (což je ovšem dost nespolečenské a v některých "nezkažených" kulturách dokonce urážlivé).
Stejně tak nejspíš na té samé návštěvě nebudete známému vytýkat, že má na stěnách tapety s krokodýlem, když teď jsou IN s medvědem. A nejspíš mu ani do očí neřeknete, že je "vijebanej kretén" (to je prosím doslovná citace z chatu ve hře), neboť je vám nejspíš jasné, že takový známý vás už nikdy k sobě nepozve. Případně, pokud vás jako hostitel zklamal, k němu již na návštěvu nepůjdete. Na to máte plné právo.
A nyní k některým "kontroverzním" vyjádřením členů GM teamu na foru i ve hře.
Jsme vašimi hostiteli a jsme jimi rádi. Jinak bychom to nedělali. Rovněž jsme rádi, že si u nás hrajete. Nikdy na to nezapomínáme.
Nejsme policie - nestřežíme váš herní majetek. Jednoduše proto, že vše co ve hře máte jsou účty, předměty, herní měna, které máte od provozovatele pouze půjčené. S jedinou výjímkou a tou je herní pověst vašich postav. Ta je skutečně jen vaše.
Nejsme "otloukánci" - vše co děláme, děláme v dobré víře a s cílem, mít co nejlépe hratelnou hru. Nápady a podněty vítáme, pokud jsou sepsány slušnou formou. Kritiku ve stylu - tohle je blbě, tohle se vám nepovedlo apod. - si nechte. Na tu opravdu nejsme zvědaví.
Nečekejte, že budeme vždy ti uhlazení a korektní, pokud takoví nejste vy. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
Až se budete příště přihlašovat do hry, případně na forum, snažte se chovat prosím jako na návštěvě. My se pak k vám budeme chovat jako milí a pozorní hostitelé.
Postřeh LGM: Všimli jste si někdy, jak málo se teď v běžné komunikaci užívá slova "prosím", pokud něco lidé žádají po jiných lidech? Na internetu je to jedno z nejméně užívaných slov. Čím to asi je? (to je otázka za 4 bludišťáky)
Dodatek na závěr:
Vše v tomto příspěvku uvedené, je pouze osobním soukromým vyjádřením postoje LGM Mithry a může se lišit, či být dokonce v rozporu s postoji ostatních členů GM teamu, případně provozovatele tohoto serveru. Čestně prohlašuji, že vše co jsem napsal, jsem psal po pečlivé úvaze a za plného, ničím nezkaleného, vědomí. Jsem tedy i připraven nést veškeré případné následky, včetně toho, že tento server opustím.
Tak a už přenechám prostor našim osvědčeným "kazatelům" morálky a etikety.
Technická poznámka: LGM prý nemůže dostat WARN za vulgarity. Jsem si toho vědom a přesto jsem vulgarismus zcela cíleně použil. V případě, že bude toto vyhodnoceno moderátory fora, jako závažné porušení pravidel, pak příspěvek edituji do nějaké korektnější formy.
Tento server vznikl kdysi dávno jako projekt jednoho nejmenovaného cechu. Měl sloužit výhradně členům cechu k testování a zkoušení herních principů, které mohli následně uplatnit jinde. Postupem času si ovšem tito lidé řekli. Proč tu jsme sami, když sem vlastně můžeme pozvat své kamarády ať si hrají spolu s námi. Pozvali tedy pár známých, ti pozvali další známé a tak vznikl server Sindicate (dnes Ekura).
Proč sem píšu takovýhle OFF TOPIC?
Jednoduše proto, že cítím potřebu si vyjasnit vztahy mezi GM teamem a hráči.
Poslední dobou mívám z mnoha příspěvků zde na foru, chatu ve hře i tiketů na supportu pocit, že základní myšlenka herní komunity je asi taková:
My jsme zákazníci a GM team jsou lidi, kteří nám prodávají nějaké služby. Podle pravidla Náš zákazník náš pán by měli GM tvořit hru. My tedy rozhodujeme o tom co je dobře a co špatně a GM nás musí poslouchat. Pokud tak nečiní, je to špatně.
Rád bych vás vyvedl z omylu. Hned vysvětlím. Princip zákazník - prodejce funguje v okamžiku, kdy prodejce něco prodává a po zákazníkovi za své služby požaduje peníze. Nic z toho se u nás neděje. My (GM team) Vás hráče nepovažujeme za zákazníky. Jste na tomto serveru našimi HOSTY. To je jednoduše podložené tím, že za přístup na server nemusíte platit. Dokonce vás nenutíme ani nakupovat v IS shopu. Zpoplatněna je jediná služba a tou je převod účtů přes Hero Market. To je ovšem služba nadstandardní a k hraní na serveru ji vlastně nepotřebujete. Dokonce ji nepotřebujete ani k výměně účtů (ovšem podstupujete riziko, že vás někdo podvede). Jako vaši hostitelé se samozřejmě všichni snažíme, aby se vám na našem serveru líbilo a byli jste tu spokojeni a rádi se sem vraceli. Ne vždy to vyjde a nikdy se nezavděčíme všem našim hostům. Na druhou stranu nikoho nenutíme násilím, aby tu s námi hrál. Dám vám příklad ze života.
Když vás pozve známý na návštěvu a nabídne vám čaj a sušenky (zletilým případně panáka rumu) jistě mu nevytknete, že čaj jste dostali černý a vy máte chuť na zelený, sušenky chcete kakaové místo máslových a rum mu nevylejete na hlavu s tím, že to je tuzemák a vy pijete jen Morgana. Maximálně se slušně omluvíte a pohoštění s díky odmítnete (což je ovšem dost nespolečenské a v některých "nezkažených" kulturách dokonce urážlivé).
Stejně tak nejspíš na té samé návštěvě nebudete známému vytýkat, že má na stěnách tapety s krokodýlem, když teď jsou IN s medvědem. A nejspíš mu ani do očí neřeknete, že je "vijebanej kretén" (to je prosím doslovná citace z chatu ve hře), neboť je vám nejspíš jasné, že takový známý vás už nikdy k sobě nepozve. Případně, pokud vás jako hostitel zklamal, k němu již na návštěvu nepůjdete. Na to máte plné právo.
A nyní k některým "kontroverzním" vyjádřením členů GM teamu na foru i ve hře.
Jsme vašimi hostiteli a jsme jimi rádi. Jinak bychom to nedělali. Rovněž jsme rádi, že si u nás hrajete. Nikdy na to nezapomínáme.
Nejsme policie - nestřežíme váš herní majetek. Jednoduše proto, že vše co ve hře máte jsou účty, předměty, herní měna, které máte od provozovatele pouze půjčené. S jedinou výjímkou a tou je herní pověst vašich postav. Ta je skutečně jen vaše.
Nejsme "otloukánci" - vše co děláme, děláme v dobré víře a s cílem, mít co nejlépe hratelnou hru. Nápady a podněty vítáme, pokud jsou sepsány slušnou formou. Kritiku ve stylu - tohle je blbě, tohle se vám nepovedlo apod. - si nechte. Na tu opravdu nejsme zvědaví.
Nečekejte, že budeme vždy ti uhlazení a korektní, pokud takoví nejste vy. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
Až se budete příště přihlašovat do hry, případně na forum, snažte se chovat prosím jako na návštěvě. My se pak k vám budeme chovat jako milí a pozorní hostitelé.
Postřeh LGM: Všimli jste si někdy, jak málo se teď v běžné komunikaci užívá slova "prosím", pokud něco lidé žádají po jiných lidech? Na internetu je to jedno z nejméně užívaných slov. Čím to asi je? (to je otázka za 4 bludišťáky)
Dodatek na závěr:
Vše v tomto příspěvku uvedené, je pouze osobním soukromým vyjádřením postoje LGM Mithry a může se lišit, či být dokonce v rozporu s postoji ostatních členů GM teamu, případně provozovatele tohoto serveru. Čestně prohlašuji, že vše co jsem napsal, jsem psal po pečlivé úvaze a za plného, ničím nezkaleného, vědomí. Jsem tedy i připraven nést veškeré případné následky, včetně toho, že tento server opustím.
Tak a už přenechám prostor našim osvědčeným "kazatelům" morálky a etikety.
Technická poznámka: LGM prý nemůže dostat WARN za vulgarity. Jsem si toho vědom a přesto jsem vulgarismus zcela cíleně použil. V případě, že bude toto vyhodnoceno moderátory fora, jako závažné porušení pravidel, pak příspěvek edituji do nějaké korektnější formy.
Přílišná oddanost ideálům nezřídka končívá tím, že v rámci boje proti alkoholismu zastřelíš dítě se sáčkem rumových pralinek. Karel Kryl
- Eldik
- Lv.20
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
Pokud si někdo koupí SD za KČ , tak to není váš zákazník?
Když se budete cítit úplně zbyteční, vzpomeňte si na kámen magie.
-
- Chat Center
-
- You do not have permission to post in chat.

@
asdis « pát 2:04 pm »

@
Revus « pát 1:55 pm »

@
Suko201 « pát 1:53 pm »

@
Revus « pát 12:17 pm »

@
Tomori « čtv 9:36 pm »

@
Akemos « čtv 9:35 pm »