Schopnost „Rybaření“ - diskuze

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Odpovědět
Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Re: Schopnost „Rybaření“ - diskuze

Příspěvek od Cepino » úte 12. črc 2016 10:20:31

Opravdu by mě zajímal ten balanc u této schopnosti v trénování a v padání knížek na čtení a to opravdu svůj dotaz obracím na tým. Přijde týmu naprosto v pořádku a vyvážené, že jedna postava určitého levelu dropne za 2 hodiny v klidu 10 knížek a druhá jiného nedropne za 2 hodiny nic nebo další sotva 1? Dále by mě zajímalo vyvážení ohledně čtení. Chápu, že v této hře je nějaké štěstí, ale mít po 40 knížkách level 1 a druhý po stejném množství level třeba 15 nebo i více jako vyvážené téže nepovažuji. Při této vyváženosti budou mít někteří P za pár týdnů a jiní ani po x letech.

Alespoň přes veškeré komplikace jsem se dostal po 20 knížkách na level 2 dropováním s vlastními postavami, žádná koupě.

Hezký den
Cepino
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

Script
Lv.33
Lv.33
Dal poděkování: 299 poděkování
Dostal poděkování: 1470 poděkování

Příspěvek od Script » úte 12. črc 2016 16:24:22

@Cepino:
  1. Šance na přečtení knihy je pro všechny postavy stejná, využijí-li stejné možnosti. Uvedený příklad (40 ks = lv1 / 40 ks = lv15) je při dodržení výše zmíněného vyloučen a nezakládá se na pravdě. Pokud mi chcete tvrdit opak, pak upozorňuji, že tyto informace lze velice snadno zjistit z logu postavy.
  2. Totéž platí i o šanci na zisk knihy zabíjením monster. Samozřejmě je potřeba vědět kde, co a za jakých podmínek padá.
  3. Statistiky není možné, aby jedna postava měla při takovém množství pokusů neustále smůlu a druhá neustále štěstí. Rozdíly v počtu přečtených knih budou na úrovni P minimální.
  4. Čtení knih není zdaleka tou nejsložitější částí rybářského tréninku.
[GA]Script
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)

Cepino
Lv.38
Lv.38

Příspěvek od Cepino » úte 12. črc 2016 18:14:07

Scripte já děkuji za rychlou odpověď. Tak pardon, Chyumga jsem špatně pochopil, mně osobně z 20 vyšly 2. Klidně si to dohledejte, nemám co skrývat. Dále, když tvrdíte že je stejná šance na zisk knihy, tak tedy. Level 110 ve swampu průměr za 2 hodiny 10 příruček, level 44 na 50 meteorech i klidně žádná za 4 hodiny, level 149 zatím zkoušeno různé i dle co píšou ostatní asi na tomto levelu dropnuto 0. Jestli mi doporučíte zabíjet na 150lv Bosse, tak ti přiměření k mému levelu ad 1 moc nejsou, ad 2 šance na knihu z bosů je opravdu uchvacující, to abych se nakýbloval někam na 14 dní kvůli 1 knize při počtu postav 150lv se asi někde dříve pozabíjíme v reálu, než něco dropneme.

Jak již jsem psal, jsem odpůrce něčeho kupovat, když to mohu dropnout, ale ta šance opravdu není stejná jak tvrdíte, možná tak k počtu zabitých monster, ale kde je má postava jiná než 100-120 tolik nahnat jak ve swampu. Nechci aby jste zas začali omezovat je, ale asi není zrovna vhodné nastavovat drop na počet zabitých monster aniž by se odlišila mapa. Sám jste tu kdysi brojil proti používání droperů a hle nastala doba, kdy to asi pro určitý level bez nich nejde. Dle prozatimních zjištění by každá postava měla mít šanci jak na příručku, tak na knihu. Příručka z monster, kniha z bossů. Level 150 baj oko 100 bossů v Cido jedna kniha. Level 147 projito HG až po Craniona a z něj jen jedna kniha. Pak by mě zajímalo, kde dropne ta 150 tu příručku?

Na závěr, prostě jako doposad zatnu zuby, budu se modlit, že mi něco sem tam spadne a budu prostě štěstěnu pokoušet dál a dál. Také nic jiného, pokud schopnost chci, mi nezbývá, ale nepřijde mi fér na rovinu napsat, "máte všichni na vše stejnou šanci", to i dle reakcí ostatních vidím, že nemáme.

Hezký den
Cepino ;-)

PS: Opravdu doufám, že na základě této diskuse nezasáhnete do dropu příruček ve swampu, celé téma má být jen k zamyšlení a pro třeba další ponaučení nebo k informacím pro jiné a ne k potrestání určité skupiny hráčů, že zrovna oni mají štěstí.

JohnDoe - dle tvého bych vlastně nejvíce za příručky měl zaplatit těm droperům do swampu, tak že těm nejmajetnějším? Tvůj postřeh. Tady nejde o to někomu něco platit, ale o rovnost, o stejnou šanci a o princip. A hlavně netuším, proč by kniha, která je potřeba na jeden level schopnosti, vychází špatně, měla stát xy milionů? Tu cenu určili hráči, kteří jsou za to ochotni toto zaplatit, vůbec nereflektuje četnost padání. A jestli ti jde o nějakou podporu menším, tak jsem za ty roky podpořil mnoha miliardama a mnoha věcmi mraky hráčů a dodnes některé podporuji. Tady je nějak zafixováno, že postava 150 má neskutečné miliardy, které jí leží a neví co s nimi, opak je pravdou, nemám ani dropera do swampu, ani nemám vše dokované a bude mě to stát ještě mnoho úsilí, na poslední svojí útratu minulý týden 20kkk jsem musel vydělávat sakra dlouho.

Tak ještě jednou JohnDoe - těch 10 příruček za swamp nenapadá nováčkovi co má level 105 a vydělá si za swamp s odřenýma ušima 400 mega, těch 10 napadá právě těm našlapaným droperům 110, kteří patří velkým levelům a kteří vynášejí za swamp okolo 1kkk, tak že na tom profitují zas jen ti nejbohatší. A znova zopakuji, že nechci úpravu dropu, jen na to poukazuji na tu nerovnost. 100 x je pro mě užitečnější si koupit jednu věc teď za 20kkk, kterou teď potřebuji, než nějaké příručky, které prostě časem napadají a stejně se načtou. Že jsi takhle vehementně nepolemizoval při zavedení dropu map v Cido?
Naposledy upravil(a) Cepino dne stř 13. črc 2016 8:45:59, celkem upraveno 5 x.

cleo
Lv.25
Lv.25
Dal poděkování: 346 poděkování
Dostal poděkování: 280 poděkování

Příspěvek od cleo » úte 12. črc 2016 18:22:55

Přidám mé zkušenosti z čtení knih (příruček) - na lv 1 uznána 7. kniha, lv 2 4. kniha, lv 3 až 29.kniha!!!, lv 4 3. kniha, lv 5, 18. kniha, lv 6 3. kniha, lv 7 7. kniha. Knihy bohužel na rozdíl od Cepina kupuji, protože kdybych četla jen z dropu, tak jsem možná ještě na neuznaném 3. lvlu, neboť jak jsem už tu psala na malém dropíkovi za x hodin 1 kniha, na lv 120 - tak 2-7 knih za swamp 2 hod.40 minut, na lv 130 max 2 knihy za swamp - bosse jsem vzdala, neboť už takto jsou obsazení. Také mi přijde dost velká nevyrovnanost v dropu knih nebo příruček. A to nemluvím ani o rybářském tréninku, kde zásadně nezabírají ryby, které jsou na daný lv třeba :)
Clleopatra - 160 lv - šamanka drak (full bio, karma P, zručka P,herb P, ent full)
Claris11 - 160 lv - šamanka heal (full bio, karma P, zručka P, ent full)
BlackLilyth - 160 lv - BM sura (full bio, karma P, zručka P, ent full)
Katiee - 148 lv - sura WP (full bio, karma P)

Chyu
Lv.39
Lv.39
Dal poděkování: 2969 poděkování
Dostal poděkování: 1179 poděkování

Příspěvek od Chyu » úte 12. črc 2016 18:25:46

Jen pro upřesnění bych rád dodal, že mi nevyšlo sedm z osmi pokusů, ale že mi zatím většinově vše vyšlo do osmého pokusu (příručky). :)

JohnDoe
Lv.22
Lv.22
Dal poděkování: 186 poděkování
Dostal poděkování: 516 poděkování

Příspěvek od JohnDoe » úte 12. črc 2016 18:39:32

prckové dřív mívali jako možnost výdělku dietu, pak mapy a teď příručky - stejně se cena dostává ke 30kk za kus, protože prostě nemají takový výdělek jako vyšší lv ve swampu hg cido nebo entu
kdybys třeba Cepino občas pustil chlup, tak možná někomu pomůžeš a nemusíš se trápit s malým dropíkem...
jinak zkuste třeba věž, padá to tam taky a aspoň uděláte někomu výtah

edit:
pro Cepina
ano měl bys zaplatit třeba i těm malým dropům do swampu - rovnost jsme si v už jednou zažili a snad krom bytů pro mladé rodiny nebylo o co stát - 30kk za něco co nevyjde? jak moc se to odlišuje od magičáku střepu nebo 1lv na dračí kravině? - že jsi podporoval a podporuješ to ti chválím - a sice nemám vše dokované, ale mám jak říkáš neskutečné miliardy a nevím co s nimi :)
Naposledy upravil(a) JohnDoe dne úte 12. črc 2016 21:14:43, celkem upraveno 1 x.
Hraju si, abych nezlobil...
Temuchin

filipaser
Lv.15
Lv.15
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od filipaser » úte 12. črc 2016 20:27:41

Tak dnes konečně M1

Somnus
Lv.2
Lv.2
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od Somnus » úte 12. črc 2016 22:42:03

Ahoj, Pokud je tady někdo kdo hraje metin už dost dlouho tak si zapomeňte na čtení knih kouzel nebo dušáků to bylo úplně stejný daly jste do to všechny yangy ale stejně seto třeba nepovedlo. Podle mě je to takhle dobře aspoň to nebude mit každý somrák.

Cepino
Lv.38
Lv.38

Příspěvek od Cepino » stř 13. črc 2016 8:52:14

Tak jsem prokletí černé sfingy snad konečně zahnal svými magickými kouzly a správným postavením Jupiteru a již jsem na 4 přečtených knížkách (příručky + knihy) lovit 4 lososy teprve budu. Celkem čteno 25 kusů různých knih.

nikijana - filipaser - pokud to není tajné, mohu se jen ze zvědavosti zeptat, na co se mám připravit, kolik baj očko knih vás to přišlo na M1?

Děkuji

nikijana
Lv. 11
Lv. 11
Dal poděkování: 54 poděkování
Dostal poděkování: 39 poděkování

Příspěvek od nikijana » pát 15. črc 2016 8:49:38

Cepino píše:Tak jsem prokletí černé sfingy snad konečně zahnal svými magickými kouzly a správným postavením Jupiteru a již jsem na 4 přečtených knížkách (příručky + knihy) lovit 4 lososy teprve budu. Celkem čteno 25 kusů různých knih.

nikijana - filipaser - pokud to není tajné, mohu se jen ze zvědavosti zeptat, na co se mám připravit, kolik baj očko knih vás to přišlo na M1?

Děkuji
Zdravim

Asi Vás zklamu, ale asi jedna z mála knihy ani příručky nepočítám. Prostě něco napadalo, ale většinu jsem koupila. Jsem nadšená z úpravy rybaření., Když potřebuju, oslovim dropery nebo nakupují na trzce.
Jinak drop na malých levlech fakt nizky. Ze swampu jsem si dovezla 5 prirucek(neplastuji.jedu metiny )
.
Nikijana a všechna Sluníčka

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »
@ diver « čtv 2:01 pm »
Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
@ Suko201 « čtv 11:21 am »
Mionix píše: @Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@ neasy « čtv 9:59 am »
:heart:
@ VOJTTANOOO « čtv 9:46 am »
@neasy uz to bezi :D
@ neasy « čtv 9:41 am »
tak napiste az to půjde :fight:
@ p4tresss « čtv 9:39 am »
dneska by to šlo :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:34 am »
no jasneee v poho :-) :D
@ neasy « čtv 9:32 am »
taky dobry dneska se budu poflakovat a hrat s vami ju
@ p4tresss « čtv 9:31 am »
konečne trochu oddych od prace
@ VOJTTANOOO « čtv 9:31 am »
joooo jde to :-) a co ty ? :D
@ neasy « čtv 9:31 am »
je to tak
@ p4tresss « čtv 9:30 am »
Sviatočne :D
@ neasy « čtv 9:30 am »
a jak se mate?
@ p4tresss « čtv 9:29 am »
Ako dlho bude údržba prosim ? :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:25 am »
ahoj, predpokladany konec udrzby ? :D
@ TomasFoxx « čtv 9:23 am »
@neasy,  čaaau kamo
@ neasy « čtv 9:17 am »
CUS CUS
@ Vydesenej « čtv 9:06 am »
hh a stánky zas dole :(
@ Hakan « stř 11:44 pm »
TomasFoxx píše: jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
To máš na další roky, aby se nemuselo vymýšlet nic dalšího
@ MastnyRozek « stř 7:44 pm »
@Narsi,  Aha dobře, děkuji :)
@ Narsi « stř 7:43 pm »
Zdravím, je prázdná jen pokud neprobíhá zrovna žádný vstup.
@ MastnyRozek « stř 7:41 pm »
@Mionix,  Ahoj na vývěsní tabuli ve městě po zvolení možnosti vstup do ugorohu se objevuje pouze prázdná tabulka https://i.imgur.com/f1lsa1D.png
@ Mionix « stř 5:46 pm »
@Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
@ Suko201 « stř 5:04 pm »
Takže ty časy jsou Teda 8:10 12:10 16:10 a 20:10?
@ Narsi « stř 4:09 pm »
V 16:10
@ TomasFoxx « stř 4:05 pm »
nema ted bejt dalsi boj o ugoroth?
@ TomasFoxx « stř 1:50 pm »
jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
@ Suko201 « stř 1:03 pm »
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
aha, tak to si asi pamatuji špatně, dobře. Díky :-D
@ Narsi « stř 1:02 pm »
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
@ Suko201 « stř 12:58 pm »
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@ TomasFoxx « stř 12:44 pm »
u tech kosti musi byt jmeno dyl, realne jsem ted v zamasku jen behal kolem zlute a cervene a kradl jim to ze zeme
@ Mionix « stř 12:41 pm »
@Valkaryan,  budou. Vyčkejte prosím do zítra.
@ Vydesenej « stř 12:40 pm »
Já teda čekal že to bude 15min jedna 15min druha 15min 3 a dál :D a ne že dropnu všechny naráz ale ok no
@ Relly « stř 12:30 pm »
@TomasFoxx,  To je záměr. Vracíme se do starých časů.
@ TomasFoxx « stř 12:25 pm »
a ent je prej nejakej buglej, ze ukazuje chx
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
1v1 poust ch3
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
@Vydesenej,  tak pod
@ Narsi « stř 12:21 pm »
Zdravím, je to v řešení. Děkujeme za trpělivost.
@ Vydesenej « stř 12:03 pm »
Tak já tě tímto vyhlašuju
@ TomasFoxx « stř 12:01 pm »
nefunguje vam vyhlaseni boha, tu cekame zbytecne
@ Valkaryan « stř 10:07 am »
Kdy budou v prodeji kloubouky?
@ Mionix « stř 7:39 am »
@Nonepovideeej,  Nejdou, jediné co jdou jsou z truhel. Ty co jsou z kalendáře se nově nastavovali neprodejné. Aby si nedělali hráči 100vky účtů a pak to neprodávali.
@ Vydesenej « stř 7:00 am »
Díky že jste udělali nějaký zajimavý vstup do Ugorohu a není to zas to stejné :)
@ Nonepovideeej « úte 11:38 pm »
Může mi někdo říct, proč nejdou dát do shopu zahradnická povolení z eventu a ani s nimi obchodovat? :(
@ Vydesenej « úte 5:47 pm »
Se to dostane ta údržba až na čtvrtek možná
@ gagefranjo « úte 4:11 pm »
Přicházejí velký změny (korektury)
@ Hakan « úte 12:53 pm »
To posouvání údržby je fakt parádní :lol:
@ Nonepovideeej « čtv 8:55 pm »
@Mionix,  Krásná práce :)
@ Mionix « čtv 6:57 pm »
@Nonepovideeej,  proto jsem to psal. GA byl tak šikovný, že to dokázal opravit bez údržby. :-)
@ Nonepovideeej « čtv 4:35 pm »
Mně se meteory dneska už spawnují celý den normálně :)
@ Mionix « čtv 7:48 am »
Tak chyba se spawnem meteorů snad opravena. Vyzkoušejte.
@ kovardominik « stř 9:55 pm »
když tu máme soutěž ke dni tance, všimnul si někdo že není ani jeden tanec při kterém by si postava s mečem v ruce neusekla hlavu a všechny ostatní části těla (kdyby to šlo samozřejmě)?
@ Mionix « stř 7:31 pm »
Ráno bude chviličková mimořádná údržba kvůli spawnu meteorů. Omlouváme se, GA hledá chybu.
@ Mionix « stř 6:00 pm »
@Nonepovideeej:up: děkuji
@ Nonepovideeej « stř 5:39 pm »
Ty meteory nejdou spawnout vůbec nikde, kde se normálně dají spawnout a eventové prémko mi taky nefunguje celý den..
@ Mionix « stř 4:52 pm »
@reeenda,  on sám z nedostupného místa zmizí a objeví se jinde, do toho sahat GM nesmí

Who is chatting

offline Hakan 
offline Kacii 
offline Mionix 
offline Wzypt 
offline libast