Myšlenka je to pěkná, ale jak už bylo několionkrát řečeno, konečný výsledek bude zklamání.
Dlouho jsem zkoušel přijít na něco, jak by se toto mohlo vyřešit, nenapadlo mě nic kromě tohoto.
Nešlo by sice o klasickou válku, ale možná to špatná myšlenka není, podělím se o ni s vámi.
V určitý den konání by se pro postavy s úrovni 74 a nižší konala tato speciální akce, název prozatím není třeba řešit.
Princip by byl jednoduchý. Pomocí správce bitev, který by ošetřil podmínky pro vstup do soutěže, by se postava obdržela speciální kostým, vzhled na helmu a zbraň. K tomu by hráč obdržel také 200 speciálních točičů unikátních bonusů a 200 speciálních točičů speciálních bonusů. Pomocí těchto točičů by hráč mohl točit bonusy pouze v těchto třech věcech. Předměty by obsahovaly 5 bonusů již při obdržení. Bonusy by bylo možno natočit stejné jako na normální součásti výbavy. To nejdůležitější o co by tady ale šlo je daný kostým, ten by totiž po vstupu na bitevní pole nešel sundat a jeho účinek by bylo negování všech ostatních bonusů ve výbavě, podpůrných elixírů, kostí a podobně. Biolog a podobné sběratelské úkoly by zůstaly aktivní. Tímto bychom zajistili, že by si byly všechny postavy docela rovné. Tímto by se tady vyřešil problém mnohamiliardových výbav a vše by záleželo na štěstí. Asi není nutno dodávat, že by všechny tyto předměty po skončení tohoto eventu zmizely.
Teď je ještě otázka, jak to udělat atraktivní pro malé levely, začínající hráče nebo zábavu. Odpověď je podle mě jednoduchá, nastavit odměny takové, které hráč na vyšší úrovni nevyužije. Hráči by zde za zabití sice získávali CB, ale v mnohem menším počtu (řekněme maximálně 4), mohli by si teda kupovat hrdinské odměny i pro levely "velké", ale trvalo by jim to značně déle (válka říší je pořád prioritou), strážce města by tedy nabízel další hrdinské odměny. Z hlavy mě teď napadá, že by mohl proměňovat CB v expák, zlodějky, požehnaný pergamen, mušle, kompas meteorů, jezdecká medaile...

Důležité je, aby toto nezačaly kupovat velké levely (mají více CB z válek říší) a tím narušili ekonomiku (mluvím hlavně o požehnaných pergamenech)
Poslední věc co bych k tomuto mému skromnému návrhu dodal je využití také těchto dvou políček:
Za vybojované CB by bylo možné nakupovat prsteny, které by vaší postavě přidávaly určitý bonus, po dobu vybavení. Důležité je podotknout, že by použití bylo pouze do daného eventu (nikoliv i do války říší) a po skočení by stejně jako "kostýmové" věci zmizly.