Je rok 2019 za chvíľku 2020 a mne stále laguje hra, ktorá bola vytvorená cca v 2004, je to možné?

Tešil som sa konečne na swamp, no zistil som, že to bolo zbytočne.
Neviem či dneska ešte ma niekto takýto problém, lebo čo som čítal, tak väčšina boli články z cca 2012 roku.
Tak sa len idem skúsiť spýtať, či nemáte nejakú rozumnú radu ako to zmierniť, poprípade odstrániť (teším sa na rady typu "kúp si nový PC"

Dopredu Vám poviem čo som zhruba spravil, a takmer žiadna zmena sa neprejavila:
Skúšal som čistý štart, rozlišenie 800x600 (v okne aj full), vypnutie zásahov, menoviek, tieňov, vyhladzovanie vypnúť, nastavil som v hre aj CPU...
Tiež som skúšal meniť affinitu v spravcovi (buffa na iné jadro než dropa), prehliadač celý čas vypnutý, na požadi nič nebeží, žiaden skype, ts a take srandy nemám, internet nelaguje vôbec+ mám kábel, poprestavoval som v kompe všetko pre lepší výkon (nemám žiadne okraje súborov <--- urpednostnil som výkon namiesto grafiky), ovládače by mali byť všetky aktualizované, antivirák nemám žiaden zapnutý, fragmentáciu disku mam na 0%, nemám žiadne chyby na disku. viry som kontroloval s windows defenderom a malverbytom tiež nič (skúsim ešte online scanerom od esetu), na pevnom disku mám 629GB/930GB voľných, notebook mám zapojený v sieti... Nwm či som niečo vynechal, snáď nie.
Pri menších skupinkách to ide do chvíle, kým sa fest nenamnožia a potom sa to začne kúsať, kvôli efektom spawnovania, až kým sa mi nesekné
celý metin. Potom sa snažím s koňom utiecť pomocou spellu z koňa, ktorý mám na F3. Stále to stláčam a dúfam, že utečiem niekam ďalej od nich, no
a vtedy to nabehne až kým celá ta skupinka mobiek nenabehne na mňa, čím viac ich začínam mať na obrazovke tým viac sa to kuše až to znova zamrzne.
Teraz k parametrom môjho NOTEBOOKU:
- NOTEBOOK som kupoval v 09/2018 z alzy online. Znáčka Notebook ASUS ROG STRIX GL703VD-GC008T
Procesor: Intel Core i5- 7300HQ CPU @ 2.50Hz
RAM: 8GB
Typ systému: x64
Obrazovka: Intel HD Grapgics 630- VRAM: 128MB
Vykresľovanie: NVIDIA GeForce GTX 1050- VRAM: 4021MB
Dúfam, že som nezabudol na nič.
Tak prosím o pomoc