Ekura vs Linux Mint 18.1

Úschovna starých, avšak zajímavých témat.
Odpovědět
JohnDoe
Zakladatel tématu
Lv.22
Lv.22
Příspěvky: 354
Registrován: sob 01. pro 2012 12:19:48
Poděkoval: 189×
Má poděkování: 516×

Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od JohnDoe » stř 04. led 2017 20:00:25

Tu a tam se tu objevil dotaz na běh Ekury pod Linuxem a tak tu máte takový prvotní návod na zprovoznění.
Linux Mint 18.1 je příjemná distribuce s dlouhodobou podporou a i když wine v ní obsažené je prastaré a winetricks ještě starší, tak hra běží až na nějaké drobnosti bez problémů.

TENTO PŘÍSPĚVEK JIŽ NENÍ AKTUÁLNÍ - Aktuální verze návodu v příspěvku z 11. ledna o něco níže

Takže hurá k vlastnímu postupu - to co je v code píšete do terminálu a úspěch se dostaví
pokud wine nemáte nainstalované, je následující řádek určen právě vám

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install wine winetricks
instalace wine a winetricks je jediné na co budete potřebovat sudo - vše ostatní už jen s právy uživatele

NET Framework si s wine rozumí jen v 32bit verzi, takže je potřeba ještě pár příkazů
následující příkaz vymaže adresář .wine - je-li nějaký (pokud naopak wine již máte a používáte na nějakou hru, tak mazání dvakrát zvažte...)

Kód: Vybrat vše

rm -fr ~/.wine
přepnutí na 32bit kvůli NET

Kód: Vybrat vše

export WINEARCH=win32
v následujícím příkazu nahraďte XXXUSERXXX svým uživatelským jménem, aby souhlasila cesta

Kód: Vybrat vše

export WINEPREFIX="/home/XXXUSERXXX/.wine"
a ve winecfg nastavte verzi windows na windows 7 - zároveň se nabídne instalace MONO (nechceme) a GECKO (chceme)

Kód: Vybrat vše

winecfg
pak už jen instalace NET a za hodinku máte hotovo...

Kód: Vybrat vše

winetricks dotnet35sp1
následně probíhá běžná klikací instalace - souhlasím další další konec

dotnet3.0 - průběh i ukončení se schová do ikony vedle hodin, takže po dokončení dvojklik a Konec
xlm parser a ještě něco to nestáhne automaticky, ale otevře vám to stránku ke stažení a složku kam soubor přesunout - pak už jen stačí znovu spustit skript instalace

Kód: Vybrat vše

winetricks dotnet35sp1
pokud během znovuspuštění skriptík vypíše že verze 3.5 koliduje s nainstalovanou 2.0 - nezbyde než začít od začátku smazáním adresáře wine, bez přerušovaní manuálním stahováním se už instalace úspěšně dokončí

po úspěšné instalaci NET Frameworku už potřebujete jen instalátor hry (web > informace > stažení a instalace) - když už jste v linuxu tak se bittorrent jeví jako dobrá volba

po stažení už jen změnit adresář do Stažené nebo Downloads podle lokalizace

Kód: Vybrat vše

cd Stažené
a spustit instalaci Ekury

Kód: Vybrat vše

wine ekura-installer.exe
cestu nechte jak je, pak se ještě nainstaluje Visual C++ 2010 runtime a pak už jen nechat si udělat ikonku a spustit launcher

Launcher vypadá ohavně a zlobí v něm průhlednost (okna hry se to naštěstí netýká), ale tím se nenechte odradit a pokračujte
stáhne si to nový launcher a proběhne aktualizace (až na ty grafické hrůzy) stejně jako ve windows
pak už si jen nastavíte okno a rozměry jak jste zvyklí a můžete hrát

co jsem tak pozoroval nefungují klávesy kouzel 2 3 4, PrinScreen je unesen systémem, většina kombinací přes ALT je taky přiřazena systému
jinak šlape vše, i swamp a sněhuláky to zvládalo pěkně
snad jen při ukončení hry vám to přidá 2 kliky navíc - uzavření okna končí pádem a o to větší jsou i herní logy - tak kdyby narostly přes míru, tak si je občas promažte

zbyde-li mi o víkendu čas, zkusím to znovu s nějakou novější verzí wine i winetricks - do té doby sem klidně pište své postřehy
Naposledy upravil(a) JohnDoe dne stř 11. led 2017 19:02:44, celkem upraveno 1 x.
Hraju si, abych nezlobil...
Temuchin

Uživatelský avatar
Saggitarius
Game Administrator
Game Administrator
Příspěvky: 1267
Registrován: sob 01. kvě 2010 14:53:16
Poděkoval:
Má poděkování: 2981×

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od Saggitarius » čtv 05. led 2017 12:29:06

Děkuji za pěkný návod,
poprosím (třeba na tiket) zaslat jak pády tak i nějaké logy ať můžeme případně odladit.
A taky i screen toho hnusného launcheru :)
[GA]Saggi
Ekura tým

Pokud máte nějaký problém, kontaktujte nás na http://www.ekura.cz/herni_ucet/support

JohnDoe
Zakladatel tématu
Lv.22
Lv.22
Příspěvky: 354
Registrován: sob 01. pro 2012 12:19:48
Poděkoval: 189×
Má poděkování: 516×

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od JohnDoe » čtv 05. led 2017 16:32:11

odesláno jako ticket 73548
o víkendu bych měl mít i logy s nověší verzí wine

Obchodnik799 - klobouk dolů patří těm co dokázali odladit wine a winetricks až do té míry, že jde nainstalovat NET Framework :)
jinak pro mne je to určitě plynulejší při velké zátěži - až v linuxu mi metin v notebooku běží na nVidii - pod windows ani ťuk a navíc tu odpadá antivir a neustálé rádoby servisní činnosti samotných windows
Naposledy upravil(a) JohnDoe dne čtv 05. led 2017 17:04:16, celkem upraveno 1 x.
Hraju si, abych nezlobil...
Temuchin

Uživatelský avatar
qSTRoNgMANp
Lv.26
Lv.26
Příspěvky: 611
Registrován: ned 17. bře 2013 21:02:18
Poděkoval: 334×
Má poděkování: 234×
Kontaktovat uživatele:

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od qSTRoNgMANp » čtv 05. led 2017 16:52:33

Odbivuju tě :D, když si vemu, že chod blbne i na winech a ty si to dokázal rozjet na linuxu ... klobouk dolů. Dále se chci zeptat, je ta hra plynulejší oproti winum ?
ObrázekqSTRoNgMANpObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
175k+ min 145 LVL
Jinno
Aura
FULL
P/G8/
G8/G8
P
G9
Y/O
18
2 13/25
Obrázek

JohnDoe
Zakladatel tématu
Lv.22
Lv.22
Příspěvky: 354
Registrován: sob 01. pro 2012 12:19:48
Poděkoval: 189×
Má poděkování: 516×

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od JohnDoe » stř 11. led 2017 18:20:04

po týdnu zkoušení je čas na nový návod s využitím aktuální verze wine (2.0-rc4) a winetricks (20170101) - k datu psaní příspěvku
s touto verzí odpadá problém s nekorektním ukončením hry - zůstává už jen pár nefunkčních klávesových zkratek a problém s průhledností v launcheru (viz první příspěvek)
hra jede stabilně a wine si na svou režii ukousne odhadem tak 5% výkonu - nic tragického

pro ty co použili předchozí návod:
Spoiler:
je potřeba odinstalovat starší wine, aby se to nehádalo

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get remove --auto-remove wine winetricks
a ideálně odstranit nebo přejmenovat starý adresář .wine - tečka na začátku napoví, že je skrytý
a teď už vlastní návod - příkazy opět pište nebo kopírujte do okna terminálu:

přidání zdroje s aktuální verzí wine (winehq.org)

Kód: Vybrat vše

sudo add-apt-repository ppa:wine/wine-builds

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get update

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install --install-recommends winehq-devel
nastavení wine

Kód: Vybrat vše

export WINEARCH=win32
ve winecfg nastavte verzi windows na windows 7 - zároveň se nabídne instalace MONO (nechceme) a GECKO (chceme)

Kód: Vybrat vše

winecfg
stažení aktuální verze winetricks

Kód: Vybrat vše

wget https://raw.githubusercontent.com/Winetricks/winetricks/master/src/winetricks
a instalace .NET Frameworku, tentokrát už plně automaticky - je to cvalík, takže kávičku a/nebo cigaretku určitě stihnete

Kód: Vybrat vše

sh winetricks -q dotnet35
pak už jen instalace hry - zkopírováno z předchozí verze návodu:
...po úspěšné instalaci .NET Frameworku už potřebujete jen instalátor hry (web > informace > stažení a instalace) - když už jste v linuxu tak se bittorrent jeví jako dobrá volba

po stažení už jen změnit adresář do Stažené nebo Downloads podle lokalizace a spustit instalaci Ekury

Kód: Vybrat vše

cd Stažené

Kód: Vybrat vše

wine ekura-installer.exe
cestu nechte jak je, pak se ještě nainstaluje Visual C++ 2010 runtime a pak už jen nechat si udělat ikonku a spustit launcher

launcher i nastavení hry jsou místy průhledné a zvlášť na tmavém pozadí špatně čitelné - jako dočasné řešení si za něj dejte nějaké světlé okno nebo pozadí

budou-li nějaké dotazy, postřehy - sem s nimi...
Naposledy upravil(a) JohnDoe dne stř 08. bře 2017 21:23:23, celkem upraveno 1 x.
Hraju si, abych nezlobil...
Temuchin

Uživatelský avatar
Shamir
Lv.8
Lv.8
Příspěvky: 42
Registrován: stř 25. čer 2014 14:21:30
Poděkoval: 124×
Má poděkování: 21×

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od Shamir » stř 11. led 2017 19:18:49

Oh, dobře kámo !

Asi měsíc zpátky jsem se snažil rozjet rozjet Ekuru na Ubuntu LTS 14.04 LTS. Po několikati hodinách drbání, se mi to nepodařilo. Jediný, co mě na Windows drží, je metin. Nic víc. Akorát jsem šel napsat na forko, že vypíšu šek tomu, kdo Ekuru zprovozní na Linuxu ! :D A zrovna uvidím tvůj článek.

Do 14ti dnů se vracím zpátky na Linux. Mimochodem, taková menší otázka - můžu tu Ekuru v pohodě rozjet i na Ubuntu? Předpokládám, že ano, ale raději se ptám :)

Jestli to pak v pohodě rozjedu, rád tě nějak podpořím! Děkuju moc, ještě jednou.
Obrázek ShamirKOO ObrázekObrázekObrázekObrázek
:jinno:
P79
WP
11+
4k+
Návrhy na zlepšení hry: Zobrazení skóre ve válce říší
Návody:: karmaCalc

JohnDoe
Zakladatel tématu
Lv.22
Lv.22
Příspěvky: 354
Registrován: sob 01. pro 2012 12:19:48
Poděkoval: 189×
Má poděkování: 516×

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od JohnDoe » stř 11. led 2017 19:24:36

Linux Mint je postavený na Ubuntu - a i postup je stejný, takže jít by to mělo
jediná změna snad je pro majitele starších grafických karet od AMD - ve 14.04 ještě fungovaly fglrx ovladače, ale na 16.04 už je AMD zabilo a na výkonu grafiky je to sakra znát
nicméně tenhle postup jsem zkoušel na Mintu 18 i 17 což jsou alternativy obou LTS verzí Ubuntu...
Hraju si, abych nezlobil...
Temuchin

Uživatelský avatar
malamira
Lv.7
Lv.7
Příspěvky: 36
Registrován: pát 17. led 2014 20:19:13
Poděkoval: 24×
Má poděkování:

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od malamira » pát 13. led 2017 16:15:33

Tím pádem by se teoreticky nechal zapnout metin i na androidu, pokud vím tak jádro je nějaká verze ubuntu a vzhledem k výkonu dnešních telefonů by to neměl být po HW stránce problém, co na to systém těžko říct ale naděje tu je. :+:
Obrázek Bjarni Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek 549 6 13 17 P

Uživatelský avatar
qSTRoNgMANp
Lv.26
Lv.26
Příspěvky: 611
Registrován: ned 17. bře 2013 21:02:18
Poděkoval: 334×
Má poděkování: 234×
Kontaktovat uživatele:

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od qSTRoNgMANp » pát 13. led 2017 16:17:15

malamira píše:Tím pádem by se teoreticky nechal zapnout metin i na androidu, pokud vím tak jádro je nějaká verze ubuntu a vzhledem k výkonu dnešních telefonů by to neměl být po HW stránce problém, co na to systém těžko říct ale naděje tu je. :+:

Kámoš rozjel ubuntu na mobilu, takže pokud se zadaji spravne priakazy, tak by to mohlo jet. :)
ObrázekqSTRoNgMANpObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
175k+ min 145 LVL
Jinno
Aura
FULL
P/G8/
G8/G8
P
G9
Y/O
18
2 13/25
Obrázek

JohnDoe
Zakladatel tématu
Lv.22
Lv.22
Příspěvky: 354
Registrován: sob 01. pro 2012 12:19:48
Poděkoval: 189×
Má poděkování: 516×

Re: Ekura vs Linux Mint 18.1

Příspěvek od JohnDoe » pát 13. led 2017 16:27:50

malamira píše:Tím pádem by se teoreticky nechal zapnout metin i na androidu, pokud vím tak jádro je nějaká verze ubuntu a vzhledem k výkonu dnešních telefonů by to neměl být po HW stránce problém, co na to systém těžko říct ale naděje tu je. :+:
v tomhle tě asi zklamu
když se podíváš na winehq.org jsou tam balíčky pro Linux, Mac OS X a FreeBSD - Android nevidno a s tím jádrem to taky není až tak úplně růžové
ale dost lidí tu používá v Andriodu tuším TeamViewer na věci jako je pěstování bylinek, odevzdávání biologa a tak
Hraju si, abych nezlobil...
Temuchin

Odpovědět

  • Nemáte právo psát zprávy v chatu.
@ Selema « sob 4:50 pm »
@MoravskyPepin,  jn
@ MoravskyPepin « sob 4:49 pm »
@Selema,  Tím líp, kdo by chtěl takovou buglou postavu
@ Selema « sob 4:48 pm »
A co když jsem jacka neprodala ?:O
@ Melounek10 « sob 4:47 pm »
jn jack už je u nás
@ MoravskyPepin « sob 4:44 pm »
@Selema,  Nekecej, vždyť ani nemáš postavu
@ Melounek10 « sob 4:23 pm »
@SamJsiLama,  S kým se hádáš když ne semnou?
@ Selema « sob 4:18 pm »
Sekala jsem s 95% yang a 115% yang( svatyně větru ) a výsledek yangů byl uplně stejný, bomby padaly normalně.
@ schvarz « sob 3:57 pm »
S tím, jakej je rozptyl v dropu yangů, by podle mě musel sekat třeba 2k a 2k skupin
@ schvarz « sob 3:57 pm »
200 skupin je moc málo
@ Nejko123 « sob 3:54 pm »
@SamJsiLama, no v ent výbave máš 100% yang nie ? Zosekaj pri větešovi napríklad 200 skupín, potom 200 skupín s 20% yang od ducha, pri absolútne rovnakých podmienkach a daj nám vedieť výsledok :D
@ schvarz « sob 3:52 pm »
Tak na fóru tady máš od ElectriXe, že nefunguje, tak to bude na 99% pravda
@ rudlaninja « sob 3:44 pm »
@SamJsiLama,  Mělo by fungovat jen 100%,ale nedávno měl kolega z cechu svatyni větru měl 116% a yangů i yang bomb padalo více takže kdo ví :D
@ qSTRoNgMANp « sob 3:36 pm »
Protože drop je dělen 3 z bonusu ve vecech jeste k tomu. :)
@ qSTRoNgMANp « sob 3:36 pm »
@SamJsiLama,  Nefunguje. POuze drop funguje. :)
@ TopTopiik « sob 3:29 pm »
@SamJsiLama, dejte si 1v1
@ SamJsiLama « sob 3:11 pm »
Ahoj, máme totální hádku v cechu až na krev o tom, že jde více jak 100% yang bonus.. já tvrdím, že nad 100% nefunguje, kdo mi to potvrdí? :lol:
@ Nejko123 « sob 2:57 pm »
Skullhlav píše:
Mionix píše: Mě takto ohlupovali asi 14 dní. A následně po dodání důkazů už jen omluvy a svalování viny na bla bla bla. Ale nakonec k mé spokojenosti vyřešeno. Tak že to jde, ale musíte je dotlačit. Všichni provideři vám budou tvrdit, že u nich nic takového jako výpadky neexistuje, že u nich je vše dokonalé. LŽOU. Vy jim platíte a oni jsou spokojení. Vy ne.
Tak a teď si rypnu. A vy děláte co ? Když mi před 3 měsíci padal co 1 hodinu stánek tak byla vina na vaší straně pač kamarád co děla technika v UPC( teď už Vodafone) mě utvrdil že u nich to není dokonce mi poslal graf cele cesty,a když jsem vám zdělil že mi to děla tak mi bylo oznámeno "my nic to u vás" :D :D
hrám tu 8 mesiacov a nikdy som žiadne problémy nemal, takže kde je teda chyba ? :D
@ sizmik « sob 1:28 pm »
Pamatuje si někdo, jaké barvy byly o haloweenu potřeba na ty speciální účesy?
@ Skullhlav « sob 1:15 pm »
schvarz píše: Server na hře přistupuje ke všem hráčům stejně :D Nemá žádný vliv na kvalitu danýho připojení a objem dat tekoucích mezi klientem a serverem je pro každého klienta stejný :D
Kdyby to bylo jak říkáš tak by spadlo všem stejně v danou dobu.
@ Skullhlav « sob 1:14 pm »
schvarz píše: Kamaráda že pozdravuju, ale dokud nevidim traceroute z počítače se zmiňovanými potížemi na nějakou relevantní koncovou adresu, tak kamarádovi nevěřím ani nos mezi očima :D Internetoví provideři jsou lháři jak sviňa :D
Jo no za to že ty jsi snědl šalamouna :D
@ schvarz « sob 1:06 pm »
Kamaráda že pozdravuju, ale dokud nevidim traceroute z počítače se zmiňovanými potížemi na nějakou relevantní koncovou adresu, tak kamarádovi nevěřím ani nos mezi očima :D Internetoví provideři jsou lháři jak sviňa :D
@ schvarz « sob 1:05 pm »
Server na hře přistupuje ke všem hráčům stejně :D Nemá žádný vliv na kvalitu danýho připojení a objem dat tekoucích mezi klientem a serverem je pro každého klienta stejný :D
@ schvarz « sob 1:04 pm »
@Skullhlav,  Tak vzhledem k tomu, že s tím mělo problém malé % hráčů, tak za to asi game provider nemůže
@ Skullhlav « sob 12:22 pm »
Mionix píše: Mě takto ohlupovali asi 14 dní. A následně po dodání důkazů už jen omluvy a svalování viny na bla bla bla. Ale nakonec k mé spokojenosti vyřešeno. Tak že to jde, ale musíte je dotlačit. Všichni provideři vám budou tvrdit, že u nich nic takového jako výpadky neexistuje, že u nich je vše dokonalé. LŽOU. Vy jim platíte a oni jsou spokojení. Vy ne.
Tak a teď si rypnu. A vy děláte co ? Když mi před 3 měsíci padal co 1 hodinu stánek tak byla vina na vaší straně pač kamarád co děla technika v UPC( teď už Vodafone) mě utvrdil že u nich to není dokonce mi poslal graf cele cesty,a když jsem vám zdělil že mi to děla tak mi bylo oznámeno "my nic to u vás" :D :D
@ MoravskyPepin « sob 11:39 am »
Ale tak to platí u všech "služeb", kterým člověk nerozumí. Jdeš do obchodu, koupíš si rohlík a to že neobsahuje to co by měl, maso pochybné kvality a stejně půjdeš a koupíš si to protože jíst musíš. Nebo zajdeš do servisu, řeknou ti že bylo potřeba XY věcí navíc a pokud do toho nevidíš, tak jen otevřeš peněženku a zaplatíš.
@ schvarz « sob 11:28 am »
Jakoby tohle platí jen v lokacích, kde je na výběr víc než 1 provider
@ Mionix « sob 11:26 am »
Mě takto ohlupovali asi 14 dní. A následně po dodání důkazů už jen omluvy a svalování viny na bla bla bla. Ale nakonec k mé spokojenosti vyřešeno. Tak že to jde, ale musíte je dotlačit. Všichni provideři vám budou tvrdit, že u nich nic takového jako výpadky neexistuje, že u nich je vše dokonalé. LŽOU. Vy jim platíte a oni jsou spokojení. Vy ne.
@ schvarz « sob 11:20 am »
Jojo, placené, mrk mrk
@ Mionix « sob 11:20 am »
Já používám toto v plné verzi. Ale je to placené. https://www.pingplotter.com/
@ schvarz « sob 11:20 am »
Víc jak půlka uživatelů si neumí ani pingnout nějaký server, aby zjistili odezvu a jestli něco jede. Nějaký trasování umí tak 10% :D
@ RAMHH « sob 11:19 am »
Na tohle doporucuji PingPlotter, je free a dela presne to, co Mionix popisuje.
@ schvarz « sob 11:19 am »
Bohužel většina uživatelů si sama neumí zjistit kvalitu tý služby, co jim je poskytovaná
@ Mionix « sob 11:15 am »
Já toto nikdy nepochopím. Vy si platíte nějakou službu, s nějakými parametry a následně vám někdo dodává službu s parametry na nic, které ani z půlky nejsou to, za co si platíte a vy jste spokojeni. A necháváte se ohlupovat, že u nich je vše OK. Fakt to nechápu. To je jako si koupit automobil s rychlostí 130 Km/h a ono bude polovic času jezdit jen 60 km/h. A vy budete spokojeni a nebudete to řešit.
@ Mionix « sob 11:02 am »
@Jardak,  Já jedu jak na Win 7, tak na Win 10. Jak v práci, tak doma. Stánky mi nepadly x roků. to samé okno se hrou.
@ Mionix « sob 11:01 am »
@Jardak,  Programy na sledování internetového připojení. Zadám si konečnou adresu, kam se připojuji a vyjede mi to komplet trasu, tu pak sleduje. A já vidím, kde a kdy a na jak dlouho jsou výpadky.
@ Mionix « sob 11:01 am »
Mně doma oblboval také. Je to asi půl roku, co mi neustále padal internet. Tak jsem jim vyjel, že jejich prvotní zařízení u nás v baráku padá. Docela čuměli, čeho jsem schopen. Následně se začali omlouvat, že to způsobovali sousedi zavirovanými počítači a bla bla bla. Na to já jim kašlu. Když si něco platím, tak za to chci 100% kvalitu. Ne s prominutím sračku.
@ Jardak « sob 11:00 am »
jaký nástroj máte namysli ?
@ Mionix « sob 10:59 am »
Kamarádku takto poskytovatel internetu oblboval 2 roky. Než jsem se do toho vložil já, dal jí na to nástroje a následně jsme důkazy dali poskytovateli internetu. Zmlkl a najednou vše začalo šlapat na 100%.
@ Mionix « sob 10:56 am »
@Jardak,  Zkuste použít nějaký sofistikovaný nástroj na sledování internetového připojení.
@ Mionix « sob 10:55 am »
@Jardak,  Váš poskytoval internetu, jak je obvyklé, protože u nich nikdy nic není, vše jim běží na 100%, vám lže. Padá vám to díky internetu.
@ Jardak « sob 10:47 am »
83527
@ Mionix « sob 10:46 am »
@Jardak,  číslo ticketu?
@ schvarz « sob 10:41 am »
Krásný trs sazenic @sizmik
@ Jardak « sob 10:38 am »
Jak je možné, že mi nikdo neodpověděl již dvacet dní na tiket na supportu?
@ sizmik « sob 9:06 am »
Tomu říkám úspěšné herbaření :D https://ctrlv.cz/OXRn
@ Mionix « sob 8:44 am »
@Neves,  S tikety, se kterými si GM neporadí a ani LGM neví rady, tak musí jedině GA. Jen on má přímý přístup do databáze, jen on si může vyjet cokoliv nebo jen on může kouknout do kódu hry. Tak že některé tickety jen GA.
@ schvarz « pát 9:36 pm »
Jako mně stačí i současná situace jo, vím, že se nestane, že tam visí nedotčenej ticket, že se přečte všecko, ale přeci jen to pohladí tu potřebu no :D
@ schvarz « pát 9:36 pm »
Nebo odepsat "dík, mrknem na to" :D
@ schvarz « pát 9:35 pm »
@Selema,  Jo, to by bylo fajn.
@ Selema « pát 9:35 pm »
Bylo by fajn na support přidat něco jako zobrazeno m taky jsem poslala tiket s bugem a nic.
@ Nejko123 « pát 9:35 pm »
@Mionix, myslím že by si tu mohol naverbovať zopár ľudí ktorý by vám stým všetkým určite s radosťou pomohli keď sú taký šikovný sem na fóre :lol:
@ schvarz « pát 9:34 pm »
Nechápu smysl věty Lindo :D Nepochopil jsem tě teď
@ Selema « pát 9:33 pm »
Tady jde spíš o ten pocit že o tom někdo z týmu ví, než o to jestli se to řeší či ne. Když ti napíšou že to přidali do nějakého seznamu bugů a že to v budoucnu opraví je fajn,ale je to to samé jako kdyby ti řekli : Ano děkujeme za nahlašení.
@ schvarz « pát 9:31 pm »
Ale mini bugy se podle mě určitě hned řešit nemusí a pokud je to něco závažnějšího, tak po 3 měsících určitě bude někdo, kdo o tom vědět. Kdyby nebyl, tak to asi není závažnější bug, že :D
@ schvarz « pát 9:29 pm »
Jako asi souhlasím s tím, že odepsat "přidáno do bugtrackeru" by určitě nebylo na škodu.
@ MoravskyPepin « pát 9:15 pm »
@Mionix,Já nevím co k tomu chceš slyšet. Na jednu stranu tady mám odpověď z ticketu kdy jsem "čekal" na odpověď 6 měsíců s větou, že se omlouvají že mě nechali dlouho čekat bez odpovědi a pak tu mám ticket, který řešili hned s výsledkem, že se chyba zapsala do interního bug listu a bude se na něm v budoucnu pracovat (Prkotinka, jsou důležitější věci, což chápu). 2 "podobné" situace, rozdílné "řešení" a i pocit z toho mám jiný. Jako co si budeme, když se k chybě dostanete za 3 měsíce málo kdo si chybu bude pamatovat, aby ti ji přiblížil, když se jí budeš snažit zopakovat aby si zjistil o co jde, kde může být problém. Ale tak to je na vás, jak to chcete řešit.
@ Selema « pát 9:03 pm »
@sizmik,  se zítra podívej sem :D
@ sizmik « pát 9:01 pm »
@Selema,  jestli můžeš připomeň prosím i zítra večer :D
@ sizmik « pát 9:01 pm »
@Selema,  Díky, hodí se vědět.
@ Neves « pát 8:46 pm »
@Mionix,  GA programuje, GA kontroluje tickety a čo robí ostatných 20 ludí v tíme? či akú majú úlohu?

Kdo chatuje

offline Anderson 
offline Inferna 
offline Klavesa 
offline Luciasek 
offline Mionix 
offline Rogan 
online Selema 
offline Skullhlav 
offline TomasFoxx 
offline elcucuy 
offline myketison