Zachování skupin po restartu serveru

Prostor pro Vaše nápady na vylepšení hry nebo úpravy již zaběhnutých stálic.
Nutné schválení moderátorem.
Pravidla fóra
• Každý návrh musí obsahovat anketu.
• Máte-li návrhů více, vytvořte pro každý nové téma.
• Chcete-li vyjádřit pouze souhlas či nesouhlas, použijte anketu.
• V reakcích na podaný návrh se vyjadřujte vždy k tématu, vyvarujte se off topicu, byť jen částí příspěvku.
• Nová témata schvaluje pouze herní tým (GA, GM, TGM).

Jste pro zachování skupin mezi hráči i po restartu serveru?

Ano
74
76%
Ne
22
23%
Poupravil bych návrh
1
1%

Celkem hlasů: 97

Chyu
Lv.39
Lv.39
Dal poděkování: 2969 poděkování
Dostal poděkování: 1179 poděkování

Re: Zachování skupin po restartu serveru

Příspěvek od Chyu » stř 18. lis 2015 15:43:19

Když už jsme u těch skupin, nešlo by něco udělat s tou prodlevou mezi tím když nabereme hráče do skupiny a přiřazení určitého bonusu?
Tím myslím tu dobu, než se zobrazí tady toto: Obrázek

Jinak k původnímu návrhu určitě pro. :up:

Zachary
Lv.17
Lv.17
Dal poděkování: 136 poděkování
Dostal poděkování: 155 poděkování

Příspěvek od Zachary » ned 21. srp 2016 23:49:27

Každý týden po restartu si říkám, jaká je škoda, že tento návrh nebyl zrealizován. Ano, četl jsem, že by to bylo mnoho programování za málo muziky, ale doufat, že si někdo najde ten čas, můžu…
Díval jsem se, že je i několik lidí proti. Těm by asi naopak vadilo, že nepotřebné skupiny musí po restartu rozpouštět. To bych vyřešil rozšířením možností skupiny - pod volbu "Rozložení BZK" bych přidal "Zachovat skupinu" Ne/Ano s defaultně zvolenou možností Ne (stejně jako je v základu zvoleno Rozložení levelů). Každý by si pak mohl zvolit, jestli tedy chce skupinu trvalou, pro odpůrce by se v podstatě nic nezměnilo. Bylo by pouze na týmu, zda zavést za podobnou volbu malou daň - nezískání 5% zkušenostního bonusu za hodinové trvání skupiny (popřípadě jeho odebrání po pozdější volbě) -, nebo ne.
Chyumgo píše:Když už jsme u těch skupin, nešlo by něco udělat s tou prodlevou mezi tím když nabereme hráče do skupiny a přiřazení určitého bonusu?
Tím myslím tu dobu, než se zobrazí tady toto: Obrázek
Tohle bych také uvítal, častokrát na to zapomenu, přiřadím bonus brzy, načež následně umřu v domnění, že mi buffy vydrží ještě minutu.

Compucion
Lv.10
Lv.10
Dal poděkování: 106 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování

Příspěvek od Compucion » pon 05. zář 2016 15:45:52

Jsem pro, ale myslím, že by to bylo zneužíváno v expení malé postavy. (rozdíl 30lv)
Ale to by se dalo vyřešit jednoduchou podmínkou, že když rozdíl lvlů postav by byl víc jak 30 lv skupina by se zrušila, nebo spíše by to ze skupiny vykoplo postavu, která by byla od zakládající o víc jak 30 lv vejš, nebo níž. V případě, že by zakládající postava se minula tomuto rozdílu, tak by se skupina zrušila celá.

Script
Lv.33
Lv.33
Dal poděkování: 299 poděkování
Dostal poděkování: 1470 poděkování

Příspěvek od Script » čtv 05. črc 2018 21:24:29

JohnDoe píše: ned 15. lis 2015 14:41:01Když si server dokáže skupiny týden pamatovat, tak se to nepochybně někam ukládá - i kdyby jen do nějakého běhového binárního blobu
v závislosti na tom, jak je server osahaný a zdokumentovaný by to mohlo být jen pár řádek kódu
uložit samostatně nebo ukončovacím skriptem vyfiltrovat do nějakýho tempu a ten pak znovu načíst
taky se můžu hrubě mýlit a bude to fakt na hodiny a tunu kódu - pak to logicky skoro nestojí za snahu...
To je sice teoreticky pravda, ale v praxi obsahuje každá instance skupiny spousty dalších informací, které by se ukládat neměly (například VID postav, kanály kde jsou online, ...). Server by také měl provádět průběžné zálohy pro případ neočekávaného ukončení. Po bližším zkoumání musím ale uznat, že odhad by byl spíše v rozmezí dvou až tří hodin plus alespoň jedna další na důkladné otestování.

Rád bych se k tomuhle tématu ještě vrátil a položil takovou "otázku do pranice". Hra si momentálně pamatuje nastavení skupin na všech CH (1, 2, 3, 4, X). Systém by se podstatně zjednodušil a umožnil i snazší ukládání, pokud by toto nastavení bylo pro všechna CH společné. Viděli byste v tom jako hráči nějaký problém, nebo by to naopak bylo žádoucí?
[GA]Script
Ekura Team (09.02.2012 - 31.07.2018)

crazy8
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 72 poděkování
Dostal poděkování: 129 poděkování

Příspěvek od crazy8 » čtv 05. črc 2018 21:49:23

Ak to myslis tak ze ak si vytvorim skupinu na ch 1 a prehlasil by som sa na ch 2 a skupina by ostala rovnaka, bolo by to genialne :inlove: :inlove:

Edit: Ano, přesně tak to myslím.
/Script
Oxymoron (z gréckeho oxys = ostrý, inteligentný + moros = tupý, pomalý, hlúpy) je spojenie slov protirečiaceho si významu, obyčajne podstatného mena a prídavného mena.

Možností je vždy viac, dôležitá je len naša voľba.

Talízman účesu

Zvýšme rozmanitosť zvierat na Ekure

Compucion
Lv.10
Lv.10
Dal poděkování: 106 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování

Příspěvek od Compucion » čtv 05. črc 2018 23:25:43

Scripte, to je úplně super nápad a souhlasím s Dekameronem, to by bylo geniální. Objektivně by to posoudila teda nějaká anketa, ale za členy cechu LaFuerza :clap: :clap: :clap:

cleo
Lv.25
Lv.25
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 281 poděkování

Příspěvek od cleo » pát 06. črc 2018 8:33:35

Toto by bylo naprosto vynikající, někdy je to i fuška např. ve swampu znovu a znovu zakládat skupiny při změně ch a velkému množství namnožených mobů po vykopnutí některých hráčů, kteří množí do poslední vteřiny :)
Clleopatra - 160 lv - šamanka drak (full bio, karma P, zručka P,herb P, ent full)
Claris11 - 160 lv - šamanka heal (full bio, karma P, zručka P, ent full)
BlackLilyth - 160 lv - BM sura (full bio, karma P, zručka P, ent full)
Katiee - 148 lv - sura WP (full bio, karma P)

qSTRoNgMANp
Lv.27
Lv.27
Dal poděkování: 440 poděkování
Dostal poděkování: 332 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qSTRoNgMANp » pát 06. črc 2018 12:31:14

Super nápad, i bonusy ze skupin bych viděl tak, že budou n všech CH stejne. Ještě by se mi líbilo, kdyby bylo vidět ve skupině, na jakém CH se daná postava nachází.

Možná bych trošku otukal možnost, využít skupinu jako sledovač toho, kdo dal jaky dmg, kolik monster zabil atd.
Další prvek, který by byl na Ekuře jedinečný
ObrázekqSTRoNgMANpObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
300k+ min Gen 2 109 LVL
Jinno
Mentál
FULL
4xP
P
P
Y/O
G2
2
ObrázekoSoSoObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
3,7k+ min 145 LVL
Jinno
Mentál
FULL
4xP
G2

Saga
Lv.8
Lv.8
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 98 poděkování

Příspěvek od Saga » pát 06. črc 2018 15:42:38

Obchodnik799 píše: pát 06. črc 2018 12:31:14 Super nápad, i bonusy ze skupin bych viděl tak, že budou n všech CH stejne. Ještě by se mi líbilo, kdyby bylo vidět ve skupině, na jakém CH se daná postava nachází.

Možná bych trošku otukal možnost, využít skupinu jako sledovač toho, kdo dal jaky dmg, kolik monster zabil atd.
Taky by bylo fajn, kdyby u každého člena skupiny bylo vidět, jestli a jaké má zrovna buffy (i s jejich odpočtem?), třebas.
*Saga*
Draco dormiens nunquam titillandus
J. K. Rowling
...Sky above, Earth below, Fire within

qSTRoNgMANp
Lv.27
Lv.27
Dal poděkování: 440 poděkování
Dostal poděkování: 332 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qSTRoNgMANp » pát 06. črc 2018 17:05:27

Saga píše: pát 06. črc 2018 15:42:38
Obchodnik799 píše: pát 06. črc 2018 12:31:14 Super nápad, i bonusy ze skupin bych viděl tak, že budou n všech CH stejne. Ještě by se mi líbilo, kdyby bylo vidět ve skupině, na jakém CH se daná postava nachází.

Taky by bylo fajn, kdyby u každého člena skupiny bylo vidět, jestli a jaké má zrovna buffy (i s jejich odpočtem?), třebas.
Hele je to idea. Klidně ji rozvinu, až budu mít čas. :)
Ty skupiny si myslím, že mají hodně možností, kam se rozvinout. :) Já bych viděl i potenciál v nějakým rozšířeném nastavení procent expu. Nebo aby bylo vidět, kolik kdo má expu.
ObrázekqSTRoNgMANpObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
300k+ min Gen 2 109 LVL
Jinno
Mentál
FULL
4xP
P
P
Y/O
G2
2
ObrázekoSoSoObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
3,7k+ min 145 LVL
Jinno
Mentál
FULL
4xP
G2

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Grout « ned 7:41 am »
Jak to je s tím dortem? je stařenka někdy spokojená?? Donesl jsem ji vše dokud neřekla, že toho má dost a mám se soustředit na další ingredience, ale pořád ji můžu nosit další a ona si je bere? .. neřekne něco jako "dneska máš splňeno"? jak to funguje prosím.
@ Grout « sob 11:22 pm »
anyone píše: hraji po delší době a zkouším odevzdat :) písmenka opilci...ale vůbec to nejde kde dělám chybu?
Protože už se nedávájí opilcovi, ale Benediktovi v Dongji.
@ anyone « sob 9:41 pm »
hraji po delší době a zkouším odevzdat :) písmenka opilci...ale vůbec to nejde kde dělám chybu?
@ anyone « sob 9:41 pm »
Ahojte,
@ Grout « sob 8:50 pm »
to je v háji s tím OX ... zrovna noční :D
@ TomasFoxx « sob 6:48 pm »
@cervik1234,  diky
@ cervik1234 « sob 12:08 pm »
Fox je krásnej
@ Mionix « pát 9:17 am »
@asdis,  máte ode mě sz zde na foru
@ asdis « pát 7:43 am »
tam ma hned po portnuti vykopne
@ Mionix « pát 7:36 am »
@asdis,  přes Yonaha
@ asdis « pát 7:08 am »
Ahoj,nejak nefunguje Talisman/port do Dongji.Alebo len mne?
@ Dsurman « pát 12:32 am »
Zdravím, ty stránky knih, skládadá se z nich něco ?
@ RoxBorn « čtv 7:51 pm »
Ahoj, drop písmenek je náhodný nebo padá nějak pravidelně?
@ Tomori « čtv 2:54 pm »
ChunjoKing píše: Zdravim. Mám len takú malú námietku voči tej výročnej tipovačke. Pokiaľ sa nechá dátum tipovania až do 6.7., bude to skôr sledovačka ako tipovačka. Stav splnených výziev sa dá pozrieť priamo v hre a nie je problém si to každý deň odsledovať a jednotlivé počty zapisovať
Dobrý den, určitě se na to podíváme, probereme a případně poupravíme. Děkuji za námitku a přeji hezký den. :)
@ Hakan « čtv 2:49 pm »
Mělo tam být do konce eventu získat, ale pokud se to bude přidávat postupně pak ok
@ Tomori « čtv 2:48 pm »
Hakan píše: Hmm, tipovačka i kreativní soutěž je do 6.7. Event končí 7.7. Dílek na pumu ze soutěže z forka jde získat tudíž když dobře 7.7. (protože známe dobu vyhodnocování soutěží) Z toho mi vyplývá, že je nereálné pumu získat :lol:
Dobrý den, jak už bylo uvedeno v novince: „Amulet lze složit i po skončení oslav – čas vás tedy netlačí.“ Nemusíte se tedy obávat, že by to bylo nereálné. Navíc plánujeme jednotlivé části amuletu za soutěže na fóru předávat postupně – takže vše zvládnete v klidu a bez stresu. Přeji krásný den :lol:
@ Hakan « čtv 2:40 pm »
Hmm, tipovačka i kreativní soutěž je do 6.7. Event končí 7.7. Dílek na pumu ze soutěže z forka jde získat tudíž když dobře 7.7. (protože známe dobu vyhodnocování soutěží) Z toho mi vyplývá, že je nereálné pumu získat :lol:
@ ChunjoKing « čtv 11:31 am »
Zdravim. Mám len takú malú námietku voči tej výročnej tipovačke. Pokiaľ sa nechá dátum tipovania až do 6.7., bude to skôr sledovačka ako tipovačka. Stav splnených výziev sa dá pozrieť priamo v hre a nie je problém si to každý deň odsledovať a jednotlivé počty zapisovať
@ ChunjoKing « pon 12:02 am »
Hakan píše: A já bych si zase rád přečetl vyhodnocení posledních dvou eventů. konkrétně oslav jara a pálení čarodějnic. Zase se od vyhodnocování upustilo? Důvod?
tiež by som si rád prečítal ;)
@ Hakan « ned 6:04 pm »
A já bych si zase rád přečetl vyhodnocení posledních dvou eventů. konkrétně oslav jara a pálení čarodějnic. Zase se od vyhodnocování upustilo? Důvod?
@ Suko201 « ned 6:02 pm »
A navíc zas tolik jich tam není :-)
@ Suko201 « ned 6:01 pm »
Jde o ten čas, za který to ten cech dává. A nejsem jediný, komu to přijde sus. Dneska to vyhrál chiz. Jsem rád.
@ Mionix « ned 6:00 pm »
@Suko201,  Prosím vás a vám to nedochází? Když je v cechu aktinvích xy postav, hráčů, tak je asi naprosto jednoduché pokrýt 5 map nebo kolik to je? Ano, soutěž je dělaná hlavně pro aktivní cechy.
@ Suko201 « ned 5:57 pm »
Proč bychom měli psát ze dvou nicku, když každý reagujeme jinak? Navíc já to psal ještě před vlajkama, snad každou neděli to měla hned fuerza a když tady na to upozornim, tak najednou to vyhraje chizfen? Trošičku sus ne?
@ Mionix « ned 5:56 pm »
:-D
@ Vydesenej « ned 5:51 pm »
Mionix píše: @Vydesenej@Suko201,  chcete mi říci, že píšete ze dvou nicků naráz?
Ne :D akorát jsem to špatně pochopil když je to vykání a tykání. Ale už jsem si to přečetl znova a už jsem tomu porozuměl :D :D (moje chyba já to jen nepochopil)
@ Mionix « ned 5:48 pm »
@Vydesenej@Suko201,  chcete mi říci, že píšete ze dvou nicků naráz?
@ Vydesenej « ned 5:42 pm »
Mionix píše: @Suko201,  Teď jsem zareagoval, aniž bych si to ověřil. Proč rýpete, když to vyhrál cech chizfen?
Nerejpu jen jsem napsal jak jsem to pochopil já. Že za nalezenou vlajku bodíky za všechny kus amuletu :D jestli to tak není tak pardon ale nechaly se tu otevřená vrátka pro takovéto spekulace.
@ Mionix « ned 5:38 pm »
@cleo:up:
@ cleo « ned 5:26 pm »
@Suko201,  ono jich to hledá poměrně dost, ale tentokrát nás bylo také dost a měli jsme větší štěstí
@ Mionix « ned 4:52 pm »
@Suko201,  Teď jsem zareagoval, aniž bych si to ověřil. Proč rýpete, když to vyhrál cech chizfen?
@ Vydesenej « ned 4:41 pm »
Suko201 píše: Zajímala by mě jedna věc. Jak chcete určit, že někdo hledá vlajky, když cech la fuerza to má vždy do 3-5ti minut vše? Tím nerypu, jen prostě oni to mají až moc rychle a dost lidí nestihne ani najít tu 1. Dík za info
Prostě kdo nic nenašel nemá bodíky
@ Suko201 « ned 2:40 pm »
Zajímala by mě jedna věc. Jak chcete určit, že někdo hledá vlajky, když cech la fuerza to má vždy do 3-5ti minut vše? Tím nerypu, jen prostě oni to mají až moc rychle a dost lidí nestihne ani najít tu 1. Dík za info
@ Mionix « sob 6:57 pm »
@ChunjoKing,  Ne. Pouze jedna postava. Za prvé jsou tam kontroly a za druhé, i kdyby to nějak prošlo a my se to dozvěděli, tak je to na TB.
@ ChunjoKing « sob 6:48 pm »
Neplačte toľko, veď na to máte celý mesiac. Mám otázku milý tím. Môžem ísť na OX s 2 postavami?
@ Suko201 « sob 10:37 am »
Tomino26 píše: Ale ako vidím konsolidácia prišla aj na ekuru :D Ten drop z tých truhiel je z roka na rok biednejší...
jako Real no, z 20ti ks jen zacarka, požehnané pergy a zbytečnosti na zrucku xD
@ Tomino26 « pát 8:55 pm »
Ale ako vidím konsolidácia prišla aj na ekuru :D Ten drop z tých truhiel je z roka na rok biednejší...
@ noxforko « pát 8:29 pm »
cleo píše: a zase jako loni o tomto eventu se velmi špatně dá najít žíla uhlí, před war jsem projela celou bakru, všechna ch a ani 1 žíla....
Souhlas
@ cleo « čtv 8:30 pm »
a zase jako loni o tomto eventu se velmi špatně dá najít žíla uhlí, před war jsem projela celou bakru, všechna ch a ani 1 žíla....
@ Suko201 « čtv 7:30 pm »
Mionix píše: @Suko201,  Bude novinka.
oki
@ TOXIX « čtv 3:18 pm »
Novinka je, jak minuly rok ze kotel v osade chce 100ks uhli na podpal misto 10ks :)))
@ Mionix « čtv 2:28 pm »
@Suko201,  Bude novinka.
@ Suko201 « čtv 2:25 pm »
Zdravíčko, budou v patchlogu informace o dnešním updatu? :-))
@ Vydesenej « čtv 2:22 pm »
Bude možnost zakoupit ten klobouk s těmi sobími rohy za sd? :O
@ Mionix « čtv 1:53 pm »
@VOJTTANOOO,  Dobrý den, dle GA by to mohl být problém s grafikou. Zkuste vypnout okno hry a pak v launcheru přepnout na DX8 a znova pustit hru a zkusit mapu Donji. Dejte prosím vědět, zda jste uspěl.
@ VOJTTANOOO « čtv 1:25 pm »
ani pres prsten , mi to nefunguje :( kliknu ze se portnu, a naskocí to do cerne obrazovky :(
@ VOJTTANOOO « čtv 1:08 pm »
zdravím, nevím zdali je chyba v mem pocitaci, ale kdyz jsem se portnul pres Yonaha do Dongji, po loading obrazovce mi zčerná obrazovka a nic se neděje. někdo mi s tím poradit prosím ? )
@ NOACH « čtv 1:03 pm »
Zdravím, bude tento týždeň aj bonus na sd ?
@ Mionix « čtv 12:47 pm »
Už to frčí. :-)
@ Tomori « čtv 12:36 pm »
Čekání si můžete zkrátit tipováním nejlepších úlovků našeho Mionixe v Rybářské tipovačce. Třeba se vám to vyplatí a něco vyhrajete! :P :D
@ Vydesenej « čtv 12:33 pm »
Nonepovideeej píše: A jestli ne, tak hlavně z toho nebuď Vyděšenej :D
To nedokážu slíbit :D
@ Marph « čtv 12:27 pm »
Jsem si chtěl aspoň odevzdat bio a zručku, než půjdu do práce :D
@ Nonepovideeej « čtv 12:26 pm »
A jestli ne, tak hlavně z toho nebuď Vyděšenej :D
@ Vydesenej « čtv 12:10 pm »
To bude big update uvidíte
@ Nonepovideeej « čtv 11:58 am »
Možná už nám zapnou event, tak nechtějí, aby se hned muselo něco opravovat :)
@ YanLuo « čtv 11:02 am »
Údržba do odpoledne znovu ..gg :)
@ Symbio « úte 5:58 am »
Dokáže mi prosím někdo poradit s cenou vrány 43+10ork+3stun+8síla? Ať neprodám zbytečně pod cenou? Díky :D
@ angrylunaxx « sob 11:00 pm »
je to mrtvé nebo né... ?
@ Nonepovideeej « čtv 6:02 pm »
Vyhrajeme, musíme! :)
@ Mionix « čtv 5:47 pm »
Tak dneska fandíme. :-) :up:

Who is chatting

offline Fogru 
offline Kacii 
offline Mionix 
offline Nebiros 
offline Nikyna