Příspěvek
od Sabousek » úte 13. zář 2016 18:01:59
Chci jen poznamenat ke všem těm tématům, které tu poslední dobou vznikly, jak to mají nováčci těžké.
Většina lidí není ochotná číst a nemusí se jednat jen o forum a návody ke hře. Opravdu si myslíte, že nějaké úkoly navíc, kde se textu nevyhnete, tomu pomůžou? Kolik lidí z vás si přečetlo už jen při změně vstupu na OX, že se smí už jen účastnit pouze jednou postavou? Pranýř je toho důkazem a to až po několikatýdenním zavedení... Pokud přesto všechno prosadíte úkoly pro začátek, hlasuji rovnou pro banování hráčů, kteří zde na foru založí téma, mám moc úkolů v okně, překáží mi to, jak se to dá zrušit apod... Už jen z principu, že na informování jim forum není dobré, ale na stěžování ano.
A chci jen podotknout, že ti zaběhlí nedosažitelní hráči nedostali návod, když vznikla ďáblova rokle, jak ji můžou projít za pár hodin. Nedostali návod na bylinkaření, nevěděli, kde dropovat kusy drahokamu, nevěděli, že jsou v entarianu ďáblové a zvěř, ani o HG, že je tam Neu a zvěř, měsíce se nevědělo, že v Cidonii je výhodný drop map a tak dále. Tohle všechno se zjišťovalo, několik dnů, ne-li měsíců, aby nováček si to pak mohl přečíst a rovnou investovat do těch správných věcí a ušetřit spoustu času, který může rovnou věnovat dohnání těch zaběhlíků. To, že není schopen si to zjistit, ať už fyzicky ve hře nebo rychlejší metodou čtení, není problémem hry.
Nemluvě o tom, že každá novinka znamenala úpravu věcí nebo výrobu nových i přes veškeré výdaje předtím. (Například talismany, ne opravdu tu raznice na doplnění třetího talismanu nebyla hned.)
Nováčci mají tu cestu přímou, jdou rovnou za cílem bez zabočování do mnohdy krkolomných oklik na rozdíl od těch zaběhlých hráčů. Stačí se jen informovat. Tak jako, když jdete na pracovní pohovor do firmy, pokusíte se pro úspěch o získání zaměstnání, o té dané firmě zjistit co nejvíce. To samé platí i o hrách. Nemusí vše vědět hned na začátku, ale vytvořit si dobré základy, na kterých se dá pokračovat dále je třeba.
Uznávám, že za těch pár let to tu, co se týče počtu hráčů trošku zpustlo a nepřeji si pustotu naprostou, přesto cestu pomocí úkolů nevidím. Kdo z vás má všechny úkoly na postavách splněné a přečtené od konce do začátku? Jenže zase ta pustota je další plus pro nováčky. Za mého dropování v přitažlivce, jsem z 6h dropování čistě dropovala tak max 2h., ostatní 4h jsem prostě jen ležela nebo jezdila a hledala jeden metin z důvodu přeplnění. Je vůbec nějaký stav, který bude vyhovovat? Buď je moc plno nebo zas moc prázdno...
Když si to tak probírám kolem a kolem, mají to tak opravdu těžké?
Můj návrh pro příliv nových lidí je reklama, žijeme ve světě, kde reklamy vládnou. Mluvím z osobní zkušenosti, sama jsem se k metinu dostala přes reklamu a hleďte, s přestávkami se toho držím doteď. Otázka je, jestli si vůbec náš malý team přeje více práce s přílivem nových lidí. V tématu "Ptejte se na co chcete" se dají dohledat i jejich odpovědí...
Hra je pro lidi duchaplné rozptýlení, pro hlupáky vášní. - Dumas