Přepracované herbaření

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Odpovědět

Ulehčení herbaření + Požehnání od bohyně

Ulehčení herbaření - ano, zrušení požehnání - ne
93
89%
Ulehčení herbaření - ano, zrušení požehnání - ano
12
11%

Celkem hlasů: 105

Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Re: Přepracované herbaření

Příspěvek od Cepino » pát 26. říj 2018 12:44:32

FluffyHero - máš pravdu, omlouvám se má chyba. Přehlédl jsem, že rozmezí není 1-20, ale 10-20. Kajícník. :-)

Ono to požehnání bylo buď 2x nebo 3x nebo i 4x tolik, než kolik by jsi vytáhl normálně bez něj a opravdu se to požehnání aplikovalo poměrně často, tak že v některý den jsem dokázal vypěstovat na jednom Péčku i třeba 400 kytek plus. To byl extrém, ale jinak v běžný den jsem těch 200 kusů + za 3x sklizení dával na pohodu. Nyní za den a půl mám na obou postvách +-65 kytek plus. Jestli mi bude štěstí přát takto i dál, tak jednu dvoustovku vypěstuji za týden. :)
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

Saggitarius
Game Administrator
Game Administrator
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 2825 poděkování

Příspěvek od Saggitarius » pát 26. říj 2018 14:36:08

Co se týče herbaření, tak je vše na mé osobě, kdy jsem špatně interpretoval hodnoty z tabulky.
A původní záměr se projevil dost nestraně, protože jsem si neuvědomil jak hodně velké nůžky jsou nejen mezi začátečníkem a P(ěstitelem), ale také mezi obyčejnými a barevnými bylinkami (potažmo orchidejemi).
To jsem tedy napravil rychlým hotfixem již ve večerních hodinách.
Následně sem sedl ještě k excelu a doplnil jsem zbývající data, ktará jasně ukázala, kde je zakopaný pes.

Nejprve tedy to co bylo záměrem ... trénink bez toho jít do mínusu s bylinkami (přecejenom i začátečník by měl vypěstovat více než do toho vloží) za zachování přibližné doby tréninku.
Spoiler:
Obrázek
Obrázek

Což ale vyústilo právě v problém, kdy jsem si neuvědomil
Spoiler:
Obrázek
Obrázek

Po hotfixech se situace již zlepšila, ale stále to není ideální
Spoiler:
Obrázek
Obrázek

Proto budou ještě jednou upraveny hodnoty na stav
Spoiler:
Obrázek
Obrázek
[GA]Saggi
Ekura tým

Pokud máte nějaký problém, kontaktujte nás na http://www.ekura.cz/herni_ucet/support

Cepino
Lv.38
Lv.38

Příspěvek od Cepino » pát 26. říj 2018 14:55:10

Jen poprosím Saggi, dejte pak pořádně vědět, až nasadíte další opravu, aby si lidé aktualizovali launcher a nesbírali se starými hodnotami.

Děkuji a přeji všem krásný víkend

Hakan
Lv.23
Lv.23
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 286 poděkování

Příspěvek od Hakan » pát 26. říj 2018 15:05:26

Jen mě teda stále zaráží rozdíl v základních bylinkách v průměru o 128 bylin méně? To je celkem velký rozdíl
SBOHEM

Saggitarius
Game Administrator
Game Administrator

Příspěvek od Saggitarius » pát 26. říj 2018 15:14:54

Co se týče úpravy tak již byla aplikována.
Launcher na to vliv nemá. Jedná se o úpravu na straně serveru.
Současně zasazené bylinky si ponechaly čas sklizně, takže je nutno počkat na původní čas.
Šance na sezbírání barevných se již ale projeví.

Ad. Hakan .. je to velký rozdíl a to byl právě ten kámen úrazu. Nerozvážné nastavení roku 2010 / 2011.
[GA]Saggi
Ekura tým

Pokud máte nějaký problém, kontaktujte nás na http://www.ekura.cz/herni_ucet/support

MostEVILEK
Lv.31
Lv.31
Dal poděkování: 335 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování

Příspěvek od MostEVILEK » pát 26. říj 2018 15:28:22

Nehraju tak jsem neměl možnost otestovat sázení ale jak jsem četl co psal Cepino a oněm vím že sází hodně tak mi to příjde prostě ubohé. Změnit něco co je tu asi od začatku? A změnit to sice tak že novačkům to pomůže ale co si budeme povídat na ekuře nováčků kteří tam vydrží či budou dělat herbaření moc nebylo a očividně ani nebude. To je jako by jste ted napsali že vám příjde že karma je strašně znát tak ji dáme na půlku ...
Naposledy upravil(a) MostEVILEK dne pát 26. říj 2018 15:29:38, celkem upraveno 1 x.
Navždy legendou...

Už jen forum..

Pokud byste s něčím ohledně Ekury potřebovali poradit, tak se kdykoliv můžete obrátit na mě.
Obrázek

Hakan
Lv.23
Lv.23
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 286 poděkování

Příspěvek od Hakan » pát 26. říj 2018 15:29:04

Takže jestli jsem to pochopil správně:
1. Délka tréninku je +- stejná :up:
2. Pokud si je nenechám uschnout budu vždy v + hodnotách :up:
3. Doba růstu barevných bylinek je 2 místo 4 hodin :up: doba růstu orchidejí jsou 3 hodiny :up:
4. Doba růstu normálních bylin se nezměnila, jen se rapidně snížila hodnota množství vypěstovat za hodinu :down:
5. Nerozvážnost z let 2010-2011 byla opravena v roce 2018

Takže výsledek je přínosem pro hráče co herbaření ještě nezačali, ale pro hráče co mají P změna k lepšímu nenastala, zachovalo se +/- stejné množství vypěstovaných orchidejí a barevných bylin, naopak se snížilo množství normálních. Nebo jsem pochopil něco špatně.
SBOHEM

MagSham
Lv.16
Lv.16
Dal poděkování: 417 poděkování
Dostal poděkování: 126 poděkování

Příspěvek od MagSham » pát 26. říj 2018 15:36:56

Evile sklapni už. Tohle je forko pro hru a hráče, pokud míníš vše jen shazovat jdi jinam.

Já vidím teda dost velkou novinku a výhodu v tom, že dříve ti bez vipka umřelo vše a smolec, teď ti to umírá postupně podle hodin kdy k tomu přijdeš což je super. Umře ti postupně část úrody ale furt něco sklidíš. Teda pokud nedojdeš za týden. Pěstovat míň ale zároveň nemuset vrazit do pole 5ks barevky je taky v poho. Stačí si zvyknout jako na vše.
:pm:

Saggitarius
Game Administrator
Game Administrator

Příspěvek od Saggitarius » pát 26. říj 2018 15:37:42

Hra prochází vývojem a spoustu věcí jsme zavedli v době, kdy jsme toho moc nevěděli.
Takže ponechat vše jen proto, že je to zde od počátku je krok špatným směrem.
Přirovnal bych to k autům.
Kdo by dnes koupil jedničkovou fábii za ceníkovou cenu?

Takže pokud by se přišlo na to, že je třeba karma přemrštěná, tak by se upravila. Já v tom problém nevidím.
Hakan píše: pát 26. říj 2018 15:29:04 3. Doba růstu barevných bylinek je 2 místo 4 hodin :up: doba růstu orchidejí jsou 3 hodiny :up:
u orchidejí jsou to 2 hodiny stejně jako barevné.
[GA]Saggi
Ekura tým

Cepino
Lv.38
Lv.38

Příspěvek od Cepino » pát 26. říj 2018 16:13:26

Uvidíme jak budu sklízet dál. Už jsem si za ty roky zvykl, mám 2 Péčka, že postavy tak jako vše ve hře mají období, kdy jsou motovidla a pak je období, kdy pěstují krásně. Od včerejší aktualizace mám po asi 10 sběrech na jednom Péčku 150 zelených a na druhé postavě s Péčkem jen 50 fialových. Myšleno plusová čísla po odečtu zasazených. Každopádně v těchto počtech je ještě prvotní nastavení a několik úprav. Tak že od zítřka začnu počítat nanovo. Jsem rád a chválím Saggiho a spol, že dají na komunitu a že novinky analyzují a upravují ku prospěchu všech. Děkujeme. :up:

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Vydesenej « ned 3:24 pm »
Přemýšlel tady někdo už o tom že by se zavedly šeky na XP? Které by se prodávaly třeba pouze na BM, když už jsou ty generace a někdo nemá čas/chuť něbo cokoliv furt dávat postavu/údaje neustále na expení třena 0-96 pak za 96-120 pak 120-160. Možná by to i pomohlo k dohnání těch co už jsou daleko předaleko.
@ Makarov « ned 2:57 pm »
Bisky píše: Prosím YoyopinX o postavu, kam si přeje SD za výhru, děkuji :)
yoyopinx nejsem ale odměnu bych si klidně za něj přebral :-))))
@ Bisky « ned 2:06 pm »
Prosím YoyopinX o postavu, kam si přeje SD za výhru, děkuji :)
@ TomasFoxx « ned 8:41 am »
a kazuro
@ Hakan « sob 10:23 am »
Wellcome to the deadzone
@ TomasFoxx « sob 10:21 am »
ahoj azaril a tomori
@ Mionix « pát 7:34 am »
@Borda91,  tak prý je to jen špatné info, mělo by být funkční
@ Borda91 « čtv 3:09 pm »
A ukazatel boje o ugoroh nějak nefunguje.... další boj za 20216 dní to budeme čekat ještě pár let :D
@ Borda91 « čtv 2:21 pm »
Dobrý den, jen takový detail. Hledání čtyřlístků mělo být o hodnotné ceny nebo se mýlím? Ostatní soutěže tu na webu už jsou vyhodnocené. Děkuji
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »
@ diver « čtv 2:01 pm »
Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
@ Suko201 « čtv 11:21 am »
Mionix píše: @Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
ok, takže když to včera začalo ve 12, tak od toho času každé 4h bude boj až do konce eventu, chápu už správně? Nevím, kde sem předtím četl že 4x denně :’D
@ neasy « čtv 9:59 am »
:heart:
@ VOJTTANOOO « čtv 9:46 am »
@neasy uz to bezi :D
@ neasy « čtv 9:41 am »
tak napiste az to půjde :fight:
@ p4tresss « čtv 9:39 am »
dneska by to šlo :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:34 am »
no jasneee v poho :-) :D
@ neasy « čtv 9:32 am »
taky dobry dneska se budu poflakovat a hrat s vami ju
@ p4tresss « čtv 9:31 am »
konečne trochu oddych od prace
@ VOJTTANOOO « čtv 9:31 am »
joooo jde to :-) a co ty ? :D
@ neasy « čtv 9:31 am »
je to tak
@ p4tresss « čtv 9:30 am »
Sviatočne :D
@ neasy « čtv 9:30 am »
a jak se mate?
@ p4tresss « čtv 9:29 am »
Ako dlho bude údržba prosim ? :D
@ VOJTTANOOO « čtv 9:25 am »
ahoj, predpokladany konec udrzby ? :D
@ TomasFoxx « čtv 9:23 am »
@neasy,  čaaau kamo
@ neasy « čtv 9:17 am »
CUS CUS
@ Vydesenej « čtv 9:06 am »
hh a stánky zas dole :(
@ Hakan « stř 11:44 pm »
TomasFoxx píše: jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
To máš na další roky, aby se nemuselo vymýšlet nic dalšího
@ MastnyRozek « stř 7:44 pm »
@Narsi,  Aha dobře, děkuji :)
@ Narsi « stř 7:43 pm »
Zdravím, je prázdná jen pokud neprobíhá zrovna žádný vstup.
@ MastnyRozek « stř 7:41 pm »
@Mionix,  Ahoj na vývěsní tabuli ve městě po zvolení možnosti vstup do ugorohu se objevuje pouze prázdná tabulka https://i.imgur.com/f1lsa1D.png
@ Mionix « stř 5:46 pm »
@Suko201,  "Systém registrace k říši: Po vyhlášení bojů o vstup, které bude probíhat každé 4 hodiny, jakýkoliv vstup do hry či teleport bude znamenat zaregistrování daného PCID k určité říši. Do bojů i do následného vstupu budeme muset bojovat za danou říši. Změna možná není. Pro každý jednotlivý boj o vstup však můžete využít libovolnou říši. Do bojů se vstupuje od správce bitev."
@ Suko201 « stř 5:04 pm »
Takže ty časy jsou Teda 8:10 12:10 16:10 a 20:10?
@ Narsi « stř 4:09 pm »
V 16:10
@ TomasFoxx « stř 4:05 pm »
nema ted bejt dalsi boj o ugoroth?
@ TomasFoxx « stř 1:50 pm »
jo a 666 kosti odevzdat mi přijde jako extrémní přepal
@ Suko201 « stř 1:03 pm »
Narsi píše: Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
aha, tak to si asi pamatuji špatně, dobře. Díky :-D
@ Narsi « stř 1:02 pm »
Ty časy byly obdobně i u zabíjení se u májek. Jen se změnilo prostředí v kterém boje probíhají a mapa byla záměrně zvolena, kvůli vzpomínkám na staré časy.
@ Suko201 « stř 12:58 pm »
Mě by zajímalo, kdo jako vymyslel ty časy těch válek. Však to normální pracující člověk, co má aspoň trochu i život tam venku, nemůže stihnout. Max tak jeden ten čas a to je dobrá bída. Bylo by dobré to doupravit.
@ TomasFoxx « stř 12:44 pm »
u tech kosti musi byt jmeno dyl, realne jsem ted v zamasku jen behal kolem zlute a cervene a kradl jim to ze zeme
@ Mionix « stř 12:41 pm »
@Valkaryan,  budou. Vyčkejte prosím do zítra.
@ Vydesenej « stř 12:40 pm »
Já teda čekal že to bude 15min jedna 15min druha 15min 3 a dál :D a ne že dropnu všechny naráz ale ok no
@ Relly « stř 12:30 pm »
@TomasFoxx,  To je záměr. Vracíme se do starých časů.
@ TomasFoxx « stř 12:25 pm »
a ent je prej nejakej buglej, ze ukazuje chx
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
1v1 poust ch3
@ TomasFoxx « stř 12:24 pm »
@Vydesenej,  tak pod
@ Narsi « stř 12:21 pm »
Zdravím, je to v řešení. Děkujeme za trpělivost.
@ Vydesenej « stř 12:03 pm »
Tak já tě tímto vyhlašuju
@ TomasFoxx « stř 12:01 pm »
nefunguje vam vyhlaseni boha, tu cekame zbytecne
@ Valkaryan « stř 10:07 am »
Kdy budou v prodeji kloubouky?
@ Mionix « stř 7:39 am »
@Nonepovideeej,  Nejdou, jediné co jdou jsou z truhel. Ty co jsou z kalendáře se nově nastavovali neprodejné. Aby si nedělali hráči 100vky účtů a pak to neprodávali.
@ Vydesenej « stř 7:00 am »
Díky že jste udělali nějaký zajimavý vstup do Ugorohu a není to zas to stejné :)
@ Nonepovideeej « úte 11:38 pm »
Může mi někdo říct, proč nejdou dát do shopu zahradnická povolení z eventu a ani s nimi obchodovat? :(
@ Vydesenej « úte 5:47 pm »
Se to dostane ta údržba až na čtvrtek možná
@ gagefranjo « úte 4:11 pm »
Přicházejí velký změny (korektury)
@ Hakan « úte 12:53 pm »
To posouvání údržby je fakt parádní :lol:

Who is chatting

offline Mionix 
offline TomasFoxx