Netvař se, že mne neznáš, já jsem přeci Taurean. Jsem ráda, že jdeš kolem. Potřebovala bych Tvou pomoc. Hledám už jak dlouho, ale zatím bez výsledků...
Jak víš, blíží se Vánoce, a v souvislosti s tím mne požádal Soon o laskavost. Měla jsem v Ledové zemi vyzvednout starou krabici s pergameny, na nichž jsou zaznamenány všemožné vánoční příběhy, zvyklosti, pranostiky, koledy, rčení a přísloví. Má v plánu je všechny sepsat do jedné velké knihy a zachovat tak tradice i po další generace... Stala se mi ovšem taková nepříjemnost. Cesta byla dlouhá, proto jsem si ji krátila čtením těch pergamenů... A zkrátka... Někde se mi jeden vytratil, byla na něm štědrodenní pranostika, snažím se na ni rozpomenout, leč marně. Už jsem hledala pomoc u jiných, ale nemají prý na takové malichernosti čas, jen Ariyoung se zmínila, že nějaký kus pergamenu zahlédla, když se vracela domů. Obávám se, že je někde roztrhaný na cucky

Kdybys mi pomohl(a) najít alespoň většinu, určitě bych si vzpomněla jak ta pranostika zněla a kniha by nebyla mou vinou ochuzena. Jestli je však má nejhorší představa pravdivá a pergamen už není vcelku, bude to dosti náročné... Navíc, míst, kam jej mohl vítr zanést, je požehnaně. Nicméně, za tak velkou pomoc se Ti dobře odměním, o to se bát nemusíš! Pomůžeš mi tedy?"

- Vašim úkolem je vyhledat kdekoli na fóru slova, ze kterých poté poskládáte celou ztracenou pranostiku. Abychom Vám to usnadnili tak prozradíme, že se skládá celkem ze 13 slov. Pokud se Vám podaří najít alespoň 10 z nich - a pranostiku tak na základě Vaší znalosti lidové slovesnosti dokončit - zašlete ji pomocí
některému z následujících moderátorů: [BM]Alea, [BM]Avery, [TBM]Luna
-
Pozor! Spolu s pranostikou musíte odeslat také odkazy na příspěvky, ve kterém se kus pergamenu nachází!!! Pokud nedodáte odkazy, budete ze soutěže vyřezeni pro nesplnění podmínek
- O konečném umístění bude rozhodovat čas odeslání (popř. edit) zprávy
- Soutěž probíhá od 6. do 26. prosince 2015
- Zapojit do soutěže se můžete pouze z jednoho účtu
- Vyhlášení soutěže je podmíněno účastí minimálně pěti uživatelů
Ukázka
Hledaná slova mají následující podobu:
Odměny
Umístění | Odměna |
---|---|
1. místo | 200 SD + ![]() ![]() ![]() |
2. místo | 150 SD + ![]() ![]() ![]() |
3. místo | 100 SD + ![]() ![]() ![]() |