Pohodlně se usaďte a věnujte chvíli k přečtení mého návrhu - zakládat nové téma nebudu, jelikož princip je podobný..
Hrad říše
Každá říše tj. Modrá, Červená, Žlutá by měla svůj vlastní hrad, panství, které by mělo několik funkcí..
1a)
- Rozšiřování, zvelebování hradu, tak aby byl hráčům prospěšný, zde jsem si vzala příklad od zakladatele tématu =zahrádka, rybníček, pokladna říše (větší rozbor níže) a také novinka - Hradní komorník, zde by si hráči mohli uschovat své věci podobně jako u skladníka,
za žold komorníkovi by se otevřel jeden volný inventář, kde by si mohl uschovat své věci, opětovné otevření inventáře by stál další
žold/úplatek komorníkovi navrhuji například 25KK. Alchymisté a kovář jistě do hradu patří také, u kováře bych dala první rozšíření (mimo samotný hrad) a to volba následujících možností : 1) Kovář normální jako ve věži tj. tuším 40% na úspěšnost (?) 2) Kovář s 20% úspěšností, avšak předmět nerupne = poplatek z královské poklady (částka prozatím neurčena) 3) Kovář s úspěšností 60% - předmět může rupnou = poplatek z královské poklady (částka prozatím neurčena)
- Obranná funkce hradu a to ve 4 fázích tj. 1) Brána hradu - Obrovské množství ZB (Zvyšování ZB by bylo financováno z královské pokladny) - vhodné pro útok celé nepřátelské říše = Dobývání hradu z vnějšku 2) Královská komnata - Malý počet ZB (Ke královské komnatě by nebyl snadný přístup, proto by nebylo možné navyšovat ZB!) 3) Místnost s pokladnou opatřená bránou - Počet ZB by závisel na financování z královské pokladny 4) Samotná pokladna - zde by množství ZB záviselo na stavu pokladny v poměru 1KK/10ZB (pro příklad)
- Hierarchie hradu by závisela na PvP hodnosti (Podpoření PvP)
- Král - Nejvýše postavený ze všech = Nejrozsáhlejší možnosti tj. navyšování ZB, volení bonusů říše, volba kováře + speciální noční bonus ochrany atd.. (pro představu)
- Vojevůdce - Podobné možnosti jako král - při souhlasu 2/3 generálů může navýšit ZB a další funkce + král může vojevůdci dát možnost spuštění noční ochrany - možnost hlídat krále.
- Generál - menší možnosti než vojevůdce - sám jako jedinec, avšak rozhodnutím 3/3 generálů může navýšit ZB - Může hlídat pokladnu.
- Rytíř - Možnost nosit hradní brnění (+1% obrana/útok v hradu) + levnější komorníkův inventář.
- Pěšák - Možnost nosit hradní brnění (+1% obrana/útok v hradu) - tato brnění má i vojevůdce/generál!
- "Poddaný" - hráč bez PvP hodnosti - bez výhod možnosti ovlivnit dění v panství - možnost využití všech dostupných dispozic hradu = kovář..
Útočný bonus = při dobývání nepřátelského hradu, nemůže být vlastní hrad napaden - větší finanční poplatek z pokladny.
Hradní brnění + Obrana hradu
Hradní brnění by sloužilo především jako odlišnost pro hráče s PvP hodností v hradu, kteří budou míti za úkol :
Útoky na samotný hrad a financování hraduVojevůdce může stát po boku krále v jeho komnatě (jako jediný bude mít povolen vstup ke králi) - padne-li král = brána strážící pokladnu ztratí 5% svého množství ZB tudíž, kdyby (teoreticky) král zemřel 20x - bude volný vstup k pokladně.
Generálové by měli míti za úkol hlídat královskou pokladnu zevnitř za bránou!
Rytíři by měli míti za úkol hlídat samotnou pokladní bránu.
Pěšáci by měli míti za úkol hlídat samotnou hradní bránu spolu s poddanými.
! PADNE-LI JAKÁKOLIV Z POSTAV (ÚTOČNÍK ČI OBRÁNCE HRADU) BUDE TELEPORTOVÁNA ZPĚT DO HLAVNÍHO MĚSTA !
A) Říše, jenž vyhraje válku říši dostane do pokladny 500KK
B) Klasické daně
C) Kořist z cizí pokladny
- Král s vojevůdcem může zaútočit na královskou komnatu pomocí NPC, bez dodatečné podmínky (vysvětleno níže)
- Generálové spolu s rytíři mohou zaútočit na bránu strážící pokladnu (Přes NPC - minimální počet členů =8, není-li zničena brána hradu)
- Pěšáci mohou útočit na bránu hradu spolu s "poddanými".
To jsou základy nyní jak to vlastně myslím : Král se domluví se svou říši na útoku proti hradu nepřátelské říše, hráči bez PvP hodností či hráči s hodností Pěšák zaútočí na bránu hradu (samozřejmě může i král s vojevůdcem a generály - zde je mnoho taktik - případně zaútočí jen malý skupina (max. 10 lidí přímo na pokladní bránu - říše připraví rozruch u hradní brány, k pokladní bráně nikdo nepůjde hned, ale až za nějaký čas - zde je mnoho kombinací jak se pokusit uloupit část z nepřátelské pokladny) - v říši protistrany se podobně jako vyhlášení OX, otevřeného kerindoru ukáže rámeček s oznámením útoku a prosbou o přispěchání na pomoc. = výsledek bitvy je vždy čistě na schopnosti koordinovat útok, domluvy a spolupráce, ať už útočících či bránících.
K hradu by bylo možné se dostat 3 způsoby a to
1) Pěšky na koni - záleželo by samozřejmě na umístění hradů - do oblasti by nebyly možné dělat porty
2) Zrádce Balso - "Ách vyhledali jste mě, abych vás provedl tajnými chodbami hradu? Jste zde správně, je-li i Váš počet správný, provedu Vás za žold tj. XY KK či nějaký item (?) (min. 8 lidí jak již bylo psáno výše - maximálně 10 - způsob portnutí na způsob HG)
3) Z královské komnaty pomocí zrcadlové stěny (resp. obyčejné stěny, která by se po přetažení klíče změnila na port jako například z prvního města do bakry - klíč šel vyrobit u kováře se 100% za například stříbrný, zlatý a ďáblův + 50KK (?) a tak by měl král i vojevůdce průchod před nepřátelskou, královskou komnatu.
Tak by začala "nová éra, nový způsob hry" PvP by dostalo konečně větší smysl, byly by využity rozdíly říše, začali by i v metinu vznikat nové strategie, je-li to technicky možné udělat dá se stále něco nového vymýšlet - napadne-li mne či Vás něco, čím by jste můj návrh rozšířili, nebojte se připsat pár řádků, snažila jsem se jen svůj tok myšlenek, aspoň částečně sepsat, v hlavě se mi toho honí na toto téma spoustu, avšak bylo by to na delší čtení.
Ceny, hodnoty ZB či jé procenta jsou pouze ilustrační, neberte je doslova.
Za případné chyby či nesouvislost v návrhu se omlouvám, ale snažila jsem se to sepsat co nejrychleji tak jak mě hlava nabádala.
Doufám, že se zakladatel tématu nebude zlobit, když jsem přidala svůj návrh a vlastně i reakci na ten jeho - cechů je zde spousta, a kdyby měl vlastnit každý tak ve hře nic jiného nevidíme.

Doufám, že se Vám návrh líbí, budu ráda za jeho podporu a možné jeho inovace, nápady pro vylepšení.

S pokorou Vaše "spisovatelka" (

Mytologie
Téma rozděleno, přidána anketa.
/Aiwendil